Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 13:50
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Архів матеріалів

     26 березня 2015 в районній бібліотеці для дітей відбулася творча зустріч «Доля осяяна талантом». Запрошені чарівні жіночки, люблячі матусі, прекрасні бабусі, які пишуть вірші для дітей. Молода, талановита поетеса Вероніка Микитюк читала вірші, які присвятила двохрічному синочкові.
Раїса Іванівна Хомяк, надзвичайно цікава особистість, вона майстерно володіє словом, працює секретарем виконкому Крупецької сільської ради Радивилівського району. Для юних користувачів бібліотеки презентувала свою збірочка поезій для дітей «Новий день», сповнена добром, світлом, любов’ю до малечі. А ілюстратором до цієї книги була Олена Миколаївна Бугайкіна, яка працюючи на посаді бібліотекаря публічно – шкільної бібліотеки с. Крупець ініціювала видання збірки і приурочила її до дня народження авторки.

   

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 744 | Додав: ya_nazik | Дата: 26.03.2015 | Коментарі (0)

      24 березня 2015 року в рамках Тижня дитячого читання юні користувачі районної бібліотеки для дітей представляли свої поробки під час творчої акції «Перлини дитячої творчості».  Пилипчук Марта, 13 років, навчається в 7-Б класі Радивилівського НВК «Школа № 1 - гімназія» представила вироби з солоного тіста,  бісеру, пластиліну, декупаж, читала власні вірші «Осінь», «Тітчине свято», «Людина починається з добра» . Ковальчук Софія, 13 років,  учениця 7-Б класу Радивилівського НВК «Школа № 1 - гімназія» читала свої перші поетичні  твори, зокрема: «Що таке життя», «Мама»,  «Втрата» /присвята Кузьмі Скрябіну/,  про події на Сході розповіла в патріотичному вірші «Руїни».  Сеньчук Наталія, 13 років 7 кл. Радивилівського НВК «Школа № 1 - гімназія» розповіла про свої захоплення та представила увазі глядачів вироби з бісеру та пластиліну. Мовчан Катя, 14 років, навчається у 8 - Б класі Радивилівського НВК «Школа № 2 - ліцей» читала свої вірші «Рідний край», «Цінуй життя», «Давай не будемо обіцяти», також представила вироби з бісеру. Пуха Надія, 14 років, учениця 8-Б класу Радивилівського НВК «Школа № 2 - ліцей» свої перші проби пера «Батьки», «Мама», «Герої».

  

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 520 | Додав: ya_nazik | Дата: 25.03.2015 | Коментарі (0)

       Невичерпне джерело пам'яті. В історії кожного міста є події і дати, які назавжди залишаються в пам’яті поколінь. Мабуть, найсвітлішою із них є День визволення від німецько-фашистських загарбників. В історичному календарі Радивилова 19 березня 1944 року завжди буде найпам’ятнішою датою. Ось уже 71-ий раз весна визволення приходить на нашу землю.

       Тож саме з нагоди цієї пам’ятної дати та з метою виховання у молодого покоління  патріотизму,  любові та  поваги до історії країни, ветеранів і учасників війни, 18 березня 2015 року   в професійному ліцеї бібліотекарем ЦРБ Раїсою Касянчук було проведено історичну годину «Герої для нас, як приклад». В заході взяв участь колишній вчитель міської школи, а нині пенсіонер Юрій Арламовський.  Юрій Григорович поетапно розповів молоді про початок війни, про героїв, які віддали своє молоде життя, визволяючи наше місто від німецько – фашистських загарбників, згадав повоєнну розруху та часи відбудови України.

  

        Сьогодні, як ніколи, сумно і тривожно звучить для кожного українця слово війна. І пам'ять про тих, хто приніс на нашу землю мир в роки Великої Вітчизняної війни житиме у людських серцях вічно. На це наголоси пан Юрій по закінченні виступу.

        Захід супроводжувався переглядом уривків з документальних фільмів про грізні дні Великої Вітчизняної війни. 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 577 | Додав: ya_nazik | Дата: 18.03.2015 | Коментарі (0)

      17 березня 2015 року в районній бібліотеці для дітей проведено другий етап конкурсу «Кращий читач 2015 року». Діти представляли себе, свої уподобання, свою улюблену книгу, читали власні твори, приймали участь у вікторині.  В конкурсі прийняло участь 16 конкурсантів з публічно – шкільних бібліотек району, зокрема:  учні 6-х класів:  Клембер Магдалена /ПШБ с. Хотин/, Войтович Назар /НВК «Школа № 1-  гімназія»/, Ковальчук Олена /ПШБ с. Сесрятин/, Михайлюк Ірина /ПШБ с. Бугаївка/, Денега Анастасія /ПШБ с. Немирівка/, Шевчук Дарія /НВК «Школа № 2 - ліцей»/. Козак Юлія /ПШБ с. Підзамче.

    

       Учасники конкурсу учні 7-х класів: Павлюк Юліанна /ПШБ с. Козин/, Гаврилюк Аліна /ПШБ с. Гранівка/, Миколайчук Ірина /ПШБ с. Бугаївка/, Веремей Олексій /ПШБ с. Теслугів/, Машкевич Анастасія, Мельничук Анастасія, Ціпцюра Іванна /НВК «Школа № 2- ліцей». 

         Переможцями другого етапу конкурсу «Кращий читач України  2015 року» стали: Голузій Сергій 6-й клас публічно – шкільна бібліотека с. Пляшівка, Ковальчук Софія – 7-Б клас Радивилівський НВК «Школа №1-гімназія». 

   

   

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 682 | Додав: ya_nazik | Дата: 17.03.2015 | Коментарі (0)

     День Перемоги у Великій Вітчизняній війні довіку вписаний в нашу історію золотими літерами. Це свято, як і людська пам'ять, непідвладне часу. Ця Перемога була здобута небаченою стійкістю, мужністю та героїзмом солдат та полководців, самовідданою боротьбою партизан і підпільників, справжнім подвигом працівників тилу.

     З нагоди 70-річчя Перемоги та з метою збереження історичної пам'яті про учасників бойових дій Радивилівщини, виховання в майбутніх поколінь патріотизму, працівниками бібліотек системи проводиться робота по збору інформації  про кожного з учасників Великої Вітчизняної війни, яка згодом буде систематизована і представлена в інтернеті в електронному ресурсі Вікіпедії.

     Якщо ваші батьки чи діди, які загинули, і ті, що живуть ще серед нас, уродженці Радивилівщини ,брали участь у бойових діях в роки війни, то прохання подати до бібліотеки своєї громади відомості про них.

І нехай жоден солдат тієї війни

                                                 не буде забутий!

 

 Адже найголовніше – пам’ятати!

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 780 | Додав: ya_nazik | Дата: 06.03.2015 | Коментарі (0)

 

       Вони були чиїмись синами, чоловіками, батьками, коханими. Кожен з них про щось мріяв, був чиїмось другом.

       Безстрашні Герої – радивилівчани.  Це вони стали на захист своєї держави і віддали своє життя на сході України заради своїх бойових товаришів, заради майбутнього покоління, за нашу свободу.  І навряд чи хто-небудь з них думав, що їх життя обірветься так раптово, далеко від рідного дому.

       Стенд «Вони загинули, щоб жила Україна», нещодавно був оформлений в читальному залі бібліотеки , розмістив світлини шести радивилівчан , які віддали своє життя за суверенність та соборність Української держави. Ось їх імена: Андрій Нечипорук, Андрій Бєлкін, Назар Крохмаль, Іван Сова, Іван Лемещук та Ігор Черняк.

        Ми завжди пам'ятатимемо своїх Героїв. Україна переможе! Слава Героям! Герої не вмирають, адже вони разом з нами. Вони житимуть доти, доки ми про них пам'ятатимемо.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 585 | Додав: ya_nazik | Дата: 02.03.2015 | Коментарі (0)

             10 лютого в Бібліоінтернеті центральної районної бібліотеки відбувся  черговий практикум для бібліотечних працівників району на тему: «Оцифрування краєзнавчих документів. Робота бібліотек в Вікі-проекті «Долі обпалені війною». Під час навчання  бібліотечні працівники отримали теоретичні та практичні  навики, як прикріпити оцифровані документи в програмі АБІС ІРБІС та  щодо роботи бібліотек в Вікіпедії.

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 975 | Додав: ya_nazik | Дата: 11.02.2015 | Коментарі (0)

     «Любити все прекрасне і земне, говорити правду…». Так, роздумуючи про громадське покликання письменника, стверджував Василь Симоненко. І справді, його чесне і щире слово несло людям правду про людину та світ, тому й тривожить душу, вчить любові до рідної землі й поваги до її історії, а ще людської гідності, порядності й відповідальності за все, що відбувається довкола. Життєва, творча доля Василя Симоненка заслуговує на возвеличення.

     Симоненкова трагічна доля і поезія – це слово Правди і Чесності, приклад патріотизму і вірності Україні. Світло його творчості надихатиме ще не одне покоління справжніх українців жити і працювати заради своєї держави, як це робив Василь Симоненко.

     З метою виховання підростаючого покоління, шанобливого ставлення до минулого країни та вихованню любові до рідної землі і поваги до її історії, літератури, людської гідності, порядності й відповідальності за все, що відбувається довкола, в професійному ліцеї для учнівської молоді 29 січня проведено літературний портрет «Василь Симоненко - поет, народжений з любові», присвячений 80-річчю від дня народження.

     Присутні із зацікавленістю сприймали коротку історію життя і смерті поета, творчу діяльність та багату спадщину, яку залишив письменник.

     Затамувавши подих, учні  слухали вірші поета: «Ти знає, що ти людина», «Дід умер», «Україні», «Скільки б не судилося страждати» та інші, Присутні ознайомилися із книгами, представленими на книжковій виставці «Я син свого народу» та переглянули електронну презентацію «Я – українець. Оце і вся моя автобіографія».

   

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1386 | Додав: ya_nazik | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

      Твори Тараса Шевченка посідають важливе місце в історичному розвитку України, в її літературі, мистецтві та культурі. З роками вони не втратили своєї гостроти, а «Кобзар» для багатьох українців є настільною книгою.

      155 років тому, 23 січня 1860 року світ побачив нове, значно повніше видання «Кобзаря» Тараса Шевченка. У заповітну книгу увійшло 17 творів і портрет автора. Його випустили в друкарні П. Куліша накладом 6500 примірників за кошти /1100 карбованців/ українського підприємця-цукрозаводчика і мецената Платона Симиренка. З ним Т. Шевченко познайомився під час своєї останньої подорожі Україною. Саме в селі Мліїв в 1859 році меценат вирішив надати кошти на видачу збірки, оскільки придбати «Кобзар» було ніде, а коштів на видачу його у Т. Шевченка не було. В знак великої вдячності, на титульній сторінці нового видання «Кобзаря» з волі Т. Шевченка зазначено: «Коштом Платона Симиренка». 

     Книга зустріла у Петербурзі серйозні перешкоди з боку цензури, які допоміг усунути міністр народної освіти Є.Ковалевський, українець за походженням. Передова громадськість сприйняла «Кобзар» як визначну літературно-громадську подію загальноросійського значення.

     Це було єдине видання, що дало Шевченкові порівняно значний гонорар. 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1324 | Додав: ya_nazik | Дата: 30.01.2015 | Коментарі (0)

   

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1956 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.01.2015 | Коментарі (0)

       

       Районна бібліотека для дітей запрошує читачів - дітей  вікових категорій -  6-11 років та 12-16 років прийняти участь у сімейному конкурсі  «Книга пам’яті мого роду» присвяченому 70 – річниці  визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

       Конкурс проводиться у двох номінаціях: сімейні книги пам’яті та відео книги.

       Учасники Конкурсу кожної номінації та вікової категорії разом з батьками повинні підготувати книгу пам’яті свого роду, яка має бути гарно оформленою, за змістом і жанром за такими напрямами: родинні історії або розповіді про представників родини, які брали участь у Другій світовій війні — на фронті, в тилу, в партизанських загонах, в підпіллі, були вивезені до Німеччини.

       Книга пам’яті в паперовому вигляді має бути виконана на аркушах формату А4 за допомогою різних технік, з використанням будь-яких матеріалів.

      Відео книга виконується в форматі mp3, тривалість не більше 5 хв. з використанням фотоматеріалів, спогадів.

     Просимо до 1 квітня 2015 року подавати матеріали в районну бібліотеку для дітей вул. Паркова, 11 м. Радивилів.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 689 | Додав: ya_nazik | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

        20 січня, у період новорічно - різдвяних свят, на сцені  Радивилівського районного будинку культури пройшов заключний районний фестиваль гуртів колядників та щедрувальників «Коляда дзвенить в серцях».

       У святковому дійстві взяли  участь дорослі, діти, відомі в районі колективи, які виконували колядки, щедрівки, прославляючи новонародженого Христа, вітали зі старим Новим роком і Василем, посівали зерном та демонстрували яскраві різдвяні атрибути. 

        Щирими оплесками глядачі зустрічали і гурт колядників  клубу «Надвечір’я», які виконали 2 колядки : «А ми люди подорожні» та «Ніч над Вифлиємом».

        Жителі мали змогу насолодитися дзвiнкоголосими колядками та щедрiвками, підспівуючи аматорам сцени.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 738 | Додав: ya_nazik | Дата: 21.01.2015 | Коментарі (0)

                                                      З Різдвом Христовим та з добром усім,

                                                     Прийміть, господарю, колядників у дім,

                                                   А ми за давнім батьківським звичаєм

                                                    Вам заколядуємо та щастя побажаєм.

 

     Святкування Різдва Христового наповнює душу кожного українця невимовною радістю і бажанням поділитись нею з ближнім. В нашому народі склалась благочестива традиція робити це прославляючи Новонародженого Христа колядками.

     Традиційно, із року в рік, клуб «Надвечір’я» виступає ініціатором  різдвяних привітань для своїх спонсорів-партнерів.

     Гурт колядників клубу завітав до добрих друзів і шановних радивилівчан з колядками, щоб цими святковими днями прославити одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: «Христос народився – славімо Його!».

     Їх гостинно приймали господарі районної державної адміністрації, працівники міської ради, комбінату хлібопродуктів, Відкритого акціонерного товариства "Радивилівський молокозавод", Агрокорпорації «Крупець», управління праці та соціального захисту населення, ПАТ «Рівнегаз», працівники РБК, численні підприємці і, звичайно, працівники бібліотеки, в стінах якої клуб працює вже понад 20 років.

     Гурт колядників щиро дякував спонсорам і партнерам за увагу, чуйність, співчуття, розуміння та милосердя, які вони проявляють до людей старшого покоління, а ще подарував їм піднесений настрій, запалив у їхніх серцях вогонь віри та надії, наснаги та невичерпної енергії, а головне – непохитної віри в краще майбутнє!

    Творіть добро і воно повернеться сторицею.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 806 | Додав: ya_nazik | Дата: 12.01.2015 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1196 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.12.2014 | Коментарі (0)

     18 грудня  поважну життєву дату – 88-річчя від дня народження – відзначала в минулому бібліотекар, згодом активна учасниця клубу «Надвечір’я» Лідія Іванівна Козак. Своєю веселою вдачею, добротою  і щедрістю душі вона здобула добру шану серед друзів – надвечірянців, які прийшли привітати її з нагоди такої дати.

     Щирими словами та задушевними піснями вони слали їй найкращі вітання та побажання миру,  щастя,  міцного здоров’я та довгих років життя.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 607 | Додав: ya_nazik | Дата: 19.12.2014 | Коментарі (0)

       Україна - наш спільний дім. Немає на світі кращого неба, ніж небо України, немає кращої землі, ніж рідна Україна.

Важкі часи настали для нашої держави. Сьогодні, як ніколи, кожен з нас має любити свій народ, його культуру і традиції, як це робили ті, хто загинув за нашу незалежність на Майдані, хто й ці дні боронить нашу свободу на сході України і хто віддав своє життя задля нашого щасливого майбутнього.

       Чергове засідання клубу «Надвечір’я», яке нещодавно відбулося в міському центрі дозвілля проходило під гаслом «З Україною в серці» і було приурочене Збройним силам України, тобто всім чоловікам, які мали честь носити військову форму й погони, присвятили своє життя нелегкій службі і сьогодні  гідно продовжують почесну справу   предків, забезпечуючи міць та обороноздатність держави, даючи гідну відсіч загарбникам, які вдерлися на схід країни.

      Протягом заходу звучали сучасні вірші про Україну, пісні: «Хто ти є, Україно», «Одна єдина», «Якби були у мене крила», «Козаки», «Сини України», «Нам калина цвіте», «Рівненщини край», «Молитва за Україну» та інші.

    

   

      Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять героїв – наших земляків, які віддали своє молоде життя в кривавих боях на сході України: Івана Сови, Андрія Бєлкіна, Івана Лемещука, Ігоря Черняка, Андрія Нечипорука та Назара Крохмаля.

      Тисячі матерів в цілій Україні, чиї діти служать в армії чи в АТО,        втратили сон і спокій. Щодня вони чекають від своїх синів дзвінка. Зранку до ночі вони вимолюють в Бога і  Матері Божої життя  для своїх кровинок.

Коли зазвучала пісня «Мамина молитва» та вірш «Мамо, не плач. Я повернусь весною» на очах у жінок, присутніх в залі заблищали сльози.   

         Хочеться вірити, що здоровий глузд переможе, що настане мир в Україні,а Божа поміч, великий патріотизм, спільне  прагнення  відстояти незалежність і територіальну цілісність України допоможуть нашим військовослужбовцям перемогти і повернутися додому живими і здоровими. Адже наша сила – в єдності й любові до  рідної Вітчизни. Про це мріють усі.

     Захід завершився виконанням пісні «Єднаймося, люба родино».

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1091 | Додав: ya_nazik | Дата: 08.12.2014 | Коментарі (0)

        28 листопада 2014 року в районній бібліотеці для дітей відбувся семінар – практикум бібліотечних працівників району на тему: "Публічна бібліотека і формування цілісної особистості дитини".

   

         В ході семінару було надано консультація «Бібліотека та сім’я – партнерство заради майбутнього»,  інформаційний дайджест «Гарний читач починається з родини».  Про те, як батьки, використовуючи книгу, починають займатися духовним розвитком своєї дитини, формуванням її особистості, проблемами, які є у підростаючого покоління ознайомила присутніх  головний спеціаліст районного центру для дітей, сім’ї та молоді Лариса Надорожна.  Гаврилюк Софія Дмитрівна, мама  юного читача дитячої бібліотеки, розповіла як із самого дитинства прищеплювала любов до читання своєму синові Гаврилюку Давиду, який  навчається у 4-А класі НВК «Школа № 1- гімназія», адже залучаючи дітей до читання, ми тим самим допомагаємо їм бути успішними в житті. Присутнім презентували  участь нашої бібліотеки у четвертому обласному фестивалі – конкурсі інноваційного досвіду «Бібліофест», про проведення  Місячника шкільної бібліотеки «Час читати»  у шкільному відділі НВК «Школа № 1- гімназія» обмінювалася досвідом провідний бібліотекар Тетяна Герасимчук. Бібліотечні працівники ознайомилися із сайтом LearningApps.org: сервіс Web 2.0  «Підтримки навчання та виховання  підростаючого покоління»  та презентація творчої лабораторії для дітей «Почитайко»  електронна антологія улюблених творів дитячої літератури,  яка створюється бібліотекарями різних регіонів країни. А на завершення семінару учні 5-А класу НВК «Школа № 2 - ліцей» представили літературно - музичну композицію «В країні книжкових мрій». 

    

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 668 | Додав: ya_nazik | Дата: 01.12.2014 | Коментарі (0)

      23 листопада Радивилівська центральна районна бібліотека взяла участь у всеукраїнському опитуванні відвідувачів публічних бібліотек, організованому Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення IREX. Метою опитування було вивчення поширеності і задоволеності користування різними послугами, які пропонуються публічними бібліотеками України. В опитуванні взяли участь 12 користувачів бібліоінтернету, які в той день відвідали бібліотеку.

    

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 501 | Додав: ya_nazik | Дата: 27.11.2014 | Коментарі (0)

Сьомий черговий фестиваль родинного мистецтва Радивилівщини «Родинне коло» відбувся в неділю 16 листопада в районному будинку культури. В концертній програмі взяли участь представники двадцять одного родинного колективу. Серед них і виступ солістів ансамблю «Ще не вечір» клубу «Надвечір’я» - сестер Марії та Галини Мельник, які  народилися в селі Боратин Радивилівського району у багатодітній родині. Любов до пісні успадкували від мами Лідії.

Сьогодні сестри живуть і працюють у Радивилові, мають власні сім’ї, виростили дітей , тішаться онуками, яким прищеплюють любов до української пісні.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 543 | Додав: ya_nazik | Дата: 18.11.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 ... 26 27 »