Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 19.03.2024, 09:57
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Шкільні бібліотеки

          Вже не перший рік поспіль у нашій країні проходять різні заходи до Дня Європи, який щорічно відзначають у 3 -тю суботу травня.   Так само в шкільній бібліотеці Радивилівського ліцею №1 для популяризації європейської літератури організували книжкову виставку - екскурс: "Шедеври європейського письменництва в українських перекладах".

               

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 295 | Додав: radvokit | Дата: 16.05.2021 | Коментарі (0)

          День Європи - щорічне святкування миру і єдності, спрямоване на поширення ідей європейської ідентичності. Це насамперед, можливість долучитися до європейських цінностей. З цією метою у бібліотеці ліцею №2 були оформлені виставки-екскурсії для учнів старших класів "Європейська літературна спадщина", а для початкових класів "Видатні казкарі

          Європи", на яких представлено цікаву, багато жанрову літературу письменників країн Європи. Для учнів 4-г класу кл. (керівник Войтишин Т. М. ) проведено годину спілкування "День Європи - свято миру і єдності". Для учнів 1-х класів інформаційну хвилину "Україна - серце Європи". Пам'ятаймо, що Європа починається не за кордоном, а в серці кожного з нас.

                   

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 294 | Додав: radvokit | Дата: 16.05.2021 | Коментарі (0)

          З 2003 року в третю суботу травня Україна відзначає день Європи. В переддень свята в публічно-шкільній бібліотеці села Сестрятин пройшов День Європи. В бібліотеці було оформлено тематичну поличку: «Ми пізнаємо Європу», де представлено цікаві матеріали про історію, традиції, обряди країн Європи. Також було проведено вікторину «Мандруємо країнами Європи». Де діти відповідали на питання вікторини.

            День Європи – це гарна нагода дізнатися більше про сусідні країни і нагадує що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас.

            

  

 

 

 

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 314 | Додав: radvokit | Дата: 16.05.2021 | Коментарі (0)

«Україна – серце Європи»

          Україна – це невідємна частина Європи і саме для того, щоб нагадати всім нам про важливість єднання та порозуміння, кожної третьої суботи травня, починаючи з 2003 року Україна відзначає день Європи. Утвердження свободи слова, вільний розвиток демократії в Україні доводять : ми – європейці.

           На цю тему публічно-шкільна бібліотека с.Немирівка підготовила цікаві запитання і провела з учнями експрес-вікторину «Як ми знаємо Європу?».

          Про історію створення Європейського Союзу розповіла виставка-присвята під назвою «Україна – серце Європи».

      

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 268 | Додав: radvokit | Дата: 14.05.2021 | Коментарі (0)

           Відзначення дня Європи-це важливий крок самоутвердження України, як Європейської держави. Ми живемо в унісон з Європою, мислити по-європейські, у нас спільні ідеали. В публічно-шкільній бібліотеці Підзамче проведено годину спілкування і оформлено тематичну поличку "В Європу - з Україною в серці", де розміщені матеріали даної тематики.

   

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 260 | Додав: radvokit | Дата: 14.05.2021 | Коментарі (0)

         День Європи - для українців, особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія, культура. Це вже 19 - й День Європи, який відзначає Україна. У публічно - шкільні бібліотеці с. Дружба відбулася онлайн - подорож "Туристичними шляхами Європи", а також оформлено тематичну поличку " Ми пізнаємо Європу" на якій представлені матеріали по дані темі.

               

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 260 | Додав: radvokit | Дата: 14.05.2021 | Коментарі (0)

             До 150 - річчя від дня народження В. Стефаника в публічно - шкільні бібліотеці с. Дружба проведено інформаційну скриньку " Все, що писав, мене боліло". Іван Франко писав: " В. Стефаник - се правдивий артист із Божої ласки, яким уже нині можемо повеличатися перед світом". Творчість В. Стефаника - не просто майстерня зображення автентичного галицького сільського побуту, політичних обставин того часу, це заглиблення в універсальні аспекти людського життя.

 

      

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 264 | Додав: radvokit | Дата: 12.05.2021 | Коментарі (0)

               У світовій історії є події, які не меркнуть з часом, а залишаються у пам'яті людській на вічні часи. До таких подій належить перемога над нацизмом у Другій світовій війні. Друга світова стала найбільш кривавою в історії людства. Ратний подвиг воїнів, які боронили країну, зберігається в пам'яті народу, живе в бронзі і граніті монументів . Слави. Година пам'яті була проведена для учнів початкових класів Радивилівського ліцею №2. Ми вшановуємо пам'ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також його жертв. Пам'ятаємо. Перемагаємо.

 

        

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 259 | Додав: radvokit | Дата: 10.05.2021 | Коментарі (0)

              «Ніколи знову»: в Україні відзначають День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

           Із метою формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, виховання шанобливого ставлення до пам'яті про Перемогу і ветеранів Другої світової війни; виховання поваги до старших поколінь та їхнього вкладу у відстоюванні незалежності України у шкільній бібліотеці Радивилівського ліцею №1 презентували книжкову виставку-заклик : " І пам'ять про війну нам книга оживляє". Учні 7-го класу, які відвідали мистецький захід, ознайомились із новими літературними виданнями про війну і людей, які захистили рідну землю від нацистських загарбників.

 

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 253 | Додав: radvokit | Дата: 07.05.2021 | Коментарі (0)

(село Дружба Дубенського району)

                                                                            Жити – означає подорожувати!                                (О. Грін)           

         Знайомство з навколишнім світом розпочинається з вивчення рідного краю. Могутнім і невичерпним джерелом духовності, моральності і культури сучасної людини є її любов до рідного краю, його безцінних багатств, глибока пошана до віковічних традицій свого народу. Ви, мабуть, мешкаєте у красивих місцинах, про які багато знаєте і які дуже любите. Але я певна, що ви також любите, як і я, подорожувати: віртуально, по книгах, туристичних маршрутах. І я пропоную вам такий маршрут.

            Села, як і люди мають свою біографію. І в кожного вона своя – неповторна. Тільки у селі людина може так тісно спілкуватися з природою, розуміти  її  душею і серцем, милуватися неповторною красою. У південній частині Радивилівщини розта­шоване мальовниче село Дружба (до 1960 року воно на­зивалося Дранча) - розміщене за 17 км. від районного центру. На території сільської ради три населених пункти: с. Дружба, с. Новоукраїнське, с. Малі – Гайки. Село нараховує – 437 дворів, 1269 – чоловік населення. В селі є достатня база для розвитку зеленого та зимового туризму це: лісові масиви, луги, горбисті місцевості, яри, пам’ятки людського життя.                                                                                                       

             Карта маршруту: Дранецька гора, заповідні лісові урочища « Гора Цимбал», « Гора Красна», глибокий яр, гнилий луг, поле Шлячина, пам’ятник стихійному лиху, пам’ятник важким часам.                                                                                                                            

          Туристичний маршрут овіяний легендами і переказами – це дорогоцінні пам'ятки давнини, відбиток якоїсь далекої події, що в народних устах і в людській уяві набули фантастично­го, іноді навіть казкового забарвлення, де особливе місце посідають оповіді, пов'язані з навколишнім світом — лісом, полем, озером, горою чи яром і давніми пам'ятками людського життя на ньому (руїнами, хрестами, польовими озерцями).                                                                                        Дранецька гора.

         Підніжжя мальовничої гори було вкрите величезними лісами. Та ось у цьому непрохідному лісі одна за одною почали з’являтись вбогі хатинки, у яких панували страшні злидні, голод , хвороби.Вона приваблювала своїм різнобарв’ям. Тут можна було побачити найрізноманітніші квіти: сон - траву, медунки, звіробій, материнку. Від п’янкого запаху, здавалося , людина забуває й про своє горе.Сама гора являла собою не гостру вершину, а плоскогір’я. Воно служило пасовищем. Гора одержала назву від села Дранча - Дранецька. Біля підніжжя гори проходила королівська дорога, тобто шлях вів із князівства Литовського у королівство Польське, про це ми дізналися із краєзнавчого матеріалу В. Ящука «Королівська дорога біля Дранчі». … «В описі 1546 р. шлях з гори Дранчі на Дітківці і Броди названо «Королівською дорогою, яка веде з Лідихова до Олеська». Прикметник «королівська» міг означати, що шлях веде із князівства Литовського у коро­лівство Польське. Але, як вказується у дослідженні, найвіро­гідніше версія пояснення топоніму Королівська дорога - те, що це справді була частина головної транспортної артерії Європи і сполучала столиці королівств від Парижа до Києва». Гора славиться зимовим туризмом - «Дранчовель».                                                                                                                   

Заповідне урочище   гора «Цимбал»

       Гора «Цимбал» знаходиться на території с. Новоукраїнка, на землях запасу поблизу села Дружба. Площа 9,2 га. Гора Цимбал з абсолютною відміткою 348,5 м розташована на межі Рівненської і Львівської областей у межах Гологоро - Кременецького нагір'я Подільської височини. Створене рішенням облвиконкому №98 від 18.06.1991р. задля збереження місця проростання рідкісних степових рослин. На верхів’ї гори наявні угрупування осоки низької, рідкісні для України реліктові степові ценози, які занесені до Зеленої книги України.

         Урочище є схилом, складеним вапняковими породами неогенового віку. На схилах гори випасають худобу, тому рослинний покрив дуже трансформований. На самому пагорбі дерев і чагарників немає, зрідка трапляються невеличкі сосни та кущі шипшини. Флора пагорба багата лучно - степовими видами. Тут поширені два види шавлії - лучна та кільчаста, три види звіробою - плямистий, звичайний та стрункий, жовтозілля еруколисте, миколайчики плоскі, смілка звичайна, декілька видів конюшини - гірська, біла, лучна, польова, дзвоники сибірські, тимофіївка степова, перстач пісковий, жовтець Стевена, оман мечолистий. Тут ростуть багато лікарських рослин: куряча сліпота звичайна, льон проносний, очанка гребінчаста, чебрець блошиний, подорожники - середній та ланцетний та інші види.

На верхів’ї гори наявні угруповання осоки низької - рідкісні для України реліктові степові ценози, тут виявлено язичник карпатський (язичник сивий). На горі зростають також китятки сибірські, відкасник звичайний, горицвіт весняний, астрагал нутовий - рідкісні види флори Рівненщини. Ростуть тут і типові для вапнякових місцезнаходжень види - самосил гайовий, лещиця пучкувата, ласкавець серповидний, ... Читати далі »

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 344 | Додав: radvokit | Дата: 06.05.2021 | Коментарі (0)

                В публічно-шкільній бібліотеці с. Підзамче оформлено книжково-ілюстративну виставку "Незгасаючий вогонь безсмертя", розповіла про подвиги воїнів, наших односельчан, які вистояли в боротьбі за наш край від поновлення, піднімали з руїн і відроджували країну. Тож бережімо пам'ять про них завжди.

 

 

 

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 278 | Додав: radvokit | Дата: 06.05.2021 | Коментарі (0)

              Краєзнавчу панораму "Все пам'ятає батьківська земля, і грім гранат, і визволення день" розгорнуто в публічно шкільні бібліотеці с. Дружба. Скільки б не минуло років, не зітруться у народній пам'яті світлі імена тих, хто ціною власного майбутнього заплатив за наше право вільно жити. Неоціненний вклад в здобуття славної перемоги внесли і наші односельчани. До уваги читачів документи, фотографії, спогади учасників Другої світової війни, з якими уже ознайомилися учні 7 класу. Дізналися про бої на території села, бібліотекар розповіла спогади ветеранів, на жаль вони відійшли у вічність. То ж пам'ятаймо їх!

           

 

 

 

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 262 | Додав: radvokit | Дата: 06.05.2021 | Коментарі (0)

«Чорнобиль – чорний біль України»

      Великий чорний птах злетів над Припяттю, над Україною, над деякими містами Європи 26 квітня 1986 року о 1-й годині 23 хвилині. 35 років тому почався відлік Чорнобильської катастрофи – надзвичайної події планетарного масштабу. Вона порушила життя багатьох мільйонів людей, позбавила життєдіяльності значні території, завдала незліченних збитків державі. Публічно-шкільною бібліотекою с.Немирівка для учнів була організована інформаційна година «Чорнобиль – чорний біль України», на якій згадали про трагічну подію, яка чорною датою увійшла до літопису людської цивілізації.  Було влаштовано виставку – реквієм під назвою «Трагічна поліфонія Чорнобиля». Представлені на ній експонати розкривають причини, перебіг та наслідки тієї трагічної події.

         

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 261 | Додав: radvokit | Дата: 26.04.2021 | Коментарі (0)

          До 35 річчя аварії на Чорнобильській АЕС в ПШБ с. Дружба оформлено книжково - ілюстративну поличку "Залишиться у пам'яті у нас, як вічна рана, цей страшний Чорнобиль". Читачі подивились відеорозповідь " 16 маловідомих фактів про Чорнобиль". Бібліотекар розповіла про земляків - ліквідаторів аварії на атомній електростанції. Зокрема: Гладуна В. і Сеника В. Чорнобиль - то грізне попередження з XXI століття: нам необхідно замислитися над усім розвитком цивілізації, над долею людства, зробити серйозні висновки.

   

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 201 | Додав: radvokit | Дата: 26.04.2021 | Коментарі (0)

              Проблема збереження рослинного і тваринного світу стала надзвичайно актуальною, життєво важливою. Віртуальна подорож " Гортаючи Червону книгу Рівненщини" відбулася в публічно - шкільні бібліотеці с. Дружба. Читачі бібліотеки дізналися про рослини і тварини, які потребують особливо ретельної охорони. Також про флору і фауну, які уже зникли. Охорона довкілля рівнозначна збереженню людства і загалом життя на Землі. Пам'ятайте! Ви можете зробити багато доброго для збереження і відтворення природних ресурсів.

 

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 141 | Додав: radvokit | Дата: 20.04.2021 | Коментарі (0)

         Щороку у дні весняних канікул проводиться Всеукраїнський тиждень дитячого читання. З цієї нагоди у публічно - шкільні бібліотеці проводилися різноманітні заходи. Зокрема з учнями 4 класу проведено літературний калейдоскоп " Марійка Підгірянка - талант відданий дітям"- до 140 - річчя від дня народження. Представлено відео презентацію " У поетичному світі М. Підгірянки". Учениці Бурмай Анастасія і Довбета Діана декламували вірш " Розмова про сонце"' , і кожен із дітей класу зачитали вірші, які їм сподобались. Також відгадували загадки із її книги " Учись маленький".

          У своїх віршах поетеса вчила дітей любити і поважати старших, навчала " як зло оминати, а добро чинити". Її поезії мають велике пізнавальне і виховне значення, несуть дітям любов і радість, допомагають пізнати світ через красу рідного слова.

    

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 150 | Додав: radvokit | Дата: 25.03.2021 | Коментарі (0)

              У першу середу березня, починаючи з 1986 року, за рішенням 48 конгресу Міжнародного ПЕН- клубу відзначається Всесвітній день письменника. Бібліотекар ліцею №2 разом з активом бібліотеки, Бражніковою А. і Чучман. М. (ученицями 9-б класу) був проведений бібліотечний десант " Читаємо Сухомлинського" присвячений Всесвітньому дню письменника. "Десантувалися" бібліотекар і активісти у чотирьох 2-х класах ліцею 2, щоб розповісти про мудрого учителя, видатну людину, педагога і письменника, оповідання і казки якого із задоволенням читають усі діти. В кожному класі діти мали змогу ознайомитися з тематичною поличкою творів В. Сухомлинського, послухати прочитання його творів бібліотекарем і активістами бібліотеки. Що було найголовніше в моєму житті? Без вагань відповідаю: любов до дітей В. Сухомлинський. В. Сухомлинський написав для дітей більше 1500 оповідань та казок. Всі вони повчальні, і писав він їх для того, щоб діти їх прочитали і навчились чогось доброго, росли вихованими, вміли дружити, поважати старших і допомагати молодшим, любити рідну землю, рідну природу і все живе.

    

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 132 | Додав: radvokit | Дата: 04.03.2021 | Коментарі (0)

          "Зорій довіку поміж нами". Поетичний вогник. Святково прибраний клас. У центрі портрет Лесі Українки, фотовиставка висловів, виставка її творів. Бібліотекар ліцею №2 запросила учнів 7-б класу на поетичний вогник, приурочений 150- річчю з дня народження великої поетеси Лесі Українки. Зі слів ведучих свята (Баландюк А. і Швець. О.) учні більше дізналися про дитячі роки письменниці, глибше вивчили її творчість, познайомилися з великою родиною Косачів. Тихо звучала музика, декламувались вірші Л. Українки у виконанні читців Бурделяк А. і Горопахи В. Діти переглянули документальний фільм "Леся Українка" . На святі виступила класний керівник 7- Б класу Салій Л. С. Леся Українка була геніальною, українською письменницею.

        Її особлива поетична майстерність виділяла поетесу серед інших поетів нашої країни. Вона не вдавала переможця, вона таки перемогла, і світло її посмертної слави, засяявши з нашої землі, ще багато століть неробочого стоятиме над світом. В бібліотеці був оформлений стенд до 150- річчя від дня народження Л. Українки, з інформацією на якому могли ознайомитися всі відвідувачі бібліотеки.    

            

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 194 | Додав: radvokit | Дата: 25.02.2021 | Коментарі (0)

          Віртуальну подорож "Співачка досвітніх вогнів" проведено в публічно - шкільній бібліотеці с. Дружба з учнями сьомого класу.  Діти дізналися про життя і творчість співачки, переглянули літературу, фотографіі з книжково -ілюстративноі виставки. Доповнила розповідь завідуюча клубом Світлана Досмомедова, яка побувала на екскурсіі в с.Колодяжне в музеі письменниці. Сподіваюся, що краплина почутого ввіллється до наших сердець!

      

       

 

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 190 | Додав: radvokit | Дата: 25.02.2021 | Коментарі (0)

«Поетична пісня України»

         Україна – це земля, яка зростила багато талановитих, відомих на увесь світ людей. Однією із таких є – Леся Українка, майбутня зірка українського письменства , яка народилася 25 лютого 1871 року.

         Щоб зрозуміти цю виключно незвичайну поетесу публічно-шкільна бібліотека с.Немирівка підготувала урок-вікторину «Поетична пісня України».Захід дав змогу поглибити знання учнів про життєвий і творчий шлях волинської перлини – Лесі Українки.

         Викликала інтерес виставка-портрет під назвою «Ти себе Українкою звала…».

          У спадок майбутнім поколінням славетна поетеса передала велику мудрість справжньої любові до України, яку вона пронесла через усе життя.  

      

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 193 | Додав: radvokit | Дата: 25.02.2021 | Коментарі (0)

1 2 3 »