Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 21:50
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Архів матеріалів

      6 серпня 2015 року в приміщенні Радивилівської центральної бібліотеки відбувся благодійний музично – поетичний  вечір «У щасті матері й дитини розквітне доля України». В затишному залі інтернет-центру зібралися люди, небайдужі  до чистоти духовних криниць, до натхненної творчої праці та наділені великою любов’ю до культурного розквіту нашого краю.

     Гостями зустрічі була сім’я Марцинюк: мама - Тетяна Іванівна, уродженка міста Радивилів, кандидат філологічних наук, вчителька Березнівської  школи – інтернату  Рівненської області, літературознавець, критик,  поетеса, авторка збірки поезій «Кардіограма любові» та її донька Ганна – студентка ІV курсу Рівненського музичного училища, автор 6 прозово – поетичних збірок, Лауреат Всеукраїнських та Міжнародних музичних фестивалів «Весняний первоцвіт», «Волинський кобзарик», «Пісенний край», «Українська коляда», «Зоряний олімп», переможниця різноманітних Всеукраїнських літературних конкурсів та володар Гран-прі  обласного фестивалю «Провесінь».

  

     Затамувавши подих слухали присутні поезії у виконанні пані Тетяни. Її донька також прочитала  кілька своїх віршів  і заспівала низку авторських пісень . Вразили своєю задушевністю  пісні: «Лікарі», «Дорогі вчителі», «Соняхи», а особливо пісня «Зоре моя мила», яку Ганна приурочила рідній неньці та всім матерям у залі. Саме ця пісня неодноразово приносила їй перемоги на Всеукраїнських музичних фестивалях і конкурсах.  Читання віршів, спів пісень доповнювала віртуозна гра на бандурі.  

     У рамках заходу відбулась мультимедійна презентація та збір благодійних коштів на видачу книги авторських музичних творів Ганни.

     Теплими словами подяки та квітами  за прекрасну творчість наших земляків були переповнені виступи директора ЦСПШБ Людмили Войтишиної, колишніх вчителів пані Тетяни Василя Ящука та Людмили Зробок, численних глядачів.

Дана зустріч – як маленький штрих у величній картині поетичного – музичного життя Радивилівщини.

Фото заходу

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 536 | Додав: ya_nazik | Дата: 06.08.2015 | Коментарі (0)

     Громадська організація "Столичні ініціативи" ініціює встановлення нового державного свята - День українського національного вбрання. Що Ви думаєте з цього приводу?

"Столичні ініціативи" звернулися до голови Рівненської обласної ради підтримати ініціативу та офіційне звернення до Президента України про:

1. призначення святкування Дня українського національного вбрання кожного третього четверга травня;

2. присвоєння Дню українського національного вбрання статусу державного свята.

Просимо усіх небайдужих висловити свою думку з цього приводу. Онлайн-анкету можна заповнити тут.

     Заздалегідь дякуємо!

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 565 | Додав: ya_nazik | Дата: 26.06.2015 | Коментарі (0)

        18 червня  2015 року працівники Радивилівської ЦРБ та районної бібліотеки для дітей взяли участь у  відео конференції, присвяченій досвіду обслуговування людей з особливими потребами у бібліотеках України.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 512 | Додав: ya_nazik | Дата: 19.06.2015 | Коментарі (0)

     Минулої неділі, 7 червня, у міському центрі дозвілля пройшов концерт «Бо пісня всіх людей єднає – це доброти і миру спільна мова». Відбулася концертна програма за ініціативи клубу «Надвечір’я». Тепло і по-сімейному затишно відчували себе глядачі, запрошені на концерт, який проходив під гаслом «Україна понад усе».

     Зала аплодує, бо знає, що сьогодні їм буде подароване незвичайне свято, зіткане із добра, щирості, поваги, ніжності та особливої зворушливості. А це - найдорожче для кожної людини.

    Співочий колектив «Надвечір’я» дарував усім присутнім чудові пісенні номери. Концерт розпочався патріотичними піснями про Україну, рідну землю: «Хто ти є, Україно?», «Дума про Землю», «Сини України», «Єднаймося, люба родино».

    Коли зазвучали пісні «Сповідь солдата», «Батьківський поріг» / виконавець Павло Сотнічук/, «У матері над хатою» /дует сестер Галини Климчук та Марії Попович/ на очах у глядачів блищали сльози.

    Ансамбль надвечірянців виконав також маловідомі пісні на слова Тараса Шевченка «Тече вода з-під явора», «Вітре буйний», пісні, автором слів і музики яких є музичний керівник клубу Марія Федорович «Вишиваночко моя», «Радивилів, моє місто миле» та низку ліричних і жартівливих пісень: «Очі волошкові» /Петро Лисак/, «Дві долі»/дует у складі Марії Іванюк та Олександра Вахрушева/, «Посіяла конопель» / Галина Бардецька/, «Жінка пишнотіла» /Ганна Марчук/, «А я таки Гапка» /дует у складі Катерини Романюк та Віри Шевчук/, «Лісапед» /Ганна Дудка/.

     Концертна програма пройшла душевно і по-дружньому. Виступ завершився, а самодіяльні артисти і глядачі ще довго спілкувалися, ділилися враженнями і дякували одне одному за приємні хвилини зустрічі та відпочинку.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 593 | Додав: ya_nazik | Дата: 07.06.2015 | Коментарі (0)

     До Міжнародного Дня захисту дітей відбувся фестиваль дитячої творчості "Веселковий дивограй" в селі Михайлівка.

     В рамках фестивалю була організована виставка дитячих робіт" Дитинства яскравого мить". На виставці були представлені творчі роботи дітей Радивилівщини, виконані у різних техніках: бісер,орігамі, декупаж,вироби з дерева , соломки, пластиліну,атласних стрічок. Організація таких виставок є справжнім святом дитячої творчості. А радість творчості веде до появи впевненості в собі, до самоствердження, а в майбутньому до вміння знайти себе у дорослому світі.

  

  



       

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 565 | Додав: ya_nazik | Дата: 02.06.2015 | Коментарі (0)

       Друга світова війна – страшна і нелюдяна, яка переорала долі  мільйонів і мільйонів людей, ще довго буде незагойною раною нашої історії. Доки не похований останній солдат, доки є живі свідки тих  жорстоких і трагічних подій, нам рано списувати її в архів.

      19 травня в приміщенні центральної районної бібліотеки відбулася презентація вікі – проекту «Долі, обпалені війною», присвяченого 70 -  річчю Перемоги над нацизмом у Європі  та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.

     Даний проект був організований Рівненською обласною універсальною  бібліотекою з метою збереження історичної пам’яті про учасників  бойових дій Другої світової  війни - жителів Рівненщини та Радивилівщини зокрема і виховання у молодого покоління  почуття патріотизму.

     Велика пошукова робота була проведена працівниками бібліотек системи. Уточнялися списки учасників бойових дій, які надавали органи місцевих влад, здійснювались  зустрічі з родичами, піднімалися архівні та музейні матеріали, Інтернет – ресурси.

     Зібрана інформація про кожного учасника воєнного лихоліття оброблялася, редагувалася, систематизувалася, тобто ретельно готувалася для висвітлення в Всесвітній павутині.

     Дані матеріали знайшли своє відображення на краєзнавчому блозі Радивилівської  центральної  бібліотеки за адресою http://radblog.at.ua/ у лінці «Їх слід в історії» в підлінці «Долі, обпалені війною» та  в електронній енциклопедії «Вікіпедії».

      Присутні переглянули електронну презентацію вікі – проекту «Долі, обпалені війною» під назвою «Ви  йшли до Перемоги, а з вами йшла весна», яку провела зав. методичним відділом районної бібліотеки Валентина Копцюх.

       Дана робота, проведена працівниками  бібліотек,  це данина пам’яті нинішнього покоління ветеранам Другої світової війни.

      Сьогодні,  у часи боротьби за свободу та  незалежність України, формується глибокий духовний  зв’язок між захисниками нашої країни різних поколінь –  героями Другої світової  війни, воїнами-інтернаціоналістами та  учасниками Антитерористичної операції.

     На превеликий жаль, на сході триває неоголошена війна, де український народ знову, вже у XXI столітті,  відстоює свою незалежність і свободу. Але Перемога буде за нами. Бо наша справа справедлива, ми захищаємо свою землю, свою Батьківщину, свою Україну.

      В заході взяли участь: в. о. голови Радивилівської РДА В’ячеслав Школяр, голова районної ради  Олександр Пастух, начальник відділу культури та туризму РДА Тетяна Шуст, голова районної ветеранської організації Дмитро Воронко, учасник бойових дій Другої світової війни – живий свідок історії - Іван Дурда,  колишній вчитель, а нині пенсіонер – Юрій Арламовський, сільські голови, люди, чиї батьки, діди чи просто близькі родичі були безпосередніми учасниками тієї кривавої війни.

   

      Слова подяки бібліотечним працівникам за проведену роботу висловили: голова районної ради Олександр Пастух, донька учасника бойових дій Михайла Горлача пані Людмила та Юрій Арламовський.

       Щиро дякуємо міській і сільським радам, управлінню праці та соціального захисту населення, історичному музею, а особливо родинам учасників бойових дій, які надали нам посильну допомогу в реалізації даного проекту, а ще клубу «Надвечір’я» за музичний супровід заходу.

Фото заходу

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 529 | Додав: ya_nazik | Дата: 24.05.2015 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 493 | Додав: ya_nazik | Дата: 23.05.2015 | Коментарі (0)

     Вже вдруге в Радивилівській центральній бібліотеці проходив перегляд  фільму про війну. На цей раз глядачі мали змогу переглянути військову драму американського режисера Сема Пекінпа "Штайнер: Залізний хрест" .

     Даний фільм змусив задуматися над багатьма філософськими питаннями Другої світової, подивившись на події з боку солдатів - німців і спробувати зрозуміти, чи був у них вибір у тій ситуації.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 490 | Додав: ya_nazik | Дата: 21.05.2015 | Коментарі (0)

      20 травня в приміщенні центральної районної бібліотеки відбулася нарада для бібліотечних працівників району. Вході наради були висвітлені питання: про діяльність публічно-шкільних бібліотек району та завдання на поточний період, про підсумки обласного конкурсу «Краща книга Рівненщини – 2015», про участь в обласному конкурсі  плакатів-мотиваторів  читання, про участь публічно-шкільних бібліотек системи у Всеукраїнському соціологічному дослідженні «Відношення молоді до участі у волонтерській діяльності», про підсумки конкурсу «Найкращий читач України – 2015», про організацію виставки-огляду дитячої творчості «Дитинство яскравого мить», про участь бібліотек в вікі-проекті «Долі, обпалені війною» тощо.  Крім цього були проведено декілька майстрів- класів, зокрема бібліотекар ПШБ с. Михайлівка, Тетяна Невинна – декупаж (підставка для чашок з дисків та вази під квіти), бібліотекар ПШБ с. Дружба, Наталя Соболевська – ляльку – мотанку, бібліотекар РДБ Любов Войтишина – декоративні букети із квітів з цукерками.

  

  

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 445 | Додав: ya_nazik | Дата: 20.05.2015 | Коментарі (0)

     Вже 70 років відокремлює нас від Великої Перемоги над фашистською Німеччиною.

     І сьогодні ми знову, як і всі попередні роки, схиляємо голови перед подвигом солдата-визволителя. Перемога над сильним ворогом здобута його кров'ю і потом. Він умів прямо дивитися в очі смертельній небезпеці, виявив військову доблесть і героїзм.

     На передодні 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в центральній районній бібліотеці  відбулася година пам’яті  «Тут вдячна пам"ять голову схилила». Провідний бібліотекар вела мову про Свято Перемоги. Це особливе свято – величне, вистраждане… Подвиг героїв – переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.

  

     Присутні переглянули відео, присвячені Другій світовій війні «Початок Великої Вітчизняної війни», «20 кроків до мрії. Україна у Другій світовій війні».

    У святкові  травневі дні, усі люди Землі, увесь світ вітають і вшановують переможців Другої Світової війни. Разом з ними ми схиляємо голову перед святою пам'яттю загиблих і віддаємо належне живим фронтовикам, які своїм життям і ратним подвигом завоювали цей світлий День Перемоги.  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 390 | Додав: ya_nazik | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)

     День  22 червня 1941 року  навіки  увійшов  в  нашу  пам'ять  печальною  пересторогою  усім  і  на  всі  часи – берегти  мир  на  Землі. Саме  цього  дня  почалася  Велика  Вітчизняна  війна, яка  забрала  десятки  мільйонів  людських  життів.

    З нагоди  70-ї  річниці  Перемоги  у  Другій  світовій  війні  в  Немирівській  ПШБ відбулася  презентація  вікі-проекту «Долі, обпалені  війною». Мета даного проекту  формування  в  молоді  почуття  патріотизму, любові  до  свого  народу, його  історії  та  героїчного  минулого; виховання  громадянських  почуттів, свідомої  соціальної  активності  та  відповідальності.

        Провідний  бібліотекар  Немирівської  ПШБ  Гунько Олена ще раз нагадала учасникам заходу  про «пам’ятну  дату – 9 травня, яке  народ  України  святкує  як  день  Перемоги! Це  свято  надій  і  тривог, пам’яті  і  скорботи, радості  і  смутку…».   Під  час  перегляду  електронної  презентації  присутні  знову  повернулись  до  незабутнього  травня  1945 року, аби  з  глибокою  повагою  згадати  тих  односельчан,  які  чесно  і  до  кінця  виконали  свій  громадянський  обов’язок, захищаючи  нашу  Батьківщину  від  загарбників, і  чиї  імена  ми  мусимо  пам’ятати  й  шанувати  завжди. Була представлена виставка – панорама  під  назвою   «У  граніті, у  бронзі, у  серцях».

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 552 | Додав: ya_nazik | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)

         У  Пляшевській   ЗОШ I-III ст. публічно-шкільною  бібліотекою  с. Пляшева  проведено  презентацію  вікі-проекту «Долі, обпалені  війною», який  створювався  бібліотекою  за  сприяння  Радивилівської  районної  бібліотеки.  Мета  цього  проекту:  національне  виховання  молоді, збереження  історичної  пам’яті  громади. Учні  школи,  вчителі  , працівники  НІМЗ «Поле  Берестецької  битви»  були  ознайомлені   із  зібраною  інформацією  про односельчан   ветеранів  Великої  Вітчизняної  війни. Вшанували  пам’ять  Борисюка  Я.В.,Вознюка Й.М., Зозулі І.А., Качана В.П., Шаблія І.Ф. та  інших. На  закінчення  презентації  бібліотекар  наголосила ,що  інформація  продовжується  збиратися  і  кожен  охочий  може  долучитися  до  благородної  справи  в  ім’я  пам’яті  героїв  Великої  Вітчизняної  війни.

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 486 | Додав: ya_nazik | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)

     Травень - вінець весни, бо природа повстає у всій своїй чарівній красі, світ довкола немов святкує свою вічну молодість, своє вічне оновлення.

     Саме такого чудового весняного дня члени клубу «Надвечір’я» завітали з концертною програмою до пацієнтів стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання Радивилівського територіального центру соціального обслуговування.

     В ході виступу лунали патріотичні, ліричні та жартівливі  пісні - сумні і веселі. Зі сльозами на очах присутні слухали пісні: «Сини України», «Дума про землю», «А мати ходить на курган», «Мамина молитва», «У матері над хатою». А коли зазвучали українські жартівливі пісні: «Розпрягайте, хлопці коней», «Туман долиною», «На городі гарбузи» та «Ой, село» на вустах у слухачів засяяла посмішка. Вони з задоволенням підспівували артистам.

   

     Галина Бардецька розважила глядачів дотепним гумором. В її виконанні прозвучала мініатюра «Про Івана – небіжчика».

     Концерт закінчився, та ще довго лунали оплески і слова подяки.

           Не забуваймо, що пролетять роки, і кожен із нас зустріне свою старість. Вічної молодості, на жаль, немає.

     Тож хочеться звернутися до молодого покоління – будьте добродушні, шануйте людей похилого віку!

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 554 | Додав: ya_nazik | Дата: 08.05.2015 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 405 | Додав: ya_nazik | Дата: 05.05.2015 | Коментарі (0)

     Готельно-ресторанна сфера як одна з високорентабельних галузей світової економіки, у ХХІ ст. стає провідним напрямом економічного і соціального розвитку України. Міжнародний досвід свідчить, що необхідною передумовою активного та успішного просування цієї галузі на ринок держави є сучасна туристична інфраструктура.

     Сучасний розвиток готельного бізнесу базується на побудові такої системи обслуговування, яка необхідна для надання якісних послуг своїм клієнтам. Ресторанне господарство також займає важливе місце у реалізації соціально-економічних задач. Його основним призначенням є забезпечення населення кулінарною продукцією та організація високого рівня обслуговування відповідно до його потреб.

     Протягом травня  місяця в читальному залі центральної районної бібліотеки діє пересувна книжкова виставка з фондів Рівненської  обласної універсальної наукової бібліотеки «Ресторанно - готельий бізнес: організація та технологія обслуговування».

    Виставка складається з 3 розділів:

          1 розділ – «Управління готельно – ресторанним бізнесом»

         2 розділ – «Ресторанна справа: технологія та організація обслуговування»

         3 розділ – «Організація готельного господарства»

     На виставці представлена література, що розкриває питання еволюції гостинності, основні поняття готельного та ресторанного бізнесу. Виставка налічує  понад 30 книг, універсальної друкованої  енциклопедії англійською мовою 22 т., список інтернет - ресурсів та актуальні статті з періодичних та інтернет – видань.

     Запрошуємо студентів, які навчаються на факультетах ресторанно – готельного та туристичного бізнесу,  працівників готельної та ресторанної справи  і всіх зацікавлених осіб відвідати нашу бібліотеку та ознайомитись з даною виставкою. Беручи до уваги, що нині політична воля керівників держави спрямована на створення сприятливих умов для розвитку малого й середнього бізнесу, пропонована виставка надасть чималої допо­моги тим, хто прагне до створення й розвитку приватних підпри­ємств у сфері гостинності.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 433 | Додав: ya_nazik | Дата: 05.05.2015 | Коментарі (0)

      В читальному залі Радивилівської ЦРБ діє книжково-ілюстративна виставка «Чорнобильська трагедія - навічно в пам’яті народній».

     У ніч з 25 на 26 квітня сталася одна з найстрашніших трагедій в історії людства загалом і України зокрема, — вибух на Чорнобильській атомній станції. Жахлива аварія призвела до радіоактивного опромінення величезної кількості людей, до забруднення води й навколишнього середовища. На території України утворилася так звана 30-кілометрова «зона відчуження», з якої терміново було переселено людей для врятування їхнього життя.

       26 квітня - є днем пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 451 | Додав: ya_nazik | Дата: 23.04.2015 | Коментарі (0)

     Задовольнити інформаційні потреби користувачів, забезпечити вільний доступ до інформації – саме в цьому полягає одна з найважливіших соціальних функцій бібліотеки.

     Головним елементом Радивилівської ЦРБ, як і будь – якої бібліотеки, завжди залишається читач. Власне всі сервіси, послуги, котрі пропонує бібліотека мають напрямок на задоволення потреб читачів.

     Сьогодні, в умовах систематичного недофінансування бібліотек, процес формування їхніх фондів є дуже непростим. Дуже часто виникає постійний запит на одне й те ж саме друковане джерело великою кількістю користувачів, нестача підручників і навчальних посібників, відсутність видання у фонді бібліотеки, що вивчається в навчальних закладах міста та району.

     Всі ці проблеми надихнули працівників бібліотеки на ідею створення електронної колекції навчальної, наукової та художньої літератури.

     Вже більше 5 років Радивилівська ЦРБ працює над формуванням даної електронної бібліотеки, шляхом завантаження необхідних користувачам книг з мережі Інтернет. А в 2013 році волонтером нашої бібліотеки була подарована в користування унікальна електронна бібліотека «myhomlib», яка налічує понад 300 тисяч примірників книг, періодичних видань, різних за жанром і часом як світових, так і українських авторів.

    Саме, з метою популяризації серед молоді даних електронних бібліотек, була проведена інформаційна година  «Електронна бібліотека – шлях до інформації». В процесі заходу, присутні переконались в широких можливостях електронних бібліотек, в простоті пошуку матеріалів, здійснювали самостійний відбір необхідних книг.

    До речі, книги - онлайн можна читати як в самій бібліотеці, так, і вдома, записавши їх на електронний носій.

    Кваліфікована допомога бібліотекаря – забезпечена.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 459 | Додав: ya_nazik | Дата: 10.04.2015 | Коментарі (0)

      7 квітня в приміщенні  центральної районної бібліотеки відбулась онлайн конференція "Реформи в державі: роз'яснення консультанта"  за участю працівників Рівненської державної обласної бібліотеки та спеціаліста управління соціальних виплат та пільг Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, який надав присутнім професійні консультації з питань реформи системи надання житлових субсидій населенню.

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 445 | Додав: ya_nazik | Дата: 08.04.2015 | Коментарі (0)

        В районній бібліотеці для дітей оформлена книжкова виставка «Великодня зірка сяє – весь світ благословляє». Писанка - унікальний витвір українського мистецтва,  своєрідний живопис мініатюри.  Орнаментований розпис писанок – давній вид народного образотворчого мистецтва.  Проте в  Україні існують іще багато  видів великодніх яєць: крашанки, дряпанки, шкрябанки, мальованки, крапанки, бісерівки тощо. Дряпанки та шкрябанки, представлені на виставці, виготовляються шляхом  видряпування візерунку на пофарбованій поверхні яєць. Робота ця дуже тонка, вимагає зосередженості та вправності.

   

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 414 | Додав: ya_nazik | Дата: 08.04.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 26 27 »