Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 23:01
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Архів матеріалів
      Протягом місяця методичним відділом центральної районної бібліотеки для бібліотечних працівників району проводився практикум-тренінг по написанню проектів, які вимагають певних навичок, знань і досвіду. В ході навчання розглядалися основні принципи написання проектів, аналізувався досвід інших бібліотек, які виграли гранти.
     Бібліотечні працівники мали змогу закріпити набуті навички, продемонструвавши власні міні-проекти.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1195 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 01.03.2011 | Коментарі (0)

      
 
    Програма «Бібліоміст» визначила групу українських публічних бібліотек, що пройшли відкритий конкурсний відбір і стали переможцями основного раунду конкурсу з організації нових  бібліотечних послуг із використанням вільного доступу до Інтернету. Рівненська область стала лідером серед інших регіонів України по кількості підтриманих конкурсних заявок публічних бібліотек.
    Ми, як фіналісти, отримаємо комп'ютерне обладнання, а фахівці бібліотек, які долучаться до програми, зокрема центральної районної бібліотеки, районної бібліотеки для дітей, Михайлівської, Козинської, Теслугівської та Хотинської публічно-шкільних бібліотек пройдуть навчання у галузі новітніх технологій та бібліотечних інновацій на базі тренінгового центру Рівненської державної обласної бібліотеки.
    Щиро вітаємо з перемогою колег - бібліотечних працівників Рівненської, Березнівської, Володимирецької, Демидівської, Дубенської, Дубровицької, Зарічненської, Корецької, Костопільської, Рівненської, Рокитнівської та Острозької ЦСПШБ!
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 720 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 25.02.2011 | Коментарі (0)

    Кохання світ. Такий чудовий і неповторний. Про нього сказано багато щирих захоплюючих слів, створено найчудовіші картини, написано найліричніші пісні.
   Пісні про кохання – то окрема історія, якась неповторна подія у житті героїв. Саме цій темі було присвячене чергове засідання клубу «Надвечір’я» під назвою «Коханням дорожити вмійте».
    У виконанні ансамблю надвечірянців «Ще не вечір» прозвучали українські пісні «Мрія», «Перший вальс», «Марічка», «Чарівна скрипка», «Пісня про вічне кохання» та інші.
    Захід створив гарний настрій присутнім, на час повернув їх спогадами у юність, посіяв у душах ніжність і любов.

   


Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 873 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 22.02.2011 | Коментарі (0)

    17 грудня 2010 року в районній бібліотеці для дітей проходив другий етап Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України 2010-2011років.". Організаторами конкурсу є відділ освіти та відділ культури і туризму районної державної адміністрації.
 
 
    Учасниками районного етапу конкурсу стали 18 дітей середнього та старшого шкільного віку, які зустрілися з такими ж книгоманами, як самі. Перед початком змагання вони заповнили Анкету учасника 2-го етапу і передали членам журі свої Щоденники. Під час проведення конкурсу учасники дізналися, що читають їхні ровесники. Вони намагались вразити всіх своєю ерудицією, вмінням висловлювати власну думку про прочитане, аналізувати та інтерпретувати прочитане. враховувався і артистизм у виступі.
 
 
    Конкурсанти змогли переконати всіх присутніх, що їхня улюблена книжка - справді найкраща в світі.
    Строге журі ставило різноманітні запитання, на які учасники із задоволенням відповідали. Таким чином, вони змогли повніше розповісти про свої захоплення.
 
 
    Кращими серед конкурсантів були читачі публічно-шкільних бібліотек Скалига Софія /с. Крупець/, Салій Андрій /с. Бугаївка/, Войтович Василь /ЗОШ №2/.
    Звання "Найкращий читач району 2010-2011року" отримали Тацій Юлія учениця 6-го класу (шкільне відділення НВК "школа № 1 - гімназія") та Салій Ірина учениця 7 класу /шкільне відділення ЗОШ №2/.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 841 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 21.12.2010 | Коментарі (0)

    Напередодні Міжнародного дня інвалідів в Інтернет-центрі центральної районної бібліотеки зібрались мешканці міста з фізичними вадами, працівники районного територіального центру соціальної реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями та користувачі бібліотеки для участі в інтерактивному форумі, ініціатором якого стала Рівненська державна обласна бібліотека в партнерстві з Головним управлінням праці і соціального захисту населення.
 
 
   Захід присвячений соціальним проблемам людей з інвалідністю, що потребують нагального вирішення. Вони мали змогу в онлайн-режимі поспілкуватися з провідними спеціалістами Головного управління праці і соціального захисту населення.
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 775 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 03.12.2010 | Коментарі (0)

     26 листопада 2010 року в районній бібліотеці для дітей відбувся семінар-практикум бібліотечних працівників району на тему: «Пріоритети в обслуговуванні читачів - дітей публічно-шкільною бібліотекою».
 
 
    Про спілкування з дітьми з обмеженими фізичними можливостями розповіла присутнім заступник директора ЦСПШБ Г.Гнатюк з консультацією "Психологічні особливості спілкування з дітьми з особливими потребами ". Провідним бібліотекарем районної бібліотеки для дітей Станіславчук В. було надано консультацію "Правові знання та реформування здорового способу життя як запорука інтеграції дитини у життєвий простір ". З оглядом методично-бібліографічних матеріалів "На допомогу роботі з дітьми " бібліотекарям, вчителям, батькам", які надійшли з обласної бібліотеки для дітей м. Рівне виступила провідний бібліотекар РДБ Сенчук Н.
    Про перші кроки у світ прекрасного, про розвиток творчих здібностей як результат трудового та естетичного виховання розповіла присутнім Олена Юрченко методист будинку школяра. Працівники бібліотек району ознайомилися з виробами гуртківців будинку школяра представленими на виставці робіт декоративно-ужиткового ремесла.
 
 
    Під час презентації буклету "Поетичний вернісаж", читали свої власні вірші поети - початківці Анна Довгаль, Наталія Чучман, Юлія Мельник, Марійка Зубова /шкільне відділення ЗОШ №2/, Юлія Мельник та Володимир Гулійчук /літературна студія "Проба пера" публічно-шкільна бібліотека с. Михайлівка/.
 
 
    В програмі семінару - презентація районної бібліотеки для дітей в онлайновому режимі, майстер - клас "Творчість. Майстерність. Інновації" та пошук електронних ресурсів для дітей в мережі Інтернет.
    Під час палітри бібліотечних думок працівники публічно-шкільних бібліотек ділилися пріоритетними напрямками роботи своїх бібліотек, зокрема: про краєзнавчу роботу розповіла зав. публічно-шкільною бібліотекою с. Дружба Соболевська Н., про народознавчий напрямок зав. публічно-шкільною бібліотекою Бугайкіна О. та інші.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 782 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 30.11.2010 | Коментарі (0)

   Нещодавно на базі Іванівської та Пустоіванівської публічно-шкільних бібліотек відбувся виїзний семінар-практикум «Публічна бібліотека і її роль в розвитку інноваційних процесів», в якому взяли участь бібліотечні працівники району. 
   Відбулася презентація шкільного відділення «Бібліотека як душі криниця». Зав. публічно-шкільної бібліотеки
 
 
   О. Процик та заст. директора по навчальній роботі Рудня-Почаївської ЗОШ С.Хоружа розповіли про складові позитивного іміджу бібліотеки, співпрацю зі школою, про місце і роль бібліотеки у розвитку інноваційних процесів. О. Процик поділилась досвідом роботи: презентувала веб-сторінку публічно-шкільної бібліотеки, АРМ /автоматизоване робоче місце/ бібліотекаря, роботу в програмі АБІС ІРБІС. Увазі учасників семінару було представлено майстер-клас по проведенню масового заходу із використанням новітніх технологій: усного журналу «Мово рідна, живи в ріднім домі», до участі в якому було залучено учнів школи.
 
 
   Зав. методичного відділу ЦРБ Г. Гусневською та заступником директора ЦСПШБ по роботі з дітьми Г. Гнатюк було надано консультації «Інноваційні процеси в бібліотечній галузі та їх застосування» та «Використання місцевих народознавчих матеріалів в роботі бібліотеки та їх вплив на розвиток творчих здібностей школярів».
   В рамках святкування 70-річчя з часу створення публічно-шкільної бібліотеки с.Пустоіванне відбувся День відкритих дверей «Книга – джерело знань». Бібліотеку з її ювілеєм привітали начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації С.Клюй, сільський голова Я.Циганюк, її читачі.
 

 

   Провідним методистом центральної районної бібліотеки В. Копцюх було проведено огляд друкованих видань центральної районної бібліотеки, кращих книг Рівненщини за минулий рік.
   Оператором-комп’ютерщиком ЦРБ Н.Якимчук на допомогу бібліотечним працівникам було розповсюджено матеріали на дисках: «Етнокультура Рівненського Полісся», «Легенди рідного краю», «Свято-Успенская Почаевская Лавра: Божья гора. Источник Святой Анны», «Твереза Україна», «Видання РОБЮ в 2009 році» та консультації РДОБ.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1022 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 05.11.2010 | Коментарі (0)

   Українці – дивний нарід! Наприклад, надміру полюбляють посміятися не лише над кимось, але й над самими собою. Мабуть сама природа наділила нас, українців, таким менталітетом, що без пісень, дотепів та жартів ми не можемо жити. 
 
 
   Весела вітальня клубу «Надвечір’я» нещодавно зустріла присутніх дотепними гуморесками, анекдотами, інтермедіями, байками та українськими жартівливими піснями.
 
 
   Ведуча заходу Лариса Рукінова розповідала про багатство українських жартівливих пісень, в переважній більшості, тема яких присвячена різним смішним сторонам сімейних відносин.
   Невдалі залицяння, явні і таємні побачення, сердечні розмови, тимчасові чвари — пісні з таким змістом прибавили присутнім позитивних емоцій . Вони були і є чудодійними ліками, які врятували мільйони людей від нудьги, туги і розпачу у складних перипетіях життя.
 
 
   Весело і з захопленням глядачі сприймали пісні: «Заспіваймо пісню веселеньку», «На городі буркун», «Скрипка би не грала», «Я в матері одна доня», « Ой, підемо, жінко», « Чи я в мужа не жона» та ін. Кульмінацією заходу був виступ «Веселих кумась», імпровізованого ансамблю «народних» інструментів, інсценізація пісні «Ой, там на товчку, на базарі».
 
 
   Глядачі добре відпочили і збагатили свій організм порцією хорошого настрою.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 823 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 21.10.2010 | Коментарі (0)

   8 жовтня 2010 року в приміщенні районного будинку культури відбулося Свято книги, організаторами якого були районна державна адміністрація, відділ у справах сім’і та молоді РДА, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділ освіти, відділ культури, районний центр зайнятості та видавництва «Каменяр», «Азалія», «Піраміда», «Нора Друк». В фойє увазі гостей було представлено книжкову виставку «Літературне сузір’я Рівненщини».
   Гостей вітали голова райдержадміністрації Віталій Станкевич та учні загальноосвітньої школи №2.
 
 
 
   На свято були запрошені представники видавництв – літератори Рівненської, Львівської, Тернопільської областей та Радивилівщини, які виступили із словом про літературу, розповіли про свої творчі доробки та плани на майбутнє. Це: Євген Шморгун (Рівне), Любов Пшенична (Дубне), Олександр Смик (Тернопіль), Дмитро Сапіга, Марія Людкевич і Тетяна Грунська (Львів, «Каменяр»), Галина Пагутяк, Надія Мориквас та Петро Яценко (Львів «Піраміда»), Галина Вдовиченко («Нора Друк»), Зеновій Филипчук (Стрий). Серед них – літератори Радивилівщини: Василь Ярмусь, Світлана Скруха, Петро Колотинський, Ольга Росоловська, уродженка с.Теслугів Ангеліна Оборіна.
   Під час свята можна було придбати новинки художньої літератури за цінами видавництв. Цього ж дня письменники зустрілись з учнями міських закладів освіти.
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 779 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 21.10.2010 | Коментарі (0)

    Напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек відбувся конкурс професійної майстерності бібліотечних працівників «Радивилівська книгиня», в якому взяли участь дев’ять учасниць. В програмі заходу – шість конкурсів, зокрема: «Візитна картка», «Бібліотечна підкова», «Мистецтво бібліотечного зваблювання», «Моє хобі», «Чи ж зрозуміє хто тебе?», «Парад літературних героїв». Кожна з учасниць розкрила своє бачення «Бібліотеки майбутнього».
 
 
    Ведучою заходу Юлією Лемещук було проведено гру з вболівальниками. 
    Професійну майстерність учасниць оцінювало компетентне журі у складі заступника голови райдержадміністрації Кота І.В., начальника відділу культури і туризму Клюй С.В., директора ЦСПШБ Войтишина Л.О., директора РБК Гладиша В.В., Дмитрук Г.М.
    Головне звання «Радивилівська книгиня» виборола завідувачка публічно-шкільної бібліотеки с.Іванівка Процик Олена Фадеївна.
 
 
    Інші учасниці конкурсу були відзначені в номінаціях:
  - «Міс Творчість» - Бугайкіна Олена Миколаївна /зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Крупець/
  - «Цариця Ерудиція» - Сова Юлія Миколаївна /зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Довгалівка/
  - «Принцеса Чарівність» - Невинна Тетяна Миколаївна /зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Михайлівка/
  - «Леді Досконалість» - Шаблій Любов Миколаївна /зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Добривода/
  - «Міс Компетентність» - Козачук Леся Миколаївна /зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Козин/
  - «Королева глядацьких симпатій» - Шуст Тетяна Миколаївна /зав. публічно- шкільної бібліотеки с.Копані/
  - «Принцеса артистизму» - Орловська Світлана Миколаївна /зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Бугаївка/
  - «Міс Оригінальність» - Хміль Марія Миколаївна /зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Острів/
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 926 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 21.10.2010 | Коментарі (0)

    «Сорочку мати вишила мені…» під такою назвою була оформлена виставка вишиванок присвячена 19 річниця Незалежності України, яку облаштували працівники бібліотек району. Глядачі мали змогу оглянути понад 50 вишитих сорочок різної техніки. Кращими визнали сорочки: Валецької Лілії /с.Підзамче/, Галич Олесі /с. Опарипси/, Претятко Мар’яна /с.Пустоіваннє/, Бондарець Олена /с.Теслугів/, Перець Олена /м. Радивилів/.
 
 
 
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1242 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 03.09.2010 | Коментарі (0)

 
    Свобода, незалежність, воля – найбажаніші, найомріяніші нашими вкраїнцями слова.
    Народ України, а з ним клуб «Надвечір’я» урочисто і святково відзначив 19-ту річницю незалежності України - свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, за своє право бути народом. І рідне слово та народна пісня не дали йому загинути. Бо Україна і пісня – нероздільні.
    На літературно – музичній вітальні «Стань же окрасою цілого світу, наша свята Україно!» звучали пісні на слова Т. Шевченка, найкращі поезії та пісні про Україну, рідну мову, природу, українські жартівливі пісні, такі як: «Думи мої, думи мої», «Моя Україна», «Моя ти земле калинова», «Виростеш ти сину», «Тихо над річкою», «Ой, підемо, жінко» та ін.).
    Свято завершилося урочистим виконанням всіма присутніми молитви «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни».
    Захід відвідали голова райдержадміністрації В. Станкевич та начальник відділу культури та туризму С. Клюй.
 
 
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1620 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 31.08.2010 | Коментарі (0)

      В рамках відзначення 20-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України на Рівненщині відбувся інтерактивний молодіжний форум.
      16 липня в Інтернет-центрі Радивилівської центральної районної бібліотеки зібралися молоді люди різних категорій: працююча молодь, абітурієнти, студенти, учні та безробітні для обговорення 4-х основних питань:
   - що таке суверенітет;
   - чи є суверенність держави цінністю для сучасних українців;
   - наскільки нині ідея суверенності є об’єднавчою для української нації;
   - що важливіше для України: бути повністю суверенною державою чи можна поступитися частинкою суверенітету у ході інтеграції з іншими державами чи об’єднаннями.
    Учасники форуму активно дискутували, висловлювали свої думки з приводу суверенності України. Їхні відповіді відсилалися на інтернет-форум для подальшого обговорення.
    В заході взяли участь зав. сектора з питань внутрішньої політики В.Мартинюк, начальник відділу культури і туризму С.Клюй, зав. відділу у справах сім’ї та молоді О.Чупіна, директор РЦ ССМ Т.Франко, директор ЦСПШБ Л.Войтишина та працівники бібліотеки.
    Працівниками центральної районної бібліотеки було оформлено книжково-ілюстративну виставку «Нам будувати свою державу», де були широко представлені матеріали про суверенітет України, про історичні передумови прийняття Декларації та ін.
 
  
 
  
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 759 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 20.07.2010 | Коментарі (0)

    Напередодні свята Івана Купала в санаторно-оздоровчому таборі «Веселка» працівники районної бібліотеки для дітей провели годину народознавства «В ніч на Івана, в ніч на Купала». Під час заходу присутніх ознайомили з матеріалами книжково-ілюстративної виставки «Звичаї, традиції, обряди», традиціями, звичаями та обрядами українського народу, які відбуваються в ніч на Івана Купала. Діти із захопленням відповідали на запитання вікторини «Ніч Купальська».
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 822 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 08.07.2010 | Коментарі (0)

      1 липня 2010 р в санаторно - оздоровчому таборі «Веселка» працівники районної бібліотеки для дітей провели літературну гру – вікторину «Веселий ерудит». Діти розділившись на дві команди одна «Зоря та Ніч» друга «Бумеранг» складали приспів»я, відгадували загадки, шаради, головоломки, під час змагання капітани команд давали відповіді на різноманітні запитання. Під час заходу присутні ознайомилися з дитячими періодичними виданнями, які отримує дитяча бібліотека.
 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1028 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 08.07.2010 | Коментарі (0)

    29-30 червня 2010 року відбувся семінар-практикум бібліотечних працівників району на тему: «Соціокультурний простір бібліотеки у контексті співпраці з молоддю».
    Про завдання і перспективи бібліотечної галузі району проінформувала директор ЦС ПШБ Л. Войтишина    
    Працівниками районних бібліотек Г. Гнатюк та Л. Белей було надано консультації на теми: «Соціальний портрет молодого читача XXI століття. Місце читання в інтелектуальному і духовному збагаченні молоді» та «Активізація роботи бібліотек по формуванню здорового способу життя молоді» /з переглядом документального фільму/.
    В програмі семінару - віртуальна консультація «Робота бібліотек щодо популяризації української літератури та книг місцевих авторів» та віртуальна подорож «Літературні імена Рівненщини».
    Про пошук нових підходів до проблеми профорієнтаційної діяльності бібліотек вела мову бібліотекар ЦРБ Р.Касянчук.
    Про умови і порядок реєстрації у Державній службі зайнятості розповіла спеціаліст центру зайнятості М.Браславець. На допомогу профорієнтаційному самовизначенню шкільної молоді нею було надано інформаційні матеріали сільським бібліотекарям.
     На практичному занятті працівниками відділу обслуговування було проведено майстер-клас по проведенню масового заходу - арт-вітальні «Творча та обдарована молодь – майбутнє України», учасниками якого були Тарас Козіцький, Оля Продун та Наталія Місюк. Було представлено роботи молодих художників Петра Петровського та Олександра Мельника.
     Крім цього, було проведено соціологічне дослідження-моніторинг бібліотек-філіалів – баз впровадження АРМ /автоматизованого робочого місця / бібліотекаря.
     З новинками краєзнавчої літератури учасників семінару-практикуму ознайомила провідний бібліограф ЦРБ С. Мовчан
 




Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 836 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 08.07.2010 | Коментарі (0)

     В школах району розпочали свою роботу літні пришкільні табори. Районна бібліотека для дітей проводить екскурсії «Мандри книжковим Всесвітом» для дітей загальноосвітніх шкіл міста. Під час екскурсій працівники бібліотеки ознайомлюють дітей з відділами обслуговування та книжковим фондом бібліотеки. Діти переглядають періодичні видання, які отримує бібліотека для дітей, приймають участь у різноманітних літературних вікторинах, іграх, відгадуванні загадок, кросвордів, а особливо дітей цікавить ігровий куточок, де вони складають різні дитячі пазли, машинки, літаки, кораблі, малюють малюнки, грають шашки та інше.
     Під час екскурсій діти цікаво і змістовно відпочивають у стінах районної бібліотеки для дітей.
 
 
 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 848 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 08.06.2010 | Коментарі (0)

     На фестивалі «Надстирянська весна» була оформлена виставка декоративно-прикладного мистецтва Радивилівщини «На крилах натхнення». Широко були представлені вироби з лози, соломки, дерева, різноманітні вишивки, в’язання, плетіння гачком, бісероплетіння тощо. У виставці прийняли участь майже 50 майстрів, серед них - Лисик Орися/вироби із соломки/, Поченюк Сергій /різьба по дереву/, Бондарень Богдана /графіка/, Станіславчук Леся та Продун Марія /в’язання гачком/, Мовчан Олена Семенівна /різна техніка вишивки/, Бугайкіна Олена /витинанки/, Бабак Богдана /писанки/, Линь Меланія /вишивка гладдю/, Олефір Оксана /м’яка іграшка/, Галич Олеся /вишивка чоловічих сорочок/, Кімєєв Віталій /картини мальвані масляними фарбами/ та багато інших майстрів, які представили глядачам досить цікаві та оригінальні роботи.
     Надіємося, що від перегляду виставки, присутні отримали масу позитивних емоцій та естетичну насолоду.
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 931 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 01.06.2010 | Коментарі (0)

     30 травня 2010 року в міському парку iм. Т. Шевченка районна дитяча бібліотека організувала виставку дитячої творчості «Дитинство - це вічності крила i море добра» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Дитинство - це чудова пора сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій. У виставці прийняли участь більше 35-ти дітей. На виставці діти представили вироби з бісеру, в’язання, ліплення з пластиліну, різьба по дереву, соломкоплетіння, вироби з підручного матеріалу, вишивка хрестиком, вишивка атласними стрічками, малюнки.
    Зі святом дітей привітала заступник директора ЦСПШБ по po6oтi з дітьми Галина Гнатюк i оголосила учасникам виставки подяки: Генсерук Оксані, Валштшській Bіктopiї, Демчук Іванні, Гороховському Дмитру /м. Радивилів/, Губській Ангеліні, Войтишину Денису /с. Бугаївка/, Романчук Галині /с. Острів/, Семеренко Юлії /с. Михайлівка/, Сінчук Ганні /с.Бараннє/, Бондарець Ользі /с. Теслугів/, Кімєєву Івану /с. Хотин/.
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1043 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 01.06.2010 | Коментарі (0)

     В читальному залі районної бібліотеки було проведено пізнавальну годину «Курити чи бути здоровим – вибирайте самі». Вступним словом про шкідливість нікотину розпочала захід провідний бібліотекар відділу обслуговування Л. Белей. Вона ж ознайомила присутніх з історією розвитку куріння, сучасною ситуацією, «тютюновою» статистикою в Україні, розповіла про шляхи боротьби з палінням, про зіркові жертви куріння. Особливу увагу зосередила на біохімію тютюнового диму і дії його на організм курця. ]
     Розповідь доповнювали книги, представлені на книжково – ілюстративній виставці «Підступна нікотинія». Особливий інтерес викликала в присутніх книга Аллена Карра «Легкий способ бросить курить», адже в ній автор демонструє феноменальну ефективність його методу. Ця книга отримала широку популярність і користується великим успіхом в багатьох країнах світу.
    Родзинкою заходу була розповідь колишнього «заядлого курця» з 15-ти річним стажем Р. Воронка, який зумів позбутися згубної звички.
    Надіємось, що присутні на пізнавальній годині курці задумаються над тим курити чи не курити і зроблять правильний вибір, щоб жити повноцінним життям і насолоджуватись ним.
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 917 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 27.05.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 »