Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.04.2024, 18:04
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Архів матеріалів
 
     Літопис державотворення продовжується У фонди Радивилівської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек для пункту доступу громадян до офіційної інформації надійшла книга "Здобуття незалежності України 1991":ІсторІя проголошення, документи, свідчення. У 2 т. - Житомир : Рута, 2011.-752с.
    Це видання, підготовлене редакційною радою Асоціації народних депутатів України, є документально-публіцистичною розповіддю про проголошення незалежності України у серпні 1991 року.
    До книги включені документальні матеріали, що стосуються процесів 1990— 1992 pp. у Bepxoвній Раді України з підготовки, поступу до власної державності, безпосередньо проголошення незалежності України та перших кроків нової дсржави, - правові акти, стенограми обговорення найважливіших питань і результати голосування та інші, - а також статті вчених-істориків та спогади і роздуми народних депутатів України та деяких інших політиків. Розповідь про здобуття незалежності України ілюструється фотографіями того часу. Книга призначена для широкого кола читачів: політиків, істориків, журналістів, допитливих, патріотичних читачів - усіх, хто цікавиться сучасною історією України, історією її боротьби за незалежність, свободу, демократію.
    Всіх, кого зацікавили дані книги просимо завітати до читального залу центральної районної бібліотеки.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1111 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 22.03.2012 | Коментарі (0)

      29 лютого 2012 року в районній бібліотеці для дітей проведено віртуальну мандрівку "Сторінками урядового сайту для юних громадян" . Діти побували в Будинку уряду, ознайомилися з історією та структурою державної влади в Україні, роботою Кабінету Міністрів України та органів виконавчої влади, історичними постатями нашої держави. Діти дізналися як можна захищати свої права, пограли в ігри та конкурси.
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 803 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 13.03.2012 | Коментарі (0)

    На життєвому шляху ми зустрічаємо різних людей. Одні з них нічим не відрізняються від тисяч інших. Від деяких хочеться триматися подалі. Але є люди, зустрівшись з якими, ми зупиняємось, щоб їх краще роздивитись, ближче познайомитись. Бо є в них щось особливе, рідкісне в цьому світі.
    Ось, нещодавно радивільчани мали прекрасну нагоду відкрити для себе ім’я талановитої нашої землячки, звичайної жінки – пенсіонерки Марії Володимирівни Федорович. Окрім того, що пані Марія вродлива жінка, турботлива донька, ніжна матуся, любляча бабуся, вона чудово співає, пише прекрасні пісні, а ще навчає надвечірянців співу.
    Проте творчі здібності Марії Володимирівни проявилися не відразу. Спочатку жінка відкрила в собі талант співу, а ставши музичним керівником клубу «Надвечір’я» - талант створювати пісні.
    Пані Марія народилася і виросла в мальовничому селі Немирівка, де пройшли її дитячі та юнацькі роки. Любов до пісні їй привила мама Олександра Степанівна Мамчур, яка працювала завклубом в рідному селі. Потім було навчання в Бродівському педучилищі, Київському педінституті.
    Марія Володимирівна все своє життя присвятила дітям. На Київщині працювала вчителем музики в початкових класах, була завучем по навчально - виховній роботі. Праця пані Марії в школі була високо оцінена. Вона отримала звання вчитель – методист, відмінник народної освіти.
    В добірці Марії Володимирівни понад 20 пісень. Є серед них пісні патріотичного змісту, такі як: «Якби були у мене крила», «Козаки», «Калина, червона калина», «Милий край», «Любіть життя», «Відлітали у вирій лелеки». З великим інтересом присутні слухали пісні про нашу маленьку Батьківшину - Рівненщину, зокрема пісні: « Рівненщини край», «Слава Радивилівщині», «Радивилів – моє місто миле», «Привіт, Немирівко».


    Звучали на заході і ліричні пісні, такі як: «Дівчина – краса», «Ромашки». Але найтепліше глядачі сприйняли жартівливі пісні: «Покохала дідуся», «Добре налякався», «Поженилися сини» тощо.

 
    Вечір – портрет Марії Федорович завершився найулюбленішою піснею клубу - «Надвечір’я» на слова Ю. Музиченко.
    А потім героїню свята вітали численні гості: заступник голови райдержадміністрації Олександр Єфремович Дідук, в. о. голови районної ради Петро Васильович Ковальчук, керуючий справами районної ради Анатолій Григорович Тимошейко, представники міської ради, директор ЦСПШБ Людмила Олексіївна Войтишина, директор територіального центру соціального обслуговування Микола Іванович Малишкін, голова районної ветеранської організації Василь Андрійович Бондар, а ще численні друзі, знайомі, рідні.
    Свято справило на всіх присутній хороше враження. Пісні, створені цією талановитою жінкою ще довго будуть відлунювати в серцях глядачів.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 830 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 28.02.2012 | Коментарі (0)

   
 
   Вже менше чотирьох місяців залишилось до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, який відбудеться в Україні та Польщі. Цей чемпіонат пройде під гаслом«Творимо історію разом».
    Центральна районна бібліотека пропонує взяти участь у проведенні українсько-польського конкурсу-вікторини «Ми творимо історію разом», який проводить ДЗ «Державна бібліотека для юнацтва» за підтримки Посольства США в Україні. До участі в конкурсі запрошуються молоді люди віком від 14 до 20 років. Основна мета конкурсу полягає в сприянні вивченню історії спорту двох держав України та Польщі, зокрема здобутків видатних футболістів ХХ ст. Про умови конкурсу ви можете дізнатися, завітавши в ЦРБ або на сайт бібліотеки http// radlib.at.ua.
   1 червня у м. Києві відбудеться нагородження переможців та активних учасників конкурсу. Під час урочистостей передбачається зустріч з видатними футболістами України та Польщі.
   Беріть участь у конкурсі та перемагайте!
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 740 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 28.02.2012 | Коментарі (0)

     20 січня ц.р. на базі центральної районної бібліотеки відбулася онлайн-конференція «Розвиток регіонів крізь призму децентралізації влади: стан, перспективи, світовий досвід впровадження», відповідальним за проведення якої був відділ з питань внутрішньої політики та інформації райдержадміністрації.
     Представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій, інтелігенції, районної газети «Прапор перемоги» взяли участь в обговоренні питань, винесених на обговорення.
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 775 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 26.01.2012 | Коментарі (0)

     15 грудня в професійно- технічному ліцеї проведено інтерактивний урок «Вони нічим не відрізняються від нас, хіба, що позитивною реакцією на ВІЛ», приуроченому Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.
 
 
     Правда про СНІД – найголовніший засіб боротьби із ним на нинішньому етапі. Знання її допоможе врятувати мільйони людей від захворювання.
     Бібліотекарі ЦРБ познайомили учнів з шляхами передачі ВІЛ від однієї людини до іншої, із заходами профілактики цього захворювання.
 
 
     Учням була проведена вікторина на знання того, що може допомогти уникнути зараження СНІДом. Пропонувалася інформація для роздумів, а саме статистика інфікованих не лише в Україні, а й нашому районі. Цифра 12 приголомшила молодь.
 
  
 
     На закінчення заходу, бібліотекарі ознайомили присутніх з книжково– ілюстративною виставкою по темі заходу.
     Сподіваємось, що інтерактивний урок стане для молоді джерелом інформації, застереже від необдуманих вчинків і допоможе знайти правильне рішення в критичній ситуації.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 747 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 23.12.2011 | Коментарі (0)

   «Природа не визнає жартів, вона завжди правдива, завжди серйозна, завжди сувора, вона завжди права, а всі помилки йдуть від людей», - так писав німецький письменник Йоган Вольфган Гете. Сьогодні, як ніколи дотепер, перед усією людською спільнотою постали проблеми екологічної безпеки на планеті, актуалізації екологічної політики для запобігання порушення етичних норм ставлення до природи. Саме в бібліотеці можна знайти інформацію з усіх видів екологічної та природоохоронної діяльності.
   Починати процес виховання почуття прекрасного, любові до природи, бажання охороняти й примножувати її багатство і красу маємо з наймолодших користувачів. Саме цій тематиці присвячувався семінар бібліотечних працівників «Книга і бібліотека в процесі екологічного виховання школярів» в районній бібліотеці для дітей.
 

    Перед присутніми презентовані нові видання книжково-ілюстративної виставки «Душею прихилімось до природи» та Інтернет - ресурси, на яких розміщена інформація по охороні навколишнього природного середовища.
    На семінарі розглядалися питання «Сучасні тенденції у бібліотечній роботі. Заходи щодо підтримки і розвитку інтересу дітей до читання природничої літератури » надавалися консультації «Екологічне виховання дітей в бібліотеках району», проведено «Інформаційно – аналітичний огляд фонду літератури екологічної тематики для дітей».
 
 
    Про заходи, які проводять в своїх установах бібліотечні працівники з питань екологічного виховання дітей, присутні ділилися під час «Панорами бібліотечного досвіду». Зокрема: для обговорення виносилися питання «Ефективні бібліотечні форми популяризації екологічних знань», «Співпраця бібліотеки зі школою у проведенні заходів на тему охорони навколишньої природи», «Використання Інтернет – ресурсів у процесі екологічного виховання школярів», «Проблеми формування та використання фонду документів екологічної тематики в публічно – шкільній бібліотеці ». Під час семінару відбулася демонстрація документального фільму «Екологія планети».
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1140 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 23.12.2011 | Коментарі (0)

     14 листопада 2011 року в приміщеннях бібліотек системи /ЦРБ, РДБ, публічно-шкільних бібліотек сіл Козин, Михайлівка, Теслугів, Хотин/ відбулися урочисті церемонії з нагоди відкриття пунктів публічного доступу до Інтернету та початку надання нових сервісів під лозунгом «Нові послуги – нові можливості».
 
 
 
     У рамках заходів виступили представники влади та партнерських організацій, співробітників програми «Бібліоміст»: в.о. голови Радивилівської райдержадміністрації І.Школяр, заст. голови райдержадміністрації І.Кот, голова районної ради О.Бернацький, керуючий справами районної ради А.Тимошейко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Т.Шуст, директор ЦСПШБ Л.Войтишина, головний редактор районної газети «Прапор перемоги» В.Ящук, сільські голови, директори загальноосвітніх закладів, співробітники програми «Бібліоміст» М.Абдуразакова, О.Краплич, користувачі бібліотек тощо. 
 
 
 
    Бібліотечними працівниками було продемонстровано нові бібліотечні послуги, які відтепер безкоштовно доступні громаді.
    Під час проведення церемонії відкриття центрів по програмі Skype отримали вітання від директора Рівненської державної обласної бібліотеки В.Ярощук та районного центру зайнятості населення з перемогою у конкурсі та відкриттям пунктів доступу до мережі.
 
 
    Відкриття центру Бібліо-Інтернет в публічно-шкільній бібліотеці с.Михайлівка було знято журналістами телеканалу СТБ.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 790 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 17.11.2011 | Коментарі (0)

    По рекомендації Української Бібліотечної Асоціації в публічно-шкільних бібліотеках системи 29 вересня було проведено Дні Відкритих Дверей, в рамках яких відбулись: акції-походи до бібліотечних закладів, екскурсії по бібліотеках, презентації діяльності бібліотек, проводились акції «Подаруй бібліотеці книгу» та безкоштовного запису до бібліотеки, різноманітні масові заходи тощо.
 
 
   30 вересня відбувся великий масовий захід в центральній районній бібліотеці, на який запросили ветеранів бібліотечної справи, активних користувачів бібліотеки, громадський актив, представників влади та журналістів. Перша частина свята відбувалася в святково прикрашеному фойє районного будинку культури кульками, цитатами про значення книги і бібліотеки, девізом УБА 2011 року «Бібліотек@ – інформація – знання – успіх», вітальним плакатом та ін.
  
 
 
   Свято вели двоє ведучих. Ветеранам було вручено квіти, сувеніри. Активним учасникам фестивалю «Бібліофест» та переможцям «Бібліомоста» вручили грамоти та подарунки. З професійним святом бібліотекарів запальними піснями привітали члени клубу «Надвечір’я». Було надано слово активним читачам бібліотеки, головному редактору газети «Прапор перемоги», начальнику відділу культури і туризму, директору системи, представникам влади.
 
 
 
   Після закінчення урочистої частини присутніх запросили на День Відкритих Дверей районної бібліотеки «Один день із життя бібліотеки», в програмі якого презентація діяльності бібліотеки, ознайомлення із ПДГ та ін.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 856 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 01.11.2011 | Коментарі (0)

29 вересня в районній бібліотеці для дітей відбувся День відкритих дверей під девізом "Стрічає радо всіх гостей, бібліотека для дітей". Вихованці та вихователі з дитячого садочка "Сонечко" побували з екскурсією в "Царстві мудрих, добрих книг", ознайомилися з книжковим фондом, періодичними виданнями.
"У тиші храму, де живуть слова, і мови й пісні рідної до болю, ти опромінена і трепетно жива, чаклуєш всіх великою любов'ю" такими словами розпочалося літературно - музичне свято "Моя бібліотеко! Ти мудрість всіх віків, хранителька добра" присвячене Дню бібліотек.
На свято були запрошені наставники, ветерани бібліотечної справи. Це Надія Антонівна Корсунюк, яка понад 38 років пропрацювала завідуючою дитячої бібліотеки та Софія Михайлівна Матвєєва працювала бібліотекарем дитячої бібліотеки,
Присутні ознайомилися з новими інноваційними послугами, які є в бібліотеці завдяки програмі Бібліоміст.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 901 | Додав: ya_nazik | Дата: 21.10.2011 | Коментарі (0)

    З нагоди професійного свята Дня працівників легкої та текстильної промисловості, колектив художньої самодіяльності клубу «Надвечір’я» виступив з концертною програмою перед працівниками фабрики «Маяк». Артисти подарували присутнім щирі слова вітань і виконали низку українських пісень: «Волинь моя», «Я в матері одна доня», «Один місяць сходить», «Посіяла конопель» та інші.
    Концерт подарував глядачам хороший настрій і море позитивних емоцій.
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 655 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0)

    5червня 2011 року на базі клубу с. Бугаївка (Бугаївський КДК) відбувся дитячий районний фестиваль народного мистецтва „Веселковий дивограй" Районна бібліотека для дітей та працівники публічно-шкільних бібілотек району організували виставку - огляд дитячої творчості «Райдуга творчості» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.
    У виставці прийняло участь більше 21- дитини з міста та публічно-шкільних бібліотек району. Жителі села та гості свята милувалися роботами з бісеру, в'язання, ліплення з пластиліну, вирізьблення з дерева, плетіння соломки, вироби з підручного матеріалу, декоративні тарілки, вишивка хрестиком, вишивка атласними стрічками, малюнки.
    Свої чудові роботи представляли : Генсерук Оксана, Валінтінська Вікторія , Журавльова Марійка, Крук Юлія /м. Радивилів/, Губська Ангеліна, Войтишин Денис /с. Бугаївка/, Клюй Яна, Крук Катерина, Чучман Наталія, / с. Опарипси/, Семеренко Світлана /с.Михайлівка/, Бондарець Ольга /с. Теслугів/, Кімеєв Іван /с. Хотин/, Братащук Наталія /с. Іващуки/, Курсик Оксана /с.Козин/, Донець Мар’яна /с. Гранівка/, Найчук Вікторія /с. Крупець/, Медвідь Іванка /с. Поляшівка/, Жалюк Валентина /с. Немирівка/, Парійчук Ірина /с. Сестрятин/ та інші.
   Від організаторів свята усім учасникам фестивалю було вручено солодкі подарунки.
 
 
 
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 965 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 09.06.2011 | Коментарі (0)

    Якщо в календарі немає, а душа просить свята, то його потрібно негайно створити. Саме з цією метою активні учасники художньої самодіяльності клубу «Надвечір’я» провели святковий концерт – вітання жителям села Лев’ятин з нагоди Вознесіння Господнього. Захід пройшов на лоні природи, на березі мальовничої річки Барабаш. Присутні, а це: люди поважного віку і молодь з великим інтересом і захопленням слухали пісні «Моя Україна», «Мамина молитва», «Сину, качки летять» та інші. А коли зазвучали українські жартівливі пісні, інсценівки та гуморески, настрій в присутніх досяг апогею. Вони разом з надвечірянцями співали, адже пісні «Ой, ти гарний Семене», «Посіяла конопель», «І я приймак і ти приймак» «Ой, казала баба діду» та інші «зарядили» присутніх хорошим настроєм, щирим сміхом.
    На закінчення святкового концерту його ведуча Л. Рукінова побажала жителям села Лев’ятин гарного настрою, любові в серці і музики в душі.
    Збагатившись позитивною енергією, глядачі подарували гостям квіти і море оплесків. Концерт – вітання завершився виконанням «Многих літ» всіма присутніми.
 
 
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 725 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

     26 травня в центральній районній бібліотеці пройшла виставка – ярмарок «Книга Рівненщини». Працівники бібліотеки знайомили відвідувачів з провідними видавництвами Рівненщини, а саме: «Азалією», «Волинські обереги», ВАТ «Рівненська друкарня», «Овід», «Формат –А» та іншими.
    На виставці були представлені періодичні видання Радивилівщини, які видають редакції місцевих газет: підшивки газет «Прапор перемоги» починаючи з 70-х років і до сьогодення та газети «Радивилів –РОSТ», які виходить понад п’ять років.
    Широко було представлено письменство Радивилівського краю. Поряд зі збірками уже відомих поетів Марії Яковчук, Василя Краснопольського, Василя Ярмуся, Світлани Скрухи та інших, відвідувачі відкривали для себе імена нових поетів Богдани Дурди, Елеонори Долгилевич, Тетяни Марцинюк тощо. Деякі із представлених книг, присутні мали змогу придбати.
   Захід справив на відвідувачів хороше враження.
 
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 736 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 30.05.2011 | Коментарі (0)

    Мама… Найдорожча людина в житті кожного з нас. Це вона вливає в наші душі чари і красу рідної української мови, пісні, любов до рідних звичаїв і традицій, вчить нас змалечку молитов і правд християнської віри.
    ЇЇ образ – святий і прекрасний, оспіваний поетами, увіковічений художниками на полотнах, повіданий в легендах і казках, оспіваний в піснях.
    Саме цій темі і була присвячена літературно – музична вітальня «Мелодії для найдорожчої людини», яка відбулася в клубі «Надвечір’я» в День Матері. Ведуча заходу Лариса Рукінова вела мову про те, як багато зробила для світу жінка – мати, про терпіння і сльози тих матерів і жінок, що проводжали своїх чоловіків і дітей на численні війни.
    Звучали вірші та легенди про маму, про материнську любов, про ніжне материнське серце.
Ансамбль надвечірянців «Ще не вечір» виконав улюблені пісні: «Мамина вишня», «Мамина молитва», «Сину, качки летять», «Дума про Землю», «Виростеш ти сину», «Мамина коса», «Журавлі» та інші
    Душевно і ніжно прозвучали пісні «Чорнобривці», «Пісня про рушник» у виконанні чоловічого дуету Михайла Цап’яка та Петра Лисака, «Летіла зозуля» у виконанні тріо в складі Галини Бардецької, Марії Іванюк, Ганни Марчук під акомпонемент Марії Федорович та пісні «Душі криниця», «Пісня про матір» - у акапельному виконанні Катерини Малецької та Ганни Дудки.
    Присутні ознайомились з виставкою книг «Жінки в історії України», яка була оформлена провідним бібліотекарем відділу обслуговування Людмилою Белей.
    Захід завершився молитвою до Всевишнього зі словами вдячності за материнське заступництво й прощення. Всі учасники літературно - музичної вітальні виконали «Многії літа».
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 846 | Додав: ya_nazik | Дата: 13.05.2011 | Коментарі (0)

   Сповідуючи таку ідею, працівники центральної районної бібліотеки створили дві буккросингові полиці (відділ абонементу, читальний зал). Це так званий безкоштовний обмін книгами. Задум надзвичайно корисний і захоплюючий.
   Наприклад, якщо ви вирішили поділитися цікавим виданням (книгою, газетою, журналом, диском тощо) – просто лишіть його на відведених у бібліотеці буккросингових полицях. Той, до кого книжка потрапить, повторює процес.
   Таким чином, кожен охочий може поділитись улюбленою інформацією з іншими та віднайти щось цікаве для себе, адже книга вільна і не повинна лежати «мертвим грузом».
   Поділитись улюбленою книжкою можна і через мережу Інтернет. Для цього потрібно зареєструвати її в Інтернеті на сайтах :
   Якщо вам припала до душі ідея бібліотеки і ви маєте бажання поділитися прочитаною книгою, натомість отримавши щось цікаве для себе, тоді запрошуємо до співпраці.
   Відпустіть свої книги!
                                           
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 774 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 12.05.2011 | Коментарі (0)

     З 21 по 25 лютого 2011 року в районній бібліотеці для дітей проходив тиждень дитячого читання. Під час Тижня юні користувачі районної бібліотеки для дітей отримали багато корисної інформації, здійснили своєрідну мандрівку до неосяжного всесвіту цікавих книжок. Для дітей проведено презентації книжкових виставок, літературні читання, вікторини, ігри, конкурси.
    Літературно - музичне свято книги "З книгою ми дружимо, живемо не тужимо" розпочалося привітанням до юних читачів бібліотеки, батьків та гостей свята.
    Юні ведучі Настя Кощук та Діана Тимошейко розповіли про історію виникнення перших книг, про їх роль в розвитку особистості. Діти читали вірші Тараса Шевченка /Аня Бойко, Вадим Бречко, Іванка Ціпцюра/, вірші про книгу /Марійка та Софійка Сербенюк, Аліна Сидорчук, Юлія Крук, Мар'яна Кот, Ольга Музика/. Про бережливе ставлення до книги діти дізналися із рольової гри, яку представили читачі шкільного відділу НВК "школа №1 - гімназія" Яна Башинська, Марійка Курганська, Аня та Настя Присяжнюк, Карина Бенько. Звучали пісні "Запроси до казки" у виконанні Ані Бойко, "Червона калина" у виконанні Вадима Бречка, "Виглядаєм сонечко" у виконанні Іванки Ціпцюри , " Цьом - цьом" та "Василечки" у виконанні Валентини Ясиновської, "Промінчик" та "Перший дзвоник" у виконанні Ольги Музики учасників вокального гуртка будинку школяра /керівник Лідія Сорока/.
    Двері нашої бібліотеки завжди відчинені для юних читачів
 
 
 
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1232 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 29.03.2011 | Коментарі (0)

      За останнє десятиліття поряд із традиційними напрямами в практику роботи бібліотек широко ввійшли новітні інформаційні технології, які забезпечують підтримку сучасного іміджу, якості обслуговування, конкурентоздатності, комфортність роботи для бібліотекарів і користувачів.
       Інтерактивні конференції, що останнім часом проводяться в стінах Інтернет-центру центральної районної бібліотеки, вже не є дивиною. Проведення таких заходів ініціює обласна наукова бібліотека. Тематика їх доволі різноманітна: «Безпечне дитинство», «Пошук ефективної системи організації відпочинку та оздоровлення дітей влітку» тощо.
       В організації інформаційної роботи інноваційним напрямком є обслуговування працівників органів державної влади та ділових людей, тому учасникам таких заходів є представники правоохоронних органів, освіти, культури і туризму, фізичної культури і спорту, служби у справах дітей та молоді, представники громадських організацій.
       На конференції «Сільські бібліотеки в контексті інформатизації суспільства» порушувались проблеми бібліотечної роботи, зокрема «Організація сучасного бібліотечного середовища», «Забезпечення доступу громади до офіційної інформації», «Бібліотека і школа: середовище взаємодії», «Бібліотека – осередок змістовного дозвіллі населення», «Проблемні питання розвитку у менеджменті бібліотечної справи», «Фахове навчання: проблеми, удосконалення, результат».
       В цьому заході активну участь взяли бібліотечні працівники району - творчі, ініціативні люди, головною метою життя яких стали книги і читачі, тому пріоритетним напрямком їхньої роботи є повне і оперативне задоволення запитів користувачів
 
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 799 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 29.03.2011 | Коментарі (0)

    
 
   Під такою назвою в нашому районі стартувала літературна акція, започаткована Рівненською державною обласною бібліотекою. На зустріч з письменниками Рівненщини Євгеном Шморгуном та Лідією Рибенко в центральній районній бібліотеці зібралися справжні шанувальники літературного слова.
    До початку заходу було оформлено книжкові виставки: «Письменницький талант – від матері і Бога» /присвячена творчості Є.Шморгуна/, «Не так вже їх багато на Землі – тих іскор Божих творчого горіння…» /присвячена творчості Л.Рибенко/.
    Письменники захоплююче розповіли про свою творчість, коли і як до них приходить Муза, про творчі плани на майбутнє. Презентації їхнього життя і творчості вдало доповнювали захід.
 
 
   Наприкінці зустрічі бажаючі мали змогу придбати книги.
   Цього ж дня письменники зустрілись з учнями професійного ліцею
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 895 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 18.03.2011 | Коментарі (0)

    1 березня в приміщенні центральної районної бібліотеки відбулася онлайн-конференція з питань попередження негативних проявів в дитячому середовищі «Безпечне дитинство». На конференції були обговорені причини, що спричиняють дитячу злочинність. Порушувались проблеми співпраці відповідних органів і служб уповноважених на попередження дитячої злочинності та захист прав дітей, створення ефективної системи профілактики. В бібліотеці була оформлена виставка даної тематики «Запобігти…Врятувати…Допомогти…»
    В заході взяли участь заступник начальника відділу освіти Киричук І., заступник директора з виховної роботи Радивилівського професійного ліцею Жолнович В., старший оперуповноважений групи кримінальної міліції у справах дітей старший лейтенант міліції Кузьмич В., в.о. начальника служби у справах дітей РДА Голуб Т., головний спеціаліст РЦСССДМ Надорожна Л., начальник відділу у справах сім’ї та молоді РДА Чупіна О., районний педіатр Кропивська І., зав. сектору з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей Мороз Ю., начальник відділу соціальної роботи РЦСССДМ Пісарєва О., практичний психолог ЗОШ №2 Савчук Л., голова спец. юрисконсульт ССД райдержадміністрації Голендер Е., начальник відділу культури і туризму РДА Шуст Т., заступник керівника апарату РДА Кеда І.
 
  
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 800 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 18.03.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 23 24 25 26 27 »