Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 20:24
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Новини бібліотеки
       15 квітня 2010 року в районній бібліотеці для дітей проведено День гумору «Сміх продовжує життя» / до 80- річчя з дня народження Р.Солоневського/, оформлено книжково – ілюстративну виставку «Ростиславу Солоневському - 80».
      Під час проведення заходу присутніх, а це користувачі бібліотеки учні 4- 7 класів, вчителі, працівники будинку школяра. ознайомлено з життєвим та творчим шляхом рівненського поета – гумориста Ростислава Тимофійовича Солоневського.
      Також діти, активні читачі бібліотеки, читали гуморески сміхотворця.
 
 
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1215 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 16.04.2010 | Коментарі (0)

      З 24 березня по 30 березня 2010 року в районній дитячій бібліотеці та публічно-шкільних бібліотеках системи району проходив Всеукраїнський тиждень дитячого читання, який розпочався літературно-музичним святом книги «Книжка – гарна чарівниця, відкриває таємниці». Було оформлено виставку творчих робіт читачів бібліотеки «Мої захоплення». Свої малюнки представила Яна Клюй, вироби з пластиліну - Денис Войтишин, ліплені картинки - Оксана Генсерук та Вікторія Валінтінська, вироби з бісеру -Аня Бойко.
     2010 рік багатий на ювілеї письменників та визначні літературні дати. Літературну годину «Казковий світ Г.К.Андерсена» проведено до 205-річчя видатного казкаря. Цікаво і весело пройшли такі заходи як казковий лабіринт «Світ, наповнений казками», де діти відгадували героїв улюблених казок, брали участь у літературній вікторині, конкурс іграшок-саморобок «Створи своїми руками», літературний колаж «Від сторінки до сторінки перзентуємо новинки».  
      В шкільних відділах районої дитячої бібліотеки пройшла посвята в читачі "Країна казкова — країна книжкова", "Ззустріч з бібліотечним гномиком" та інші заходи.   
      Найактивнішими учасниками всіх заходів були Тарас Горопаха, Аня та Катерина Мовчан, Дмитрик та Іринка Гороховські, Марійка Сербенюк, Марійка Зубова, Марійка Пацула та інші читачі бібліотеки, які нагороджені призами та солодощами.
 
 
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1227 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)

       Учасники клубу «Надвечір’я» взяли активну участь у святковому концерті, присвяченому Дню Захисника Вітчизни. У виконанні «надвечірянців» звучали пісні « А мати ходить на курган», «Ромашки» та інші пісні воєнної тематики.
 
  
 
     Окрасою заходу став прихід імпровізованого загону «новобранців» Радивилівського гарнізону.
 
  
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 894 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 04.03.2010 | Коментарі (0)

     В професійному ліцей працівниками центральної районної бібліотеки проведено літературну годину «Я завжди жив і працював для України» /до 105-ї річниці від дня народження видатного українського письменника, громадського-політичного діяча Уласа Олексійовича Самчука/.
 
 
  
 
 
   
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 838 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 04.03.2010 | Коментарі (0)

    
      Життя кожної людини – єдине, неповторне, особливе. І якщо в ньому випадають свята, то вони мають дивувати, вражати, запам’ятовуватися.
      Славу величаймо нашим ювілярам… Такі слова звучали на черговому засіданні ветеранського клубу «Надвечір’я», на якому вшановували ювілярів, для яких 2009 рік був знаменним і пам’ятним.
       Поважного віку люди зібралися в актовому залі центру соціальних служб для молоді, щоб висловити слова вітання надвечірянцям – ювілярам: Лідії Никифорівні Ващук (85), Олегу Антоновичу Козаку (80), Вірі Юхимівні Мандзюк (80), Галині Василівні Забрідній (70), Ганні Григорівні Дудці (65), Марії Олександрівні Іванюк (65) та подружнім парам Лідії Іванівни та Олега Антоновича Козакам, Марії Яківні та Михайла Карповича Горлачам, які відмітили діамантове весілля спільного подружнього життя.
       Кажуть, у житті, як на довгій ниві – буває і добро, і лихо. Але які б труднощі, негаразди не траплялися на шляху цих шанованих людей, вони мужньо долали їх, виявляючи при цьому терпіння, спокій і працелюбність. Чи не тому стільки молодечого запалу, життєвої енергії у цих людей?
        З добрими побажаннями до ювілярів зверталися міський голова Микола Аракелович Карапетян, директор територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів Михайло Вікторович Надточий, голова міської ветеранської організації Дмитро Костянтинович Воронко та ведуча заходу Лариса Володимирівна Рукінова.
        В дарунок ювілярам звучали задушевні ліричні пісні, вірші, а ще були вручені подарунки і святкові торти, люб’язно надані міською радою та управлінням праці та соціального захисту населення.
        Клуб «Надвечір’я» щиро дякує приватним підприємцям квіткових магазинів міста за спонсорську допомогу. У всіх присутніх залишились приємні спогади і враження.
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 872 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 16.02.2010 | Коментарі (0)

        З 10 вересня по 20 грудня 2009 року проходив районний огляд-конкурс на кращу рекламу бібліотеки, який проводився з метою покращення діяльності сільських публічно-шкільних бібліотек, вмінням показати роботу бібліотеки та донести даний матеріал до читача. Переможцями даного огляду-конкурсу стали Бугайкіна Олена та Калашнікова Ольга /ПШБ с.Крупець/, Дрегер Надія /ПШБ с.Теслугів/, Орловська Світлана /ПШБ с.Бугаївка/, Міронова Катерина /ПШБ с.Жовтневе/, Олена Процик /ПШБ с.Іванівка/.
 
                                                             
 
                                                                     
 
                                                                                            
 
 
                                                             
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 954 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 16.02.2010 | Коментарі (0)

3 грудня 2009 року в районній дитячій бібліотеці спільно із працівниками служби молоді, школи мистецтв, будинку школяра, загальноосвітніх закладів міста проведено конкурс «Святий Миколай – подаруй нам свято».
 

    До участі в конкурсі було допущено роботи більше 48-ми учасників. Святому Миколаю діти присвятили свої вірші, листи, саморобки з природного матеріалу та малюнки. Найкращі дитячі роботи надіслані в Національну Бібліотеку для дітей міста Київ для подальшої участі в конкурсі.
 



Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1799 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 08.12.2009 | Коментарі (0)

Ми прагнем словом освятити душі

 
Нещодавно на базі публічно-шкільної бібліотеки села Козин відбувся семінар-практикум бібліотечних працівників на тему:  «Створення сучасного інформаційно-бібліотечного простору в публічно-шкільних бібліотеках».  Про складові позитивного іміджу, тісну співпрацю публічно-шкільної бібліотеки і школи, про її місце і роль у формуванні інформаційного середовища говорили директор колегіуму Віра Соколик та провідний бібліотекар шкільного відділення Оксана Краплич.
  
            Провідним методистом ЦРБ Валентиною  Копцюх, провідним бібліотекарем відділу комплектування Тамарою Дзюблик та оператором-комп’ютерщиком ЦРБ Назарієм Якимчуком для бібліотечних працівників району з використанням новітніх комп’ютерних технологій було проведено майстер-клас, складовими якого були консультації «Робота в програмі ІРБІС», «Створення електронного каталогу підручників»,  презентація ВЕБ-сторінки публічно-шкільної бібліотеки села Козин та презентація організації читання серед молоді в епоху глобалізації. Крім цього, було проведено інформаційний огляд фахової періодики з питань популяризації читання.

Учасники семінару досконало ознайомилися з роботою  публічно-шкільної бібліотеки. До їхньої уваги були представлені різноманітні книжково-ілюстративні виставки, книжковий фонд, розкритий  тематичними поличками з віртуальними підказками сайтів на допомогу навчально-виховному процесу, медіацентр з мультимедійними матеріалами, центр регіональної інформації, народознавчий та краєзнавчий куточки, куточок сімейного виховання та ін.

В програмі семінару - презентація  Козинської  публічно-шкільної бібліотеки «Ми прагнем словом освятити душі», яка в колі своїх користувачів, почесних гостей та колег по роботі святкувала 70-річчя з часу свого заснування.  Серед почесних гостей  свята – один з перших читачів бібліотеки Юрій Костюк, поетеса Марія Яковчук, директор школи мистецтв Микола Щербатюк та начальник відділу культури і туризму Сузанна Клюй. Юрій Костюк згадував, як створювалась книгозбірня, про наповнення її книгами, про особисті методи залучення читачів до читання.
 
Марія Яковчук – рівненська поетеса і наша землячка поділилась спогадами про трагічні сторінки історії нашого краю, про свої творчі доробки і плани на майбутнє, щиро і задушевно розповіла про своє життя, в якому на першому плані – любов до людей, до України, її поезія. На прощання щиро привітала всіх присутніх з ювілеєм бібліотеки, а в подарунок  - фотоальбом «Марія Яковчук. Життя і творчість» і квіти.
                    

Микола Щербатюк розповів про творчу співпрацю з працівниками бібліотеки, свою любов до книги і читання. ... Читати далі »

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1433 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 03.11.2009 | Коментарі (0)

Семінар
    На базі публічно-шкільної бібліотеки с.Крупець відбувся семінар-практикум бібліотечних працівників “Бібліотека як база навчально-виховного процесу школярів: удосконалення змісту та інноваційні форми роботи»”.
   
В програмі семінару - складові позитивного іміджу сільської публічно-шкільної бібліотеки. Учасники семінару досконало ознайомилися з роботою сільського відділення ПШБ. До їхньої уваги були представлені різноманітні книжково-ілюстративні виставки, книжковий фонд, розкритий  тематичними поличками, народознавчий куточок, Центр регіональної інформації, Куточок сімейного виховання та ін.
   
Член літературного клубу любителів поезії Хомяк Раїса ознайомила присутніх з власними віршами, розповіла про себе, про те, як до неї приходить натхнення.
   Лариса Козіцька,  завуч  по навчальній роботі Крупецької ЗОШ, розповіла про творчу співпрацю бібліотеки і школи.
Семінар

    Про участь бібліотеки у Всеукраїнському молодіжному конкурсі  «Легенди рідного краю», в якому учень 11 класу школи Протас Олександр, зараз студент Острозької академії,  зайняв перше місце,  розповіла вчителька української мови та літератури Віта Протас.
   
Консультації «Публічно-шкільна бібліотека на допомогу  навчально-виховному процесу школярів. Предметні тижні», «Пошук нових підходів до проблеми профорієнтаційної діяльності  бібліотеки» надали працівники центральних районних бібліотек.
    Учасники семінару взяли участь у  практичних заняттях: Впровадження новітніх технологій та інноваційних форм бібліотечно-інформаційного обслуговування на допомогу навчально-виховному процесу. Ресурси медіатеки ПШБ с. Крупець.  Відбулася презентація ВЕБ-сторінки ПШБ с. Крупець.
   
Провідний методист ЦРБ Валентина Копцюх  представила увазі присутніх видавничу діяльність ЦРБ як методичного центру на СD.
    Семінар

    Провідним бібліотекарем шкільного відділення  Ольгою Калашніковою  було проведено майстер-клас:  Сучасна модель „Бібліотечно-бібліографічний урок”.
   
В залі, де проходив семінар, було оформлено виставку-огляд „Періодичні видання на допомогу навчально-виховному процесу”.
   
Учасників семінару було ознайомлено з інформаційним оглядом новинок літератури “Вчителям, учням, батькам”.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 21553 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 14.12.2008 | Коментарі (340)

Коференція
     25 вересня в Радивилівському Професійному ліцеї відбулась літературна конференція «Сухомлинський і сучасність» присвячена 90-річчю від дня народження мудрого вчителя В.О. Сухомлинського. Працівники відділу обслуговування центральної районної бібліотеки спільно з педагогічним колективом ліцею ознайомили присутніх із життям та творчістю видатного вченого, педагога В.Сухомлинського. Обговорювалися важливі душевні якості людини, як привітність, чуйність, доброзичливість, скромність, щирість, які Сухомлинський вважав найважливішими. Присутні мали можливість переглянути книжково-ілюстративну виставку, на якій були розміщені твори  вченого, а також критичні матеріали про нього.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 2183 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 07.10.2008 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 20 21 22