Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 23:18
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Новини бібліотеки

Осіння фотозона: "Осінь. Книга. Кава. Плед"

   

           

     

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 174 | Додав: radvokit | Дата: 13.10.2019 | Коментарі (0)

        Є у осені особлива дата – 30 вересня. Саме у цей день, починаючи з 1998 року, згідно з Указом Президента України, бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Ми пишаємося тим, що маємо це свято, як вияв глибокої поваги до нашої праці, як визнання державою суспільної значимості бібліотек, що стали однією з найважливіших складових частин інформаційної структури суспільства.

      Сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, а й відкритий кожному безмежний інформаційний світ. Для більшості людей бібліотеки – це частина їхнього життя. Тому 30 вересня – це свято всіх причетних до книги та бібліотеки, всіх, хто любить читати і хто присвятив своє життя подвижницькій праці на ниві просвіти.

      Напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек вітаємо всіх, хто в різні періоди життя був причетний до книгозбірні та її користувачів з професійним святом ! Бажаємо міцного здоров'я, натхнення, дружнього взаєморозуміння та підтримки, благополуччя, гарного настрою та творчих успіхів!

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 164 | Додав: radvokit | Дата: 27.09.2019 | Коментарі (0)

До Європи – через книгу

         В Радивилівській ЦБ МЦБС оформлено Куточок Європейського Союзу «ЄС на книжковій полиці». Тут представлені спеціальні інформаційні матеріали, література про Європейський Союз та його відносини з Україною, які допоможуть користувачам підібрати літературу та поповнювати свої знання про ЄС. Дані матеріали бібліотека отримала від Представництва Європейського Союзу в Україні в рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні».

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 162 | Додав: radvokit | Дата: 10.06.2019 | Коментарі (0)

ЇЇ вишиванка в кольорах України

         В День вишиванки, в Радивилівській міській бібліотеці відкрилася перша персональна виставка місцевої майстрині - вишивальниці Людмили Сербенюк. Народилася Людмила Петрівна 20 січня 1950 року в селі Крупець Радивилівського району. Більше 18 років пропрацювала медсестрою в дитячому відділенні районної лікарні, згодом на заводі радіоелектронної апаратури.

        Вишивкою захопилася ще з дитинства, яка згодом стала не лише хобі, а й справою всього життя.

        Визначні події власної долі – народження дітей, онуків, любов до рідних, України, мрії – все знайшло своє відображення у її роботах. Картини, рушники, неповторні диванні подушки, скатерті, різні види серветок, доріжок, сорочки створені з душею, з насолодою вражають своєю витонченістю та красою.

        Пані Людмила – православна християнка. То ж невипадково в її доробку є ікони, картини релігійного змісту від яких струмує аура добра та любові.

       Виставка представлена близько 20 роботами, які виконані однією технікою – вишивка хрестиком і буде діяти до кінця травня.

        Запрошуємо усіх радивилівчан та гостей міста відвідати цікаву експозицію і долучитись до чарівного світу мистецтва.

                       

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 146 | Додав: radvokit | Дата: 16.05.2019 | Коментарі (0)

Міжнародний день рідної мови в бібліотеці.

         Вчора, 21 лютого відзначався Міжнародний день рідної мови. З цієї нагоди у міській бібліотеці відбулася літературна вітальня «Все, що душа довірила словам». Нестримна жага до української мови, поетичного слова зібрала цього разу щирих українців, яким не байдужа доля рідного слова, творчих людей – наших земляків, які шанують свій рідний край, вивчають його історію, оспівують нашу землю.

         У зустрічі взяли участь: історик, краєзнавець, громадський активіст Юрій Арламовський, активна учасниця книжкових толок, прихильниця рідної мови, щира популяризаторка української літератури Марія Браславець, майстри слова: Василь Ярмусь, Зоряна Ваврищук, Олег Слонецький, Надія Вечорко, Григорій Комар, автор пісень Марія Федорович та активні користувачі бібліотеки.

         У затишній залі бібліотеки відбувся, насправді, справжній вечір, присвячений її величності Українській Мові. Вже не зовсім молоді чоловіки і жінки, тремтячими від хвилювання руками тримали сторінки своїх творів, декламували свої вірші та зачитували уривки прози. Багато з озвучених рядків знайшли свого слухача здебільшого вперше.

          Присутні слухали , затамувавши подих, бо у роздумах і віршах виражалися такі близькі всім почуття, такі святі поняття.

            В ході заходу звучали пісні про рідну мову та пісні, написані Марією Федорович у виконанні клубу «Надвечір’я».

           Навколо панувала дружня атмосфера. Ця зустріч вийшла напрочуд насиченою, цікавою, душевною та корисною.

     

   

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 143 | Додав: radvokit | Дата: 22.02.2019 | Коментарі (0)

Добра традиція - дарувати книги.

        Поки живе бібліотека – живе народ, адже вона – скарбниця всіх багатств духу людського.

        Це добре розуміють читачі нашої бібліотеки. Вони активно і свідомо підтримують її життєдіяльність шляхом дарування книг до фонду бібліотеки. Дарують книги не лише з власних книгозбірень, а й придбані нові видання як українських, так і світових авторів.

       Книжки, подаровані закоханими в бібліотеку читачами, користуються неабияким успіхом, бо вони життя нашого буремного часу.

         Протягом 2018 року ми отримали в подарунок книги з своєї домашньої бібліотеки Марії Юрчук, книги з серії «Любовний роман» від Лариси Цомбар, Наталії Дмитрук, Валентини Олійник, Марії Калюжної.

         Вчора, 14 лютого в Міжнародний день дарування книг, бібліотека отримала 3 книги в подарунок від Алли Комар: Кимберли Кейтс «Украденные небеса», Джун Боултон «Рискованное пари», Виктории Лайт « Не учи меня любить», книгу Василя Шкляра «Самотный вовк» від Петра Кубіта та книгу від автора - письменника Михаїла Гранда «Завжди поруч» українською та російською мовами.

        Ми завжди щиро і безмежно вдячні за подаровані книги, бо впевнені – вони обов’язково знайдуть свого читача і стануть важливою частинкою нашого цікавого і змістовного фонду.

      

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 151 | Додав: radvokit | Дата: 15.02.2019 | Коментарі (0)

     22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу.

     З цієї нагоди в читальному залі Радивилівської міської бібліотеки оформлено книжкову виставку «Соборність і злагода – умови процвітання України» на якій представлена література, що висвітлює найважливіші події в історії України – передумови й причини об’єднавчого процесу, тернистий шлях України до соборності, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави.

     Запрошуємо до перегляду і ознайомлення!

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 132 | Додав: radvokit | Дата: 21.01.2019 | Коментарі (0)

Профілактика булінгу в учнівському середовищі

   Останніми роками таке поняття, як булінг достатньо поширене в стінах навчальних закладів. Нездорові стосунки, цькування, регулярне та цілеспрямоване нанесення фізичної та душевної шкоди – це все ознаки булінгу.

   Для обговорення цієї актуальної проблеми працівники Радивилівської міської бібліотеки запросили учнів 1-го курсу 13 групи професійного ліцею / майстер О. Смірашевська, бібліотекар Ж. Ксьондзик / . Модератором зустрічі була начальник відділу Радивилівського бюро правової допомоги Марія Поволоцька.

   У формі дружньої бесіди, доповненої цікавими фактами з професійної діяльності, відеофільмом «Стоп! Булінг!» пані Марія ознайомила учнів з ознаками та усіма можливими проявами булінгу.

   Діти брали активну участь у діалозі, просили пояснити конкретні правові ситуації, ставили багато питань за темою зустрічі та висловили своє ставлення до почутого.

   Цей захід нікого не залишив байдужим, адже він був цікавим та пізнавальним.

   Ведуча заходу провідний бібліотекар Лариса Рукінова висловила щиру подяку усім, хто долучився до проведення зустрічі і допоміг пролити світло на шляхи вирішення актуальної проблеми сучасності.

   

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 145 | Додав: radvokit | Дата: 12.12.2018 | Коментарі (0)

День української писемності і мови в бібліотеці.

           «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

           З нагоди Дня української писемності та мови, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада в інтернет – залі Радивилівської міської бібліотеки відбулося свято мови «Читати українською модно». Ведуча заходу - бібліотекар Наталія Залужна нагадала присутнім основні етапи непростої історії розвитку мови, навела яскраві приклади багатства, витонченості та її мелодійності. Вона звернула увагу дітей на багатющі можливості нашої мови. Юні знавці мали змогу перевірити рівень своїх знань, відповівши на запитання мовної вікторини.

           Гостем заходу був волонтер Корпусу Миру США Тоні Фан.

           В ході заходу звучали вірші про мову, поезії великих володарів українського слова – Тараса Шевченка, Лесі Українки, літераторів нашого часу - Ліни Костенко, Андрія Малишка, Оксани Забужко, Володимира Сосюри, Юрія Рибчинського та ін. Діти представили на розсуд глядачів свої власні поетичні доробки. Українські мелодії, які линули з під струн бандури і скрипки запалили своєю енергетикою весь зал.

          В. о. директора бібліотеки Галина Гнатюк вручила Богдані Чучман диплом за перемогу в Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Творчі канікули – 2018».

          Свято рідної мови вдалося змістовним та цікавим. Учні ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.

   

  

 

 

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 138 | Додав: radvokit | Дата: 07.11.2018 | Коментарі (0)

       18 жовтня в приміщені міської бібліотеки відбулася Арт-вітальння за участі молодих творчих особистостей Радивилова та презентація художньої виставки "Пензлем і серцем малюємо світ". 

 

   

    

     

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 144 | Додав: radvokit | Дата: 19.10.2018 | Коментарі (0)

        26 вересня 2018 року в приміщенні Радивилівської міської бібліотеки відбулася творча зустріч з Світланою Олегівною Талан – Золотим сучасним письменником України, неодноразовою лауреаткою всеукраїнського конкурсу «Коронація слова», великим патріотом нашої держави.

        Прихильники та поціновувачі художнього слова письменниці мали прекрасну можливість познайомитися з автором наживо, поспілкуватися, поділитися враженнями, обмінятися думками з приводу прочитаних книг та придбати книги.

        В зустрічі також взяли участь: український письменник, публіцист, Заслужений журналіст України, автор прозових творів, сценаріїв телефільмів, літературний критик Зиновій Суходуб та Любов Хомчак - книгознавець, розповсюджувач і популяризатор української книжки.

         

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 146 | Додав: radvokit | Дата: 27.09.2018 | Коментарі (0)

           Працівники Радивилівської міської бібліотеки оформили фітозону "Цілющі трави в чашці" у рамках святкування Дня Незалежності України. Присутніх пригостили смачним чаєм з ромашки, липи, безсмертника, багна, лимонника, м'яти підсолодженим медом.

     

 

     

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 171 | Додав: radvokit | Дата: 27.08.2018 | Коментарі (0)

        Незабаром Україна святкуватиме 27-му річницю незалежності – таке важливе для кожного українця свято. З цієї нагоди в читальній залі Радивилівської міської бібліотеки відкрито розширену книжково – ілюстративну виставку «Жовті і блакитні крила незалежності».

             Всі, хто цими днями завітає до бібліотеки, матимуть можливість ознайомитись з книгами, які широко висвітлюють історію України на всіх етапах її розвитку, відображають процеси становлення української державності.

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 126 | Додав: radvokit | Дата: 22.08.2018 | Коментарі (0)

28 червня в Україні святкується державне свято — День Конституції України. Конститу́ція Украї́ни — основний закон держави України, ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набула чинності з дня її прийняття.
До Дня Конституції України у Радивилівській міській бібліотеці оформлено книжкову виставку «Єднаймо силу й добро на щастя України»

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 139 | Додав: radvokit | Дата: 27.06.2018 | Коментарі (0)

   18 травня 2018 року в приміщені Радивилівської міської бібліотеки відбувся письменницький маршрут "Зустріч. Автограф. Сесія" за участю письменників Рівненщини: Антона Мельника, Миколи Тимчака та Галини Гнатюк.

    

    

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 660 | Додав: radvokit | Дата: 20.05.2018 | Коментарі (0)

    Радивилівщина багата майстрами, рукодільницями, які присвячують своє життя улюбленій справі й тим самим прославляють рідну землю. За роки життя безліч вишиванок вийшло з-під чарівної голки невтомної трудівниці, в минулому освітянки Галини Гаврилівни Мирної. Вишивала жіночі та чоловічі сорочки, рушники, серветки, скатертини, ікони, а картини – справжній витвір мистецтва! І всі ці шедеври носять у собі тепло рук та безмежну любов жінки, адже всі вони створені з душею, з насолодою!

    До Дня вишиванки, та з метою популяризації творчості нашої землячки, талановитої майстрині – вишивальниці Галини Мирної , працівники Радивилівської міської бібліотеки підготували персональну виставку виробів «Креатив. Хобі. Мистецтво», відкриття якої відбудеться 20 травня 2018 року о 15 год. в приміщенні бібліотеки.

    Долучіться до прекрасного та отримайте справжню насолоду!

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 532 | Додав: radvokit | Дата: 17.05.2018 | Коментарі (0)

    19 травня – особливий день для радивилівців, бо іменини рідного міста Радивилів .
  Із нагоди відзначення важливої події в житті всієї радивилівської громади та з метою збереження історико-культурної спадщини Радивилівщини, надання необмеженого та оперативного доступу до краєзнавчих документів широкій громадськості, формування у підростаючого покоління взаємозв’язку з минулим, любові до малої батьківщини у читальному залі міської бібліотеки оформлена книжкова виставка «Радивилів – ти був, Радивилів – ти є, Радивилів – ти будеш навіки!». Доповненням до виставки є історико–краєзнавча фотогалерея «Радивилівщина – сузір’я відомих людей». 
     Переглядаючи виставку, ви зможете дізнатись багато цікавих фактів з життя нашого рідного міста: історії, культури, літератури та мистецтва, а також життя видатних особистостей. 
Наш Радивилів славиться своїми людьми — талановитими, щирими, добрими й працездатними, які створюють його матеріальне й духовне сьогодення та майбутнє. 
     Саме в такі моменти серця переповнюються любов’ю і гордістю за свою малу батьківщину, яка стала для нас затишною домівкою. 
     То ж нехай наше місто завжди розвивається, набуває європейського вигляду, а серед його жителів панують спільна злагода, взаємна повага та щира довіра. 
    З днем народження, Радивилове!

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 542 | Додав: radvokit | Дата: 14.05.2018 | Коментарі (0)

    В міській бібліотеці відбулося організаційне засідання кураторів інноваційного проекту з профорієнтації для учнівської молоді "Знай і люби свій край". Учасники заходу, а саме: представники центру зайнятості, освіти, бібліотеки та історичного музею взяли участь у скайп-конференції з приводу участі у міжрегіональному проекті Профікемп.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 669 | Додав: radvokit | Дата: 11.05.2018 | Коментарі (0)

    До Дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні та до Дня пам’яті та примирення в читальному залі Радивилівської міської бібліотеки оформлена книжкова виставка "Коли ми пам'ятаємо - ми непереможені". Запрошуємо відвідувачів до перегляду представленої на ній літератури.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 577 | Додав: radvokit | Дата: 07.05.2018 | Коментарі (0)

    Чорнобильська трагедія... Ось уже 32 роки дзвони Чорнобиля стукають в наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й… Пам'ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці. 
    Про причини та жахливі наслідки аварії на ЧАЕС розповідає виставка – застереження «Гіркий подих чорного полину», яка діє в читальному залі міської бібліотеки. На виставці представлені  документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси як кінця 80-х, так і  сьогодення.
    Запрошуємо відвідати виставку!

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 538 | Додав: radvokit | Дата: 22.04.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 21 22 »