Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 02:05
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Архів матеріалів

30 липня  клуб «Надвечір’я» взяв участь у святковому концерті, присвяченому  Дню села  Баранне сусідньої Крупецької  громади.

  

Категорія: Клуб "Надвечір'я" | Переглядів: 605 | Додав: radvokit | Дата: 01.08.2017 | Коментарі (0)

Директор Радивилівської міської бібліотеки Галина Гнатюк - учасник семінару школи бібліотечного лідера "Бібліотека ОТГ: алгоритм стресостійкості" в м. Рівне.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 541 | Додав: radvokit | Дата: 20.07.2017 | Коментарі (0)

16 липня в приміщенні Радивилівського міського центру дозвілля (колишній  кінотеатр) відбувся великий гала–концерт учасників ветеранського клубу «Надвечір’я», що діє при Радивилівській міській бібліотеці з нагоди його 25-річного ювілею. 
Майже 2 години лунали пісні у виконанні винуватців торжества – надвечірянців. З нагоди свята ювілярів привітали очільники міської та районної рад:  заступник міського голови Олександр Володимирович Пастух, секретар міської ради Інна Станіславівна Герасимчук  вручили нинішнім і колишнім членам клубу «Надвечір’я» грамоти, грошові подарунки та квіти, керуючий справами виконавчого апарату Радивилівської районної ради Анатолій Тимошейко  вручив артистам лист подяки. Були вітання і від місцевих поетів Євгена Гудими та Раїси Хомяк, на чиї  слова  лунали пісні, численних гостей, а ще музичне вітання ветеранського клубу «Затишок». 
Святкування пройшло при  повному аншлазі.

 

 

 

 

Категорія: Клуб "Надвечір'я" | Переглядів: 482 | Додав: radvokit | Дата: 17.07.2017 | Коментарі (0)

Міська бібліотека для дітей розширює свій простір на літньому майданчику в парку. Всі, хто  завітав до міського парку, мали можливість познайомитися з книжковими новинками та дитячими періодичними виданнями. Дітлахи  залюбки поринули в чудову книжково-казкову країну  під відкритим небом. Читання  та перегляд нових книжок додало відвідувачам гарного настрою, налаштувало на добро, розширило дитячий кругозір. З великим задоволенням маленькі кмітливчики розгадували кросворди, загадки, розміщені в дитячих журналах.

Категорія: Дитяча бібліотека | Переглядів: 579 | Додав: radvokit | Дата: 10.07.2017 | Коментарі (0)

«Надвечір’я» - в назві цій ще й пора життєва,
Ніби в далі голубій золотиться нива.
Сонце промені палкі нам ще посилає.
Хай же довго в цім житті вечір нас чекає!

Із чим у більшості людей асоціюється старість? Із глядінням онуків, посиденьками та теревенями із сусідами на лавочці, а ще постійним скарженням на здоров’я. Безрадісна картина. Однак є ті, хто не хоче миритися із подібним шаблоном, хто щодня знаходить можливість залишатися активним, позитивним та креативним. Адже у пенсіонерів є одна, але дуже вагома перевага перед рештою суспільства – наявність великої кількості вільного часу.

Ось уже 25 років в Радивилівській бібліотеці працює клуб «Надвечір’я», який зібрав небайдужих талановитих людей, котрі цінують кожну мить свого унікального і неповторного життя, вміють радіти кожній прожитій хвилині, відкривають у собі нові грані, пізнають світ і отримують задоволення від тисячі дивних речей на світі, а ще своєю позитивною енергією, запальною піснею, дотепним гумором створюють хороший настрій не лише собі, але й оточуючим.

Для членів «Надвечір’я» слово «старість» просто не існує, адже вони її не відчувають. Надвечірянці мають панацею від тягаря прожитих років і готові подарувати її кожному, хто долучиться до їхньої дружньої компанії.

Історія нашого колективу почалася з 1992 року. Тоді, в  колишніх вчителів Несесюк Устини Миколаївни та Малецької Катерини Казимирівни виникла ідея згуртувати в стінах бібліотеки місцеву інтелігенцію зрілого віку – колишніх учителів, медиків, працівників культури, державних службовців, ветеранів війни і праці – людей, які багато працювали у своєму житті, здобули шану і повагу, відкритих до чужого болю й готових поділитися своїм життєвим досвідом, думками й мріями. Планувалося збирати літніх людей на посиденьки, для спілкування, вшанування, але з часом помітили, що всі  заходи починалися і закінчувалися піснею, причому одна пісня змінювала іншу.

Не довго думали й над назвою клубу. Підказкою стала відома й улюблена у 90-х роках українцями телевізійна  передача «Надвечір’я», яку вела жінка з великою душеюТамара Щербатюк.

Головою клубу стала Катерина Казимирівна Малецька, яка 20 років очолювала цей прекрасний  колектив. Її життя було до  краю наповнене новими ідеями, добрими словами і  цінними порадами. На превеликий жаль, Катерини Казимирівни, як і більше 30-ти її активних учасників уже немає в живих.

Періодично склад нашого колективу оновлювався, з'являлися нові талановиті люди, прослідковувалася тенденція до омолодження складу «Надвечір’я».

Хто ж ці люди, яким Всевишній послав неоціненний дар – голос – чистий, дзвінкий і сильний? Вони - турботливі мами та тати, бабусі та дідусі, вірні дружини та чоловіки. Вони - звичайнісінькі люди - пенсіонери, котрі серед напружених і не завжди безхмарних буднів знаходять час прийти до бібліотеки на репетиції, в будь-яку погоду, не дивлячись ні на що.

Жіночий склад ансамблю: Марія Олександрівна Іванюк, Галина Петрівна Бардецька, Ганна Григорівна Дудка, Катерина Миколаївна Романюк, Марія Петрівна Попович, Галина Петрівна Климчук, Віра Андріївна Шевчук, Галина Данилівна Клюй, Валентина Олександрівна Большакова. А ще Ганна Самсонівна Марчук . І хоч сьогодні вона по стану здоров’я не може відвідувати наш клуб, та ми її чекаємо з нетерпінням і зичимо міцного здоров’я.

Особливої  поваги та вдячності  заслуговує за свою копітку працю голова клубу та його музичний керівник Марія Володимирівна Федорович. Ця маленька жіночка постійно у творчому пошуку з підбору репертуару, наполегливо працює над підвищенням рівня виконавської майстерності, а ще пише неповторні пісні. Пані Марія знаходить до кожного підхід, намагається  розкрити таланти та зробити звучання ансамблю  злагодженим і неповторним.

Є ще в нашому клубі 7 чоловіків. Та ще й яких? Справжніх, добрих і щирих. Вони – окраса нашого жіночого  товариства: Михайло Гнатович Цап’як, Петро Васильович Лисак, Іван Семенович Семенюк, Павло Миколайович Сотнічук, Іван Васильович Пастівничий, Павло Йосипович Кардаш, Василь Іванович Філіпчук.

Основне у житті надвечірянців – пісня. Вони несуть її людям і  цим самим приносять душевне задоволення не лише собі, але й оточуючим.

Пісні викликають у слухачів сльози печалі або радості, тобто несуть у собі потужний емоційний заряд, закладений у їхньому змісті та майстерному виконанні.

Співаки живуть лише на ентузіазмі, відігріваючи душу піснями, гармонізуючи настрій та погоду в сім’ї та житті.

Напередодні 25-річного ювілею хочеться висловити слова щирої вдячності в минулому активним учасницям художньої самодіяльності клубу: Надії Володимирівна Пархоменко, Надії Антонівні Корсунюк, Ганні Адамівні Луц, Лідії Іванівні Козак, крім того: Марії Семенівні Юрчук, Валентині Володимирівні Похільченко, Галині Гаврилівні Мирній, Надії Іванівні Копцюх  і всім нашим улюбленим глядачам, які завжди відгукуються на запрошення і під враженням від пісень віддячують виконавцям за натхненні виступи вигуками «Браво!», «Молодці!» та щирими оплесками.

Кожен відвідувач клубу „Надвечір’я” – це неповторна особистість, його історія. З самого початку й до сьогодні "Надвечір’я" сповідує повагу й щирість в спілкування з глядачами, зустрічі лише на радість, на спокій душі.

Клуб живе, діє, об’єднує людей, дає їм розраду, дарує чудові хвилини гарного настрою.

То ж запрошуємо всіх жителів та гостей міста на святковий концерт з нагоди 25-ти річного ювілею клубу «Надвечір’я», який відбудеться 16 липня 2017 року  о 14 год. в приміщенні кінотеатру.

Ми запрошуєм, друзі, в надвечірню годину

На великий концерт, що зігріє серця,

Об’єднає, згуртує в єдину родину,

І на многії літа їй не буде кінця.

Організатор та ведуча заходів Лариса Рукінова

Категорія: Клуб "Надвечір'я" | Переглядів: 507 | Додав: radvokit | Дата: 10.07.2017 | Коментарі (0)

7 липня жителі Радивилівської громади святкували Івана Купала - найколоритніше та найцікавіше свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят.

 Неподалік Радивилова на Немирівському ставу відбулися купальські забави. Участь в даному заході взяли і працівники бібліотек. Ними було організоване чаювання «Смачного чаю багато не буває», підготовлене з трав, зібраних на території громади, «фруктова смакота» та «молодильні напої». Проте, щоб поласувати чашкою ароматного чаю, потрібно було прочитати вірш українською мовою.  Радивилівчани були дуже активними, про що свідчать світлини.

  

  

  

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 452 | Додав: radvokit | Дата: 08.07.2017 | Коментарі (0)

Категорія: Оголошення | Переглядів: 552 | Додав: radvokit | Дата: 06.07.2017 | Коментарі (0)

З часів заснування Радивилівської бібліотеки періодичні видання були невід'ємною складовою частиною її загального фонду. У читальному залі Радивилівської центральної бібліотеки МЦБС  для користувачів організовано відкритий, вільний доступ до періодичних  видань. Починаючи з ІІ півріччя 2017 року бібліотека пропонує  користувачам наступні видання: газети – «Аргументи і факти в Україні», «Вільне слово», «Експрес», «Комсомольская правда в Украине», «Літературна Україна», «Порадниця», «Прапор перемоги» «Рівне вечірнє», «Сільські вісті», «Совершенно секретно», «Сурми Радзивілів», «Факты и коментарии», журнали – «Всесвіт», «Дзвін», «Дім, сад, город», «Истории из жизни», «Київ», «Кур’єр Кривбасу», «Лиза», «Новое время», «Отдохни».

Ви бажаєте бути в курсі останніх новин України і світу,  прагнете  прочитати про щось цікаве і незвичайне, тоді, саме у нас – Радивилівській міській бібліотеці, що знаходиться в приміщенні будинку культури за адресою Кременецька, 1 ви поринете у розмаїття інформації, зануритесь у світ цікавих фактів і подій, а значить цікаво і з користю проведете свій вільний час!

                                                               Лариса Рукінова, провідний бібліотекар читального залу

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 474 | Додав: radvokit | Дата: 29.06.2017 | Коментарі (2)

27 червня, напередодні державного свята  Дня Конституції України, в Радивилівській центральній  бібліотеці МЦБС відбулося засідання круглого столу на тему: «Конституція – безпосередній чинний акт держави України».

Виконуюча обовязки  директора бібліотеки Галина Гнатюк привітала учасників круглого столу в стінах новоствореної міської бібліотеки.

Роботу круглого столу вступним словом розпочав заступник міського голови з гуманітарних питань Олександр Пастух, який  зазначив, що Конституція – це базис країни, її міцний фундамент для побудови спільноти та визначення основних векторів розвитку, адже держава існує для людей, а не навпаки. Про це треба завжди памятати й ніколи не забувати.

З цікавими історичними аспектами українського конституціоналізму ознайомив присутніх заступник начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради Ігор Киричук, він же був модератором заходу.

Ветеран педагогічної праці, історик, краєзнавець Юрій Арламовський вів мову про особу гетьмана Пилипа Орлика, українського героя та політичного діяча, про створену ним Конституцію, яка явилася основою українського конституціоналізму.

Викладач предмету «Захист Вітчизни і основ правових знань», депутат міської ради, голова партії «Ветеранів Афганістану», поет, член національної спілки краєзнавців України  Василь Ярмусь загострив увагу присутніх на актуальних проблемах конституційного процесу в Україні.  

Очільник Радивилівської райдержадміністрації Олег Ващук дав оцінку процесу децентралізації, як основного напряму сучасних конституційних змін.

В роботі круглого столу взяли участь:  начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради Ірина Ковалевська, начальник відділу Радивилівського бюро правової допомоги Марія Поволоцька, громадський діяч, педагог, краєзнавець, міський поет Євген Гудима, працівники музею та активні користувачі бібліотеки.

В ході заходу присутні переглянули документальний фільм «Конституція незалежності: історія свободи» та книжково – ілюстративну виставку «Конституція України – основний закон держави і суспільства».

Круглий стіл завершився «Молитвою за Україну» у виконанні учасників художньої самодіяльності клубу «Надвечір’я», який працює при бібліотеці.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 433 | Додав: radvokit | Дата: 27.06.2017 | Коментарі (0)

Немає заняття цікавішого, ніж майструвати з паперу квіти, адже при цьому прямо під руками народжується маленьке диво. На вигляд вироби здаються дуже складними, оскільки здалеку їх можна сплутати з справжніми живими квітами.

Процес же цей – напрочуд простий. І це підтверджують працівники міської бібліотеки, ті, хто в лічені години під вмілим керівництвом провідного бібліотекаря Світлани Мовчан навчилися робити соняшники   з паперу технікою орігамі своїми руками.

Свій букет вони приурочили Державному святу – Дню Конституції України.

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 490 | Додав: radvokit | Дата: 26.06.2017 | Коментарі (0)

21 червня 2017 року в публічно-шкільній бібліотеці с. Копані  проведено літературну ігротеку «Ми читаємо, граємо, цікаво відпочиваємо». Відпочинок на свіжому повітрі, та ще й у колі друзів – насолода неймовірна. Діти з захопленням поринули у світ різноманітних казок,  згадали їх назви та імена казкових героїв, розгадували загадки. Під час різноманітних конкурсів активними були «Мої герої» - Касянчук Яна і Мандзюк Роман,  «Казкова шифрограма» - Припасняк Ірина.  Юні книголюби, з веселим настроєм та захватом обговорювали прочитане під час конкурсів «Загадкова берізка», «Казковий політ», «Стара казка на новий лад», «Допоможіть згадати»,  діяла книжкова виставка «Світ чарівних казок».

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 557 | Додав: radvokit | Дата: 23.06.2017 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 428 | Додав: radvokit | Дата: 22.06.2017 | Коментарі (0)

Цікаву гру «Шукачі скарбів» підготували для дітей, які відпочивають в пришкільному таборі Підзамчівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вихователі Гринюк О.І., Парійчук М. А. та бібліотекар Шурин Т. М.  Вони  заохотили дітей грою,  а особливо спортивними змаганнями.  Для початку усі дослідили територію, на якій знаходиться скарб, а потім за допомогою спортивних навичок змагалися, щоб отримати його.  По завершенню заходу бібліотекар публічно – шкільної бібліотеки с. Підзамче Шурин Т. М. провела літературну вікторину «Світ навколо нас».

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 390 | Додав: radvokit | Дата: 20.06.2017 | Коментарі (0)

12 червня Шурин Т. М. разом з учнями 1 – 6 класів Підзамчівської ЗОШ І – ІІІ ступенів відвідали Кременецький районний краєзнавчий музей,  Замкову гору (Бону) та Ботанічний сад.

Категорія: Шкільні бібліотеки | Переглядів: 385 | Додав: radvokit | Дата: 20.06.2017 | Коментарі (0)

Категорія: Дитяча бібліотека | Переглядів: 482 | Додав: radvokit | Дата: 20.06.2017 | Коментарі (0)

З нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні в читальному залі міської бібліотеки  діє виставка-спомин  „Як довго ця війна тривала”.

Пам'ять людська! Через велетенський швидкоплин десятиліть прориваються до тебе спогади - миттєвості найстрашнішої, найжорстокішої в історії нашого народу війни. Війни не на життя, а на смерть, війни в якій фашизм ніс Україні довічне рабство або повне знищення нації.

Історію найкривавішої в історії людства війни зафіксовано у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також відтворено у художніх, літературних творах, кінострічках. На честь героїв споруджено пам'ятники та обеліски.

Безсмертному подвигу, ратній звитязі рядових бійців і командирів, партизанів і підпільників, відомих воєначальників, усім тим, хто в червні 1941 року піднявся на священний бій з фашистами, а також тим, хто кував перемогу в тилу, працюючи на заводах і фабриках, на ланах і фермах, хто не скорився і загинув у концентраційних таборах присвячена виставка-спомин  «А пам’ять про війну нам книги оживляють», що діє у читальному залі міської бібліотеки.

На ній представлено чимало цікавих матеріалів, книг, публіцистичних роздумів, фотоальбомів. Зокрема, такі видання як: двохтомник «Україна в другій світовій війні: погляд з ХХІ століття», «Україна в полум’ї війни 1941 – 1945 років», «Безсмертя: Книга пам’яті України 1941 – 1945 років», «Архіви окупації 1941 – 1945 років», «Подвиг на віки: Книга пам’яті України», Муковський І. Т., Лисенко О. С. «Звитяга і жертовність. Україна на фронтах другої світової війни»,  „Миттєвості війни" та багато інших.

На сайті Радивилівської центральної бібліотеки МЦБС radlib2017@gmail.com представлена інформація про учасників бойових дій другої світової війни – жителів Радивилова та району.

То ж запрошуємо всіх до перегляду книжкової виставки та інформації про героїв – земляків.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 484 | Додав: radvokit | Дата: 16.06.2017 | Коментарі (0)

Книга – один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. 14 червня в міській дитячій бібліотеці проведено пізнавально-оглядову екскурсію під назвою «У світі книги чарівної». До  бібліотеки завітали діти з літнього табору «Сонечко» НВК «Школа №2 - ліцей». Під час екскурсії  вони ознайомились  з книжковим фондом бібліотеки, періодичними виданнями,з правилами користування книгою та бібліотекою. Цікавим доповненням екскурсії стала захоплююча вікторина «Відгадай казкового героя».

Категорія: Дитяча бібліотека | Переглядів: 430 | Додав: radvokit | Дата: 15.06.2017 | Коментарі (0)

9 червня 2017 року в шкільному відділі НВК «Школа №2 - ліцей» міської дитячої бібліотеки проведено гру-подорож «В країні загадок» в 2-му загоні «Дощик»  літнього табору «Сонечко».  Діти разом з  бібліотекарем здійснили захоплюючу подорож сторінками улюблених книг, зацікавилися змістовною грою відгадуючи телеграми, які надіслали казкові герої. Чарівний Колобок, завітавши в гості, співав пісеньки з казок, познайомив дітей із чарівною яблунькою, листочки на якій були також загадкові. На завершення свята діти отримали солодощі.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 390 | Додав: radvokit | Дата: 09.06.2017 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 439 | Додав: radvokit | Дата: 09.06.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 26 27 »