Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 18:09
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Архів матеріалів

      20 грудня 2016 року в приміщенні районної бібліотеки відбувся круглий стіл з нагоди 80-річчя від дня народження колишнього керівника Червоноармійського /Радивилівського/ району Миколи Степановича Похільченка. В заході взяли участь: депутат обласної ради Анатолій  Грисюк, соратники, які на різних посадах і в різний час працювали під його керівництвом: Марія Юрчук, Андрій Сисак, Іван Кеда, Галина Шатковська, Микола Похальчук, Василь Ящук та інші, голова районної ветеранської  організації Василь Бондар, друзі та його дружина пані Валентина. Присутні ділилися спогадами, згадували досягнення і переглянули відеоролик «Микола Похільченко. Керівник. Господарник. Людина», підготовлений працівниками районної бібліотеки.

      По закінченні круглого столу, який організував і провів колишній завідуючий райвно, активіст, місцевий поет Євген Гудима, учасники відвідали місце останнього спочинку Миколи Похільченко, поклали вінки і квіти.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 446 | Додав: ya_nazik | Дата: 23.12.2016 | Коментарі (0)

      90 – ту річницю свого життя зустріла колишня учасниця клубу «Надвечір’я» Козак Лідія Іванівна.

     З нагоди визначного ювілею її прийшли привітати друзі по клубу, які побажали ще довгих років життя в теплому родинному колі, оповитих щирою любов’ю і турботою близьких, здоров’я та благополуччя. А ще подарували квіти та подарунок.

    Попри поважний вік, довгожителька має світлу пам’ять, любить говорити зі своїми рідними та знайомими. А ще, на подив, вона з точністю до днів і дат може розповісти про всі події, що довелось пережити на своєму життєвому шляху.

     Лідія Іванівна щиро пройнялася такою увагою надвечірянців  та від щирого серця побажала присутнім, як і вона, дожити до 90, а далі вже кому як Бог дасть.

Переглядів: 370 | Додав: ya_nazik | Дата: 22.12.2016 | Коментарі (0)

       24 листопада 2016 року відбулась зустріч працівників  центральної  районної  бібліотеки  з начальником Радивилівського бюро правової допомоги Марією Поволоцькою, яка ознайомила з послугами, які надає бюро для певних категорій населення. В ході зустрічі  було обговорено питання щодо подальшої  співпраці, зокрема,  створення пункту  прийому громадян на базі бібліотеки.

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 512 | Додав: ya_nazik | Дата: 24.11.2016 | Коментарі (0)

     23 листопада 2016 року в приміщенні Радивилівської центральної бібліотеки відбулася презентація сайту пам’яті загиблих на Майдані та в АТО «Революція гідності. Війна. Рівненщина», який створений  бібліотеками області для пам’яті про краян, які боролися  і віддали життя за Гідність і Свободу, цілісність і незалежність України, європейське майбутнє.

     Це долі найкращих синів України, які ціною свого життя  виборювали щасливе майбутнє, спокій у кожному домі, мир у нашій країні.

     Презентацію сайту провела завідувачка методичним відділом Радивилівської ЦРБ Валентина Копцюх.

     На захід завітали представники районної та міської влад, працівники Радивилівського військового комісаріату, волонтери, родичі загиблих воїнів АТО, представники засобів масової інформації, громадськість міста.

     Хвилиною мовчання присутні вшанували душі померлих – безстрашних Героїв – радивилівчан Івана Сови, Андрія Бєлкіна, Івана Лемещука, Ігоря Черняка, Андрія  Нечипорука, Назара Крохмаля, Миколи Куліби,   Владислава  Шемуровського і всіх  тих, хто віддав своє життя за честь і  гідність, за Батьківщину та увійшов у  безсмертя, а ще запалили свічку, щоб вона освітила небо і зорі та зігріла наші охолоджені серця.

     Найвищою нагородою тих, хто уцілів, -  є життя, а для загиблих – пам'ять.

     З метою увіковічення пам’яті земляків - Героїв АТО, радивилівська центральна районна бібліотека підготувала ролик «Світлими янголами в небеса відлітають найкращі», який продемонструвала під час заходу

     Перед присутніми виступили: голова Радивилівської РДА Олег Ващук, районної ради Володимир   Кондик, військовий комісар Радивилівського військового комісаріату Леонід Кучкуда, які, не приховуючи хвилювання, щиро подякували та низько вклонилися матерям та родичам загиблих Героїв за те, що виростили і виховали справжніх чоловіків – патріотів України.

     А ще перед присутніми виступила мама загиблого воїна АТО Антоніна Куліба та директор Радивилівської централізованої системи публічно – шкільних бібліотек Людмила Войтишина, яка вручила родичам загиблих диски «Вічна пам’ять і слава Героям!» з записом ролику. Усі гості, що мали слово для виступу не стримували емоцій, говорили схвильовано і тремтячи, адже болить не тільки серце матері чи фізична рана у солдата, а й болить одне велике серце українського народу.

     Під час заходу лунали вірші місцевих авторів Надії Вечорко та Євгена Гудими, присвячені загиблим воїнам АТО.

     По закінченні зустрічі ведуча Лариса Рукінова ознайомила з новинками літератури по даній темі.

Фото заходу...

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 511 | Додав: ya_nazik | Дата: 24.11.2016 | Коментарі (0)

      У XX сторіччі український народ пережив одну з найстрашніших трагедій у своїй історії – голодомор. Україна, яка завжди годувала хлібом весь світ, зазнала масового голоду. Країна втратила тоді мільйони своїх дітей. Голодомор приніс багато горя. У нього були об’єктивні й суб’єктивні витоки й наслідки.
      Вшанування жертв голодомору – це воскресіння нашої пам’яті. Пам‘ять про знищених і невинно убієнних має об’єднати у великій скорботі всіх, хто любить Україну, незалежно від національності і мови спілкування, віросповідання чи місця проживання – тобто весь український народ.
      До дня вшанування пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій в читальному залі ЦРБ діє книжкова виставка "Горить свіча - як пам'ять, як сльоза".
  
     На виставці представлені документальні книги та статті, спогади свідків тих жахливих подій, художньо-документальні книги відомих українських письменників
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 537 | Додав: ya_nazik | Дата: 21.11.2016 | Коментарі (0)

           Козацька пісня – зерно духовності українського народу, його своєрідний оберіг. Вона здавна ділила з українцями не тільки радість, але й допомагала їм здолати всі незгоди.
          Так і сьогодні, коли країна переживає важкі часи, щоб підтримати наших мужніх захисників, які боронять кордони неньки України від ворога, підбадьорити один одного та ще раз прославити невмирущій запал козацької слави, дружній  колектив клубу «Надвечір’я»  вирішив засобом пісні підтримати дух козаків, що йде крізь віки і реалізовується у прагненні справжніх чоловіків захищати свій народ  і передати цей дух нашим нащадкам.

         Зі сцени міського центру культури та дозвілля  лунав зворушливий спів про героїзм та славу козаків. Прозвучали пісні: «Козаки», «Козацька похідна», «Гарний козак, гарний», «На крутій горі», «Вийшли козаки», «Ой, чого ж ти почорніло, зеленеє поле?», «За байраком, байрак», «Ой, полечко, поле», «Козацькому роду нема переводу», «Місяць на небі», низка жартівливих пісень: «Гай зелененький», «Козак гуляє весілля», «Не пий, козаче», «Вишенька – черешенька», «Служив козак у війську» та ліричні пісні: «Розлучене кохання», «Освідчення»  на слова Раїси Хомяк, музику до яких написала музичний керівник клубу Марія Федорович.

  

         Сьогодні, через протистояння на Сході України, через Майдан,  козаків згадують часто, особливо їх відвагу і  бажання йти до кінця в битві за незалежну Україну та готовність боротися із загарбником ціною власного життя.

         Концерт завершився патріотичною піснею «Хай живе, вільна Україна».

         Бурхливими оплесками глядачі супроводжували талановиті виступи учасників.

         Слова подяки учасникам концертної програми висловили: секретар міської ради Герасимчук Інна Станіславівна, місцевий поет Гудима Євген Петрович та численні глядачі.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 602 | Додав: ya_nazik | Дата: 31.10.2016 | Коментарі (0)

     Під такою назвою напередодні Дня художника в Інтернет-центрі центральної районної бібліотеки розгорнуто виставку картин вчительки образотворчого мистецтва міського будинку школяра Зоряни Касянчук. В основному колекція складається з пейзажів та квіткових натюрмортів. Яскраві кольори створюють загальний мажорний настрій експозиції.

    Своєму таланту Зоряна Олексіївна завдячує природному дару та вчительці-наставнику Ользі Володимирівні Круглик, яка прищепила їй любов до малювання та розвинула її професійну майстерність. Надихає молоду художницю на створення картин багата фантазія  та природа, за якою вона постійно спостерігає.

    У її творчому доробку більше десятка робіт, написаних олією, на яких через пейзажі вона передає той багатий яскравий світ, яким його бачить сама. Чудово володіючи кольором, їй вдається успішно використовувати навіть зелений колір, який вважають досить складним.

     Відвідувачі бібліотеки з непідробним інтересом розглядають картини майстрині, які випромінюють м’яке світло  та заворожують своєю виразною формою. Повз її роботи не можна пройти байдуже – вони спонукають глядачів радіти, веселитися, адже світ художниці переповнений кольорами життєлюбності та оптимізмом.

     Виставка функціонуватиме до кінця жовтня. Тож запрошуємо до бібліотеки любителів прекрасного!

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 772 | Додав: ya_nazik | Дата: 07.10.2016 | Коментарі (0)

        2 жовтня 2016 в ЦРБ відбулась презентація Центру обслуговування громадян електронною інформацією для людей похилого віку. Присутнім надано інформацію про  можливість здійснювати платежі за допомогою Інтернет чи мобільного банкінгу; замовити та купити квитки на автобус чи потяг; заповнити в онлайн-режимі Декларацію про майновий стан і доходи; оплатити  послуги комунальних служб, здійснити  електронний запис на прийом до органу Пенсійного фонду України.

  
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 433 | Додав: ya_nazik | Дата: 02.10.2016 | Коментарі (0)

     Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана.

      Напередодні цього дня, в Радивилівському міському центрі культури, дозвілля та мистецтв зібралися люди, за спиною у яких великий віковий і життєвий шлях на тематичний вечір «Осіннє золото в природі – щедре золото в душі».

     За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну життєву позицію керівництво району та міста нагородили групу ветеранів грамотами, подяками та цінними подарунками.  Зал був заповнений вщент бабусями та дідусями. Частина з них – активні учасники міських клубів «Надвечір’я» та «Затишок». Серед нагороджених – наша надвечірянка Віра Шевчук.

     Після урочистої частини відбувся святковий концерт, участь у якому взяв клуб «Надвечір’я». 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 685 | Додав: ya_nazik | Дата: 01.10.2016 | Коментарі (0)

      Бібліотечні працівники системи – учасники  обласного фестивалю-конкурсу «Бібліофест-2016»,  оголошеному РОВ УБА, який традиційно проходить напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, зібралися у стінах районної бібліотеки, щоб представити свій досвід на районному рівні. У читальному залі та Інтернет-центрі учасники  фестивалю  облаштували експозиції, де за допомогою фото- та відеоматеріалів,   виробів  користувачів, зайнятих у бібліотечних майстер-класах, представляли інноваційні послуги, нові, креативні форми роботи з користувачами та ін.

     На святкування Всеукраїнського дня бібліотек завітали шановані гості – начальник відділу культури і туризму районної державної адміністрації Тетяна Шуст – голова оргкомітету по проведенню конкурсу, голова райдержадміністрації Олег Ващук, голова районної ради Володимир Кондик, директор Млинівської ЦСПШБ  Людмила Романович, користувачі  та журналісти.

Фото заходу(В.Ящук)

     Презентацію бібліотечних практик «Бібліотека – територія ідей» представляли такі проекти:

     У номінації «Сучасна бібліотека – рушій розвитку місцевих громад»: 

     Проект «Інформаційно-консультаційна служба «ЦОГ ЕІ – єдине публічне місце доступу до послуг електронного уряду для жителів територіальної громади» центральної районної бібліотеки. Автор Олена Надорожна.

    У номінації  «Використання новітніх технологій у роботі з дітьми»:

Проект «Бібліоігротека – онлайн» районної бібліотеки для дітей. Автори: Валентина Станіславчук, Любов Войтишина.

Проект «Проектні технології в бібліотеці» публічно-шкільної бібліотеки с.Жовтневе. Автор Катерина Міронова.

    У номінації «Краєзнавча діяльність бібліотек»:

Проект «Історична мандрівка «Свєшніков і наш край»  публічно-шкільної бібліотеки с.Хотин. Автор Тетяна Мамчур.

Проект «Краєзнавчий мікс «Козацька слава у нас здавна, священне місце наша Пляшева» публічно-шкільної бібліотеки с.Пляшева. Автор Марія Хміль.

Проект «Краєзнавчий круїз «Ти моя рідна сторона» публічно-шкільної бібліотеки с.Пустоіванне. Автор Василь Мацюк.

Проект «Краєзнавчий  калейдоскоп «Мій  край – моє рідне  село» публічно-шкільної бібліотеки с.Підзамче . Автор: Тетяна Шурин.

Проект «Краєзнавче турне: «В цім краю, де серця рідна пристань» публічно-шкільної бібліотеки с.Дружба. Автор Наталія Соболевська.

Проект «Краєзнавчий  квест «Моє село – моя  скарбничка» бібліотекар публічно-шкільної бібліотеки с.Сестрятин. Автор Тетяна Олінчук.

Проект «Музейна експозиція «З весни - у вічність» публічно-шкільної бібліотеки с.Березини. Автор Людмила Карлюк.

 

У номінації «Популяризація книги та читання»: 

Проект «Тиждень дитячого читання «Ключі до читання» публічно-шкільної бібліотеки с.Крупець. Автори: Олена Бугайкіна, Ольга Калашнікова.

Проект Шевченківські дні в бібліотеці «Нове життя будуємо, голос Кобзаря чуємо» публічно-шкільної бібліотеки с.Бригадирівка /Галина Шулевська/.

Проект Шевченківський тиждень «Палахкотить, як свічка, праведна душа Кобзаря» проект публічно-шкільної бібліотеки с.Пляшівка /Марія Хом’юк/.

Проект «Слава не поляже, а про себе розкаже» публічно-шкільної бібліотеки с.Гранівка. Автор Віра Сова.

Проект «З надією в очах, з вірою в думках, з Україною в серці» публічно-шкільної бібліотеки с.Ситне. Автор Юлія Семеренко.

Проект «Місячник бібліотеки «Час читати»  шкільного відділення  «школа №1-ліцей» районної бібліотеки для дітей. Автор Тетяна Герасимчук.

 

У номінації «Організація змістовного дозвілля дітей»:

Проект «Літні читання «Барви бібліотечного літа» публічно-шкільної бібліотеки с.Копані Автор Тетяна Шуст.

Проект «Увімкни бібліотеку! Літо в бібліотеці – свято щодня!» публічно-шкільної бібліотеки с.Немирівка. Автор Олена Гунько.

Бібліобродилки «У мандри запрошує книга» публічно-шкільної бібліотеки с.Довгалівка. Автор Юлія Сова.

Бібліотечний уїкенд «Гаптує осінь жовтим шовком» публічно-шкільної бібліотеки с.Іващуки. Автор Людмила Панасюк.

Проект «Мікс ідей для дітей «До книги і читання через дозвілля та спілкування» публічно- шкільної бібліотеки с.Іванівка. Автор О.Процик.

Проект «Бібліомікс «Як зуміємо виховати – таке майбутнє нас чекає»  публічно-шкільної бібліотеки с.Острів. Автор Любов Шаблій.

Проект «Майстер-клас «Лялька-мотанка в бібліотеці» публічно-шкільної бібліотеки с.Опарипси. Автор Лідія Зварич.

... Читати далі »

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 788 | Додав: ya_nazik | Дата: 30.09.2016 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 514 | Додав: ya_nazik | Дата: 12.09.2016 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 491 | Додав: ya_nazik | Дата: 25.08.2016 | Коментарі (0)

       У селі Крупці Радивилівського району відбулася презентація поетичної збірки Раїси Хомяк «Полечу за кольором веселки», організована публічно-шкільною бібліотекою.

  

         В актовому залі адмінбудинку сільради Крупецької об’єднаної територіальної громади зібралися шанувальники творчості пані Раїси. На презентацію були запрошені: львівська поетеса, проректор, професор міжнародної Академії літератури і журналістики, член Національної спілки журналістів України, куратор Рівненської області по роботі з обдарованими дітьми, наша землячка, уродженка села Теслугів Ангеліна Оборіна; педагог, поет, громадський діяч Євген Гудима; викладач Радивилівської школи мистецтв, лауреат обласної премії імені Германа Жуковського Віра Бохонко; директор централізованої системи публічно-шкільних бібліотек Людмила Войтишина; учасниці вокального ансамблю клубу «Надвечір’я» та їх керівник Лариса Рукінова; рідні, друзі, знайомі. Зал був переповнений.

       Перші проби пера пані Раїси припадають на 2001 рік – це невеликі віршовані вітання з днем народження колег по роботі, родичів, знайомих. Коли вже мала немаленький багаж поетичних творів, якось само собою виникла думка випустити поетичну збірку. І на початку 2016 року почалася робота над книжкою. Дякуючи пані Оборіній, яка взялась допомогти Раїсі Іванівні і стала її літературним редактором, збірка побачила світ, відбулося народження нової книги. Художнє оформлення рівненської художниці Мирослави Волощук візуально передає зміст назви збірки «Полечу за кольором веселки»

       Поезії  пані Раїси різної тематики. Збірка складається з трьох цікавих циклів: 1-й – лірика «Я кохання своє не розтрачу», 2-й –  малечі «Світ наших дітей», 3-й –  гумор і сатира «Смішні історії життя».

       Авторка цікаво і змістовно розповіла про свою творчість, охарактеризувала кожний з трьох циклів збірки. Крім авторки, вірші зі збірки декламували юні читачі. Несподіванкою для всіх було виконання пісень на її вірші колективом клубу «Надвечір’я». За короткий проміжок часу Марія Федорович, музичний керівник клубу, поклала на музику ліричні твори і зробила музичне вітання, свого роду музичну презентацію поезії Раїси Хомяк.

  

       На завершення зустрічі з привітаннями та побажаннями нових творчих успіхів виступили Ангеліна Оборіна, Євген Гудима та Людмила Войтишина.

   

       І, як годиться на день народження, спекли великий торт, яким пригостили всіх гостей.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 540 | Додав: ya_nazik | Дата: 07.08.2016 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 566 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.06.2016 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 472 | Додав: ya_nazik | Дата: 28.06.2016 | Коментарі (0)

      Сьогодні, 16 червня 2016 року, напередодні одного з найбільших християнських свят – Дня Святої Трійці, учасники художньої самодіяльності клубу «Надвечір’я» створили невеличке свято для 21  пацієнта стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання Радивилівського територіального центру соціального обслуговування.

  

     Вони організували для літніх людей святковий концерт, пригостили гостинцями, тим самим подарували гарний настрій.

     Заступник директора Радивилівського територіального центру Людмила Бондар подякувала аматорам за концерт і подарувала квіти.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 475 | Додав: ya_nazik | Дата: 16.06.2016 | Коментарі (0)

      У неділю 12 червня учасники художньої самодіяльності клубу «Надвечір’я» вже в котре завітали до жителів села Лев’ятин з концертною програмою «Хай пісня лине над селом». В ході заходу звучали пісні про село, ліричні та низка жартівливих пісень. Дзвінкими оплесками жителі села дякували артистам за чудовий виступ. 

  

   

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 650 | Додав: ya_nazik | Дата: 12.06.2016 | Коментарі (0)

     Найжорстокішим злочином комуністичного режиму проти українського народу був голодомор 1932—1933 рр. Ця спланована проти українського селянства акція мала ліквідувати основу української нації і національного відродження, зруйнувати незалежні господарства, унеможливити протистояння радянській владі.

     З 1 по 15 червня 2016 року в центральній районній бібліотеці діє фотодокументальна виставка  інформаційно – просвітницького проекту Українського інституту національної пам’яті «Спротив геноциду», з метою ознайомлення громадськості із історичною правдою про Голодомор 1932-1933 роки в Україні, вшанування пам’яті жертв геноциду та національно – патріотичного виховання молоді.

   

    Переглянути виставку можна в читальному залі бібліотеки та в онлайн – режимі  ТУТ

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 481 | Додав: ya_nazik | Дата: 02.06.2016 | Коментарі (0)

      29 травня відбувся районний фестиваль народного мистецтва «Надстирянська весна». До мальовничого села Пустоіванне приїхали  народні аматорські колективи з усього Радивилівського району, які радували своїми виступами всіх присутніх.

     Бібліотечні працівники Радивилівської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек також долучилися до фестивалю, організувавши  виставку виробів народних умільців нашого району, де були представлені роботи у різних стилях: вироби з соломи, бісеру,  лозоплетіння, вишиті сорочки, рушники, ікони, в’язані речі ручної роботи, намальовані картини, вироби в стилі «орігамі».

  

      Кожен присутній мав змогу насолодитися роботами сучасних майстрів, автентичністю та неповторністю технічного виконання виробів.

  

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 485 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.05.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 26 27 »