Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 19.03.2024, 05:30
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2017 » Червень » 27

27 червня, напередодні державного свята  Дня Конституції України, в Радивилівській центральній  бібліотеці МЦБС відбулося засідання круглого столу на тему: «Конституція – безпосередній чинний акт держави України».

Виконуюча обовязки  директора бібліотеки Галина Гнатюк привітала учасників круглого столу в стінах новоствореної міської бібліотеки.

Роботу круглого столу вступним словом розпочав заступник міського голови з гуманітарних питань Олександр Пастух, який  зазначив, що Конституція – це базис країни, її міцний фундамент для побудови спільноти та визначення основних векторів розвитку, адже держава існує для людей, а не навпаки. Про це треба завжди памятати й ніколи не забувати.

З цікавими історичними аспектами українського конституціоналізму ознайомив присутніх заступник начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради Ігор Киричук, він же був модератором заходу.

Ветеран педагогічної праці, історик, краєзнавець Юрій Арламовський вів мову про особу гетьмана Пилипа Орлика, українського героя та політичного діяча, про створену ним Конституцію, яка явилася основою українського конституціоналізму.

Викладач предмету «Захист Вітчизни і основ правових знань», депутат міської ради, голова партії «Ветеранів Афганістану», поет, член національної спілки краєзнавців України  Василь Ярмусь загострив увагу присутніх на актуальних проблемах конституційного процесу в Україні.  

Очільник Радивилівської райдержадміністрації Олег Ващук дав оцінку процесу децентралізації, як основного напряму сучасних конституційних змін.

В роботі круглого столу взяли участь:  начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради Ірина Ковалевська, начальник відділу Радивилівського бюро правової допомоги Марія Поволоцька, громадський діяч, педагог, краєзнавець, міський поет Євген Гудима, працівники музею та активні користувачі бібліотеки.

В ході заходу присутні переглянули документальний фільм «Конституція незалежності: історія свободи» та книжково – ілюстративну виставку «Конституція України – основний закон держави і суспільства».

Круглий стіл завершився «Молитвою за Україну» у виконанні учасників художньої самодіяльності клубу «Надвечір’я», який працює при бібліотеці.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 424 | Додав: radvokit | Дата: 27.06.2017 | Коментарі (0)