Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 29.04.2024, 17:15
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2012 » Червень » 25
     У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України — Конституцію.
 
 
     Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України
     25 червня в читальному залі центральної районної бібліотеки проведено правову годину „Конституція – оберіг нашої державності”.
     В рамках заходу: лекція головного спеціаліста районного управління юстиції Т. Бойко «Правосвідомість та правова культура, як невід’ємні складові Конституційного обов’язку додержуватись Конституції України та законів України», переляд відеофільму «20 кроків до мрії», книжкова виставка «На паралельних дорогах прав і обов’язків».
 
  
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 752 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 25.06.2012 | Коментарі (0)

    Нещодавно, працівники Радивилівської центральної бібліотеки, завідуючі бібліотеками- філіалами, центральної бібліотеки для дітей - переможці конкурсу «Бібліоміст» взяли участь у он-лайн навчанні з питань створення повнотекстових баз даних. Спікер вебинару Раїса Щербан розповіла про відбір та оцифрування краєзнавчих документів, показала покроковий опис документів, прикріплення повних текстів до бібліографічних описів.
 
  
 
   Навчання проходило досить активно, з коментарями та обговореннями.
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 674 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 25.06.2012 | Коментарі (0)

    З початку проведення чемпіонату Європи з футболу Євро 2012 в читальному залі районної бібліотеки діє книжкова виставка "Нас об'єднав футбол".
 
 
    На виставці представлені матеріали про всі команди, які беруть участь в змаганнях, публікації з періодичних видань, цікаві факти про найвідоміших футболістів, турнірна таблиця, ігрова сітка, атори  забитих голів.
 
 
    Читачі бібліотеки також мають змогу поспілкуватися між собою обговорити "насушні" проблеми футболу, поспілкуватися в соціальних мережах. 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 950 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 25.06.2012 | Коментарі (0)

     З 18 по 22 червня на базі центральної районної бібліотеки тривало навчання бібліотечних працівників у рамках проекту «Бібліоміст» на тему: «Інноваційні зміни в бібліотеці на основі проектного, кадрового менеджменту та ініціативної діяльності бібліотек».
 
  
 
     Навчанням було охоплено працівників центральної районної та районної дитячої бібліотек, працівників публічно-шкільних бібліотек сіл Козин, Михайлівна, Теслугів та Хотин, які взяли участь у конкурсі проектів та виграли грант програми «Бібліоміст». Провідними спеціалістами Рівненської державної обласної бібліотеки надавались консультації різноманітної тематики, зокрема «Інноваційні механізми розвитку бібліотек, стратегічне планування в бібліотеках», «Маркетинг як частина управлінської діяльності. Функції маркетингу в бібліотечній сфері», «Соціальне партнерство як актуальний напрямок управління бібліотекою та його правова основа», «Фандрейзинг як елемент ініціативної діяльності, сутність, значення, форми і напрямки» тощо.
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1479 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 25.06.2012 | Коментарі (0)

    Нещодавно, палкі шанувальники заходів, які проходять в клубі «Надвечір’я» побували на святі позитивних емоцій, краси та поезії – на зустрічі з молодою обдарованою жінкою, нашою землячкою Хомяк (в дівоцтві Бречко) Раїсою Іванівною, яка пише прекрасні вірші. Лейтмотивом зустрічі стали слова гості «Не я пишу – душа співає».
    Пані Раїса народилася в мальовничому селі Пустоіванне на нашій прекрасній Радивилівській землі в сім’ї робітників Марії Іванівни та Івана Васильовича Бречко. Тут вона пройшла свої університети: вимовила перші слова мама, тато, Бог, Україна, хліб, любов. Закінчила Радивилівську середню школу №1, здобула педагогічну освіту, нині працює секретарем Крупецької сільської ради.
    Теми поезій пані Раїси різні. У її віршах - і добра посмішка, і чарівна природа, і наказ, і питання, які звучать гостро і актуально. Є гнівні, осудливі, гострі – про тих, хто калічить рідну мову, хто проміняв життя на голку з дурманом, хто допустив зчерствіння душі або ж забув про совість…
 
 
    Були прочитані прекрасні зразки патріотичної лірики: «Моя Україно», «Пам’яті останкам солдата», «Вклоняюсь тобі, Україно!» та ін., яка закликає всіх не залишатися байдужим до долі держави.
    Прозвучали поезії, пройняті філософським осмисленням життя: «Істина», «Життя – це мить», «Ніколи не кажи ніколи», «Молитва до Бога».
    Червоною ниткою через творчість пані Раїси проходить тема любові до батьків, дітей. З великим трепетом присутні слухали поезії: «Материнська печаль», «Пам’яті тата», та вірші з циклу «Малечі».
    Досить цікавою є інтимна лірика, переповнена роздумами над тим, що таке жіноче щастя, як прихилити до себе долю, як пронести кохання через усе життя. Прозвучали поезії: «Любити», «Про вірне кохання», «Пісня любові» та ін.
 
 
    Значна частина доробку пані Раїси присвячена жартівливим та сатиричним віршам. Такі поезії, як «Зачіска», «Зустріч», «Примха жінки», «Сусідочка Клава» та ін. підняли настій присутнім і подарували хвилини справжньої насолоди.
    Хвилюючим був виступ талановитої землячки, бо її серце сповнене щастям, добром і любов’ю. ЇЇ вірші перепліталися з піснями у виконанні ансамблю надвечірянців «Ще не вечір».
 
 
    На закінчення заходу пані Раїса поділилася своїми мріями і планами на майбутнє. А ще, отримала численні поздоровлення, слова вдячності та квіти: від творчого наставника Євгена Гудими, колишньої вчительки Ганни Франко, односельчан, рідні та гостей.
 
 
    Це було неперевершено!
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 716 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 25.06.2012 | Коментарі (0)