Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 17:35
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2014 » Вересень » 2 » І не зміліють джерела нашого краю…
17:26
І не зміліють джерела нашого краю…

 

         Є люди, яких не помічаєш поміж сотень інших, а поговориш – і відчуєш: перед тобою особистість, багата внутрішнім світом людина. Саме такою людиною є наш краєзнавець, журналіст, філолог, майстер поетичного слова Володимир Іванович Ящук.

        Володимир Іванович – член Національної спілки журналістів України, почесний член Національної спілки краєзнавців України, лауреат регіональної краєзнавчої премії «За відродження Волині», автор книги «Радивилів. Краєзнавчі матеріали»  2004 року видання, багатьох краєзнавчих публікацій у наукових збірниках, періодичних виданнях, редактор ряду краєзнавчих видань серії «Реабілітовані історією», автор багатьох фотоальбомів  краєзнавчої тематики, розміщених в Інтернет-мережі, неодноразовий переможець обласного конкурсу на звання «Журналіст року». Як журналіст і краєзнавець широко представляє  дослідження історії міста та краю,  свої літературні твори і художні  світлини  на власному сайті.

       

       Нещодавно в Інтернет-центрі центральної районної бібліотеки  відбулась презентація нової книжки Володимира Івановича під назвою «Радивилів у перегуках віків», що стало надзвичайно приємною подією для поціновувачів історії нашого краю. Презентація книги відбулась за участю  автора, який розповів присутнім про задум  підготовки і виходу книги, про матеріали, які лягли в її основу, про людей, які причетні до випуску цього видання.

        Це нове краєзнавче видання, присвячене 450-річчю  від першої письмової згадки про місто, в основу якого покладені нововиявлені та маловідомі факти з історії Радивилова як одного з районних центрів Рівненщини та деяких навколишніх населених пунктів. Книга випущена накладом 500 примірників за сприяння голови районної ради Олександра Пастуха, міського голови Миколи Карапетяна  та ініціативної групи волонтерів міста Ю.Вишніцького, Ю.Джуня, В.Мащука, А.Грисюка.

         Бібліотечними працівниками районної книгозбірні до уваги учасників заходу було представлено фото-презентацію   життєвого і творчого шляху автора «Життя мого перлина – рідний край». Із  його друкованими матеріалами  присутні ознайомились під час перегляду виставки матеріалів «Вивчати рідний край – моє покликання».

          

         Ведуча заходу Людмила Белей наголосила  на той величезний  об’єм роботи по пошуку краєзнавчих матеріалів, яку проводить автор, ознайомила з  його творами, науковими працями, а також з тими матеріалами, які представлені в Інтернет-мережі.

        В заході взяли участь голова районної ради Олександр  Пастух, міський голова  Микола Карапетян, які щиро подякували Володимиру Івановичу за його неоціненний труд, вкладений у створення книги, яка допоможе  користувачам  наших книгозбірень краще пізнати історію рідного міста і краю, пройнятися повагою до його минувшини і сучасності,   сприятиме налагодженню духовного зв’язку між людьми різних поколінь.

 

        Начальник відділу культури  і туризму райдержадміністрації Т. Шуст та директор ЦСПШБ Л.Войтишина подякували Володимиру Івановичу за чудове краєзнавче видання, яке так необхідне  нашим землякам, в т.ч. широкому колу користувачів бібліотек системи, а також голові ради О. Пастуху та міському голові М.Карапетяну за цінні подарунки, які подарували   бібліотекам району по три примірники книги.

         Щиро дякуємо автору і ми, бібліотекарі системи,  за  прекрасну творчу роботу,  яка, надіємось, стане безцінним  скарбом  з популяризації історичного краєзнавства району.  Сподіваємось, що ми будемо свідками виходу з друку його нових книг та досліджень.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 539 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: