Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 20:40
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2013 » Березень » 11 » Вшанували Тараса Шевченка
15:38
Вшанували Тараса Шевченка
    Кожен народ має своїх геніїв і правдиві національні святині, довкола яких формується все його культурне і суспільно-політичне життя. Для України – це, безперечно, Тарас Григорович Шевченко, геніальна постать якого залишається символом нації, народу.
    На творах Кобзаря зростали, морально мужніли, духовно збагачувалися кращі українські письменники, поети, художники, музиканти. Завдяки йому міцніли світоглядні позиції Івана Франка, Лесі Українки, Павла Грабовського, Михайла Коцюбинського, шліфувалася поетична майстерність Максима Рильського, Павла Тичини, формувалася муза Миколи Лисенка, Степового, братів Майбороди.
    Ще за життя Тараса Шевченка почали створюватися пісні на його слова. З метою популяризації цих пісень, клуб «Надвечір’я» запросив жителів міста поринути в світ музичної шевченкіани. В ході заходу «Живи в мені! Ти спів святий Тараса…» велася мова про життєвий і творчий шлях Кобзаря, звучали уривки балад «Причинна», «Тополя», поеми «Гайдамаки» і численні пісні на слова геніального поета, такі як: «Реве та стогне Дніпр широкий», «Така її доля», «Плавай, плавай, лебедонько», «По діброві вітер віє», «Думи мої», «Зоре моя вечірняя», «Садок вишневий коло хати», «За байраком байрак», «Заповіт» та пісня - враження про перебування Тараса Шевченка на полі Берестецької битви «Ой, чого ти почорніло, зеленеє поле?».
    По закінченні заходу присутні ознайомилися з книжково – ілюстративною виставкою «На вічнім шляху до Шевченка».
 
  
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 595 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: