Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 09:54
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2013 » Лютий » 6 » Віртуальна виставка : «Мало любити, треба ще й знати»
12:59
Віртуальна виставка : «Мало любити, треба ще й знати»
 «Ніяка інша наука не розкриває свої ворота
перед читаючою публікою так широко, як історія»
Йохан Хьойзінг
 
    Історія – це невичерпна криниця наших знань про минуле нашої країни, яка складається з історії окремих її частин – самобутніх і неповторних. Саме таким неповторним куточком України є Рівненщина. Ми сподіваємося, що матеріали, які представлені на нашій виставці, дозволять вам більш чітко зрозуміти витоки історії і представити можливі шляхи подальшого розвитку суспільства. Одержані знання допоможуть глибше зрозуміти епоху, що вивчається, озброять історичними знаннями, дадуть уявлення про діяльність і роль історичних осіб в історії, стимулюватимуть до подальшого проникнення в світ історії.
    Перед вами відкриваються сторінки вашої Батьківщини, ім`я якій - Рівненщина. Ознайомившись з літературою цієї виставки, ви переконаєтеся, що Рівненщина - рідний дім не лише для жителів краю. Тож відкривайте для себе світ історії: читайте, дивіться і думайте.
    З представленою літературою ви можете ознайомитися у читальному залі Радивилівської районної бібліотеки.
 
    Чеслав Хитрий Минувшина Рівненщини – далека і близька. – 3-е вид. доп. / Ч. Хитрий. – Рівне : Волинські обереги, 2011. -664 с.
     Автор цієї книги знайомить читачів з минулим нашого краю, невідомими раніше матеріалами архівів, публікаціями і працями польських авторів, які донедавна чомусь оминалися місцевими авторами. Автор не просто описує історичні події, а робить акцент на людських долях: намагається переживання героїв відобразити у книзі, подати усю правду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Виткалов С. Рівненщина: культурно-мистецький потенціал в парадигмах сучасності : монографія. – Рівне / С. В. Виткалов. – Рівне, 2012. – 416 с.
    Автор досліджує витоки культурного життя Рівненщини: стан і роль освіти в подальшому розвитку мистецької діяльності, форми нових культурно-мистецьких ініціатив. Він сподівається, що матеріали цієї книги сформують достатнє враження про сучасний культурний потенціал області, а також прислужать до підготовки наступних досліджень із культурно-мистецької проблематики в інших регіонах України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Пономарьова Т. О. Світла особистість імперії темряви В. Г. Короленко на Рівненщині : джерела, літературні дослідження та краєзнавчі нариси / Т. О. Пономарьова ; Рівнен. обл. крає знав. Музей. – Рівне : ВАТ «Рівненська друкарня», 2010. – 304 с.
    У книзі доцента кафедри культурології Рівненського державного гуманітарного університету Тетяни Пономарьової репрезентовано дослідження літературних джерел (так званий «волинський цикл» творів В. Короленка), мемуарних і офіційних документів, образотворчих пам’яток: малюнків, фотографій та ін. Дитинство і юність Володимир Короленко провів на Волині. До рівненських адрес Короленка та його родини належать Радивилів, Степань, Дубно, Рівне, Харалуг Корецького району, Корець і Клевань.
    Книга, яка відображає період життя видатного російського письменника Володимира Короленка у поліському краї, буде цікавою для істориків, філологів, любителів літератури, краєзнавців.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Боровець Борис Михайло Яцковський у документах, віршах і листах / Б. Боровець. – Рівне : Письменницька робітня «Оповідач», 2010. – 152 с.
    Книга – присвячена забутому краянину – етнічному полякові з українською душею – М. Г. Яцковському, який відстоював право існування української мови. Спадщина та діяльність земляка автора належно розглядається в контексті суспільно-політичного, культурного життя з розкриттям його кола спілкування з діячами культури, науки. Представлений у книзі матеріал переконує, що автор прагнув «докопатися» до того, що саме М. Яцковського за походженням з польського родоводу сформувало як українського літератора.
    Автору вдалося відтворити образ земляка з-над Случа, розкрити його невтомну діяльність для поліщуків, разом з тим поцінувати діячів науки , культури. Автор сподівається, що запропонована праця допоможе глибше доторкнутися до сутності україно-польсько-російських взаємин через думки, діяння Яцковського.
 
 
 
 
 
 
 
 
    Савчин Л. Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр / Л. Савчин. – Монографія. – Рівне : Волинські обереги, 2010. – 332 с.
    Історія Рівненського обласного академічно-драматичного театру є предметом зацікавлення. В книзі розкрито тло становлення Рівненського театру від перших свідчень. Широкою є палітра гастролей театру та фестивалів, в яких він брав участь. Характеристика й висвітлення галереї творчих портретів рівненських театральних митців винятково заслуговує на увагу. Ознайомлення з монографією допоможе сучасній молоді не лише зрозуміти сутність мистецтва, а механізм його функціонування. Видання пропонується всім, кого цікавить історія українського театрального мистецтва, хто палає любов’ю до мистецького вогнища і окриляє душу від побаченого на сцені.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Народна творчість : культурно-просвітницький вісник. – Рівне, 2012. – Виходить двічі на рік
    В монографії ставиться за мету відтворити культурний потенціал краю, розкрити історичне підґрунтя культурних процесів області. Саме тут аналізуються витоки художнього життя міста, зосереджена інформація про сучасний культурно-мистецький потенціал Рівненщини, висвітлюється також роль та форми діяльності національних меншин у справі збереження власної культурної спадщини. Ця монографія цікава широким підходом до проблеми мистецтва і його творців і складе яскраву сторінку у вивченні культурно-мистецького поступу Рівненщини.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Мельник Н. Святі місця землі моєї … / Н. Мельник. - Хотин, 2012. – 328 с.
    Книга оповідає про 300-літню історію села Хотин та прилеглої місцевості, в основу її написання лягли матеріали Свято-Покровського храму с. Хотин, дані з архівів, приватних листів, спогадів кількох поколінь села та навколишніх сіл Радивилівського району з метою висвітлення релігійної та культурно-історичної пам’яті «святих місць землі моєї…»
    Читаючи книгу, читачі дізнаються про давні українські християнські традиції, які передавалися з покоління в покоління земляками автора.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 668 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: