Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 16:17
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2009 » Листопад » 3 » Семінар с.Козин
17:51
Семінар с.Козин

Ми прагнем словом освятити душі

 
Нещодавно на базі публічно-шкільної бібліотеки села Козин відбувся семінар-практикум бібліотечних працівників на тему:  «Створення сучасного інформаційно-бібліотечного простору в публічно-шкільних бібліотеках».  Про складові позитивного іміджу, тісну співпрацю публічно-шкільної бібліотеки і школи, про її місце і роль у формуванні інформаційного середовища говорили директор колегіуму Віра Соколик та провідний бібліотекар шкільного відділення Оксана Краплич.
  
            Провідним методистом ЦРБ Валентиною  Копцюх, провідним бібліотекарем відділу комплектування Тамарою Дзюблик та оператором-комп’ютерщиком ЦРБ Назарієм Якимчуком для бібліотечних працівників району з використанням новітніх комп’ютерних технологій було проведено майстер-клас, складовими якого були консультації «Робота в програмі ІРБІС», «Створення електронного каталогу підручників»,  презентація ВЕБ-сторінки публічно-шкільної бібліотеки села Козин та презентація організації читання серед молоді в епоху глобалізації. Крім цього, було проведено інформаційний огляд фахової періодики з питань популяризації читання.

Учасники семінару досконало ознайомилися з роботою  публічно-шкільної бібліотеки. До їхньої уваги були представлені різноманітні книжково-ілюстративні виставки, книжковий фонд, розкритий  тематичними поличками з віртуальними підказками сайтів на допомогу навчально-виховному процесу, медіацентр з мультимедійними матеріалами, центр регіональної інформації, народознавчий та краєзнавчий куточки, куточок сімейного виховання та ін.

В програмі семінару - презентація  Козинської  публічно-шкільної бібліотеки «Ми прагнем словом освятити душі», яка в колі своїх користувачів, почесних гостей та колег по роботі святкувала 70-річчя з часу свого заснування.  Серед почесних гостей  свята – один з перших читачів бібліотеки Юрій Костюк, поетеса Марія Яковчук, директор школи мистецтв Микола Щербатюк та начальник відділу культури і туризму Сузанна Клюй. Юрій Костюк згадував, як створювалась книгозбірня, про наповнення її книгами, про особисті методи залучення читачів до читання.
 
Марія Яковчук – рівненська поетеса і наша землячка поділилась спогадами про трагічні сторінки історії нашого краю, про свої творчі доробки і плани на майбутнє, щиро і задушевно розповіла про своє життя, в якому на першому плані – любов до людей, до України, її поезія. На прощання щиро привітала всіх присутніх з ювілеєм бібліотеки, а в подарунок  - фотоальбом «Марія Яковчук. Життя і творчість» і квіти.
                    

Микола Щербатюк розповів про творчу співпрацю з працівниками бібліотеки, свою любов до книги і читання.

Сузанна Клюй торкнулася проблем і завдань, які стоять перед працівниками бібліотечної галузі, щиро привітала з ювілеєм, побажала успіхів в роботі, творчого натхнення,  подарувала цифровий фотоапарат.

Директор ЦС ПШБ Людмила Войтишина добрим словом згадала колишніх працівників бібліотеки Марію Савчук, Лідію Заєць, Меланію Трубку, Катерину Фічук, привітала з ювілеєм, вручила квіти і сувеніри.

До уваги присутніх – невеличкий концерт учнів місцевої школи мистецтв.
 
 Бібліотекарям району працівниками  районних бібліотек Ларисою Рукіновою, Галиною Гнатюк, Людмилою Петровською було надано консультації – «Соціальні та національні орієнтири у формуванні світогляду читачів публічної бібліотеки», «Сучасні технології масових та індивідуальних послуг читачам в публічно-шкільній бібліотеці», «Інформаційний простір бібліотеки: нові технології – нові можливості», «Використання місцевих народознавчих матеріалів в роботі публічно-шкільної бібліотеки та їх вплив на розвиток творчих здібностей дітей» тощо. 
 

Відбулося обговорення проекту Конституції Президента України Віктора Ющенка.

Учасників семінару було ознайомлено з друкованою продукцією центральних бібліотек - посібниками «Історичні сторінки краю», «Звичаї нашого краю», з випусками щоквартального інформаційного бюлетеня «Бібліотечному працівнику», збірником «Світ юні у віршах»,  інформаційними матеріалами на допомогу профорієнтаційному самовизначенню шкільної молоді та ін.

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1429 | Додав: nazar-yakymchuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: