Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 03:55
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2013 » Грудень » 19 » Проблеми гармонізації традиційних і новітніх бібліотечно - інформаційних ресурсів для дітей»
14:03
Проблеми гармонізації традиційних і новітніх бібліотечно - інформаційних ресурсів для дітей»

18 грудня 2013 року в районній бібліотеці для дітей відбувся семінар - практикум бібліотечних працівників району «Проблеми гармонізації традиційних і новітніх бібліотечно - інформаційних ресурсів для дітей».

        Бібліотеки сьогодні - основні та найбільш повні сховища і розповсюджувачі інформації.  Нові комп'ютерні технології дозволяють кардинально розширити можливості, що надаються користувачам, підвищити оперативність доступу до різноманітних інформаційних ресурсів.

            Про основні напрями державної бібліотечної політики України, про інновації, які сприяють забезпеченню найповнішого задоволення інформаційних потреб користувачів і комфортності бібліотечного обслуговування,  за матеріалами Всеукраїнської науково – практичної конференції  «Дитяча бібліотека  в новому вимірі: професійні цінності та інновації»  розповіла присутнім заступник директора  ЦСПШБ по роботі з дітьми Г. Гнатюк.

   Дитина, котра тільки починає жити, ще не має достатнього досвіду та знань. Вона лише набуває їх, і від того, з яких джерел братиме ці знання, залежить подальше її життя. Бажано, щоб одним з найголовніших стала книга. Адже саме книжка, прочитана в дитинстві, запам'ятовується на все життя, впливає на подальший розвиток, світосприйняття, поведінку, допомагає стати людиною в найвищому розумінні цього слова. Про це консультація «Традиційні та новітні методики промоції читання серед дітей» провідного бібліотекаря районної бібліотеки для дітей Н. Сенчук. 

Добре, що є хороші дитячі письменники, твори яких здобули перемоги у літературних конкурсах та відзначені літературними преміями.  Значення літературних премій у сучасному суспільстві велике, адже саме завдяки їм масова зіниця зупиниться на котромусь із вартісних імен.  Про письменників, які отримали премії в галузі літератури ознайомила провідний бібліотекар районної бібліотеки для дітей В. Станіславчук.

В ході семінару бібліотечні працівники району переглянули віртуальну бібліографічну мандрівку «Чарівна країна дитинства» за творчістю Наталії Забіли, інтерактивний семінар з різних технік промоції читання серед дітей та підлітків «Популяризація читання», ознайомилися з творчістю письменників Рівненщини. Майстер – клас в техніці «Кусудама»  провела провідний бібліограф  ЦРБ С. Мовчан.

                           

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 472 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: