Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 09:59
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2013 » Серпень » 21 » Незалежна й вільна держава – коріння української нації
13:34
Незалежна й вільна держава – коріння української нації

24 серпня Україна святкуватиме День Незалежності – головне державне свято

країни. 
   Створення незалежної Української держави починалося за дуже складних умов: необхідно було здійснити перехід від статусу союзної, з обмеженим суверенітетом до статусу повністю незалежної держави. Україна обрала мирний, еволюційний шлях державотворення, який передбачав реформування існуючих органів влади і створення нових, які відповідали б потребам незалежної держави.

   У короткий період незалежної України було ухвалено найважливіші законодавчі акти: Декларація прав національностей України, Закон «Про громадянство України», «Закон про свободу совісті і релігійні організації» тощо. 1992 р. були затверджені Гімн, Прапор і малий герб України — тризуб. Дуже важко проходив процес ухвалення Конституції України, який розтягнувся на п'ять років. Вона була ухвалена тільки 28 червня 1996 р. Ухвалення Конституції заклало основи становлення Української держави як демократичної, соціальної і правової.

   Важливим чинником у державному будівництві є створення збройних сил України, митної та прикордонної служби.

   Нелегким шляхом іде Україна. Але, хоч і так, зримі досягнення є, і є реальні підстави сподіватися, що вони рік у рік множитимуться. Отже, з'явилися обнадійливі перспективи зароджується впевненість у завтрашньому дні, без чого так важко жити простій людині. А це на очах зміцнює довіру до молодої української держави, яка поступово утверджується в колі цивілізованих країн як рівноправний партнер.

      Сорока М. Світ відкриває Україну: Про зовнішню політику Української держави

у 90-х роках ХХ століття. Статті. Документи. Коментарі [Текст] / М. Сорока. -
К. : Київська правда, 2001. - 782 с. : іл.

У книзі Михайла Сорокіна «Світ відкриває Україну» представлена широка панорама подій
і найважливіші договірні документи, пов’язані з виходом на міжнародну арену та першими
зовнішньо – політичними кроками незалежної Української держави.
Основу матеріалів книги складають нотатки, репортажі, есе автора про зарубіжні візити й
переговори керівників України, безпосереднім свідком яких він був.
Розділи книги завершуються авторитетними коментаріями відомих українських політиків,
дипломатів, громадських діячів, кожен з яких у відповідні періоди 90-х років справляв і
стотний вплив на формування і втілення в життя зовнішньополітичного курсу України.

 Губарев В. Історія України: Універсальний ілюстрований довідник. – Донецьк: ТОВ ВКФ «БАО», 2008. – 576 с., 8 арк. іл. : іл.

   Гортаючи сторінки даного довідника ви познайомитеся з основними історичними термінами і поняттями, біографіями видатних діячів вітчизняної історії, її найважливішими подіями і явищами. Для зручності користування матеріали розташовано в хронологічному порядку.

   Видання адресоване учням шкіл, студентам, викладачам історії, а також усім, хто цікавиться минулим України та її сьогоденням




 

   Новий довідник : Історія України/ Упоряд. С. Крупчан, Т. Крупчан, О. Скопненко та ін/ Відп. ред. І. Сілакова. -К.: Казка, 2005. -736 с.
   Це видання подає інформацію з історії України від найдавніших часів до сьогодення.
   Воно укладене вiдповiдно до шкiльної програми, затвердженої Мiнiстерством освiти i
науки України. Довідник вміщує чимало додаткового матеріалу, оригінальну структуру,
стислий, зрозумілий текст. Видання розраховане на учнiв, учителiв, студентiв




  


 Саух П. ХХ століття. Підсумки. – Київ – Рівне, 2001 – 184 с.

В роботі аналізуються основні здобутки людства ХХ століття. Динамізм доби у цифрах, досягненнях і трагедіях, фантазіях і прожектах піддається філософському осмисленню. Кожен нарис розгорнутий через призму ролі в історичному процесі знаменитих людей, систему великих відкриттів і подій, що потрясли світ. Прогнозуються шляхи і перспективи розвитку тенденцій століття у третьому тисячолітті. Книга розрахована для широкого кола читачі

 





    Доброжанський О., Старик В. П. Бажаємо до України!. – Одеса: Маяк, 2008. – 1168 с.

   У книзі вміщено спогади, хронічки, щоденникові записи про події Першої світової війни на Буковині. Частина матеріалів друкується вперше, інші були опубліковані в 20-30-ті роки ХХ ст. і вже давно стали бібліографічною рідкістю. Читач знайде в книзі чимало цікавих фактів про події того часу, зможе відчути спосіб мислення людей тієї епохи, зрозуміти чим вони переймалися, як оцінювали історичні події.

  Для науковців, викладачів вищих учбових закладів, учителів середніх шкіл, студентів, учнів, усіх, хто цікавиться історією України та Буковини зокрема.

 


 Грушевський М. Ілюстрована історія України з додатками та доповненнями [Текст] / [уклад. Й. Й.Брояк, В. Ф.Верстюк]. – Донецьк: ТОВ ВКФ «БАО», 2008. – 736с.


   Видання зображує становлення й розвиток народу, економіки,культури та державності України, яка ніколи не вдавалась до експансії й постійно вела визвольні війни. Багато місця тут відведено українсько-російським та українсько-польським зв’язкам, козацтву та козацькій республіці. Книга приваблює яскравим художнім стилем і читається, як захоплюючий літературний твір. Рекомендується для всіх, хто цікавиться багатою історією України.

 


    Звитяжні семестри студентських будівельних загонів України. Документально-художня дилогія. Фастів: «Поліфаст», 2008. – 528 с.

   Книга про багатогранну і самовіддану працю студентів у пору літніх канікул, впродовж 1962-2004 років, на будівництві житлових, господарських, культурних об’єктів під час освоєння цілинних земель, нафтогазових та інших природних родовищ Казахстану, Заполяр’я, Далекого Сходу, Тюмені, Сибіру, Алтаю, на землях України та за кордоном

 

 

   



   Вівчарик М. Українська нація: шлях до самовизначення: [Монографія] / М. М. Вівчарик, П. П. Панченко, В. І. Чмихова. – К.: вища шк., 2001. – 287 с.

   У драматичній історії українського народу особлива роль належить етногенезу української  нації. Адже й повинні недруги української державності силкуються довести відсутність державотворчих начал в українському етносі.

   Автори цієї монографії чи не вперше сміливо й чесно на багатому фактичному матеріалі переконливо доводять, що українська нація – це реальність, яку не треба заперечувати, а з якою слід рахуватися як з іншими самобутніми світовими етносами.

   Видання допоможе глибше зрозуміти родовід і духовні витоки нації та усвідомити, що шлях, який обрала Україна, - це побудова демократичної правової держави та утвердження в ній громадського суспільства.

   Видання розраховане на науковців, політиків, викладачів, студентів, всіх, кому не байдужа доля суверенної України.

 

   Іконников В. Історичні портрети / Упоряд. В. Ульяновського. – К.: Либідь, 2004. – 428 с. (Пам’ятники історичної думки України)

   У книзі професора київського Університету Св. Володимира В. С. Іконникова (1841 -1923) вміщено класичні нариси з історії Східної Європи та історичні портрети XIV — початку XIX ст. Глибока ерудиція та літературний хист дали змогу автору майстерно змалювати постаті діячів Новгородської республіки,Московського царства XVI ст.,Смути початку XVII ст. та Російської імперії.

   У вступній статті докладно описано життя і творчість вченого. Завершує книгу список основних його праць.

   Для науковців, студентів, викладачів, усіх, кому цікава історія Східної Європи.

 

   Історія Русів /Укра. Пер. І. Драча; [Передм. В. Шевчука; Прим. Я. Дзири; Іл. О. Штанка]. – 2-ге вид. – К.: Веселка, 2003. – 366 с., іл. – (Іст. б-к для дітей «Золоті Ворота»)

   Цей твір історичний, політичний, це – ніби заклик українцям до єднання, визволення, відродження української держави. У виданні «Історія Русів» подається в перекладі Івана Драча; значно розширена передмова, вміщено алфавітні покажчики імен і географічних назв

 

   




   Україна: хронологія розвитку. Імперська доба. 1800-1917 рр. – К.: ЕРІОН, 2011. – 560 с.: іл..

   Науково-популярне видання, яке висвітлює в хронологічній послідовності історичний розвиток України з 1800 р. до початку Лютневої революції 1917 р., у період коли українські землі перебували у складі двох імперій. Цікаві факти, чудові ілюстрації допоможуть читачам пізнати історію України – історію великого народу.

   Видання розраховане на широке коло читачів. Може бути використане як джерело додаткових знань у вивченні курсу історії України.

  



    Душею завжди з Україною. Пропам’ятний збірник на пошану українського правника і політолога Володимира-Юрія Даниліва. – Київ – Торонто, 2003. – 544 с.

   Збірник наукових праць присвячений пам’яті відомого правника і політолога, великого українського патріота Володимира-Юрія Даниліва. Науковці незалежної України розглянули різноманітні проблеми, якими цікавився Володимир-Юрій Данилів, зокрема його пошуки в царині політології, якою він займався у повоєнні роки.

  Окремі розділи пропонованої книги становлять розвідки, присвячені українському національно-визвольному рухові, активним учасником якого він був усе своє життя, минулому й сьогоденню Криму, а також створенню Міжнародної комісії з розслідування злочинів організаторів голодомору українців у 1932-1933 роках.

  Книга розрахована на студентів, викладачів навчальних закладів і всіх, хто цікавиться історією українського народу.

        Історія України: Для дітей середнього шкільного віку / Авт.-упорядник А. Г. Чередниченко; Худож.-ілюстратор Г. В. Беззубова; Худож.-оформлювачі І. В. Осипов, Л. Д. Киркач-Осипова. – Харків: Фоліо, 2006. – 319 с. – (Дитяча енциклопедія)

   Енциклопедія надає юному читачеві найбільш повну й докладну інформацію стосовно історії України з давніх часів аж до сучасності.

   Особливістю цього видання є те, що історія України подається у контексті світової історії. Це робить матеріал більш виразним і дозволяє читачеві спів ставляти його з уже відомими історичними подіями та фактами, що в свою чергу, полегшує його засвоєння.

 



   Фонд інтелектуальної співпраці Україна – ХХІ століття. – К., 2003. – 143 с.      Цей буклет розповідає про основні напрями діяльності створеного в лютому 2000 року Фонду інтелектуальної співпраці «Україна – ХХІ століття» - громадської організації, яка поставила за мету об’єднання інтелектуальних сил суспільства задля кращого майбутнього незалежності України.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1068 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: