Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 02:23
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2013 » Травень » 24 » Історія про людей і для людей
12:59
Історія про людей і для людей
   
 
    23 травня 2013 року в приміщенні Радивилівської центральної районної бібліотеки відбулось відкриття і презентація історико – краєзнавчої експозиції «Радивилівщина – сузір’я відомих людей». Захід відкрила директор Радивилівської ЦСПШБ Людмила Войтишина, яка привітала присутніх з цією подією, відмітила, що створення експозицій в бібліотеках району вже стало традицією.
 
 
    Презентацію даної експозиції підготувала і провела завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Р Лариса Рукінова. Перед відвідувачами постали портрети відомих діячів різних історичних епох. Це знакові постаті. Усі вони разом працювали на добробут нашого краю і його мешканців.
 
 
    Усього в експозиції зали майже сотня світлин відомих і невідомих людей, які творили історію нашого краю, а відтак і України. Це і історичні постаті, особи, які залишили по собі велику культурно – мистецьку спадщину, фотокартки людей, які побували на нашій святій землі, залишивши спогади про це в своїх записах, нотатках, творах та спогадах,Герої Радянського Союзу, які золотими літерами вписані в історію нашої малої Батьківщини, знані люди сучасності, в т. ч. обдаровані поети і письменники, митці та керівники бібліотечної галузі. Майже півроку тривали роботи по збору інформації про відомих людей краю.
    Ці люди очікували цього свята – повернення в історію, в експозицію, а відтак і до людей – своїх нащадків.
    З словами подяки виступили: поети Євген Гудима та Василь Ярмусь, колишня директор бібліотеки Ніна Лемешко та ін.
 
  
 
    По закінченні заходу провідний методист районної бібліотеки Валентина Копцюх призентувала бібліографічний довідник «Радивилівщина – сузір’я відомих людей».
 
 
    Тож завітайте до нас, відкрийте для себе відомих людей краю. Можливо, серед них ви найдете своїх предків, або дуже знайомих вам людей. З одного боку ви допоможете нам відкрити нові імена і сторінки історії краю і міста, а з іншого – пізнаєте своє коріння, свою історію.
    В заході прийняли участь представники районної влади, місцеві поети, бібліотечні працівники району, громадськість міста, ЗМІ, радіо тощо.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 770 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: