Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 10:39
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2015 » Квітень » 10 » Електронна бібліотека – шлях до інформації
12:32
Електронна бібліотека – шлях до інформації

     Задовольнити інформаційні потреби користувачів, забезпечити вільний доступ до інформації – саме в цьому полягає одна з найважливіших соціальних функцій бібліотеки.

     Головним елементом Радивилівської ЦРБ, як і будь – якої бібліотеки, завжди залишається читач. Власне всі сервіси, послуги, котрі пропонує бібліотека мають напрямок на задоволення потреб читачів.

     Сьогодні, в умовах систематичного недофінансування бібліотек, процес формування їхніх фондів є дуже непростим. Дуже часто виникає постійний запит на одне й те ж саме друковане джерело великою кількістю користувачів, нестача підручників і навчальних посібників, відсутність видання у фонді бібліотеки, що вивчається в навчальних закладах міста та району.

     Всі ці проблеми надихнули працівників бібліотеки на ідею створення електронної колекції навчальної, наукової та художньої літератури.

     Вже більше 5 років Радивилівська ЦРБ працює над формуванням даної електронної бібліотеки, шляхом завантаження необхідних користувачам книг з мережі Інтернет. А в 2013 році волонтером нашої бібліотеки була подарована в користування унікальна електронна бібліотека «myhomlib», яка налічує понад 300 тисяч примірників книг, періодичних видань, різних за жанром і часом як світових, так і українських авторів.

    Саме, з метою популяризації серед молоді даних електронних бібліотек, була проведена інформаційна година  «Електронна бібліотека – шлях до інформації». В процесі заходу, присутні переконались в широких можливостях електронних бібліотек, в простоті пошуку матеріалів, здійснювали самостійний відбір необхідних книг.

    До речі, книги - онлайн можна читати як в самій бібліотеці, так, і вдома, записавши їх на електронний носій.

    Кваліфікована допомога бібліотекаря – забезпечена.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 456 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: