Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 18:17
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2011 » Грудень » 23 » Екологічне виховання школярів
16:01
Екологічне виховання школярів
   «Природа не визнає жартів, вона завжди правдива, завжди серйозна, завжди сувора, вона завжди права, а всі помилки йдуть від людей», - так писав німецький письменник Йоган Вольфган Гете. Сьогодні, як ніколи дотепер, перед усією людською спільнотою постали проблеми екологічної безпеки на планеті, актуалізації екологічної політики для запобігання порушення етичних норм ставлення до природи. Саме в бібліотеці можна знайти інформацію з усіх видів екологічної та природоохоронної діяльності.
   Починати процес виховання почуття прекрасного, любові до природи, бажання охороняти й примножувати її багатство і красу маємо з наймолодших користувачів. Саме цій тематиці присвячувався семінар бібліотечних працівників «Книга і бібліотека в процесі екологічного виховання школярів» в районній бібліотеці для дітей.
 

    Перед присутніми презентовані нові видання книжково-ілюстративної виставки «Душею прихилімось до природи» та Інтернет - ресурси, на яких розміщена інформація по охороні навколишнього природного середовища.
    На семінарі розглядалися питання «Сучасні тенденції у бібліотечній роботі. Заходи щодо підтримки і розвитку інтересу дітей до читання природничої літератури » надавалися консультації «Екологічне виховання дітей в бібліотеках району», проведено «Інформаційно – аналітичний огляд фонду літератури екологічної тематики для дітей».
 
 
    Про заходи, які проводять в своїх установах бібліотечні працівники з питань екологічного виховання дітей, присутні ділилися під час «Панорами бібліотечного досвіду». Зокрема: для обговорення виносилися питання «Ефективні бібліотечні форми популяризації екологічних знань», «Співпраця бібліотеки зі школою у проведенні заходів на тему охорони навколишньої природи», «Використання Інтернет – ресурсів у процесі екологічного виховання школярів», «Проблеми формування та використання фонду документів екологічної тематики в публічно – шкільній бібліотеці ». Під час семінару відбулася демонстрація документального фільму «Екологія планети».
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1139 | Додав: nazar-yakymchuk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: