Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 15:50
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2013 » Лютий » 27 » Чому пишу?- На те є вища воля…
14:47
Чому пишу?- На те є вища воля…
    З творчими людьми завжди приємно знайомитися, з ними цікаво спілкуватися, бо відразу відчуваєш неординарність та глибину їх думок. Це люди зі своїм особистим, не схожим на інших внутрішнім світом, а такого, на жаль, так не вистачає в нинішньому суспільстві.
 
 
    Тож знайомтеся - чудова молода поетеса Світлана Скруха, яка проживає у мальовничому селі Пляшева, що на нашій Радивиліській землі. Світлана – людина, сповнена життєвої наснаги та мудрості. Про таких в народі кажуть: непересічна особистість. У неї особливий погляд на життя, а без цього, погодьтеся, не можна написати жодного вірша, не те що стільки, скільки їх у доробку Світлани. І водночас вона має чудову рису, яку не часто зустрінеш у нашій буденності. Вона може розповісти про себе і про свою творчість так, що відразу, якщо і не захочеться творити самому, то зацікавишся неодмінно поетичному ремеслу.
    Радивилівчани вже знайомилися з поезіями Світлани Скрухи, яка часто друкувалася на сторінках районної газети «Прапор перемоги» та обласній періодиці. В 2007 році в світ вперше вилетіла її поетична ластівка – літературно-художня збірка «Під містечком Берестечком», а в 2010 році – збірка поезій «Хліб і сіль землі».
 
        Скруха С. Під містечком Берестечком : 300-річчю Берестецької битви присвячується / С. Скруха. – Рівне, 2011. – 56 с.    
   Книга Світлани Скрухи «Під містечком Берестечком» розповідає про визначну подію періоду Національно-визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького — Берестецьку битву 1651 року. Глибоким ліризмом, почуттям гордості за своїх предків і переживанням за майбутню долю України сповнені поетичні твори авторки. Козацька дотепність і красномовство, соковитий народний гумор запорозького послання розбудять і оживлять в уяві читача козацькі образи, піднімуть настрій, пробудять у нього гордість за належність до славного козацького роду.
    
 
 
 
 
 
 
 
    Скруха С. Хліб і сіль землі/ С. Скруха.- Рівне, 2010.- 188 с.
    До поетичної збірки увійшли твори, які стали своєрідними віршами – щоденниками молодої авторки. Глибока лірика поетеси торкається найтонших струн душі, сповнена переживань за долю України і рідного народу, вона не залишить байдужими щирих патріотів та шанувальників поетичного слова.
    А ще Світлана Скруха – автор багатьох пісенних творів, які виконуються шкільними ансамблями та аматорськими колективами. Та й сама має чудовий мелодійний голос, який звучить ніжним дзвіночком.
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Скруха С., Мізерний А. «Під містечком Берестечком»[Електронний ресурс]:фото – аудіо збірка.- Рівне,2012.
    У фото- аудіодиску поетеси, наукового співробітника НІМЗ «Поле Берестецької битви» Світлани Скрухи та фотохудожника Анатолія Мізерного розповідається про визначну подію періоду Національно – визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького Берестецьку битву 1651 року та Національний історико – меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви» меморіальний комплекс козацької слави України, який знаходиться у селі Пляшева Рівненської області. Даний диск є своєрідною поетичною екскурсією славними та героїчними сторінками козацької історії.
   
 
 
 
 
    Поетеса любязно подарувала свої збірки і диск центральній районній бібліотеці.  
    Тож запрошуємо всіх на зустріч з поезією нашої землячки, молодої поетеси Світлани Скрухи. 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 694 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: