Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 11:24
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Архів матеріалів

Суперчитач Радивилівської ОТГ 2019

        Вже стало доброю традицією щорічно проводити Конкурс дитячого читання «Книгоманія», де змагаються найактивніші і найзавзятіші читачі – учні 7 класів за престижний титул «Суперчитач».

        Радивилівська міська дитяча бібліотека зібрала всіх, хто любить читати, хоче перемагати і мріє. Загалом у конкурсі прийняло участь 8 самих активних читачів Радивилівської ОТГ. Під час виступів діти проявляли неабияку фантазію, креативність та артистичні здібності. Юні читайлики – справжні гурмани, адже представляли різножанрову літературу: сучасні твори української і світової літератури, пригоди , Історію, фантастику. Враження про прочитані книжки, відгуки та малюнки вони записували у власний «Читацький щоденник». Готуючись до участі в ньому, учні поставились з великою відповідальністю.

        Журі конкурсу а це: в.о.директора РЦБ МЦБС Галина Гнатюк, провідні бібліотекарі Лариса Рукінова та Cвітлана Мовчан, бібліотекар Наталя Залужна професійно оцінили виступи дітей.

        В конкурсі взяли участь: Анастасія Ковалик с.Дружба, Сергій Харчук с.Немирівка, Світлана Гаврищук с.Копані, Юрій Владика с.Підзамче, Сніжана Малецька с.Башарівка, Віталіна Трачук міська дитяча бібліотека, Аня Левицька НВК школа №2-ліцей.

          Переможницею конкурсу «Суперчитач Радивилівської ОТГ-2019» стала Ангеліна Бражнікова - учениця 7 класу Радивилівського НВК «Школа №2- ліцей», яка продовжить боротьбу в ІІІ обласному етапі конкурсу в Рівненській обласній бібліотеці для дітей.

         Всі учасники конкурсу були нагороджені Подяками за участь. Працівники бібліотеки пригостили дітей запашним чаєм з солодощами.

       Щиро вітаємо переможців та бажаємо їм і надалі лишатися активними читачами, розвивати свої таланти та брати участь у наступних конкурсах!

         

             

Категорія: Дитяча бібліотека | Переглядів: 174 | Додав: radvokit | Дата: 20.03.2019 | Коментарі (0)

Міжнародний день рідної мови в бібліотеці.

         Вчора, 21 лютого відзначався Міжнародний день рідної мови. З цієї нагоди у міській бібліотеці відбулася літературна вітальня «Все, що душа довірила словам». Нестримна жага до української мови, поетичного слова зібрала цього разу щирих українців, яким не байдужа доля рідного слова, творчих людей – наших земляків, які шанують свій рідний край, вивчають його історію, оспівують нашу землю.

         У зустрічі взяли участь: історик, краєзнавець, громадський активіст Юрій Арламовський, активна учасниця книжкових толок, прихильниця рідної мови, щира популяризаторка української літератури Марія Браславець, майстри слова: Василь Ярмусь, Зоряна Ваврищук, Олег Слонецький, Надія Вечорко, Григорій Комар, автор пісень Марія Федорович та активні користувачі бібліотеки.

         У затишній залі бібліотеки відбувся, насправді, справжній вечір, присвячений її величності Українській Мові. Вже не зовсім молоді чоловіки і жінки, тремтячими від хвилювання руками тримали сторінки своїх творів, декламували свої вірші та зачитували уривки прози. Багато з озвучених рядків знайшли свого слухача здебільшого вперше.

          Присутні слухали , затамувавши подих, бо у роздумах і віршах виражалися такі близькі всім почуття, такі святі поняття.

            В ході заходу звучали пісні про рідну мову та пісні, написані Марією Федорович у виконанні клубу «Надвечір’я».

           Навколо панувала дружня атмосфера. Ця зустріч вийшла напрочуд насиченою, цікавою, душевною та корисною.

     

   

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 143 | Додав: radvokit | Дата: 22.02.2019 | Коментарі (0)

Добра традиція - дарувати книги.

        Поки живе бібліотека – живе народ, адже вона – скарбниця всіх багатств духу людського.

        Це добре розуміють читачі нашої бібліотеки. Вони активно і свідомо підтримують її життєдіяльність шляхом дарування книг до фонду бібліотеки. Дарують книги не лише з власних книгозбірень, а й придбані нові видання як українських, так і світових авторів.

       Книжки, подаровані закоханими в бібліотеку читачами, користуються неабияким успіхом, бо вони життя нашого буремного часу.

         Протягом 2018 року ми отримали в подарунок книги з своєї домашньої бібліотеки Марії Юрчук, книги з серії «Любовний роман» від Лариси Цомбар, Наталії Дмитрук, Валентини Олійник, Марії Калюжної.

         Вчора, 14 лютого в Міжнародний день дарування книг, бібліотека отримала 3 книги в подарунок від Алли Комар: Кимберли Кейтс «Украденные небеса», Джун Боултон «Рискованное пари», Виктории Лайт « Не учи меня любить», книгу Василя Шкляра «Самотный вовк» від Петра Кубіта та книгу від автора - письменника Михаїла Гранда «Завжди поруч» українською та російською мовами.

        Ми завжди щиро і безмежно вдячні за подаровані книги, бо впевнені – вони обов’язково знайдуть свого читача і стануть важливою частинкою нашого цікавого і змістовного фонду.

      

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 151 | Додав: radvokit | Дата: 15.02.2019 | Коментарі (0)

            В міській бібліотеці було проведено майстер-клас до дня Святого Валентина "Романтичні сердечка".

 

    

Категорія: Дитяча бібліотека | Переглядів: 153 | Додав: radvokit | Дата: 13.02.2019 | Коментарі (0)

             Україна – рідний край, земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими і талановитими людьми. Про важкий шлях, який пройшла Україна, щоб здобути незалежність і соборність своїх земель у відео подорожі у минуле «Моя Україна – соборна і вільна». Адже саме 22 січня 2019 року відзначаємо 100 років з дня Соборності України.

        

Категорія: Дитяча бібліотека | Переглядів: 164 | Додав: radvokit | Дата: 22.01.2019 | Коментарі (0)

     22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу.

     З цієї нагоди в читальному залі Радивилівської міської бібліотеки оформлено книжкову виставку «Соборність і злагода – умови процвітання України» на якій представлена література, що висвітлює найважливіші події в історії України – передумови й причини об’єднавчого процесу, тернистий шлях України до соборності, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави.

     Запрошуємо до перегляду і ознайомлення!

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 132 | Додав: radvokit | Дата: 21.01.2019 | Коментарі (0)

"Надвечір’я» колядує"

         Важко уявити Новорічно-Різдвяні свята без щедрівок, колядок, які співаються на Новий рік, після Різдва, із щедрими побажаннями врожаю, здоров’я і достатку на майбутній рік.

         Традиція колядувати, вітати з народженням Христа та бажати всього найкращого у новому році зберіглась і донині.

         Так, клуб «Надвечір’я» Радивилівської міської бібліотеки з колядками, веселими побажаннями та віншуванням привітали підприємства та трудові колективи, які впродовж років були незмінними спонсорами клубу.

          Всі господарі з вдячністю приймали колядників і обдаровували їх, а колядники в свою чергу дарували працівникам чудові враження та святковий настрій.

 

Категорія: Клуб "Надвечір'я" | Переглядів: 177 | Додав: radvokit | Дата: 10.01.2019 | Коментарі (0)

      18 грудня напередодні Дня Святого Миколая в міській дитячій бібліотеці було проведено народознавчу годину «Святий Миколай – нас усіх оберігай» .

     Діти, затамувавши подих, слухали про життя Святого, його добрі вчинки та служіння Богу і людям, а також ознайомилися з традиціями та прикметами, що відбуваються в цей день. Активну участь діти брали у вікторині, відгадували загадки, грали в ігри. Найбільший інтерес викликав майстер-клас «Новорічний декор» по виготовленню об’ємних сніжинок, який провела бібліотекар Любов Войтишин. Заняття це виявилося цікавим і захоплюючим. Створити такі унікальні вироби своїми руками напередодні свят було просто чудово, і що дуже відрадно, що хлопчики теж брали в цьому творчому процесі активну участь. А це означає, що кожен з учасників зробив подарунок до новорічно – різдвяних свят своїм близьким, тим самим принісши їм радість та собі .

    Майстер-клас завершився спільними побажаннями один одному здійснення всіх заповітних мрій, адже в цей по-справжньому казковий період стаються дива. А на закінчення свята діти отримали солодощі.

     

 

Категорія: Дитяча бібліотека | Переглядів: 155 | Додав: radvokit | Дата: 19.12.2018 | Коментарі (0)

Профілактика булінгу в учнівському середовищі

   Останніми роками таке поняття, як булінг достатньо поширене в стінах навчальних закладів. Нездорові стосунки, цькування, регулярне та цілеспрямоване нанесення фізичної та душевної шкоди – це все ознаки булінгу.

   Для обговорення цієї актуальної проблеми працівники Радивилівської міської бібліотеки запросили учнів 1-го курсу 13 групи професійного ліцею / майстер О. Смірашевська, бібліотекар Ж. Ксьондзик / . Модератором зустрічі була начальник відділу Радивилівського бюро правової допомоги Марія Поволоцька.

   У формі дружньої бесіди, доповненої цікавими фактами з професійної діяльності, відеофільмом «Стоп! Булінг!» пані Марія ознайомила учнів з ознаками та усіма можливими проявами булінгу.

   Діти брали активну участь у діалозі, просили пояснити конкретні правові ситуації, ставили багато питань за темою зустрічі та висловили своє ставлення до почутого.

   Цей захід нікого не залишив байдужим, адже він був цікавим та пізнавальним.

   Ведуча заходу провідний бібліотекар Лариса Рукінова висловила щиру подяку усім, хто долучився до проведення зустрічі і допоміг пролити світло на шляхи вирішення актуальної проблеми сучасності.

   

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 145 | Додав: radvokit | Дата: 12.12.2018 | Коментарі (0)

                Концерт клубу "Надвечір’я" до Дня людей з інвалідністю для пацієнтів стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання Радивилівського територіального центру соціального обслуговування

          

 

Категорія: Клуб "Надвечір'я" | Переглядів: 163 | Додав: radvokit | Дата: 05.12.2018 | Коментарі (0)

Наперекір осінній хандрі - концерт «Надвечір’я»

     Надворі осінь... А це пора, коли на душі стає прохолодно і просто хочеться зігрітись чиєюсь присутністю, простим теплим словом, або хорошою українською піснею. У такі дні, щоб не впасти у сезонну апатію, учасники клубу «Надвечір’я» запросили жителів Радивилова на музичну вітальню «Надворі осінь, у душі – весна».

   В центрі уваги, як і завжди, була пісня – українська, добре відома, улюблена і зовсім нова. У концерті прозвучали сучасні українські пісні: «Щастя, нам українці», «Сини України», «Смуглянка» , «Україна – вишиванка», «Медова нічка», «Перелаз мій, перелаз», народні пісні: «Дунаю, Дунаю», «Чи ти чув, миленький?», «Шинок і чарочка», «Ой, почуйте, жіночки», «Закувала зозуленька», «А я чорнява», «Тільки не балуй», «Кум – зараза», а ще чудові авторські пісні музичного керівника клубу Марії Федорович «Нічка зоряна» та «Соловейко тьох».

    Свою аматорську майстерність та творчо наповнені номери глядачам дарували: хоровий колектив «Надвечір’я», дуети у складі: Катерини романюк та Марії Іванюк, Павла Сотнічука та Василя Філіпчука, Марії Попович та Галини Климчук, Петра Лисака та Михайла Цап’яка, Марії Іванюк та Олени Кухарук, жіночі та чоловічі групи ансамблю, солісти.

   Аматорський колектив клубу «Надвечір’я» подарував глядачам справжнє свято пісні, а ті в свою чергу дякували артистам оваціями, підтримували щирими оплесками, дарували квіти.

   В заході взяли участь: заступник міського голови Олександр Пастух, який привітав клуб «Надвечір’я» з успішним виступом і вручив від імені міського голови Миколи Карапетяна святковий торт , начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської міської ради Ірина Ковалевська та волонтер Корпусу Миру США Тоні Фан.

  З великим задоволенням представляємо фоторепортаж з листопадового концерту клубу «Надвечір’я».

    

 

Категорія: Клуб "Надвечір'я" | Переглядів: 180 | Додав: radvokit | Дата: 12.11.2018 | Коментарі (0)

День української писемності і мови в бібліотеці.

           «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

           З нагоди Дня української писемності та мови, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада в інтернет – залі Радивилівської міської бібліотеки відбулося свято мови «Читати українською модно». Ведуча заходу - бібліотекар Наталія Залужна нагадала присутнім основні етапи непростої історії розвитку мови, навела яскраві приклади багатства, витонченості та її мелодійності. Вона звернула увагу дітей на багатющі можливості нашої мови. Юні знавці мали змогу перевірити рівень своїх знань, відповівши на запитання мовної вікторини.

           Гостем заходу був волонтер Корпусу Миру США Тоні Фан.

           В ході заходу звучали вірші про мову, поезії великих володарів українського слова – Тараса Шевченка, Лесі Українки, літераторів нашого часу - Ліни Костенко, Андрія Малишка, Оксани Забужко, Володимира Сосюри, Юрія Рибчинського та ін. Діти представили на розсуд глядачів свої власні поетичні доробки. Українські мелодії, які линули з під струн бандури і скрипки запалили своєю енергетикою весь зал.

          В. о. директора бібліотеки Галина Гнатюк вручила Богдані Чучман диплом за перемогу в Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Творчі канікули – 2018».

          Свято рідної мови вдалося змістовним та цікавим. Учні ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.

   

  

 

 

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 138 | Додав: radvokit | Дата: 07.11.2018 | Коментарі (0)

       18 жовтня в приміщені міської бібліотеки відбулася Арт-вітальння за участі молодих творчих особистостей Радивилова та презентація художньої виставки "Пензлем і серцем малюємо світ". 

 

   

    

     

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 144 | Додав: radvokit | Дата: 19.10.2018 | Коментарі (0)

        26 вересня 2018 року в приміщенні Радивилівської міської бібліотеки відбулася творча зустріч з Світланою Олегівною Талан – Золотим сучасним письменником України, неодноразовою лауреаткою всеукраїнського конкурсу «Коронація слова», великим патріотом нашої держави.

        Прихильники та поціновувачі художнього слова письменниці мали прекрасну можливість познайомитися з автором наживо, поспілкуватися, поділитися враженнями, обмінятися думками з приводу прочитаних книг та придбати книги.

        В зустрічі також взяли участь: український письменник, публіцист, Заслужений журналіст України, автор прозових творів, сценаріїв телефільмів, літературний критик Зиновій Суходуб та Любов Хомчак - книгознавець, розповсюджувач і популяризатор української книжки.

         

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 146 | Додав: radvokit | Дата: 27.09.2018 | Коментарі (0)

           Працівники Радивилівської міської бібліотеки оформили фітозону "Цілющі трави в чашці" у рамках святкування Дня Незалежності України. Присутніх пригостили смачним чаєм з ромашки, липи, безсмертника, багна, лимонника, м'яти підсолодженим медом.

     

 

     

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 171 | Додав: radvokit | Дата: 27.08.2018 | Коментарі (0)

        Незабаром Україна святкуватиме 27-му річницю незалежності – таке важливе для кожного українця свято. З цієї нагоди в читальній залі Радивилівської міської бібліотеки відкрито розширену книжково – ілюстративну виставку «Жовті і блакитні крила незалежності».

             Всі, хто цими днями завітає до бібліотеки, матимуть можливість ознайомитись з книгами, які широко висвітлюють історію України на всіх етапах її розвитку, відображають процеси становлення української державності.

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 126 | Додав: radvokit | Дата: 22.08.2018 | Коментарі (0)

28 червня в Україні святкується державне свято — День Конституції України. Конститу́ція Украї́ни — основний закон держави України, ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набула чинності з дня її прийняття.
До Дня Конституції України у Радивилівській міській бібліотеці оформлено книжкову виставку «Єднаймо силу й добро на щастя України»

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 139 | Додав: radvokit | Дата: 27.06.2018 | Коментарі (0)

           Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. В міському парку працівники міської дитячої бібліотеки організували фотовиставку «Дитина і книга».

Категорія: Дитяча бібліотека | Переглядів: 155 | Додав: radvokit | Дата: 01.06.2018 | Коментарі (0)

   Є у нашому Радивилові куточок, де все просто потопає у квітах. Це господа вишивальниці Галини Гаврилівни Мирної.  Жінка неймовірно закохана в цей чарівний дар природи, тож прикрашає ним майже все довкола. 
   20 травня працівники міської бібліотеки запросили відвідувачів на відкриття персональної  виставки невтомної трудівниці, в  минулому освітянки пані Галини.
   Галина Гаврилівна народилася 1936 року на Київщині в  селі Вінинці Переяслав – Хмельницького району. Вишивати почала з 5 років. Цю любов до прекрасного привила доньці її мама. За роки життя безліч вишиванок вийшло з-під чарівної голки пані Галини. Вишивала жіночі та чоловічі сорочки, рушники, серветки, скатертини, ікони, а картини – справжній витвір мистецтва!
   А ще майстриня також в’яже – плете тонке, як павутинка, мереживо серветок. І всі ці шедеври носять у собі тепло рук та безмежну любов жінки, адже всі вони створені з душею, з насолодою! 
   Та все ж справжньою любов’ю Галини Гаврилівни, її  життям, її піснею є вишивання.
   Виставка представлена 14 картинами, 4 рушниками, 2 скатерками та серветками. Роботи майстрині - вишивальниці не можуть не дивувати. Це справжні рукотворні дива. 
   Щоб ближче познайомитися з творчістю Галини Гаврилівни ведуча заходу Світлана Мовчан провела з майстринею невеличке бліц – інтерв’ю.
   З роками вишивати пані Галині все важче. Але улюблене заняття вона не покидає. Каже, що доки рухається, не зрадить цій справі. Тож і на відкриття виставки пані Галина прийшла в  блузі, яку вишила довгими зимовими вечорами. 
   Захід супроводжувався піснями про вишиванки у виконанні учасників художньої самодіяльності клубу «Надвечір’я».
   На завершення заходу присутні побажали майстрині міцного здоров'я, творчого натхнення та многих літ.


 Лариса Рукінова
 

  

    

Категорія: Клуб "Надвечір'я" | Переглядів: 1163 | Додав: radvokit | Дата: 23.05.2018 | Коментарі (1)

   18 травня 2018 року в приміщені Радивилівської міської бібліотеки відбувся письменницький маршрут "Зустріч. Автограф. Сесія" за участю письменників Рівненщини: Антона Мельника, Миколи Тимчака та Галини Гнатюк.

    

    

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 660 | Додав: radvokit | Дата: 20.05.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 26 27 »