Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 08:12
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Архів матеріалів
Клуб «Надвечір’я» - учасник районного огляду – конкурсу колективів колядників – щедрувальників «Коляда дзвенить в серцях», який проходив в районному будинку культури 17 січня 2014 року

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 528 | Додав: ya_nazik | Дата: 17.01.2014 | Коментарі (0)

Тополина постать голосу

 

До 65-річчя від дня народження Григорія Чубая

В двадцятий вік непросто жити,

Де неспокійна кожна мить,

Де можна атом поділить,

Але душі не поділить...

 

             Грицько Чубай (1949 – 1982) – батько лідера гурту "Плач Єремії” Тараса Чубая. За словами Івана Дзюби, він був "однією з найпривабливіших і найзворушливіших легенд українського безчасся 70-80х років”. Він прожив лише 33 роки. Магічне число, магічне життя, магічна творчість, дивовижним чином пронизана мотивами обраності та винятковості
            Григорій Петрович Чубай народився 23 січня 1949 р. у селі Березини Червоноармійського району Рівненської області в сім'ї колгоспників. Сім'я жила в типовій мазаній хаті – одна велика кімната, де всі були – двоє синів (Грицько мав старшого брата) і батьки. У кімнаті було багато книжок і величезна фонотека. "Картинна галерея" була зроблена з вирізок із журналу "Огоньок", там прекрасні репродукції були тоді. І всі свої знання Гриць черпав звідти, він ж не був ні в Ермітажі, ні в Ель Прадо, ні в Луврі, але ці репродукції і монографії художників, які видавалися тоді, в нього були. Він прекрасно на цьому розумівся, міг це оцінити. Так само музику – і класику, і сучасну, чого воно варте міг оцінити. Вже з дитинства малий Гриць допомагав батькам у господарці: виганяв худобу "на колгосп", де великий вигін, і частенько брав із собою книжки, зачитував друзям ті місця, які йому припали до вподоби. Також часто на вигоні вони грали у футбол, Грицько був і за тренера, і за капітана команди, бо володів м'ячем вправно. Знав напам'ять вірші Тараса Шевченка, приносив "Кобзаря" на луг та читав уривки з поем, і та поезія переймала більше, ніж почута на шкільних уроках, мабуть тому, що вмів Чубай декламувати з пристрастю, яка не залишала нікого байдужим. Любив він також і малювання: олівцем нашвидку накидав якусь пейзажну замальовку, або змальовував своїх друзів, що їм дуже подобалося. Ще школярем друкувався у республіканському журналі. Після закінчення Козинської середньої школи 1967 р. хотів вступити до Київського університету. Однак, цей намір закінчився на здачі документів. За антирадянську крамолу, яку жартома проголошували в університетському гуртожитку сімнадцятирічні абітурієнти, був навіть недопущений до вступних іспитів, зате отримав майже по життєво приставлених до себе "опікунів КДБ", котрі не спускали з нього свого всюдисущого ока. Всі спроби вступити до українських вузів були марними. Переважно на останньому іспиті Грицько отримував "двійку". У творі, який був написаний ним при вступі до Львівського університету, все-таки була знайдена помилка у вживанні "у" чи "в", про що ще можна було і посперечатися... Працював деякий час на Рівненському радіо, поки не "засікли".

Вісімнадцятирічним юнаком він пише поему "Вертеп" – своєрідну маніфестацію-вирок сучасній цивілізації, що іронічним викликом зазвучала в задушливих сімдесятих. Саме з цією поемою та ще з кількома десятками віршів, він – натхненний, задерикуватий і цілком свідомий свого таланту, молодий поет із Рівненщини приїздить у 1968 р. до Львова і згодом стає безсумнівним лідером львівської мистецької молоді. У Львові знаходить і своє кохання – дівчину Галину, з якою невдовзі одружується. У побуті поет багато допомагав дружині, і з дітьми теж. Він сам своїми руками зробив кімнатку в підвалі – сам клав підлогу, білив, підводив електрику. Вони жили в 16-метровій кімнатці, і Грицько обладнав ... Читати далі »

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 606 | Додав: ya_nazik | Дата: 15.01.2014 | Коментарі (0)

      13 січня в приміщенні бібліо-інтернету ЦРБ відбулось он-лайн навчання бібліографа Мовчан Світлани Володимирівни (на її прохання) з питань використання технологій сучасного адміністрування в програмі АБІС ІРБІС, а саме формування повнотекстових баз даних на тему "Краєзнавство”. Тренер Рівненської державної обласної бібліотеки Щербан Раїса Миколаївна поетапно розповіла про збір  матеріалів, оцифрування, бібліографічний опис різноманітних документів, зокрема географічних рубрик, про правила введення ключових слів, та збереження краєзнавчих ресурсів в базі даних. Окремо зупинилася на правилах створення зведеної краєзнавчої бази .  Щиро дякую за надані знання.

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 473 | Додав: ya_nazik | Дата: 13.01.2014 | Коментарі (0)

Нова радість стала,
Яка не бувала
Над вертепом звізда ясна
Увесь світ засіяла…

7 січня особлива духовна радість обіймає кожного з нас, бо цей день – незвичайний. Ми прославляємо одну з найвеличніших подій Священної історії щирим і сповненим радості привітанням: „Христос рождається – славіте Його!”

Саме в ці різдвяні дні члени клубу «Надвечір’я» завітали до своїх спонсорів, щоб привітати їх з народженням Ісуса Христа, побажати радості, злагоди, любові.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 475 | Додав: ya_nazik | Дата: 09.01.2014 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 613 | Додав: ya_nazik | Дата: 01.01.2014 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 2349 | Додав: ya_nazik | Дата: 26.12.2013 | Коментарі (0)

18 грудня 2013 року в районній бібліотеці для дітей відбувся семінар - практикум бібліотечних працівників району «Проблеми гармонізації традиційних і новітніх бібліотечно - інформаційних ресурсів для дітей».

        Бібліотеки сьогодні - основні та найбільш повні сховища і розповсюджувачі інформації.  Нові комп'ютерні технології дозволяють кардинально розширити можливості, що надаються користувачам, підвищити оперативність доступу до різноманітних інформаційних ресурсів.

            Про основні напрями державної бібліотечної політики України, про інновації, які сприяють забезпеченню найповнішого задоволення інформаційних потреб користувачів і комфортності бібліотечного обслуговування,  за матеріалами Всеукраїнської науково – практичної конференції  «Дитяча бібліотека  в новому вимірі: професійні цінності та інновації»  розповіла присутнім заступник директора  ЦСПШБ по роботі з дітьми Г. Гнатюк.

   Дитина, котра тільки починає жити, ще не має достатнього досвіду та знань. Вона лише набуває їх, і від того, з яких джерел братиме ці знання, залежить подальше її життя. Бажано, щоб одним з найголовніших стала книга. Адже саме книжка, прочитана в дитинстві, запам'ятовується на все життя, впливає на подальший розвиток, світосприйняття, поведінку, допомагає стати людиною в найвищому розумінні цього слова. Про це консультація «Традиційні та новітні методики промоції читання серед дітей» провідного бібліотекаря районної бібліотеки для дітей Н. Сенчук. 

Добре, що є хороші дитячі письменники, твори яких здобули перемоги у літературних конкурсах та відзначені літературними преміями.  Значення літературних премій у сучасному суспільстві велике, адже саме завдяки їм масова зіниця зупиниться на котромусь із вартісних імен.  Про письменників, які отримали премії в галузі літератури ознайомила провідний бібліотекар районної бібліотеки для дітей В. Станіславчук.

В ході семінару бібліотечні працівники району переглянули віртуальну бібліографічну мандрівку «Чарівна країна дитинства» за творчістю Наталії Забіли, інтерактивний семінар з різних технік промоції читання серед дітей та підлітків «Популяризація читання», ознайомилися з творчістю письменників Рівненщини. Майстер – клас в техніці «Кусудама»  провела провідний бібліограф  ЦРБ С. Мовчан.

                           

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 468 | Додав: ya_nazik | Дата: 19.12.2013 | Коментарі (0)

В районній бібліотеці для дітей відбулося свято  "Бібліотека збирає друзів"  з нагоди 65 - річчя її заснування.

Розпочалась історія нашої бібліотеки у далекому повоєнному  1948 році.  Засновником першої бібліотеки – читальні  була  Мальцева Жанна Іванівна /1948-1953/.

Сьогодні наша бібліотека це – інформаційний, дозвіллєвий, культурно-освітній центр для дітей і підлітків з практично необмеженими можливостями для задоволення інформаційних запитів читачів, розвитку їхніх творчих здібностей.

Будь - яке свято - це завжди багато щирих, вірних друзів, це теплі слова вітань. Не виняток і наш день. Адже в цей день нас прийшли привітати представники місцевої влади в особі її перших  керівників - Кот Іван Васильович, заступник голови районної державної адміністрації, Тимошейко Анатолій Григорович, керуючий справами районної ради народних депутатів,   Юсюк Ольга Михайлівна, секретар міської ради, вручила солодощі для дітей  від міського голови Карапетяна Миколи Аракеловича. Гарні слова вітання прозвучали з уст начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації  Шуст Тетяни Олександрівни,  директора  централізованої системи публічно - шкільних бібліотек  Войтишиної Людмили Олексіївни. вчителя початкових класів НВК «Школа № 1 – гімназія » Мельничук Лесі Іванівни. З ювілеєм бібліотеку  привітала і Перша Всеукраїнська Кредитна спілка, яка  виділила солодощі для дітей.

  

Серед присутніх були і ветерани бібліотечної справи: Корсунюк Надія Антонівна, яка завідувала бібліотекою понад 36 років свого життя.  

Матвєєва Софія Михайлівна, понад 23 роки  працювала бібліотекарем,  зав. читальним залом,  зав. абонементом районної дитячої бібліотеки, Пархоменко Надія Володимирівна , понад 16 років  працювала старшим бібліотекарем відділу обслуговування дітей 4- 8 класів районної дитячої бібліотеки. 

Бібліотеку привітали і наймолодші читачі Ксенія Клюй, Антон Кожевніков,  Анастасія Смирнова та учні старших класів Мар’яна Світлична, Олександр Гуменюк, Вадим Гурнік.

Привітання гостей доповнили концертні номери солістів Валентини Ясиновської, Анни Бречко та Інни Лотовської,  бандуристів  Ірини Бурмай та Інни Томашевської, ансамблю дівчат будинку школяра.

  

Хочу подякувати всім, хто прийняв участь у нашому заході, зокрема нашим ведучим: Андрію Лущику, Юлії Тарасюк, юним учасникам драматичного гуртка Наталії Янковській, Марії Герус, Карині Левценюк, Діані Луковській /кер. В. Почтарук/, Аліні Пархуті, Вікторії Демчук за виставку дитячих  виробів декупаж.

На святі нагороджувалися кращі читачі дитячої бібліотеки,  за їх таланти, любов до книги, відданість бібліотеці і активну участь в її житті: у номінації "Суперчитаюча родина”, родина Кравчуків, у номінації "Найактивніший читач” Вадим  Кравчук , у номінації "Надія бібліотеки” Марійка Зубова, в номінації "Найінтелектуальніший читач” Владислав  Кожевніков, в номінації "Читачів таких би нам побільше” Людмила Ткач  , в номінації "Найпозитивніший читач", Аня Мовчан.

... Читати далі »

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 533 | Додав: ya_nazik | Дата: 03.12.2013 | Коментарі (0)

    
     26 листопада відбувся вебінар "Розробка ефективних відео". Експерт по створені ефективного відео Володимир Гребьонкін зосередив увагу на можливості YouTube. Під час навчання особлива увага була зосереджена на скачуванні та завантажуванні  відео, а також розміщені цього відео на блогах та соціальних мережах.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 470 | Додав: ya_nazik | Дата: 26.11.2013 | Коментарі (0)


      22 листопада відбулось навчання бібліографа Радивилівської районної бібліотеки Мовчан Світлани Володимирівни в режимі он-лайн з використанням технологій сучасного адміністрування в програмі  ІРБІС. Під час навчання особлива увага була зосереджена на необхідності введення ключових слів та правила їх написання. Світлана Володимирівна була ознайомлена з новою методикою отримання БД «Навчальна література» через Інтернет, із структурою оновленого сайту РОУНБ та з методичним блогом обласної книгозбірні, на якому можна знайти практичні поради щодо ведення ЕК в системі ІРБІС. В навчанні були задіяні спеціалісти Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки: Костильова Л. А., Матушевська Т. В., Степанюк Л.А.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 470 | Додав: ya_nazik | Дата: 22.11.2013 | Коментарі (0)

Знайомтеся! Григорій Комар! Народився 15 липня 1963 року в селі Корост Сарненського району. По закінченні повної середньої школи в 1980 році поступив в Дубнівське культурно-освятнє училище. Проба пера припадає саме на дитячі та юнацькі роки.

Працював завідуючим клубом в с. Пустоіванне, режисером в Радивилівському районному будинку культури. Сучасна поезія більш осмислена та філософська, зібрана під назвою «Думки про різне». Вона про найдорожче, що є в серці – Україну, мову, духовність,а ще про рідних, друзів та знайомих.

Читати книгу

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 555 | Додав: ya_nazik | Дата: 14.11.2013 | Коментарі (0)

        1 листопада в приміщенні центральної районної бібліотеки відбувся семінар-практикум для бібліотечних працівників системи на тему: «Соціокультурний простір бібліотеки у контексті співпраці з молоддю». Працівники ЦРБ підготували ряд консультацій, методичних порад, рекомендації, презентацій: «Основні завдання бібліотек в роботі з молоддю», «Нові тенденції в масовому бібліотечному обслуговуванні юнацтва», «Активні форми масової роботи з молоддю», «Сучасні технології залучення молоді до бібліотеки та читання», «Застосування новітніх технологій у поповненні бібліотечних фондів», Презентація електронного ресурсу ЦРБ «Електронна бібліотека» та ін.

         Досить цікаво та не ординарно  працівники ЦРБ підготували та  продемонстрували  масовий захід по залученню молоді до бібліотеки та популяризації книг – «Книжковий стіл на тарілці».  Майже всі запропоновані книжкові страви  користувалися попитом, а це -  «Краєзнавчий аперитив», «Історичний салат», «Асорті здоров’я», «Детективний вінегрет», «Містична закуска», «Поетична фуа-гра», «Фольклорний пудинг, «Мистецький десерт», «Літературна кава». Працівники бібліотек професійно розбирали страви по складниках, ділилися враженнями, вносили корективи, пропонували іншим посмакувати кулінарні шедеври.  Методичним відділом підготовлено та розповсюджено серед працівників системи ряд методичних порад щодо обслуговування молоді в бібліотеках.

  

        В семінарі-практикумі взяли участь працівники районного будинку школяра. Керівник гуртка, Зоряна Дорошук провела майстер-клас по виготовленню ляльок-мотанок та бесіду про історію народної іграшки, духовний зміст, який закладали наші предки в її виготовлення,  продемонструвала різні види ляльки-мотанки – Господиня, Нерозлучники, Горошинка, Бажаниця, Зайчик на пальчик, Десятиручка, Кубишка-травниця. Найцікавішою частиною заходу став майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки, де бібліотечні працівники власноруч створили для себе оберіг – Ляльку-Бажаницю. Майстриня детально розповідала про технологію та етапи виготовлення ляльки, адже традиційно такі іграшки виготовляються лише з натуральних тканин та матеріалів. Кожен присутній перед виготовленням ляльки загадав бажання, яке обов’язково здійсниться з допомогою Бажаниці. Захід пройшов в веселій, дружній обстановці та залишив в пам’яті учасників незабутні спогади.

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 862 | Додав: ya_nazik | Дата: 04.11.2013 | Коментарі (0)

«Герман Жуковський – видатний земляк, піаніст, композитор»

Радивилівський край по праву гордиться своїми людьми. Саме люди з їх безмежним талантом і божим обдаруванням прославляли і звеличують донині свою малу батьківщину – рідну Радивилівщину, разом із культурно-мистецькою спадщиною залишили маленьку часточку свого серця своїм нащадкам. 

31 жовтня 2013 року виповнилося 100 років від дня народження Германа Леонтійовича Жуковського (1913 – 1976)- українського композитора, заслуженого діяча мистецтв України 91958), народного артиста України, Лауреата державної премії СРСР (1950), який народився в місті Радивилів Рівненської області.

Герман Леонтійович – автор дев'яти опер, серед яких: «Марина» (1939), «Честь» (1947),«Від щирого серця» (1951),«Перша весна» (1960), інших творів: моноопери «Дружина солдата» (1967), ряду балетів: «Ростислава» (1956), «Лісова пісня» (1961), «Дівчина і Смерть» (1971); 10 кантат, хорової симфонії «Живи і пам'ятай» (1976), творів для симфонічного оркестру, для інструментів з оркестром, автор камерно-інструментальних, хорових, вокальних  творів, музики до багатьох  кінофільмів.

Саме в день народження Германа Леонтійовича і була проведена в бібліотеці година – присвята. Присутні знайомилися з біографією Германа Жуковського, його творчими доробками, послухали у запису концерт для скрипки з оркестром та романс «Сміються, плачуть соловї».

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 473 | Додав: ya_nazik | Дата: 01.11.2013 | Коментарі (0)

 Панує багряна красуня – осінь. Останні листочки злітають додолу. Закінчилися польові роботи. Натруджені селяни мають час перепочити, підвести підсумки хліборобського року.

            Минулої неділі день виявився надзвичайно по-літньому теплим і сонячним. Саме в цей день аматори сцени клубу «Надвечір’я» подарували людям невтомної праці села Підзамче святковий концерт «Хай життя ваше піснею буде і тій пісні не буде кінця».

             Півтора години лунали  українські пісні, гумор, милуючи слух усіх гостей, зачаровуючи традиційною народною сердечністю, мелодійністю. Щирими оплесками глядачі сприймали пісні, написані головою клубу, його музичним керівником  Марією Федорович: «Узяв собі мужичок», «Поженилися сини», «Задивився Яків на вроду»,  найкращі ліричні пісні: «Очі волошкові», «А серце не камінь», «Вальс», жартівливі пісні з репертуару колективу «Лісапедний  батальйон»: «Ой, село», «А в селі» та інші. А коли зазвучала пісня «Лісапет»,  зал заспівав разом з нами.

             В залі панувала така неповторна святкова атмосфера, яка буває тільки в українських селах на свята.

             Наприкінці концерту жителі села вручили артистам запашний коровай та оберемок квітів, а ще висловили слова щирої вдячності за подаровані хвилини відпочинку. В свою чергу ведуча концерту Лариса Рукінова подякувала глядачам за гостинність,  за присутність, повагу та гучні оплески.

            Клуб «Надвечір’я» дякує  голові районної ради Олександру Пастуху за сприяння в наданні транспорту.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 531 | Додав: ya_nazik | Дата: 28.10.2013 | Коментарі (0)

Оскільки вступив в силу Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» з метою підвищення ефективності обробки звітів та скорочення черг у Державних податкових інспекціях (ДПІ) під час періоду їх подачі, Міністерство доходів і зборів України запровадило електронну податкову звітність, яку можна формувати, «підписувати» та подавати через Інтернет, що значно спрощує та прискорює процедуру звітності. В зв’язку з цим працівники центральної районної бібліотеки зв’язалися з працівниками Радивилівського відділення Дубенської ОДПІ.
         В результаті провідним бібліотекарем  автоматизованих систем  Назаром Якимчуком комп’ютери Інтернет-центру  центральної районної бібліотеки обладнано програмним забезпеченням
для оформлення електронної податкової звітності, що дозволяє оформити, захистити та відправити до державної податкової інспекції податковий звіт. Відтепер юридичні та фізичні особи, які не мають власного персонального комп’ютера чи підключення до Всесвітньої мережі, можуть готувати податкові звіти та надсилати їх, користуючись найновішим технічним і програмним обладнанням, що є у бібліотеці.

  

        З участю головного державного інспектора  відділу обслуговування платників податків Дубенської ОДПІ  Оксани Чоловічок проведено тренінг для бухгалтерів державних закладів та окремих підприємців з питань подачі електронної звітності. На основі програмного забезпечення, завдяки якому можна формувати та відправляти звіти, поетапно було продемонстровано процедуру створення, підписування та подання звітних документів. 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 961 | Додав: ya_nazik | Дата: 18.10.2013 | Коментарі (0)

Знати свій край - це священний обов’язок кожного громадянина. «Той, хто не любить свій край, нічого любити не може» - писав Д.Байрон.

З метою познайомити учнів з історією нашого краю, відомими людьми, які в різні історичні періоди прославили його, виховувати почуття патріотизму, пошани до історичного минулого, гордості за свій народ; домогтися усвідомлення учнями своєї причетності і відповідальності за майбутнє нашого регіону, викликати почуття поваги та любові до нашої малої Батьківщини, в районній бібліотеці була проведена екскурсія по музейній експозиції «Радивилівщина- сузір’я  відомих людей».

Захід був проведений  для учнів професійного ліцею.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 537 | Додав: ya_nazik | Дата: 16.10.2013 | Коментарі (0)

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у затишній і гостинній залі Радивилівської школи мистецтв відбулися урочистості, в яких взяли участь заступник голови райдержадміністрації Кот Іван Васильович та начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Шуст Тетяна Олександрівна. Тепло і щиро привітавши бібліотечних працівників району з професійним святом у вітальному слові вони належно оцінили невтомну і благородну  працю бібліотекарів, високо оцінили  їхній  професіоналізм.

Директор ЦСПШБ Войтишина  Людмила Олексіївна у своєму виступі сказала про  все те найкраще, що напрацьовано у бібліотеках системи, що, в свою чергу, сприяє підвищенню соціального статусу та престижу бібліотек, бібліотечної професії. Професійне свято – свято не тільки бібліотекарів, але й читачів, які до бібліотеки йдуть не лише за книгою, а й заради спілкування, а це – найвища оцінка їхньої праці. Для більшості з них бібліотеки лишилися чи не єдиними безкоштовними і загальнодоступними закладами культури.

До святкових вітань долучились колеги - працівники будинку культури – НАК «Забава» і своїм іскрометним виступом подарували всім чудовий настрій.

  

Немало приємних хвилин подарували присутнім «надвечірянці» - члени клубу, який впродовж двадцяти років працює на базі центральної районної бібліотеки, незмінним керівником якого є завідувачка відділу обслуговування Лариса Рукінова.

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 562 | Додав: ya_nazik | Дата: 27.09.2013 | Коментарі (0)

«Воздамо дяку тому, хто допоміг нам легко пройти крізь складний лабіринт книг»

          /Із стародавнього трактату/

  

            Три святих професії: вчитель, лікар, бібліотекар… Бібліотекар стоїть біля витоків мудрості, пізнання, допитливості. Він – хоронитель і провідник у безмежному світі книг і журналів, це його побіжне слово інколи визначає і пристрасті, і захоплення читачів часом на все життя.

             Історія розвитку книгозбірень нашого краю веде свій відлік з сивих глибин середньовіччя. І яскравою сторінкою в ній є діяльність бібліотек нашого району. За кожним рядком історії стоять люди, кожна сторінка літопису – творіння їх рук, розуму, вогонь їх сердець.

             В нашому колективі працюють висококваліфіковані професіонали, які присвятили своє життя книзі, за невелику  заробітну плату щиро і самовіддано працюють для людей. Своєю працею вони демонструють усе найкраще, що напрацьовано у бібліотеках, сприяють підвищенню соціального статусу та престижу бібліотек, бібліотечної професії. Їхній внесок у розвиток освіти, культури величезний, роль в житті суспільства – неоціненна.

            Це –

Дрегер Надія Миколаївна – зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Теслугів,

            Мамчур Тетяна Петрівна – зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Хотин,

            Олінчук Лариса Олександрівна – зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Сестрятин,

            Орловська Світлана Миколаївна – зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Бугаївка,

            Шурин Тетяна Миколаївна – зав. публічно-шкільної бібліотеки с. Підзамче,

            Калашникова Ольга Миколаївна – зав. шкільним відділенням публічної бібліотеки с.Крупець,

            Процик Олена Фадеївна - зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Іванівка,

            Мацюк Василь Михайлович - зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Пустоіванне,

            Козачук Леся Миколаївна – зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Козин,

            Рукінова Лариса Володимирівна – зав. відділу обслуговування центральної районної бібліотеки,

            Савчук Галина Степанівна – зав. відділу комплектування та обробки літератури,

            Хміль Марія Миколаївна – зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Пляшева,

            Тетяна Миколаївна Невинна – зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Михайлівка,  

Юлія Миколаївна Сова - публічно-шкільної бібліотеки с.Довгалівка,

Галина Миколаївна Семеренко – зав. публічно-шкільної бібліотеки с.Срібне та ін.

 Беручи на себе відповідальність за формування і розвиток суспільної свідомості, вони несуть книгу, знання тим людям, які приходять до них. Вони досконало знають свою справу, бережуть і розвивають благородні традиції бібліотечної справи нашого району, постійно самовдосконалюються. В обслуговуванні  читачів вони уважні, чуйні, зацікавлені, доброзичливі, несуть до людей розумне, добре, вічне, тому не дивно, що читачі відчувають до них любов і повагу, і приходити до бібліотеки стає для них насущною потребою.

             Сьогодні  згадуємо добрим словом ветеранів, які стояли біля витоків бібліотечної справи нашого району –  цікавих, талановитих, непересічних особистостей. 

 Серед них – колишні -  директори централізованої бібліотечної системи Ніна Пилипівна Лемешко, Зіна Федорівна Швайко, Людмила Олександрівна Бондар, заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Надія Антонівна Корсунюк, завідувачка методичного відділу ЦРБ Софія Михайлівна Матвеева та завідувачка відділу комплектування і обробки літератури ЦРБ Галина Василівна Забрідня,  бібліотекар Надія Володимирівна Пархоменко, працівники сільських бібліотек Марія Андріївна Савчук і  Марія Василівна Юхимчук, Олена Іванівна Порицька і Марія Миколаївна Побережник,  Віра Касянівна Мирончук і Катерина Іванівна Фічук, Людмила Василівна Починюк та багато-багато інших.

 Низько вклоняємось Вам, дорогі наші бібліотекарі і ветерани, за Ваш невичерпний ентузіазм і високий професіоналізм, щиру людяність і відкритість душі, безмежну відданість обраній професії і зичимо щастя, радості, щирих і добрих посмішок читачів.

             Ваша невтомна та самовіддана праця   завжди відгукуватиметься вдячністю у серцях Ваших читачів. 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 610 | Додав: ya_nazik | Дата: 27.09.2013 | Коментарі (0)

Щиро вітаємо вас і тих, хто на заслуженому відпочинку із професійним святом -

Всеукраїнським днем бібліотек.

Шановні читачі!

Всіх шанувальників її Величності Книги вітаємо з Всеукраїнським днем бібліотек!

Нехай спілкування з книгою в стінах бібліотеки завжди залишається для вас святом, адже саме вона є невичерпним джерелом знать та ідей.

Шановні колеги!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята!

Нехай любов до бібліотеки завжди залишається для вас провідною зорею на професійному шляху; невичерпною буде ваша доброта і працелюбність.

Бажаємо вам миру, любові, сімейного благополуччя та добробуту.

            Бажання бути корисним людям, працьовитість, ентузіазм і душевна краса - ці якості притаманні бібліотекарям. Вони завжди у пошуках, готові до вивчення й запровадження нового, всього, що поліпшить обслуговування користувачів. Саме бібліотекар виконує високу місію - інформує, дає добру і мудру пораду, робить доступними світові інтелектуальні багатства.

            Бажаємо вам творчого дерзання у вашій благородній справі, міцного здоров'я, щастя і радості, невтомності і наполегливості, шани і поваги. Ваша клопітка, невтомна та самовіддана праця завжди відгукуватиметься вдячністю у серцях користувачів. Хай любов'ю, достатком і затишком завжди зігрівають вас родина і рідна домівка.

Т. Шуст, начальник відділу культури та туризму

Л. Войтишина,  голова ради профспілки працівників культури

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 655 | Додав: ya_nazik | Дата: 26.09.2013 | Коментарі (0)

     В наш час, питання розв’язання екологічних проблем глобального масштабу є дужу актуальними. Для того, щоб ефективно вирішувати ці проблеми, необхідно розуміти причини, що лежать в основі їх виникнення. Маються на увазі не безпосередні причини, якими є діяльність людини, а фундаментальні причини, що визначають такий тип діяльності. Цією фундаментальною причиною є виховання екологічної свідомості, яка і визначає певний спосіб існування людства протягом багатьох століть.
     Науково – технічний прогрес сягнув рівня, коли кожна людина повинна володіти і дотримуватись екологічно – безпечних навиків взаємовідносин з навколишнім природним середовищем, усвідомлювати вплив антропогенних факторів, ефективно оцінювати збитки, що завдаються народному господарству від забруднення окремих компонентів природи.
     Для успішного розв’язання складних екологічних проблем потрібен перехід до нової ідеології життя, до екологізації економіки, виробництва, землеробства, до формування екологічно зорієнтованої цивілізації.
     З цією метою Рівненська обласна універсальна бібліотека підготувала і передала Радивилівській центральній бібліотеці у тимчасове користування / на місяць/ пересувну книжкову виставку на тему: «Навколишнє середовище і техногенний вплив».
      Виставка складається з 3 розділів:
1. Джерела забруднення навколишнього середовища
2. Раціональне ресурсозбереження та екологічна безпека
3. Природа та пожежі
     На виставці представлено понад 30 книг даної тематики та статті з різних періодичних видань. Книжкова виставка діє в читальному залі бібліотеки. Презентація виставки відбудеться 22 вересня 2013 року о 12 год. Запрошуємо до участі аграрних спеціалістів, фермерів та всіх зацікавлених осіб.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 660 | Додав: ya_nazik | Дата: 17.09.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 26 27 »