Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 12:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Архів матеріалів

        Нещодавно клуб «Надвечір’я» запросив жителів міста на чергове своє засідання – літературно – музичну вітальню,  приурочену великому диву на землі – любові матері.

       Мама. Скільки разів подумки звертаємося до неї, молимо про допомогу в скрутний час. І вона завжди допоможе своєю вірною, незрадливою любов’ю, своїми порадами, які потрібні завжди, навіть і тоді, коли в самих уже посріблені скроні.

       Захід розпочався піснею – гімном материнській любові «Рідна мати моя». Поряд з відомими піснями про матерів, такими як: «Мамина вишня», «Два кольори», «Мамина молитва», «Чорнобривці», «Мамина коса», «Хата, моя біла хата», «Пісня про матір», «Душі криниця» звучали і маловідомі пісні: «Розкажіть мені, мамо», «Заспівай мені, мамо», «А я все не вірю», пісні та музика, написані музичним керівником клубу Марією Федорович: «Весняночка», «Щастя», «Лети, моя думко».

  

      Душевні вірші та пісні розчулили глядачів. На очах в багатьох блищали сльози, адже в кожного з них була чи ще є своя мама і її образ супроводжує усе життя. Щирими оплесками присутні дякували жіночій та чоловічій групам ансамблю надвечірянців «Ще не вечір», дуетам у складі Галини Климчук та Марії Попович, Марії Іванюк та Катерини Романюк, Михайла Цап’яка та Галини Климчук, Маріїі Іванюк та Марії Федорович, тріо у складі Ганни Дудки, Марії Іванюк та Ганни Марчук, Михайла Цап’яка, Анатолія Дремова та Петра Лисака, солістам Павлу Сотнічуку, Івану Пастівничому та Петру Лисаку.

     По закінченні заходу ведуча Лариса Рукінова побажала всім присутнім матерям щастя, здоров’я, побільше онучат, правнучат – оцих домашніх соловейків, щоб своїм безгрішним і чистим щебетом звеселяли їхні душі та множили надію на краще.

      Місцевий поет Євген Гудима присвятив артистам поетичні рядки, а глядачі подарували квіти.

Фото заходу

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 596 | Додав: ya_nazik | Дата: 25.05.2016 | Коментарі (0)

Іван Франко — це розум і серце нашого народу. 

Це боротьба, мука і передчуття щастя України. України і  людськості.

…Франко живе в народній пам’яті як великий Каменяр…» 

 

       У 2016 році виповнюється 160 років від дня народження та 100 років від дня смерті величного українського письменника, поета, публіциста, перекладача, вченого, громадського і політичного діяча Івана Яковича Франка. 

      З цієї нагоди 19 травня 2016 року   в Радивилівському  професійному ліцеї провідний бібліотекар О. Надорожна та викладач української мови та літератури  І. Борисевич провели літературний портрет "Не вмре поезія, не згине сила духу"

  

      Присутні  дізналисяпро  життєвий  і  творчий  шлях  Івана  Франка,  Соломія Семенюк та Божена Ковальчук , учениці другого курсу професійного ліцею декламували   його  вірші.

  

      По закінченні заходу учні ознайомилися із книжковою виставкою "Сьогодні, мов зоря, він сяє Україні...", переглянули відеофільм «Дім, який збудував Франко».

     Франко залишив нам колосальну художню і наукову спадщину. Вона є не лише безсмертним історико-літературним фактом, золотим фондом  культури і духовності, а й живим явищем нашого сьогодення, що впливає на формування громадсько-політичних і естетичних орієнтирів та ідеалів сучасності.

      Сьогодні ми не раз переконалися, що українська земля подарувала світові великих геніїв, твори, яких перекладаються, читаються і вивчаються.

 

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 578 | Додав: ya_nazik | Дата: 20.05.2016 | Коментарі (0)

         17 травня 2016 року в приміщенні Радивилівської дитячої школи мистецтв відбулося літературно-музичне дійство пам’яті  Григорія Чубая «Цей світ вертеп». Працівниками центральної районної бібліотеки та  школи  мистецтв було оформлено розгорнуту книжково-ілюстративну виставку « Лиш 33 судилося йому…»

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 442 | Додав: ya_nazik | Дата: 19.05.2016 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 533 | Додав: ya_nazik | Дата: 06.05.2016 | Коментарі (0)

      Українська писанка — це маленьке диво живопису, в якому наш народ виявив свій творчий хист.

      Власні вміння перетворювати звичайне яйце на витвір мистецтва продемонстрували умільці Радивилівського району в центральній районній бібліотеці, де оформлена виставка «На столі - духмяна паска, а навколо  - писанки». Представлені писанки, виконані у різній техніці.

     Кращі роботи займуть почесне місце на виставці декоративно-ужиткового мистецтва «Великодня писанка», організованій за сприяння Управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації та Рівненського обласного центру народної творчості.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 674 | Додав: ya_nazik | Дата: 24.04.2016 | Коментарі (0)

     26 квітня весь світ схиляє голову в пам'ять жертвам Чорнобильської катастрофи. Б'ють тривожним набатом дзвони Чорнобиля... Вони нагадують: Пам'ятайте! Хай не повториться! Хай земля зацвітає навесні пишним буйством кольорів, хай пнуться до сонця трави, хай повертаються з чужини журавлі, несучи на крилах радість зустрічі з рідною землею. Хай кожен новий день сповнює ваші серця спокоєм, одухотвореністю.

       Напередодні 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС для учнів  професійного ліцею було проведено годину – реквієм «Важкий тягар Чорнобильського неба».

     Захід розпочався  вступним словом бібліотекаря професійного ліцею Жанною Ксьондзик.

       Ведуча заходу вела мову про подвиг тих, хто тридцять років тому, ризикуючи життям і здоров’ям, закривали амброзію ядерного монстра, що вирвався на волю.

      Про мужність і самовідданість наших земляків під час виконання обов’язків ліквідації на ЧАЕС вів мову голова районної спілки «Союз Чорнобиль Україна», очевидець трагедії Іван Степанюк, якому випало в той час служити в Чорнобилі командиром взводу, заступником начальника штабу інженерного батальйону, який здійснював дезактивацію територій укріплення дамб.

     Він наводив статистику збитків, нанесених катастрофою, згадував про подвиги людської мужності, розмірковував над долями чорнобильців та їхніми болючими проблемами.

     По закінченню заходу учні познайомилися із книжковою виставкою «Чорнобильська трагедія – навічно в пам’яті народу», а також переглянули відеоролик «Чорнобиль: минуле і сьогодні …»

  

     Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсиса. Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 660 | Додав: ya_nazik | Дата: 21.04.2016 | Коментарі (0)

      21 квітня 2016 року в приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової  бібліотеки відбулося восьме урочисте нагородження переможців обласного щорічного конкурсу «Краща книга Рівненщини».

     Серед переможців у номінації «Краща книга місцевого автора, видана за межами області» - наш земляк Володимир Ящук  за книгу  «Радивилів у перегуках віків».

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 404 | Додав: ya_nazik | Дата: 21.04.2016 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 492 | Додав: ya_nazik | Дата: 11.04.2016 | Коментарі (0)

       Весна. Така завжди очікувана пора року. Вона приносить нам радість і надію. Весною  жінка хоче виглядати яскравішою і привабливішою.

       З настанням весни більшість жінок прагнуть найбільш активно доглядати за собою: хтось вирушає у фітнес-клуб, намагаючись підготувати фігуру до літа, хтось у домашніх умовах намагається поліпшити колір обличчя і стан волосся. У кожної жінки свої секрети. У такій делікатній справі може допомогти і дорога косметика, і підручні домашні засоби - іноді для жінки просто психологічно важливо зробити якісь дії щодо своєї зовнішності, а не використовувати ту або іншу марку косметики. 
       Веселе весняне сонечко оголює в першу чергу наші «шкірні» проблеми: блідість і нерівність шкіри, темні кола під очима, обвітрену шкіру рук ... Як би ми не старалися холодною зимою доглядати за собою, через уповільнення обміну речовин, зміни раціону харчування в холодний період організм все одно не може забезпечити нам квітучий зовнішній вигляд. З чого почати активний догляд за шкірою і волоссям? Як відновити колір обличчя, красу волосся?

      Створити свій образ Вам допоможе виставка-порада «Весна. У ній любов, у ній натхнення, і подих радості й краси», яка діє в читальному залі центральної районної бібліотеки.

      Завітайте в бібліотеку  та скористайтесь нашими порадами. 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 434 | Додав: ya_nazik | Дата: 25.03.2016 | Коментарі (0)

Який потрібно мати

В душі безсмертний цвіт,

Щоб хвилювати людство

І через сотні літ.

Яким зарядом треба

Наснажити слова,

Щоб пісня і сьогодні

Звучала, як нова …

О. Підсуха

        Плине час, як стрімкі води сивого Дніпра-Славути.   Минають роки, десятиліття... Але ніколи не минеться в народі його невгасима любов до всього найкращого, що квітчає рід людський і землю рідну.

       Ніколи не погасне в серцях глибока шана до яскравого сузір'я полум'яних борців за народне щастя, до геніїв, що  віддали свій талант рідній Батьківщині. Серед них Тарас Григорович Шевченко.

         Шевченко — явище унікальне. Його немає з ким порівняти у  письменстві інших народів. Уявити себе без Шевченка — все одно, що без неба над головою. Він - вершинна парость родового дерева нашої нації, виразник і хранитель народного духу.

      11 березня клуб «Надвечір’я» запросив жителів міста на літературно – музичний вечір «Піснею до серця, серцем до народу», щоб поринути у світ народної музичної шевченкіани.

     В ході заходу прозвучали відомі пісні на слова Тараса Шевченка: «Реве та стогне Дніпр широкий», «Така її доля», «По діброві вітер виє», «Плавай, плавай, лебедонько», «Думи мої», «Зоре моя вечірняя», «Садок вишневий коло хати», «Ой, чого ти почорніло, зеленеє поле?», «За байраком байрак», «Заповіт», а ще низка маловідомих пісень: «Стоїть тополя», «Вітре буйний», «Тече вода з-під явора», «Ой, крикнули сірі гуси», «Ой, маю, маю я оченята», «Туман долиною» та інші.

Фото заходу

      В ході заходу звучали уривки численних поезій Тараса Шевченка.

      По закінченню вечора, заступник міського голови Віктор Ісюк подякував аматорам сцени за змістовний концерт і подарував квіти.

      Наче нічого не змінилось з тих часів, які оспівував в своїх поезіях Великий Пророк. Здається, кожен написаний ним рядок пройшов крізь століття й ожив в нашому сьогоденні. Його слова безсмертні. Вони були своєчасними і злободенними для кожного українця тоді, і є такими зараз. Славетний Кобзар хотів бачити Україну вільною і незалежною, хотів справедливості, добробуту для нащадків, прагнув, щоб Україна була рівною серед інших держав світу в сім’ї світовій.

      Отож, давайте частіше звертатися до «Кобзаря», шукаючи в ньому відповіді на болючі питання сучасності.

Встань, Тарасе, і вдар словом врага – супостата,

Що прийшов з землі чужої воювати з братом!!!

Помолімось щиро Богу в єдиній родині!!!

З нами Бог, за нами правда, слава Україні!!!

                                                       

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 495 | Додав: ya_nazik | Дата: 13.03.2016 | Коментарі (0)

       І знову – березень… І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т.Г.Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.   

      Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Він росте і й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка.

      Для якнайширшого розкриття змісту і творчості Т.Г.Шевченка в центральній районній бібліотеці розгорнута книжково-ілюстративна виставка «Слово Тараса – наша зброя і окраса».

   

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 990 | Додав: ya_nazik | Дата: 06.03.2016 | Коментарі (0)

          3 березня в приміщенні центральної районної бібліотеки відбулась чергова нарада для бібліотечних працівників району.  В ході наради надавались методичні рекомендації, проводились підсумки, щодо участі бібліотек району в різних конкурсах, які проходили протягом січня-лютого цього року, аналізували плани роботи діяльності бібліотек системи на 2016 рік тощо. Директор ЦСПШБ, Людмила Олексіївна Войтишина привітала весь жіночий колектив бібліотечної системи з наступаючим святом 8 Березням .

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 511 | Додав: ya_nazik | Дата: 03.03.2016 | Коментарі (0)

Є люди, як свічки, -

Згорають, відходять  у небуття.

Є люди. Як зірки, -

Горять і світять  все життя.

       25 лютого 2016 року виповнилося 145 років від дня народження видатної української письменниці, поетеси, перекладача, активного громадського та культурного діяча Лесі Українки.

            З нагоди цієї дати в професійному ліцеї провідний бібліотекар О. Надорожна, бібліотекар Р. Касянчук та викладач української мови та літератури  І. Борисевич провели літературну годину «Обернуся в легенду».

  

 Учні професійного ліцею Заремба Вікторія, Гула Софія, Крам Діана декламували вірші. У їх виконанні прозвучали поезії Л.Українки «Надія», «Як дитиною бувало…», «Сім струн», « Хто вам сказав що я слабка», «Давня весна», «Хотіла б я тебе, мов плющ обняти», «Слово, чому ти не твердая криця…».

Присутні ознайомилися з книжковою виставкою «І Лесин дух зі слова в душі лине…» , презентацією та відеофільмами.  

 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 588 | Додав: ya_nazik | Дата: 25.02.2016 | Коментарі (0)

     

       21 лютого клуб «Надвечір’я»  запросив жителів Радивилова на засідання літературно – музичної вітальні «Де є любов, там є життя», щоб разом відвідати прекрасний світ любові, почути хвилююче серце її поезії та пісні. В ході заходу прозвучали пісні: «Все добре починається з любові», «Пісня любові», «Дві долі», «Зіронька ясная», «О, соловію», «Журавлина туга», «Явір і яворина», «Надвечірня свята любов», «Не дивись на мене», «Ой зрадив мене милий», «А вже осінь прийшла у наш сад», «Давай удвох помовчимо», авторські пісні музичного керівника клубу Марії Федорович: «Лиш до Дмитра дівка хитра», «Ой, під калиною», «Тільки не балуй», «Ромашки», «Зорепад» та низка жартівливих пісень: «Гарна», «Булочка», «Добрий вечір, кума», «Розпрягайте, хлопці, коней».

Фото заходу

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 457 | Додав: ya_nazik | Дата: 24.02.2016 | Коментарі (0)

      Нові книги з’явилися на полицях центральної районної бібліотеки. Маємо надію, що новинки української та зарубіжної літератури знайдуть свого читача. З літературою Ви можете ознайомитись, завітавши до нашої бібліотеки. Ми чекаємо на Вас!

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 537 | Додав: ya_nazik | Дата: 24.02.2016 | Коментарі (0)

           23 лютого в приміщенні центральної районної бібліотеки відбувся практикум для бібліотечних працівників району «Формування іміджу бібліотеки. Реклама бібліотечних послуг». В ході навчання бібліотечні працівники переглянули електрону презентацію рекламної продукції центральної районної бібліотеки та прослухали консультацію про те,  як бібліотечна реклама повинна привернути увагу користувачів до послуг бібліотеки та її інтелектуальної продукції, зацікавити і переконати їх скористатись рекламованою послугою, стимулювати використання бібліотечних послуг.  Ознайомилися з  практичними рекомендаціями зі створення буктрейлерів в бібліотеці. Провели тренінг з рекламної кампанії бібліотечних послуг .

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 450 | Додав: ya_nazik | Дата: 23.02.2016 | Коментарі (0)

     Ми живемо в дуже непростий час - час епохальних змін. Держава взяла курс на децентралізацію, що тягне за собою реформування органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

    В читальному залі  бібліотеки  представлені плакати, які дають відповідь на слідуючі запитання: Для чого потрібна децентралізація? Які зміни при цьому відбудуться?  8 причин, щоб оновити Конституцію України, Префект. Хто він для місцевого самоврядування? 5 причин підтримати децентралізацію.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 534 | Додав: ya_nazik | Дата: 10.02.2016 | Коментарі (0)

 

  Щорічно 22 січня, починаючи з 1999 р. відзначається День Соборності України. Саме у цей день у 1919 році на київському Софійському майдані було проголошено Акт об'єднання (Злуки) Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Україну.
    Вагомість цієї події неможливо переоцінити, адже століттями територіально розмежований україн­ський народ нарешті визволився з гнітючого полону — Наддніпрянщина вийшла зі складу Російської, а Західна Україна — Австро-Угорської імперії. Українська держава возз'єдналася на своїй історичній території. Це стало могутньою ознакою незламного прагнення до втіленням заповітної мрії об'єднатись в одну велику Українську державу. 

         

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 446 | Додав: ya_nazik | Дата: 22.01.2016 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1649 | Додав: ya_nazik | Дата: 16.01.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 26 27 »