Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 23:20
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Новини бібліотеки

    Весна є порою оновлення всього навколо, адже саме навесні ми очікуємо змін, причому в усіх сферах життя. Як швидко зробити наше місто доглянутим і ошатним? Звичайно ж, оформити шикарні  клумби.
     Напередодні  Дня довкілля України працівники міської бібліотеки на прилеглих до установи клумбах  висаджували квіти братики, хризантеми, сіяли чорнобривці, майори та айстри. 
    Сподіваємося, що яскраві та красиві квіти, які зацвітуть влітку, створять потрібний ефект і прекрасний настрій від їх споглядання не лише користувачам бібліотеки, але і всім жителям міста.

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 524 | Додав: radvokit | Дата: 20.04.2018 | Коментарі (0)

     22 березня 2018 року з ініціативи бібліотечних працівників та на прохання користувачів книгозбірні Радивилівської центральної бібліотеки було організовано творчу зустріч з талановитою українською письменницею, Членом Національної Спілки письменників України  Ніною Іванівною Фіалко. 
       Твори Ніни Фіалко не потребують особливого піару, бо вони  зачаровують своєю простотою, бо вони про реальні життєві історії. 
Її творами зачитуються усі: і  жінки, і  чоловіки, виключенням не є і молодь. Вони  передаються з  рук у руки і ніколи не залежуються на книжкових полицях. На творчу зустріч завітали не тільки поціновувачі її творчості, а й люди які прийшли відкрити для себе нового автора.
        Авторка захопила всіх слухачів розповіддю про себе, про роботу над своїми книгами,  про життєві події, що спонукали до творчості. А тематика книг різна – доля заробітчан, історія окремих жінок, родин, регіонів України, минуле і теперішнє своєї країни.
     Зустріч проходила в теплій, дружній атмосфері при повному аншлазі. На завершення зустрічі присутні подякували письменниці за цікаве спілкування та побажали їй творчої наснаги та втілення світлих задумів у життя.

    

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 551 | Додав: radvokit | Дата: 23.03.2018 | Коментарі (0)

    Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щоразу новим, неповторним. У Шевченківські дні відбувається багато різних акцій не лише в Україні, але й в нашому місті. 
    В рамках міських заходів до відзначення 204-ої річниці з дня народження Т. Г. Шевченка та вшанування 157-их роковин з дня смерті українського поета зі світовим іменем, в Радивилівській міській бібліотеці відбулися Шевченківські читання «Єднаймо душі словом Кобзаря». Особливість цих читань полягала в тому, що усі бажаючі мали можливість  прочитати улюблену поезію Кобзаря, тим самим вплітаючи її у символічний вінок вдячності та вічної шани поету. Близько 30 поезій Тараса Шевченка прозвучало у виконанні учнів міських  шкіл: Назара Войтовича, Ангеліни Бражнікової, Павла Капусти, Ангеліни Гаврилюк, учениці професійного ліцею Катерини Мовчан,  краєзнавця і поета, ветерана афганської війни, викладача професійно-технічного ліцею, депутата міської ради Василя Ярмуся, талановитої мисткині  слова  Надії Вечорко, членів клубу «Надвечір’я»: Марії Федорович, Павла Кардаша, Івана Пастівничного, Павла Сотнічука, Галини Бардецької, Ганни Дудки, Катерини Романюк, Валентини Большакової, а ще друзів бібліотеки Галини Гусневської та Степана Нагорного. Кожен з читців торкався серцем Шевченківських творів, проймався їхнім духом, поринав у царство мудрого й красивого, правдивого й цінного, сильного й  ласкавого, доброго й мужнього Кобзаревого слова. 

   

     Закінчився захід одночасним прочитанням вірша «Любіть Україну краплиночку раю».
     В ході читань прозвучали пісні на слова поета: «Заповіт», «Тече вода з-під явора» та «На високій дуже кручі» у виконанні учасників клубу «Надвечір’я».
Кожен народ читатиме Шевченка по-своєму, як, зрештою, по-своєму читає його кожне нове наступне покоління, беручи з невичерпно щедрої спадщини його те, що на даному відтинку історії є найближчим, найжагучішим для людей сучасності. 
     Сьогодні Шевченківські читання особливі, тому що зі сльозами на очах відродилось Шевченківське слово та засяяло по-новому -  зі скорботою, трагедією, надією… Великий Пророк  пробудив відданість, гідність та патріотизм.
Дякуємо всім учасникам заходу!

    

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 665 | Додав: radvokit | Дата: 11.03.2018 | Коментарі (0)

     Вся Україна в ці дні згадує і схиляє голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які боролися і віддали своє життя за Україну тоді, коли вона стояла перед важливим  історичним кроком  –  стати незалежною Європейською державою. 
     Відзначаючи цю подію, 20 лютого в Радивилівській міській бібліотеці зібралися люди,щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Під час заходу йшла мова про революційні події на Майдані та патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи. Запалили свічку, хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять, читали вірші про Майдан, переглянули фільм «Небесна сотня. Ті, хто залишаться в серцях кожного українця» та виставку – інсталяцію «На варті наших душ – Небесна Сотня».
     В літературній вітальні взяли участь: краєзнавець і поет, ветеран афганської війни, викладач професійно-технічного ліцею, депутат міської ради Василь Ярмусь, талановиті митці слова Надія Вечорко, Лідія Сорока, Марія Черешньовська, учні загальноосвітніх закладів міста – Ангеліна Бражнікова, Назар Войтович, Аня Бойко, Ангеліна Гаврилюк, учні професійного ліцею – Катерина Мовчан, Марія Устичук, а ще: начальник Радивилівського бюро правової допомоги Марія Поволоцька, члени клубу «Надвечір’я» та активні користувачі бібліотеки.
     Захід завершився виконанням всіма учасниками «Молитви за Україну»

    

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 618 | Додав: radvokit | Дата: 20.02.2018 | Коментарі (0)

   Вже майже чотири роки триває Російська агресія на Донбасі . Про те, що відбувається на сході країни можна дізнатися не тільки з новин, але й з книг. 
   Радивилівська міська бібліотека отримала книгу, записану журналістами фронтової газети «День «Катастрофа і Тріумф. Історії українських героїв».
   Це розповідь  про тих, хто пішов боронити нашу землю та зберегти єдність країни. Про тих, хто робив героїчні вчинки, просто добре виконуючи свою роботу і залишаючись вірним присязі. Вона — про силу, волю, мужність. Про Героїв. Тих, хто загинув, і тих, хто вижив, пройшов, пережив. 

    
 

   У книжці п’ять розділів: 1 – Крим. Початок, 2 – Війна на сході, 3 –Капелани, 4 – Медики. Своя війна, 5 – Вони загинули за нас. 
   Розділ «Вони загинули за нас» розповідає  історії тих, хто пішов на цю війну, але вже ніколи з неї не повернеться. 
   Є в ній і розповідь про нашого земляка підполковника Андрія Бєлкіна, який загинув 24 червня 2014 року разом з своїм екіпажем під час виконання бойового завдання поблизу гори Карачун - «Небо над Слов’янськом».
   Книга -  це «живий літопис», який варто прочитати кожному: від школяра до державного службовця.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 506 | Додав: radvokit | Дата: 07.02.2018 | Коментарі (0)

    29 січня в Україні відзначають День пам'яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Їх було триста – студенти та гімназисти. 
До 100 річчя битви під Крутами для дітей в міській бібліотеці проведено історичну подорож в минуле «Тут юнь прекрасна і свята встелила землю в мить     єдину...»

    

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 481 | Додав: radvokit | Дата: 29.01.2018 | Коментарі (0)

   Сто років тому, 29 січня 1918 року, під Крутами українські захисники — уродженці різних куточків країни на чолі з сотником Аверкієм Гончаренком провели героїчний оборонний бій проти російсько-більшовицької армії Михайла Муравйова. Молоді юнаки повстали проти більшовицьких загарбників під станцією Крути. У нерівному бою зійшлося дві сили: менша, але мужня і волелюбна, і більша — жорстока і кривава. Українські війська, які складалися зі студентів і учнів старших класів під керівництвом Аверкія Гончаренка, вступили в нерівний бій з більшовицькою Червоною Армією. В умовах відсутності української регулярної армії саме українській молоді довелося стати на захист Батьківщини. Трагічна доля спіткала більшість із них, але померли вони за Україну. 
    До 100-  річчя бою під Крутами в читальному залі бібліотеки оформлена книжкова виставка «Пам’ятаємо героїв Крут».
    Подвиг і самопожертва цих юнаків – дороговказ всім наступним поколінням. Знати історичне коріння – святий обов’язок кожного свідомого українця.

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 533 | Додав: radvokit | Дата: 26.01.2018 | Коментарі (0)

    22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме цій знаменній події присвячена книжкова виставка «Соборність українського духу - навіки в серці й помислах людей», яка діє в читальному залі міської бібліотеки.
    Книги, представлені на виставці акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918- початку 1919 року охопив майже всю Україну. 
    Одним із головних завдань собору душі є знати і пам’ятати свою історію. Тож вивчаймо власну історію і цінуймо здобутки наших предків!

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 472 | Додав: radvokit | Дата: 21.01.2018 | Коментарі (0)

    Різдво Христове — це велике свято, яке займає чільне місце у кожній родині. Особливо трепетно до Різдва ставляться люди старшого віку, для яких це свято - зустріч з дитинством, багатими традиціями свого родоводу. 
    Незабутнє, хвилююче свято - посиденьки «Різдво в Радивилівській родині» організували бібліотекарі  Радивилівської  міської книгозбірні для найактивніших користувачів бібліотеки та членів клубу «Надвечір’я». 
Розпочалися посиденьки  вітальним словом ведучої заходу, провідного бібліотекаря читального залу Лариси Рукінової та спільної колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю».
    Цього дня святкову атмосферу створювали колядки, пісні новорічної та різдвяної тематики, а ще щедро накритий стіл, на якому було все: і пироги, і пампушки, і вареники, а ще м’яса, ковбаси і, звичайно же, солодощі.
    Слова привітань учасникам заходу линули від в. о. директора міської бібліотеки Галини Гнатюк, заступника начальника відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської міської ради Ігоря Киричука.

      

   Присутні  дякували працівникам  книгозбірні за прекрасно організований вечір, говорили, що давно так не відпочивали, і прохали ще збирати такі посиденьки.
   Бібліотечні працівники та читачі бібліотеки не вперше виступають у дружньому тандемі, проводячи подібні заходи, але щоразу дивують та радують своїх улюблених відвідувачів чимось новеньким та оригінальним. 

     

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 595 | Додав: radvokit | Дата: 12.01.2018 | Коментарі (0)

     Людина є лише гостем на цьому світі. Вона приходить і відходить. Залишається тільки пам’ять. Та найважче змиритися з тим, коли не стає тих, які здаються живішими за всіх живих. Таким був В’ячеслав Чорновіл – завжди усміхненим, позитивним, енергійним, щирим, з іскрами в очах.
     В'ячеслав Максимович Чорновіл — український політик, публіцист, політв'язень СРСР, Герой України. Разом з іншими діячами започаткував в Україні національно-визвольний рух шістдесятників та дисидентів, ініціатор створення Української гельсінської спілки. За «антирадянську пропаґанду» перебував у мордовських таборах суворого режиму і на засланні 17 років. Був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет 16 липня 1990 року та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 р.
    В’ячеслав Чорновіл виконав свою клятву: був вірний Україні до останніх хвилин свого життя. 
    З метою вшанування пам’яті Великого Українця і з нагоди 80-річного ювілею від дня народження в міській бібліотеці оформлена  книжково – ілюстративна виставка «В’ячеслав Чорновіл – людина, яка  пробудила Україну».
    Потрібно пам’ятати своїх патріотів і найголовніше – бути українцями як він - до останньої клітини свого тіла та душі.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 668 | Додав: radvokit | Дата: 21.12.2017 | Коментарі (0)

         Вже зовсім скоро, запалають, заіскряться вогниками новорічні свята. Разом із ними у кожну оселю завітає затишок, тепло, рідні та друзі і, звичайно ж, диво. Так вже склалося, що саме у такі зимові дні всі ми, незалежно від віку, чекаємо на казку. І вона приходить до нас...
          До новорічних свят вікна часто прикрашаються візерунками й сніжинками, вирізаними з паперу. Паперові сніжинки є одним із найпоширеніших новорічних атрибутів. Ними прикрашається все навкруги. І, навіть, якщо не має справжнього снігу, сніжинки на вікнах створюють по-справжньому зимовий настрій. Нарядні, красиві, немов мереживо, вони привертають до себе увагу і вдень, і вночі.
         Не залишилися байдужими й працівники міської бібліотеки, які запросили читачів  на майстер – клас «Новорічний декор». Налаштуватись на святковий настрій надихало й саме оформлення бібліотеки, яке було декороване різними  виставками - інсталяціями. Під вмілим керівництвом провідного бібліотекаря Світлани Мовчан у руках кожного учасника майстер – класу розквітли сніжинки, виготовлені різними техніками.

       Такий майстер - клас буде проведений і під час благодійного дитячого свята «Йде по землі Святий Миколай» в рамках заходів ОТГ.

       По закінченні свята всі присутні пригостилися запашним чаєм з солодощами.

 

    

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 554 | Додав: radvokit | Дата: 16.12.2017 | Коментарі (0)

    З 4 по 10 грудня 2017 року в Україні проходить Всеукраїнський тиждень права . 
    В рамках цих заходів в Радивилівській міській бібліотеці відбулася година спілкування «Молодіжна злочинність та шляхи її подолання»  учнів професійного ліцею з старшим інспектором Радивилівського відділення поліції в Рівненській області капітаном поліції Віктором Кузьмичем та начальником відділу Радивилівського бюро правової допомоги Марією Поволоцькою. В ході зустрічі - діалогу розглядалися питання правопорушення неповнолітніх, особливості молодіжної злочинності, відповідальності за скоєні злочини тощо. 
    Ведуча заходу, провідний бібліотекар читального залу Лариса Рукінова, провела з учнями правознавчу вікторину та бліц – опитування. По закінченні зустрічі учні переглянули книжкову виставку «Межу закону не переступити».
Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися під час зустрічі змусили замислитись учнів над необхідністю знати закони та вміти їх застосовувати.
    Отримані знання та почута інформація, сподіваємося, стануть у нагоді учасникам заходу, так як обізнаність у питаннях права робить життя  більш комфортним та захищеним та надає впевненості собі.

    

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 526 | Додав: radvokit | Дата: 07.12.2017 | Коментарі (0)

     У своїй багатовіковій історії Україна пережила чимало трагічних сторінок. Однією з них був Голодомор 1932-1933 років. З метою гідного вшанування закатованих українців та донесення до широкої аудиторії, передусім учнівської молоді, об’єктивної інформації про трагічні події української історії, у Радивилівській міській бібліотеці оформлено книжково – ілюстративну виставку – реквієм «Голодомор в Україні: говоримо сьогодні. Пам’ятаємо завжди».

  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 456 | Додав: radvokit | Дата: 24.11.2017 | Коментарі (0)

    23 листопада відбулася нарада бібліотечних працівників міської ОТГ. Провела нараду в. о. директора Радивилівської МЦБ МЦБС Галина Гнатюк. В ході наради розглядалися питання звітності бібліотек за 2017 рік, планування роботи, основні її напрямки, пріоритети на 2018 рік, а також робочі моменти.

    А ще бібліотечні працівники отримали інструктаж з питань пожежної безпеки, який провів державний інспектор з нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки Радивилівського району Олександр Орловський.

        

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 467 | Додав: radvokit | Дата: 23.11.2017 | Коментарі (0)

21 листопада в Дружбівській школі разом з усією Україною відзначали День Гідності та Свободи України. Відзначення цієї дати розпочалося покладанням квітів до меморіалу Слави членами учнівського самоврядування. Класні керівники провели виховні години «Україна гідна свободи». У бібліотеці Соболевська Н.М організувала тематичну виставку літератури «Герої не вмирають». Педагогом –організатором Ящун Т.М. проведено загальношкільну лінійку «Україна- –країна нескорених !», в ході якої вчитель історій Кашуба Л.М. пригадала історичне минуле України, географічні дані, хвилиною мовчання вшановано пам’ять Героїв Небесної Сотні та спільно з учнями прочитано молитву за Україну. Проводячи захід, ми намагалися докласти свою часточку до збереження миру і єдності в нашій Батьківщині. Усі ми сподіваємося, що найзаповітніше бажання українців сьогодні – жити під мирним небом України здійсниться обов’язково.

   

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 464 | Додав: radvokit | Дата: 23.11.2017 | Коментарі (0)

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 423 | Додав: radvokit | Дата: 20.11.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 21 22 »