Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 12:15
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2018 » Березень » 11

    Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щоразу новим, неповторним. У Шевченківські дні відбувається багато різних акцій не лише в Україні, але й в нашому місті. 
    В рамках міських заходів до відзначення 204-ої річниці з дня народження Т. Г. Шевченка та вшанування 157-их роковин з дня смерті українського поета зі світовим іменем, в Радивилівській міській бібліотеці відбулися Шевченківські читання «Єднаймо душі словом Кобзаря». Особливість цих читань полягала в тому, що усі бажаючі мали можливість  прочитати улюблену поезію Кобзаря, тим самим вплітаючи її у символічний вінок вдячності та вічної шани поету. Близько 30 поезій Тараса Шевченка прозвучало у виконанні учнів міських  шкіл: Назара Войтовича, Ангеліни Бражнікової, Павла Капусти, Ангеліни Гаврилюк, учениці професійного ліцею Катерини Мовчан,  краєзнавця і поета, ветерана афганської війни, викладача професійно-технічного ліцею, депутата міської ради Василя Ярмуся, талановитої мисткині  слова  Надії Вечорко, членів клубу «Надвечір’я»: Марії Федорович, Павла Кардаша, Івана Пастівничного, Павла Сотнічука, Галини Бардецької, Ганни Дудки, Катерини Романюк, Валентини Большакової, а ще друзів бібліотеки Галини Гусневської та Степана Нагорного. Кожен з читців торкався серцем Шевченківських творів, проймався їхнім духом, поринав у царство мудрого й красивого, правдивого й цінного, сильного й  ласкавого, доброго й мужнього Кобзаревого слова. 

   

     Закінчився захід одночасним прочитанням вірша «Любіть Україну краплиночку раю».
     В ході читань прозвучали пісні на слова поета: «Заповіт», «Тече вода з-під явора» та «На високій дуже кручі» у виконанні учасників клубу «Надвечір’я».
Кожен народ читатиме Шевченка по-своєму, як, зрештою, по-своєму читає його кожне нове наступне покоління, беручи з невичерпно щедрої спадщини його те, що на даному відтинку історії є найближчим, найжагучішим для людей сучасності. 
     Сьогодні Шевченківські читання особливі, тому що зі сльозами на очах відродилось Шевченківське слово та засяяло по-новому -  зі скорботою, трагедією, надією… Великий Пророк  пробудив відданість, гідність та патріотизм.
Дякуємо всім учасникам заходу!

    

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 654 | Додав: radvokit | Дата: 11.03.2018 | Коментарі (0)