Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 15:56
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2017 » Липень » 10

Міська бібліотека для дітей розширює свій простір на літньому майданчику в парку. Всі, хто  завітав до міського парку, мали можливість познайомитися з книжковими новинками та дитячими періодичними виданнями. Дітлахи  залюбки поринули в чудову книжково-казкову країну  під відкритим небом. Читання  та перегляд нових книжок додало відвідувачам гарного настрою, налаштувало на добро, розширило дитячий кругозір. З великим задоволенням маленькі кмітливчики розгадували кросворди, загадки, розміщені в дитячих журналах.

Категорія: Дитяча бібліотека | Переглядів: 573 | Додав: radvokit | Дата: 10.07.2017 | Коментарі (0)

«Надвечір’я» - в назві цій ще й пора життєва,
Ніби в далі голубій золотиться нива.
Сонце промені палкі нам ще посилає.
Хай же довго в цім житті вечір нас чекає!

Із чим у більшості людей асоціюється старість? Із глядінням онуків, посиденьками та теревенями із сусідами на лавочці, а ще постійним скарженням на здоров’я. Безрадісна картина. Однак є ті, хто не хоче миритися із подібним шаблоном, хто щодня знаходить можливість залишатися активним, позитивним та креативним. Адже у пенсіонерів є одна, але дуже вагома перевага перед рештою суспільства – наявність великої кількості вільного часу.

Ось уже 25 років в Радивилівській бібліотеці працює клуб «Надвечір’я», який зібрав небайдужих талановитих людей, котрі цінують кожну мить свого унікального і неповторного життя, вміють радіти кожній прожитій хвилині, відкривають у собі нові грані, пізнають світ і отримують задоволення від тисячі дивних речей на світі, а ще своєю позитивною енергією, запальною піснею, дотепним гумором створюють хороший настрій не лише собі, але й оточуючим.

Для членів «Надвечір’я» слово «старість» просто не існує, адже вони її не відчувають. Надвечірянці мають панацею від тягаря прожитих років і готові подарувати її кожному, хто долучиться до їхньої дружньої компанії.

Історія нашого колективу почалася з 1992 року. Тоді, в  колишніх вчителів Несесюк Устини Миколаївни та Малецької Катерини Казимирівни виникла ідея згуртувати в стінах бібліотеки місцеву інтелігенцію зрілого віку – колишніх учителів, медиків, працівників культури, державних службовців, ветеранів війни і праці – людей, які багато працювали у своєму житті, здобули шану і повагу, відкритих до чужого болю й готових поділитися своїм життєвим досвідом, думками й мріями. Планувалося збирати літніх людей на посиденьки, для спілкування, вшанування, але з часом помітили, що всі  заходи починалися і закінчувалися піснею, причому одна пісня змінювала іншу.

Не довго думали й над назвою клубу. Підказкою стала відома й улюблена у 90-х роках українцями телевізійна  передача «Надвечір’я», яку вела жінка з великою душеюТамара Щербатюк.

Головою клубу стала Катерина Казимирівна Малецька, яка 20 років очолювала цей прекрасний  колектив. Її життя було до  краю наповнене новими ідеями, добрими словами і  цінними порадами. На превеликий жаль, Катерини Казимирівни, як і більше 30-ти її активних учасників уже немає в живих.

Періодично склад нашого колективу оновлювався, з'являлися нові талановиті люди, прослідковувалася тенденція до омолодження складу «Надвечір’я».

Хто ж ці люди, яким Всевишній послав неоціненний дар – голос – чистий, дзвінкий і сильний? Вони - турботливі мами та тати, бабусі та дідусі, вірні дружини та чоловіки. Вони - звичайнісінькі люди - пенсіонери, котрі серед напружених і не завжди безхмарних буднів знаходять час прийти до бібліотеки на репетиції, в будь-яку погоду, не дивлячись ні на що.

Жіночий склад ансамблю: Марія Олександрівна Іванюк, Галина Петрівна Бардецька, Ганна Григорівна Дудка, Катерина Миколаївна Романюк, Марія Петрівна Попович, Галина Петрівна Климчук, Віра Андріївна Шевчук, Галина Данилівна Клюй, Валентина Олександрівна Большакова. А ще Ганна Самсонівна Марчук . І хоч сьогодні вона по стану здоров’я не може відвідувати наш клуб, та ми її чекаємо з нетерпінням і зичимо міцного здоров’я.

Особливої  поваги та вдячності  заслуговує за свою копітку працю голова клубу та його музичний керівник Марія Володимирівна Федорович. Ця маленька жіночка постійно у творчому пошуку з підбору репертуару, наполегливо працює над підвищенням рівня виконавської майстерності, а ще пише неповторні пісні. Пані Марія знаходить до кожного підхід, намагається  розкрити таланти та зробити звучання ансамблю  злагодженим і неповторним.

Є ще в нашому клубі 7 чоловіків. Та ще й яких? Справжніх, добрих і щирих. Вони – окраса нашого жіночого  товариства: Михайло Гнатович Цап’як, Петро Васильович Лисак, Іван Семенович Семенюк, Павло Миколайович Сотнічук, Іван Васильович Пастівничий, Павло Йосипович Кардаш, Василь Іванович Філіпчук.

Основне у житті надвечірянців – пісня. Вони несуть її людям і  цим самим приносять душевне задоволення не лише собі, але й оточуючим.

Пісні викликають у слухачів сльози печалі або радості, тобто несуть у собі потужний емоційний заряд, закладений у їхньому змісті та майстерному виконанні.

Співаки живуть лише на ентузіазмі, відігріваючи душу піснями, гармонізуючи настрій та погоду в сім’ї та житті.

Напередодні 25-річного ювілею хочеться висловити слова щирої вдячності в минулому активним учасницям художньої самодіяльності клубу: Надії Володимирівна Пархоменко, Надії Антонівні Корсунюк, Ганні Адамівні Луц, Лідії Іванівні Козак, крім того: Марії Семенівні Юрчук, Валентині Володимирівні Похільченко, Галині Гаврилівні Мирній, Надії Іванівні Копцюх  і всім нашим улюбленим глядачам, які завжди відгукуються на запрошення і під враженням від пісень віддячують виконавцям за натхненні виступи вигуками «Браво!», «Молодці!» та щирими оплесками.

Кожен відвідувач клубу „Надвечір’я” – це неповторна особистість, його історія. З самого початку й до сьогодні "Надвечір’я" сповідує повагу й щирість в спілкування з глядачами, зустрічі лише на радість, на спокій душі.

Клуб живе, діє, об’єднує людей, дає їм розраду, дарує чудові хвилини гарного настрою.

То ж запрошуємо всіх жителів та гостей міста на святковий концерт з нагоди 25-ти річного ювілею клубу «Надвечір’я», який відбудеться 16 липня 2017 року  о 14 год. в приміщенні кінотеатру.

Ми запрошуєм, друзі, в надвечірню годину

На великий концерт, що зігріє серця,

Об’єднає, згуртує в єдину родину,

І на многії літа їй не буде кінця.

Організатор та ведуча заходів Лариса Рукінова

Категорія: Клуб "Надвечір'я" | Переглядів: 500 | Додав: radvokit | Дата: 10.07.2017 | Коментарі (0)