Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 13:13
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2016 » Січень » 12

  

    Майдан та збройний конфлікт на сході України спричинив справжній поетичний сплеск. Нині вірші про дані події, здається, пишуть усі – і письменники, і читачі, пишуть діти,  дружини та матері, що відправили своїх батьків, коханих,  синів на фронт.

    Пишуть солдати у окопах та волонтери на шляху до фронту. Метри та початківці. Пишуть навіть ті, хто зі зброєю в руках захищає Україну. Мужність і героїзм, трагізм війни, «братерська» політика Кремля, віра  у перемогу– все це переплелося у творах   рівненських літераторів, зібраних у книгу – пам’яті «Революція гідності. Війна», яка вийшла в Рівне в  видавництві «Волинські обереги» в 2015 році.

    Книга присвячена сучасним борцям за Незалежність України   і  полеглим за неї героям.

    Це колективний збірник, адже ньому зібрано поезію, пісні, прозу 117 авторів. Головна відмінність її від інших – подання імен молодих воїнів, 86  полеглих героїв з Рівненщини з короткими біографічними даними.

    Поетичні, прозові і публіцистичні твори зображують велику  любов до цих безстрашних воїнів, які першими, переважно  добровільно, пішли  на захист Вітчизни.

    Презентацію книги – пам’яті «Революція гідності. Війна» провели члени Рівненської організації Національної спілки письменників України, поети  Микола Пшеничний та Галина Гнатюк.

   

    Ведуча заходу завідуюча відділом обслуговування бібліотеки Лариса Рукінова,  літератори вели мову про значимість подвигу полеглиг героїв та тих, хто й в ці дні боронить свободу на сході України задля нашого щасливого майбутнього. 

    Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв – своїх земляків : Івана Сови, Андрія Бєлкіна, Івана Лемещука, Ігоря Черняка, Андрія Нечипорука, Назара Крохмаля і всіх тих, хто віддав своє життя за честь і гідність, за Батьківщину та увійшов у безсмертя. А ще запалили свічку, щоб вона зігріла небо та зорі,  а ще душі померлих.

    На захід були запрошені родини загиблих воїнів АТО, яким були  вручені примірники даної книги, представники влади, громадськості, активні відвідувачі бібліотеки.

  

  

    У виконанні учасників клубу «Надвечір’я» прозвучали патріотичні пісні «Молитва за Україну» та «Сини України».

        

 

 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 891 | Додав: ya_nazik | Дата: 12.01.2016 | Коментарі (0)