Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 15:41
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2014 » Липень » 15

          Історія українського народу – це історія боротьби за волю і незалежність. Вона продовжується і нині. Ювілейний рік 200-ліття дня народження Тараса Шевченка ознаменував собою початок нової ери розуміння віщого слова великого сина українського народу. Сьогодні, як ніколи, справджуються пророчі слова генія українського народу Тараса Шевченка, над якими варто добре задуматись. Його ідеї важливі як ніколи. Зараз, коли Україна має утвердитися в національній єдності, щоб навести лад в державі, нам потрібні його настанови.

         Серед низки різноманітних літературний і мистецьких заходів, присвячених Року Тараса Шевченка і проведених в бібліотечних закладах району, одним з найяскравіших став мистецький захід «Лунає у пісні Шевченкове слово», який відбувся 13 липня в культурно – дозвілєвому  комплексі села Бугаївки.

       Непоборний дух Кобзаря витав в цей день у залі. Концертна програма, підготовлена членами клубу «Надвечір’я», який діє при центральній районній бібліотеці понад 20 років, запросила всіх глядачів поринути у світ музичної шевченкіани.   

        Прозвучало ряд відомих пісень на слова Тараса Шевченка, які вже давно стали народними, зокрема: «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої», «Зоре моя вечірняя», «Садок вишневий коло хати», «Заповіт» та інші.

         Відкриттям для глядачів стали пісні на слова Тараса Шевченка, написані сучасними композиторами, а саме: «Шлях до Тараса», «Ой, крикнули сірі гуси», «Ой, маю я оченята», «Туман долиною».

       На щастя, і в нашому краї є знаменні Шевченкові місця. Колись побував геніальний Кобзар на нашій землі, і пам’ять історії, хоча й без багатьох подробиць, але все ж зберегла його дорогий образ. Він відвідав місця Берестецької битви, де саме в червні – липні 1651 року відбулася одна з найбільших битв національно-визвольної війни українського  народу 1648 – 1654 років під керівництвом Богдана Хмельницького. Поезія, написана після  відвідин поля - це як реквієм загиблим. А коли зазвучали пісні «Ой, чого ти почорніло зеленеє поле» та «За байраком байрак» на очах у глядачів заблищали сльози.

     Захід завершився «Молитвою за Україну» до Небесного Батька. До глибини душі ця молитва пройняла всіх присутніх, бо кожен з них, як і загалом всі українці прагнуть, щоб на нашій у землі запанував мир, спокій та процвітання.

Жителі села Бугаївка висловили слова щирої вдячності надвечірянцям за змістовний концерт. А ті, в свою чергу, подякували глядачам за щирі оплески, а завідуючому клубу  Володимиру Войтишину за його організацію та гостинність.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 614 | Додав: ya_nazik | Дата: 15.07.2014 | Коментарі (0)