Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 21:26
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2013 » Серпень » 29

Елеонора Долгилевич народилася і виросла в місті Радивилів. Доля далеко закинула її від рідного дому. Понад 35 років пані Елеонора проживає в м. Волгоград. Вперше заявила про себе як письменниця, в журналі «Отчий край». В 2009 році вийшла з друку збірка її оповідань та замальовок  «Яблоки на асфальте».  

Щоразу, як тільки перебуває в відпустці, пані Елеонора приїздить в дорогий серцю  Радивилів, де її з нетерпінням чекають рідні, близькі та знайомі.

Перебуваючи в Радивилові, Елеонора Сергіївна завжди відвідує районну бібліотеку, де працівниками даного закладу організовуються зустрічі авторки з бібліотекарями району та їхніми читачами.

Так, нещодавно, в читальному залі  відбулась зустріч бібліотекарів з письменницею. Пані Елеонора ознайомила з новими творчими доробками: оповіданнями  «Снова готова», «Вора бей» та іншими.

 А ще Елеонора Сергіївна подарувала Радивилівській центральній районній бібліотеці електронне видання книги «Яблоки на асфальте».

Зустріч пройшла у форматі «Запитання – відповідь».

Скачати "Яблуки на асфальті"

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 586 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.08.2013 | Коментарі (0)

Давні дружні стосунки протягом багатьох років підтримують жителі  приміського села Лев’ятин та ансамбль клубу «Надвечір’я». Ось і цього року на прохання жителів даного населеного пункту  концертна бригада клубу «Надвечіря» з новою програмою була запрошена в гості. Дві години концерту дарували: ансамбль надвечірянців «Ще не вечір», солісти Марія Іванюк, Ганна Дудка, Ганна Марчук, чоловічий квартет у складі Петра Лисака, Миколи Парійчука, Михайла Цап’яка та Івана Семенюка, дует  у складі Віри Шевчук та Катерини Романюк.

  

На заході звучали українські пісні: «Ой, село», «Очі волошкові», «Дві долі», «Самогон», «Сало» та інші. Але найщиріше присутні зустрічали оплесками пісні, написані головою клубу, його музичним керівником Марією Федорович: «Узяв собі мужичок жінку удаленьку», «Поженилися сини», «Задивився Яків на вроду» та інші.

  

Окрасою заходу був виступ неперевершеної клубної гумористки Галини Бардецької. 

На прощання жителі села Левятин  подякували надвечірянцям за приємні години відпочинку, за професійну майстерність та гарні  враження. 

Надвечірянці, в свою чергу, висловили слова щирої вдячності  жителям села за гостинність, море квітів та хороший настрій.

 І щоб ніколи не зміліла мистецька скарбниця нашої  Радивилівської землі  такі  гарні, дружні відносини будуть підтримуватися і надалі.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 777 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.08.2013 | Коментарі (0)

Богдана Йосипівна Дурда. Народилася 24 травня 1940 р. в місті Бучачі Тернопільської обл. Закінчила Бучацьку ЗОШ №1. Працювала на будовах Донбасу, закінчила Львівський політехнічний інститут, хіміко-технологічний факультет. Працювала інженером-конструктором на Донецькому хімічному заводі і 25 років інженером-конструктором на Тернопільському комбайновому заводі. Деякий час проживала в м. Радивилів. Богдана Йосипівна – рідна сестра відомого в нашому краї лікаря-хірурга Івана Йосиповича Дурди.

Закінчила заочно Вищі курси іспанської мови та Університет мистецтв, факультет живопису і графіки в Москві. Володарка медалі Всеукраїнського фестивалю авторської пісні «Оберіг-93». Її перша персональна виставка відбулася в будинку культури «Ватра» в 1997р., друга в Обласній бібліотеці для молоді. Ілюструвала книжку «А що бачать очка» Марти Чопик. Богдана Йосипівна член обласного літературного об'єднання. Була 5 років головою творчих жінок "Доля".

Авторські пісні та поезії друкувались у газетах та збірках інших авторів. Вісім пісень ввійшли в збірник творів композиторів Тернопільщини «Мелодії тернового поля». У 1998 році пісня пані Богдани "Кроком руш, козаче” увійшла в число переможців обласного конкурсу "Голос серця”. В 1999 році пісня «Марш артилериста», аранжування Михайла Віятика, стала призером в конкурсі маршів для військових при Західному оперативному командуванні у Львові.

Перша окрема збірка поезії Богдани Дурди «На грані» вийшла в 2001 році, 2003р. – "Ріка життя", 2006р. – "Лабіринти долі”, 2008р. – "Дивосвіт”.

             Харизматична Богдана Дурда дуже задоволена тим, що робить, нікого не наслідує і має особливий підхід до своїх шанувальників.

         Пані Богдана передала до фонду читального залу Радивилівської центральної бібліотеки 5 примірників своїх книг. Тож запрошуємо до знайомства з творчістю талановитої жінки. 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 645 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.08.2013 | Коментарі (0)