Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 12:51
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2013 » Серпень » 27
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 525 | Додав: ya_nazik | Дата: 27.08.2013 | Коментарі (0)

    У новітній історії України є дата, яку можна назвати найважливішою - 24 серпня 1991 року. Саме вона стала точкою відліку, яка зафіксувала народження нової держави – незалежної і вільної України. Це була велика подія, яка дала українському народу можливість самому вирішувати свою долю.

    Цього року відзначається 22-га річниця з часу ухвалення Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України.

    З метою популяризації літератури  даної тематики, Радивилівська центральна районна бібліотека організувала серед бібліотек району пересувну книжкову виставку, так званий  літературний експрес під назвою «Єднаймо силу й добро на щастя України».

     Книжкова виставка  висвітлює широку панораму процесів державотворення, історичних, політичних, мистецьких подій; представляє галерею діячів, які в різні часи зробили свій вагомий внесок у розвиток України.

    У І-му розділі виставки Про давні часи в історії України представлена література з історії державотворення від найдавніших часів, про відомих державних діячів часів Київської Русі – «Україна: хронологія розвитку. Імперська доба. 1800-1907р.р.», «Історія русів», Крушинський В. «Історія України: Події. Факти. Дати» та ін.

    Другий  розділ виставки  «Наша слава не вмре, не загине» широко  відображає  історію українського козацтва, як етапу на шляху до незалежності України. Ця тема висвітлена у книгах таких як: „Історія українського козацтва”(нариси у 2-х томах), Реєнт О. «Усі гетьмани україни, „Козацькі вожді України” Б.Сушинського та ін..

     Третій розділ виставки  «Жовті й блакитні крила незалежності» розкриває  зміст  внутрішньої та зовнішньої  політики держави як в геополітичному контексті, так і в руслі світової цивілізації - «Здобуття Незалежності України» Т.1-2, «Україна: Фотоальбом», «Україна: утвердження незалежної держави» тощо.

    В останньому розділі виставки – «Рівненщина за роки Незалежності» представлено  краєзнавчі видання про сучасний соціально-економічний стан Рівненщини, літературу про історію, сьогодення, культуру краю, інформацію про відомих людей та цікаві новини. Зокрема, Виткалов С. «Рівненщина: культурно-мистецький потенціал», «Декоративно-прикладне мистецтво Рівненщини: колективна монографія», Пащук І. «Літературно-краєзнавча енциклопедія Рівненщини», «Культурна спадщина Рівненського краю», «Відомі люди Радивилівського краю» та ін.

    Книжково-ілюстративна виставка   діяла в публічно-шкільних бібліотеках системи  протягом серпня місяця. Бібліотечними працівниками  підготовлено та проведено цикл заходів для її популяризації: презентації   виставки за участю активу громади села, бесіди, огляди, індивідуальне інформування, публікації в пресі.

    Методичним відділом підготовлено ряд рекомендацій та  інформаційних матеріалів для бібліотечних працівників по відзначенню річниці Дня Незалежності /нові форми та методи роботи з популяризації даної тематики/.

    Під час святкування 22-ї річниці незалежності України діяла і виставка – продаж виробів народних майстрів Радивилівщини. У ярмарку  прийняли участь: родина  Петровських /скульптура, живопис/,  Олександра Коваль /художня фотографія/, Василь Гуменюк /різьба по дереву/, Галина Мирна /вишивка/ та інші.

   

   

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 503 | Додав: ya_nazik | Дата: 27.08.2013 | Коментарі (0)