Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 06:48
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » 2012 » Березень » 22
     Серед усіх закладів культури бібліотеки найбільше користуються довірою населення На сучасному етапі бібліотеки залишаються закладами, доступними широким верствам населення, адже саме тут можна безкоштовно отримувати інформаційні послуги. Однак інформаційні потреби відвідувачів бібліотек зростають, тому їхню діяльність необхідно модернізовувати. Яким чином це зробити, і що в першу чергу потребує оновлення, повинна вирішувати громада.
   
     На виконання звернення голови облдержадміністрації В.Берташа з 14 березня на Рівненщині стартують громадські обговорення «Якою має бути бібліотека нашої громади?, які триватимуть з березня по вересень 2012 року.
 
Шановна громадо!
 
    Подавши пропозицію у бібліотеки нашого міста (вул. Кременецька, 1 – центральна районна бібліотека, вул.Паркова, 11 – районна дитяча бібліотека) та публічно-шкільних бібліотек району Ви можете долучитися до громадських обговорень. Про хід обговорень Ви зможете дізнаватись зі сторінок газети «Прапор перемоги» та на веб-сайті центральної районної бібліотеки http//radlib.at.ua.
 
     Лише від кожного з нас залежить, якою буде завтра бібліотека нашої громади!
  Запрошуємо до обговорення!

 

 

 

Склад
оргкомітету громадських обговорень на тему:
«Якою має бути бібліотека нашої громади?»

Кот Іван Васильович

- голова оргкомітету, заступник голови Радивилівської райдержадміністрації

Члени оргкомітету:

Тимошейко Анатолій Григорович

- керуючий справами районної ради

Шуст Тетяна Олександрівна

- начальник відділу культури і туризму РДА

Войтишина Людмила Олексіївна

- директор Радивилівської ЦСПШБ

Гнатюк Галина Якимівна

- заступник директора ЦСПШБ по роботі з дітьми

Рукінова Лариса Володимирівна

- зав. відділу обслуговування ЦРБ

 Гусневська Галина Онуфріївна

- зав. методичного відділу ЦРБ

Савчук Галина Степанівна

- зав. відділу к ... Читати далі »

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 789 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 22.03.2012 | Коментарі (0)

     Відчуття рідної землі - це найсвятіше, що дароване Богом людині. Воно починається з першого слова, мовленого дитині батьками рідною мовою, з першого пізнання історичної, культурної, духовної спадщини тієї малої батьківщини, де явився на світ.
     Вивчати і знати літературу рідного краю - святий обов'язок кожної людини, яка прагне мати майбутнє як для себе особисто, так і для свого народу і держави. Великий О. Довженко писав: "Людина завжди повинна знати, звідки вона пішла в життя. Людина не має права бути безбатченком!" Любі друзі, у фонди Радивилівської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек надійшла нова література краєзнавчого напрямку.
 
     Хотілося б порекомендувати читачам літературно-краєзнавчий журнал Рівненщини Погорина №18/19 за 2011 рік. Тут надруковані прозові твори сучасних авторів С. Курінного "На перехрестях долі", Д. Годуна "Незаконнонароджений" та ін.; поезію М. Пасічника "Дерево обіч лісу", М. Степанюка "Моє Полісся - диво з див" а також дебют В. Люліч "Терпкий присмак осені" а для тих хто любить гумор М. Кащук "Якщо...", В. Титечко "Хабар за барана" та багато іншого матеріалу по літературознавству, історії, культурі.
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Літературно-критичний нарис Л. Воловець "Святослав Праск" - це глибокий і всебічний твір про життя і творчість члена Національної Спілки письменників України, лауреата літературних премій ім. Г. Чубая та ім. Світочів, відомого поета і прозаїка Рівненщини С. Праска, присвячена 70-річчю письменника і 50-ти річчю його творчої діяльності а також ін. авторів: Ю. Загорського "На острові", В. Ост "Сердце ангела", О. Євтушок "Пиво з абрикосів", А. Волошина "Моя душа і в сутінках відверта" та ін.
   
 
 
 
 
 
Запрошуємо тих, хто цікавиться літературою про рідний край ознайомитися з даними книгами.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 728 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 22.03.2012 | Коментарі (0)

     В Рівненській державній обласній бібліотеці відбулося офіційне оголошення результатів першого обласного фестивалю-конкурсу інноваційного бібліотечного досвіду «Бібліофест» та нагородження переможців. Ініціаторами проведення фестивалю були Рівненська державна обласна бібліотека, обласні бібліотеки для юнацтва та для дітей, обласне відділення Української бібліотечної асоціації, управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, обласна організація профспілки працівників культури.
    Конкурс, що не має аналогів в Україні, на Рівненщині проходив вперше і набув широкого резонансу серед бібліотечної громади краю. В конкурсі взяла участь кожна п’ята бібліотека-філіал області, а також всі центральні районні бібліотеки.
    Мета «Бібліофест» - виявлення творчих ініціатив бібліотечних спеціалістів, ефективних форм бібліотечного досвіду для залучення читацьких груп в бібліотеку. На конкурс було надіслано 125 проектів: на обласному рівні представлено 18 досвідів, на районному (міському) – 24, на сільському – 83 роботи. Роботи оцінювались у 4-х номінаціях: «Активна аудиторія», «Молодіжна ініціатива», «З ІКТ на «Ти», «Професійний креатив».
    Переможці визначались за найбільшою кількістю набраних балів серед бібліотек-філіалів, центральних районних(міських) та серед обласних книгозбірень. Приємно, що в номінації «Активна аудиторія» завідувачка відділу обслуговування центральної районної бібліотеки Рукінова Лариса Володимирівна отримала максимум балів та посіла перше місце за творчий та новаторський підхід у роботі клубу «Надвечір’я».
 
Всі учасники «Бібліофест» отримали сертифікати, а переможці - дипломи та цінні подарунки.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 740 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 22.03.2012 | Коментарі (0)

 
     Літопис державотворення продовжується У фонди Радивилівської централізованої системи публічно-шкільних бібліотек для пункту доступу громадян до офіційної інформації надійшла книга "Здобуття незалежності України 1991":ІсторІя проголошення, документи, свідчення. У 2 т. - Житомир : Рута, 2011.-752с.
    Це видання, підготовлене редакційною радою Асоціації народних депутатів України, є документально-публіцистичною розповіддю про проголошення незалежності України у серпні 1991 року.
    До книги включені документальні матеріали, що стосуються процесів 1990— 1992 pp. у Bepxoвній Раді України з підготовки, поступу до власної державності, безпосередньо проголошення незалежності України та перших кроків нової дсржави, - правові акти, стенограми обговорення найважливіших питань і результати голосування та інші, - а також статті вчених-істориків та спогади і роздуми народних депутатів України та деяких інших політиків. Розповідь про здобуття незалежності України ілюструється фотографіями того часу. Книга призначена для широкого кола читачів: політиків, істориків, журналістів, допитливих, патріотичних читачів - усіх, хто цікавиться сучасною історією України, історією її боротьби за незалежність, свободу, демократію.
    Всіх, кого зацікавили дані книги просимо завітати до читального залу центральної районної бібліотеки.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1112 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 22.03.2012 | Коментарі (0)