Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 13:12
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Новини бібліотеки
 «Ніяка інша наука не розкриває свої ворота
перед читаючою публікою так широко, як історія»
Йохан Хьойзінг
 
    Історія – це невичерпна криниця наших знань про минуле нашої країни, яка складається з історії окремих її частин – самобутніх і неповторних. Саме таким неповторним куточком України є Рівненщина. Ми сподіваємося, що матеріали, які представлені на нашій виставці, дозволять вам більш чітко зрозуміти витоки історії і представити можливі шляхи подальшого розвитку суспільства. Одержані знання допоможуть глибше зрозуміти епоху, що вивчається, озброять історичними знаннями, дадуть уявлення про діяльність і роль історичних осіб в історії, стимулюватимуть до подальшого проникнення в світ історії.
    Перед вами відкриваються сторінки вашої Батьківщини, ім`я якій - Рівненщина. Ознайомившись з літературою цієї виставки, ви переконаєтеся, що Рівненщина - рідний дім не лише для жителів краю. Тож відкривайте для себе світ історії: читайте, дивіться і думайте.
    З представленою літературою ви можете ознайомитися у читальному залі Радивилівської районної бібліотеки.
 
    Чеслав Хитрий Минувшина Рівненщини – далека і близька. – 3-е вид. доп. / Ч. Хитрий. – Рівне : Волинські обереги, 2011. -664 с.
     Автор цієї книги знайомить читачів з минулим нашого краю, невідомими раніше матеріалами архівів, публікаціями і працями польських авторів, які донедавна чомусь оминалися місцевими авторами. Автор не просто описує історичні події, а робить акцент на людських долях: намагається переживання героїв відобразити у книзі, подати усю правду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Виткалов С. Рівненщина: культурно-мистецький потенціал в парадигмах сучасності : монографія. – Рівне / С. В. Виткалов. – Рівне, 2012. – 416 с.
    Автор досліджує витоки культурного життя Рівненщини: стан і роль освіти в подальшому розвитку мистецької діяльності, форми нових культурно-мистецьких ініціатив. Він сподівається, що матеріали цієї книги сформують достатнє враження про сучасний культурний потенціал області, а також прислужать до підготовки наступних досліджень із культурно-мистецької проблематики в інших регіонах України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Пономарьова Т. О. Світла особистість імперії темряви В. Г. Короленко на Рівненщині : джерела, літературні дослідження та краєзнавчі нариси / Т. О. Пономарьова ; Рівнен. обл. крає знав. Музей. – Рівне : ВАТ «Рівненська друкарня», 2010. – 304 с.
    У книзі доцента кафедри культурології Рівненського державного гуманітарного університету Тетяни Пономарьової репрезентовано дослідження літературних джерел (так званий «волинський цикл» творів В. Короленка), мемуарних і офіційних документів, образотворчих пам’яток: малюнків, фотографій та ін. Дитинство і юність Володимир Короленко провів на Волині. До рівненських адрес Короленка та його родини належать Радивилів, Степань, Дубно, Рівне, Харалуг Корецького району, Корець і Клевань.
    Книга, яка відображає період життя видатного російського письменника Володимира Короленка у поліському краї, буде цікавою для істориків, філологів, любителів літератури, краєзнавців.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Боровець Борис Михайло Яцковський у документах, віршах і листах / Б. Боровець. – Рівне : Письменницька робітня «Оповідач», 2010. – 152 с.
    Книга – присвячена забутому краянину – етнічному полякові з українською душею – М. Г. Яцковському, який відстоював право існування української мови. Спадщина та діяльність земляка автора належно розглядається в контексті суспільно-політичного, культурного життя з розкриттям його кола спілкування з діячами культури, науки. Представлений у книзі матеріал переконує, що автор прагнув «докопатися» до того, що саме М. Яцковського за походженням з польського родоводу сформувало як українського літератора.
    Автору вдалося відтворити образ земляка з-над Случа, розкрити його невтомну діяльність для поліщуків, разом з тим поцінувати діячів науки , культури. Автор сподівається, що запропонована праця допоможе глибше доторкнутися до сутності україно-польсько-російських взаємин через думки, діяння Яцковського.
 
 
 
 
 
 
 
 
    Савчин Л. Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр / Л. Савчин. – Монографія. – Рівне : Волинські обереги, 2010. – 332 с.
    Історія Рівненського обласного академічно-драматичного театру є предметом зацікавлення. В книзі розкрито тло становлення Рівненського театру від перших свідчень. Широкою є палітра гастролей театру та фестивалів, в яких він брав участь. Характеристика й висвітлення галереї творчих портретів рівненських театральних митців винятково заслуговує на увагу. Ознайомлення з монографією допоможе сучасній молоді не лише зрозуміти сутність мистецтва, а механізм його функціонування. Видання пропонується всім, кого цікавить історія українського театрального мистецтва, хто палає любов’ю до мистецького вогнища і окриляє душу від побаченого на сцені.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Народна творчість : культурно-просвітницький вісник. – Рівне, 2012. – Виходить двічі на рік
    В монографії ставиться за мету відтворити культурний потенціал краю, розкрити історичне підґрунтя культурних процесів області. Саме тут аналізуються витоки художнього життя міста, зосереджена інформація про сучасний культурно-мистецький потенціал Рівненщини, висвітлюється також роль та форми діяльності національних меншин у справі збереження власної культурної спадщини. Ця монографія цікава широким підходом до проблеми мистецтва і його творців і складе яскраву сторінку у вивченні культурно-мистецького поступу Рівненщини.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    Мельник Н. Святі місця землі моєї … / Н. Мельник. - Хотин, 2012. – 328 с.
    Книга оповідає про 300-літню історію села Хотин та прилеглої місцевості, в основу її написання лягли матеріали Свято-Покровського храму с. Хотин, дані з архівів, приватних листів, спогадів кількох поколінь села та навколишніх сіл Радивилівського району з метою висвітлення релігійної та культурно-історичної пам’яті «святих місць землі моєї…»
    Читаючи книгу, читачі дізнаються про давні українські християнські традиції, які передавалися з покоління в покоління земляками автора.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 666 | Додав: ya_nazik | Дата: 06.02.2013 | Коментарі (0)

 
  
      В січні 2013 року виповнилось 75 років від дня народження визначного українського поета, перекладача, прозаїка, літературознавця, правозахисника, Героя України Василя Семеновича Стуса.
    Василь Стус – один із найактивніших представників українського культурного руху шістдесятників. За власні переконання в необхідності української культурної автономії творчість Василя Стуса була заборонена радянською владою, а сам поет був позбавлений волі.
 
 
    24 січня з нагоди 75-річчя від дня народження Василя Стуса, працівники центральної районної біблотеки провели в професійному ліцеї літературну годину «Трагічний, величний і вічний В.Стус». Присутні мали змогу переглянути книжкову виставку «Народе мій, до тебе я ще верну…»
 
  
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 710 | Додав: ya_nazik | Дата: 30.01.2013 | Коментарі (0)

  
 
    23 січня 2013 року, з нагоди 64-ї річниці від дня народження поета Григорія Чубая, в публічно –шкільній бібліотеці с. Березини, був проведений вечір пам’яті «В двадцятий вік не просто жити». В прекрасну зимову днину, коли все людство величає народження Ісуса Христа, вшанувати пам’ять нашого земляка Григорія Чубая прийшли родичі, сусіди, колишня вчителька, односельчани.
    І не просто вшанувати пам’ять, а перегорнути сторінки життя і творчості поета, ще раз відкрити його талант.
    Розпочався захід піснею «Березини- моє рідне село» у виконанні церковного хору Свято-Воскресенської церкви с. Бригадирівка. Ведуча заходу – бібліотекар ПШБ Людмила Іванівна Карлюк розповіла про життєвий шлях Григорія, запрошувала до слова настоятеля церкви отця Василя та сільського голову Юрія Андрійовича Костюка. Зворушили до сліз присутніх спогади колишньої вчительки Григорія Меланії Степанівни Павлюк.
 
  
 
 
    На заході лунали численні поезії поета. У виконанні Орисі Шевчук, Катерини Панасюк Ірини Савчук та Вікторії Соломко прозвучали поезії «Мовчання», «Плач Єремії», «Коли сміються діти» та уривок з поеми «Вертеп».
    По закінченні заходу присутні переглянули музейну експозицію «З весни – у вічність» , яка була створена в минулому році в бібліотеці.
    Гірко і боляче перегортати сторінки життя людей, які молодими пішли від нас у небуття. Як правило, це люди, які несли важкий хрест боротьби за правду і справедливість. Було запалено свічку пам’яті. І не тільки, щоб пам’ятали, а щоб світліше було і на землі і в наших душах.
    Вірші, написані талановитим поетом Грицьком Чубаєм ще довго будуть відлунювати в серцях земляків. Адже це частинка його душі, частинка його особистого переживання, частинка його самого.
 
 
Соломко Світлана Володимирівна, секретар сільської ради
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 615 | Додав: ya_nazik | Дата: 28.01.2013 | Коментарі (0)

    В районній бібліотеці для дітей відбувся семінар – практикум бібліотечних працівників «Акценти в роботі з дітьми: проблеми і перспективи». З привітальним словом до учасників семінару звернулася Л. Войтишина, директор Радивилівської ЦСПШБ; про стан, завдання і перспективи бібліотечного обслуговування дітей розповіла Л. Лісова директор Рівненської державної обласної бібліотеки для дітей, вона також презентувала свою бібліотеку виступом «Формування культури читання дітей: сучасний аспект». В ході семінару надавалися консультації «Інноваційні пріоритети діяльності бібліотек в обслуговуванні дітей: навчальні та ігрові методи», Г. Гнатюк, заступник директора ЦСПШБ по роботі з дітьми; «Проблеми читання та сучасні технології залучення дітей до бібліотеки та читання» В. Станіславчук, провідний бібліотекар РДБ; «Активні форми масової роботи з дітьми» Н. Сенчук, провідний бібліотекар РДБ, «Бібліотека і освіта: грані співпраці» Т.Герасимчук, провідний бібліотекар шкільного відділу НВК «школа №1 - гімназія».
    Для працівників публічно – шкільних бібліотек проведено презентацію книжково – ілюстративних виставок «Флотилія знань: курс на здійснення мрій», «Літературна планета», електронні презентації «Історія виникнення книги» , «Інноваційні технології в бібліотечному обслуговуванні», демонстрація відеофільму «Як створюється книга».
 
  
 
    Волонтерську допомогу з темою «Майстер – класи в бібліотеці як елемент художньо – естетичного виховання надала Валентина Ківільова – керівник гуртка будинку школяра «Об’ємна пластика», яка цікаво і захоплююче провела майстер – клас по виготовлення новорічної прикраси. Г. Гусневська провела бліц- опитування «Інновації чи традиційна книга в обслуговуванні дітей».
 
  
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 804 | Додав: ya_nazik | Дата: 11.12.2012 | Коментарі (0)

  Українські автори
 
215 років Котляревський Іван Петрович (1769-1838) «Енеїда» (1798)
195 років Гулак – Артемовський Петро Петрович (1790-1865) «Пан та собака» (1818)
180 років Квітка-Основ’яненко Григорій Федорович (1778-1843) «Конотопська відьма» (1833)
175 років Котляревський Іван Петрович (1769-1838) «Наталка Полтавка» (1838)
175 років Шевченко Тарас Григорович (1814 – 1861) «Тарасова ніч» (1838)
170 років Шевченко Тарас Григорович (1814 – 1861) «Назар Стодоля», «Розрита могила» (1843)
160 років Глібов Леонід Іванович (1827-1893) «Мірошник» (1853)
155 років Глібов Леонід Іванович (1827-1893) «Думка» («Як за лісом, за пролісом…») (1858)
150 років Вовчок Марко (1833-1907) «Кармелюк» (1863)
145 років Вовчок Марко (1833-1907) «Жива душа» (1968)
145 років Нечуй-Левицький Іван Семенович (1838-1918) «Дві московки», «Світогляд українського народу від давнини до сучасності» (1868)
140 років Вовчок Марко (1833-1907) «Тепленьке гніздечко» (1873)
135 років Нечуй–Левицький Іван Семенович (1838-1918) «Микола Джеря», «Бурлачка» (1878)
135 років Франко Іван Якович (1856 – 1916) «Boa constrictor (1878)
130 років Карпенко-Карий Іван Карпович (1845-1907) «Бурлака» (1883)
130 років Старицький Михайло Петрович (1840-1904) «За двома зайцями», «Не судилось» (1883)
130 років Франко Іван Якович (1856 – 1916) «Захар Беркут» (1883)
125 років Карпенко-Карий Іван Карпович (1845-1907) «Сто тисяч» (1888)
125 років Нечуй-Левицький Іван Семенович (1838-1918) «Пропащі» (1888)
125 років Пчілка Олена (1849-1930) «Світло добра і любови» (1888)
125 років Українка Леся (1871 – 1913) «Така її доля», «Святий вечір» (1888)
120 років Глібов Леонід Іванович (1827-1893) «Думка» («Турбується наш невсипущий світ», «Квіткове весілля», «Над Дніпром» (1893)
120 років Карпенко-Карий Іван Карпович (1845-1907) «Паливода XVIII століття» (1893)
120 років Коцюбинський Михайло Михайлович (1864-1913) «Маленький грішник» (1893)
120 років Мирний Панас Якович (1849-1920) «Лимерівна» (1893)
120 років Нечуй-Левицький Іван Семенович (1838-1918) «Над Чорним морем», «Поміж порогами» (1893)
120 років Старицький Михайло Петрович (1840-1904) «У темряві», «Талан» (1893)
120 років Українка Леся (1871 – 1913) Збірка поезій «На крилах пісень» (1893)
120 років Франко Іван Якович (1856 – 1916) П’єса «Украдене щастя» (1893)
115 років Грінченко Борис Дмитрович (1863-1910) «Веселий оповідач», «Землякам, що раз на рік збираються на Шевченкові роковини співати гімн» (1898)
115 років Кобилянська Ольга Юліанівна (1863-1942) «Valse melancolique» (1898)
115 років Коцюбинський Михайло Михайлович (1864-1913) «Відьма» (1898)
110 років Карпенко-Карий Іван Карпович (1845-1907) «Суєта» (1903)
110 років Старицький Михайло Петрович (1840-1904) «Розбійник Кармелюк» (1903)
110 років Франко Іван Якович (1856–1916) «Що таке поступ?» (1903)
105 років Коцюбинський Михайло Михайлович (1864-1913) «Intermezzo» (1908)
105 років Пчілка Олена (1849-1930) «Півтора оселедця» (1908)
100 років Вороний Микола Кіндратович (1871-1938) Збірка «В сяйві мрій» (1913)
100 років Дніпрова Чайка (1861-1927) «Зима й весна, або Снігова краля» (1913)
100 років Кобилянська Ольга Юліанівна (1863-1942) «За ситуаціями» (1913)
95 років Підмогильний Валер’ян Петрович (1901-1937) «Добрий Бог» (1918); «Гайдамака» (1918)
95 років Рильський Максим Тадейович (1895-1964) Збірка «Під осінніми зорями» (1918)
95 років Тичина Павло Григорович (1891-1967) Збірка поезій «Сонячні кларнети» (1918)
90 років Королів-Старий Василь Костянтинович (1879-1943) Збірка казок «Нечиста сила», «Русалка-жаба» (Львів, 1923)
90 років Підмогильний Валер’ян Петрович (1901-1937) «Син» (1923)
90 років Тичина Павло Григорович (1891–1967) «Сковорода» (уперше – «Шляхи мистецтва», 1923); «Прометей» (1923)
85 років Багряний Іван Павлович (1906–1963) «Рука» (1928), «Собачий бенкет» (1928)
85 років Васильченко Степан Васильович (1879–1932) «Мужицька арихметика» (1928)
85 років Куліш Микола Гурович (1892-1937) «Мина Мазайло» (1928)
85 років Сосюра Володимир Миколайович (1898-1965) Збірка поезій «Де шахти на горі» (1928)
80 років Антонич Богдан–Ігор Васильович (1909-1937) Збірка «Велика гармонія» (1933)
75 років Антонич Богдан–Ігор Васильович (1909-1937) «Зелена євангелія» (посмертне видання 1938)
75 років Бажан Микола Платонович (1904-1983) «Батьки й сини» (1938)
75 років Бичко Валентин Васильович (1912-1994) Книжка для дітей «Я хоч невеличка » (1938)
75 років Васильченко Степан Васильович (1879 – 1932) Збірка «В бур’янах» (посмертне видання 1938 р.)
70 років Багряний Іван Павлович (1906 – 1963) «Казка про лелек та Павлика – мандрівника» (1943)
65 років Багмут Іван Андріанович (1903-1975) «Щасливий день суворовця Криничного» (1948)
60 років Багряний Іван Павлович (1906 – 1963) «Огненне коло» (1953)
60 років Бойко Грицько Пилипович (1923-1978) «Малята – дошкільнята», «Мої друзі» (1953)
60 років Гончар Олесь Терентійович (1918-1995) Збірка «Дорога за хмари» (1953)
60 років Збанацький Юрій Оліферович (1914–1994) «Крилатий гонець», «Незабутнє» (1953)
60 років Павличко Дмитро Васильович (нар. 1929) «Любов і ненависть» (1953)
55 років Гончар Олесь Терентійович (1918-1995) Збірка «Чари-комиші» (1958)
55 років Костенко Ліна Василівна (нар. 1930) «Вітрила» (1958)
55 років Павличко Дмитро Васильович (нар. 1929) Збірка поезій «Чорна нитка» (1958)
55 років Сингаївський Микола Федорович (нар.1936) «Жива криничка» (1958)
50 років Близнець Віктор Семенович (1933-1981) «Ойойкове гніздо» (1963)
50 років Глазовий Павло Прокопович (1922-2004) «Іванець – Бігунець» (1963)
50 років Гончар Олесь Терентійович (1918-1995) «Тронка” (1963)
50 років Збанацький Юрій Оліферович (1914–1994) «Гвардії Савочка», «Каленикові пригоди» (1963)
50 років Іваненко Оксана Дмитрівна (1906-1997) «Маленьким про великого Тараса» (1963)
50 років Нестайко Всеволод Зіновійович (нар. 1930) «Космо-Натка» (1963)
50 років Симоненко Василь Андрійович (1935-1963) «Цар Плаксій і Лоскотон» (1963)
50 років Сухомлинський Василь Олександрович (1918 – 1970) «Дума про людину, «Моральний ідеал молодого покоління», «Шлях до серця дитини» (1963)
50 років Тичина Павло Григорович (1891–1967) «Тополі арфи гнуть» (1963)
45 років Багмут Іван Андріанович (1903-1975) «Життєпис слухняного хлопця» (1968)
45 років Бічуя Ніна Леонідівна (нар.1937) «Шпага Славка Беркути» (1968)
45 років Бойко Грицько Пилипович (1923-1978) «Шпаргалка – виручалка» (1968)
45 років Гончар Олесь Терентійович (1918-1995) «Собор» (1968) 45 років Загребельний Павло Архипович (1924-2009) «Диво» (1968)
45 років Малик Володимир Кирилович (1921-1998) «Посол Урус – шайтана» (1968)
45 років Нестайко Всеволод Зіновійович (нар. 1930) «Марсіанський жених» (1968)
45 років Чалий Богдан Йосипович (1924-2008) «Як Барвінок та Ромашка у вирій літали» (1968)
40 років Божаткін Михайло Іванович (1920-2010) «Подпасок с поста «Старик» (1973)
40 років Гуцало Євген Пилипович (1937-1995) «Дениско», «Шкільний хліб» (1973)
40 років Загребельний Павло Архипович (1924-2009) «Смерть у Києві» (1973)
40 років Нестайко Всеволод Зіновійович (нар. 1930) «Тореадори з Васюківки» (1973)
40 років Павличко Дмитро Васильович (нар. 1929) «Сонети подільської осені», Збірка для дітей «Де найкраще місце на землі» (1973)
40 років Сухомлинський Василь Олександрович (1918–1970) «Розмова з молодим директором школи» (1973)
40 років Тютюнник Григір Михайлович (1931 – 1980) Збірка казок «Степова казка» (1973)
35 років Вінграновський Микола Степанович (1936-2004) «На срібнім березі» (1978)
35 років Драч Іван Федорович (нар. 1936) «Сонячний фенікс» (1978)
35 років Качурін В’ячеслав Тимофійович (нар. 1942) «Там, где полюс недалек» (1978)
35 років Кремінь Дмитро Дмитрович (нар. 1953) «Травнева арка» (1978)
35 років Нестайко Всеволод Зіновійович (нар. 1930) «Пригоди Грицька Половинки» (1978)
35 років Почепцов Георгій Георгійович (нар. 1949) «Про в ... Читати далі »
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 46367 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 07.12.2012 | Коментарі (11)

    В бібліотеках системи відбулися різноманітні масові заходи: години спілкування,
години духовності, літературно-музичні композиції та години морально-етичного виховання на теми: «З вірою в серці», «Добро починається з тебе», «Душі людської доброта», «Життя потребує милосердя», «Раз добром зігріте серце вік не охолоне» та ін.
    3-го грудня, в день відзначення Міжнародного дня інвалідів, центральна районна бібліотека взяла участь в організованій Рівненською державною обласною бібліотекою інтерактивній конференції «Актуальні питання соціального захисту інвалідів: соціальні виплати, субсидії, пільги. Соціальні гарантії чорнобильцям», яка відбулась за участю спеціалістів Головного управління соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації з безпосередньою участю людей з обмеженими фізичними можливостями.
   Люди з особливими потребами та тим, хто опікується їх добробутом змогли безпосередньо поставити питання спеціалістам, які займаються проблемами людей з обмеженими фізичними можливостями.
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 726 | Додав: ya_nazik | Дата: 07.12.2012 | Коментарі (0)

    З 1 по 30 листопада в бібіліоінтернеті дві групи користувачів пройшли безкоштовні комп’ютерні курси і набули знання та навички роботи на комп’ютері, навчилися й без перешкод орієнтуватися у світовій мережі Інтернет, самостійно створювати електронні скриньки, а ще спілкуватися з однодумцями за допомогою соціальних мереж.
   Для багатьох з них робота за комп’ютером та подорожі в мережі Інтернет стали цікавим відкриттям. Вперше в житті люди, в т. ч. зрілого віку мали змогу навчитися користуватися комп’ютером, отримувати різноманітну інформацію за допомогою Інтернету тощо.
 

 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 521 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 06.12.2012 | Коментарі (0)

    З 1 по 30 листопада в приміщенні читального залу центральної районної бібліотеки функціонує пересувна книжкова виставка з фонду Рівненської державної обласної бібліотеки «Ветеринарія: діагностика та профілактика захворювань у сільськогосподарських тварин».
 
 
    Література з питань діагностики та профілактики захворювань у сільськогосподарських тварин, догляду за домашніми тваринами, птахівництва, профілактики та запобіганню поширення інфекційних хвороб та гігієни утримання сільськогосподарських тварин на виставці згрупована за розділами, тому дуже зручно орієнтуватися у підборі літератури. Цю літературу значно доповнюють текстово-ілюстративні матеріали, роздруковані з мережі Інтернет.
    До літератури, яка експонується на виставці, додано список літератури, в якому в алфавітному порядку дано перелік літератури. Серед неї найпопулярніші видання, зокрема: Кузьмин А.А. «Советы Айболита, или здоровье вашей собаки», Демидов Н.В. «Гельминтозы животных», Куриленко А.Н. «Лечение сельскохозяйственных животных», Бортничук В.А. «Хламидиоз свиней», «Болезни птицы», «Болезни собак» та ін., які зацікавлять не тільки ветеринарних спеціалістів, але й широке коло читачів.
    Список літератури на традиційних носіях доповнює список web-ресурсів.
    Тож запрошуємо всіх, кого зацікавлять ці матеріали, до бібліотеки на перегляд видань!
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 4096 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 26.11.2012 | Коментарі (0)

    Гірко і боляче перегортати сторінки життя людей, які молодими пішли від нас у небуття. Як правило, це люди, які несли важкий хрест боротьби за правду і справедливість безкомпромісно і чесно.
    Саме таким був і Григорій Чубай - талановитий, неординарний поет. Він прожив лише 33 роки. Магічне число, магічне життя, магічна творчість, дивовижним чином пронизана мотивами обраності та винятковості...
 
 
    Поет живе доти, доки його слова відбивають ритм у чиємусь серці, людина живе, доки згадка про неї змушує нас пам’ятати, що у світі не може стати менше добра без її присутності…
    Григорію Чубаю вдалось залишити свої слова тим, хто залишився після нього. Крім текстів, поет залишив свою історію, свій ліричний і трагічний сценарій життя.
    З метою увіковічення пам’яті талановитого поета,перекладача, нашого земляка, уродженця села Березини, в сільській бібліотеці була створена музейна експозиція «З весни – у вічність».
    Експозиція складається з 4 розділів: «Чубай з роду Гетьманів», «У пошуках розуміння себе і світу», «Феномен Григорія Чубая», «Продовжуючи себе в дітях».
    Переглянути музейну експозицію уже змогли багато жителів сільської ради: його ровесники, люди набагато старші, які знали його батьків, та і його самого, родина, сусіди, і, звичайно, молодь. Вони ознайомилися з маловідомими фактами життя і творчості поета, детальніше дізналися про його талант перекладача, художника, а ще доторкнулися до потаємних струн його душі, переглянули численні фотокартки, люб’язно надані для експозиції поетесою Марією Яковчук, вчителькою Григорія Чубая Меланією Павлюк та родиною Гетьман. Прикро, що багато земляків поета лише тепер відкривають для себе його неповторний талант.
    В січні 2013 року в день народження Грицька Чубая , в бібліотеці буде проведена презентація його творчості за участю родини, знайомих, однокласників і сусідів. А ще в цей день будуть лунати численні поезії нашого талановитого земляка, та спогади про нього.
    Музейна експозиція ніби створила відчуття присутності поета Григорія Чубая серед нас, земляків.
    Воскресити образ людини – це, мабуть, і є найкращим способом вшанувати пам’ять про неї.
 
Зав. ПШБ с. Березини Людмила Карлюк
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 2526 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 22.11.2012 | Коментарі (0)

Надвечір’я тихе й миле
Спливли літа, немов вода.
Хоч скроні наші посивіли,
Але душа ще молода.
 
 
 
   Клуб „Надвечір”я” - «родзинка» Радивилівської центральної районної бібліотеки.
   Щире бажання спілкуватися, співати, дарувати радість своїм мистецтвом об’єднало у 1992 році небайдужих до народної пісні, віршу, дотепного гумору людей у творчий колектив з яскравою назвою "Надвечір’я".
   20 років активного життя і яскравого, наповненого дозвілля – саме стільки працює клуб, який зібрав небайдужих талановитих людей, котрі цінують кожну мить свого унікального і неповторного життя, вміють радіти кожній прожитій хвилині, відкривають у собі нові грані, пізнають світ і отримують задоволення від тисячі дивних речей на світі, а ще своєю позитивною енергією, запальною піснею, дотепним гумором створюють хороший настрій не лише собі, але й оточуючим.
   Організатором і керівником колективу стала людина, яка була ініціатором створення даного колективу – Катерина Казимирівна Малецька. Вона зуміла, попри усі життєві негаразди, зберегти його, згуртувати в одну велику дружну родину. Катерина Казимирівна живе його інтересами, вболіває за кожного, хто регулярно відвідує клуб і хто вперше прийшов на зустріч. У неї повно нових ідей, готове добре слово і порада. Свого часу вона працювала в освіті, то ж дуже добре знає, якою необхідною є робота з людьми і для людей, організація їх дозвілля, тому із задоволенням взялась за цю непросту справу. Ось уже 20 років вона незмінна голова клубу.
    Впродовж двох десятиліть колектив був учасником незліченних свят, місцевого та районного рівнів, виступав перед жителями не лише нашого міста, але і інших міст України.
   У клубі завжди гарно, з настроєм проходили зустрічі з цікавими людьми, вечори - портрети, заходи, приурочені до визначних дат, вшанування іменинників, ювілярів тощо.
   Захоплення членів клубу найрізноманітніші. Є в ньому і поетеси, автори пісень, неповторні декламатори, гумористи, а ще рукодільниці, і куховарки. Є і справжні берегині української пісні, які пам'ятають безліч старовинних пісень, зачаровують слухачів неповторним звучанням. Окраса клубу – вокальний ансамбль «Ще не вечір».
   В день 20-ти річного ювілею линули слова щирої подяки активним надвечірянцям – Ніні Пилипівні Лемешко, Софії Михайлівні Матвєєвій, Галині Василівні Забрідній, Марії Семенівні Юрчук, Галині Іванівні Павелко, Валентині Володимирівні Похільченко, Галині Гаврилівні Мирній, Євстолії Олександрівні Бузіній, Надії Іванівні Копцюх,Тамарі Федорівні Балаковій, Катерині Петрівні Худолєєвій, Олені Іванівні Порицькій та подружнім парам – Лідії Іванівні та Олегу Антоновичу Козакам, Лідії Дмитрівні та Івану Опанасовичу Доманським, Маріїі Яківні та Михайлу Карповичу Горлачам.
   Кожен відвідувач клубу „Надвечір’я” – це неповторна особистість, його історія. А загалом всі разом – це велика родина.
   Слова щирої вдячності були сказані людям з великої букви, нашим спонсорам – меру міста Миколі Аракеловичу Карапетяну та всьому його колективу, директору ВАТ " Маяк” Володимиру Івановичу Ткачуку, директору комбінату хлібопродуктів Віктору Миколайовичу Железняку, директору агроптахофірми «Крупець» Володимиру Олександровичу Варфалюку, директору молокозаводу Анатолію Івановичу Грисюку, начальнику відділу культури і туризму Тетяні Олександрівні Шуст, директору ЦСПШБ Людмилі Олексіївні Войтишиній, директору територіального центру Миколі Івановичу Малишкіну, керівнику Всеукраїнської асоціації пенсіонерів Володимиру Васильовичу Дзьобаку, голові районної ветеранської організації Василю Андрійовичу Бондарю, працівникам районного радіомовлення та редакції районної газети " Прапор перемоги” та його редактору Василю Іларіоновичу Семеренко, директору пошиву одягу Людмилі Миколаївні Бурделяк та працівникам її колективу, підприємцям Юрію Івановичу Джуню та Віктору Григоровичу Братащуку і всім – всім, хто в різні періоди діяльності клубу надавали матеріальну допомогу та моральну підтримку і відносилися до цієї благородної справи з розумінням та милосердям.
   Особлива подяка була висловлена голові обласного благодійного фонду «Любіть Україну» Данилу Михайловичу Корилкевичу та Генеральному директору ПП «Агро – Експрес – Сервіс» Сергію Степановичу Костючко за допомогу в придбанні сценічних костюмів.
   У архіві клубу дбайливо зберігаються вирізки з газет, фотографії, вірші, відеофільми та інші матеріали. Все це — історія «Надвечір”я», яка дорога кожному його члену.
   Святкування 20-річного ювілею клубу відбулося 11 листопада в приміщенні кінотеатру. З вітальними словами до ювілярів зверталися: заступник голови райдержадміністрації Іван Васильович Кот, міський голова Микола Аракелович Карапетян, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Тетяна Олександрівна Шуст, директор ЦСПШБ Людмила Олексіївна Войтишина, голова районної ветеранської організації Василь Андрійович Бондар, численні гості та запрошені. Ансамбль надвечірянців «Ще не вечір» подарував присутнім чудовий концерт. Захід доповнювали презентації – «Місце зустрічі – клуб «Надвечір’я» та «Світлини клубу».
   Було в цей день багато подарунків, « море» квітів, і, звичайно святковий торт.
   Клуб живе, діє, об’єднує людей, дає їм розраду, дарує чудові хвилини гарного настрою.
   Згадуйте вчора, живіть сьогодні і сподівайтеся на завтра...
   Тож з ювілеєм, улюблений, клубе!
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 731 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 16.11.2012 | Коментарі (0)

    25 жовтня ц.р. в центральній районній бібліотеці відбувся семінар-практикум для бібліотечних працівників району «Формування і підтримка інтересу до читання в молодіжному середовищі: публічна бібліотека в процесі трансформації».
    В програмі семінару - виступ директора ЦС ПШБ Л. Войтишиної про завдання і перспективи бібліотечної галузі району, консультація провідного бібліотекаря відділу обслуговування ЦРБ О.Надорожної «Інформаційні потреби молоді та завдання бібліотек по їх забезпеченню».
    Жвава дискусія розгорілась на засіданні Круглого столу під час обговорення питання «Сучасні методи та форми роботи з учнівською та студентською молоддю», де учасниками було висловлено «за» і «проти» традиційних та новітніх форм обслуговування користувачів.
    Про перспективи створення та діяльності Пунктів Доступу Громади /ПДГ/ до офіційної інформації в бібліотеках системи вела розмову провідний бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ Л.Белей.
 
 
    Під час практичного заняття «Презентація повнотекстових БД ИРБИС центральної районної бібліотеки» бібліограф ЦРБ Ю.Саленко дала рекомендації щодо їх практичного використання. На завершення у супроводі провідного методиста ЦРБ В.Копцюх увазі присутніх було представлено електронну презентацію «Інформаційний сервіс бібліотеки».
 
 
    Почерпнувши немало корисної інформації учасники семінару повернулись на свої робочі місця.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1491 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 30.10.2012 | Коментарі (0)

    4 жовтня в бібліотеці професійного ліцею проведено день спілкування для молоді «Місце зустрічі – соціальні мережі».
 
 
    Провідний бібліотекар юнацького абонементу ЦРБ Олена Надорожна розповіла про те, яке значне місце в житті користувачів займають соціальні мережі. Ознайомила з основними майданчиками для спілкування, в яких переважно спілкується молодь та основними моментами реєстрації на сайтах.
 
 
    По закінченні заходу бажаючі на практиці застосовували набуті знання і самостійно реєструвалися в соціальних мережах.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 5077 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 05.10.2012 | Коментарі (0)

    28 вересня у центральній районній бібліотеці відбулося урочисте святкування Всеукраїнського дня бібліотек, на яке завітали голова районної державної адміністрації Олег Васильович Бернацький та директор комбінату хлібопродуктів, депутат обласної ради, представник обласного благодійного фонду «Любіть Україну» Віктор Миколайович Желєзняк.
    Олег Васильович привітав всіх присутніх зі святом та вручив директору ЦСПШБ Людмилі Олексіївні Войтишиній подарунковий сертифікат на суму 1000 грн. на придбання для центральної районної бібліотеки мультимедійного екрана. Віктор Миколайович як представник фонду «Любіть Україну» подякував бібліотечним працівникам і місцевому краєзнавцю Надії Андріївні Мельник за популяризацію краєзнавства в нашому районі та видання книги «Святі місця землі моєї…» і подарував цифровий фотоапарат.
    На святі було проведено підсумки районного конкурсу «Кращий бібліотечний плакат». Начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Тетяна Олександрівна Шуст і директор ЦСПШБ Людмила Олексіївна Войтишина відзначили кращі роботи учасників конкурсу і нагородили їх грамотами та подарунками за творчий підхід щодо створення реклами бібліотечного закладу та його діяльності.
 
 
    В рамках програми свята відбулася презентація книги Надії Андріївни Мельник «Святі місця землі моєї…». Автор розповіла про історію її створення, про людей, які долучились до підготовки матеріалу та історичні факти, відображені в книзі. Священик Свято-Покровського храму с.Хотин о.Олександр Прокопчук та вчителька географії Хотинської ЗОШ Тамара Ковальчук висловили слова вдячності Надії Андріївні за цікавий зібраний матеріал, пригадали деякі історичні моменти, описані у виданні, поділились своїми спогадами.
 
 
    Учасники заходу переглянули електронні презентації «Тобі історія розкаже, як край наш жив» /до книги «Святі місця землі моєї…»/, «Життя бібліотек системи 2012 року у світлинах», підготовлені працівниками центральної районної бібліотеки.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 698 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 02.10.2012 | Коментарі (0)

    Протягом І туру громадських обговорень /березень-квітень/ та ІІ туру - /травень – серпень/ в процесі опитування громади району працівниками центральної районної бібліотеки, районної дитячої бібліотеки, публічно-шкільних бібліотек проводились анкетування, інтерв’ювання, усні бесіди, спостереження тощо.
 
 
    Реклама громадських обговорень, які проходили в районі, забезпечувалась на сайтах бібліотек системи, у місцевій пресі, на сесіях міської, сільських рад, засіданнях педрад загальноосвітніх закладів, на підприємствах та організаціях населених пунктів. Діяла наочна реклама в міській раді, сільських радах, ФАПах, відділеннях зв’язку, магазинах, зупинках транспорту тощо.
    В ході вивчення громадської думки використовувались відкриті засідання, виступи у засобах масової інформації, подавались усні та письмові зауваження, пропозиції та рекомендації, здійснювались опитування та анкетування громадян. В більшості бібліотек системи за тематикою громадських обговорень проведено круглі столи, в яких взяли участь представники влади, інтелігенції, громадські організації, читацький актив.
    На засідання виносились пропозиції про збільшення площі бібліотек, придбання сучасних меблів, комп’ютерної техніки та організацію доступу до Інтернету, навчання роботі на комп’ютері та ведення пошуку інформації в Інтернет-мережі, поповнення фондів новою сучасною літературою та періодичними виданнями, виділення місць для ігрових кімнат для дітей тощо.
 
 
    В результаті громадських обговорень «Якою має бути бібліотека нашої громади?» виявлено думку громади про бібліотечні послуги, їх рівень, обговорено проблемні питання функціонування книгозбірень нашого району.
    В районі нараховується 20 сільських рад та 1 міська рада. Населення району становить 37635 чол., 10380 чол. - в місті Радивилів.
    Обговоренням було охоплено населення 71 населеного пункту, в т.ч. міста Радивилів. Згідно результатів узагальнення матеріалів опитування, що проходили в районі, в акції взяли участь 17127 респондентів, що становить 46.3% населення, в т.ч. сільського – 14601 чол. /54.1%/, міського – 2526 респондентів /24.3%/.
    На території району функціонують 35 бібліотек, в т.ч. центральна районна бібліотека, районна дитяча бібліотека, 33 публічно-шкільні бібліотеки.
    В 37 населених пунктах бібліотеки відсутні, і хоча люди не позбавлені бібліотечного обслуговування, жителі абсолютної більшості з них /сіл Пріски, Перенятин, Старики, Радихівщина, Середнє, Курсики, Пасіки, Гоноратка, Балки, Лев’ятин, Станіслави, Підвисоке, Новоукраїнка,Білогорівка, Батьків, Гаї-Лев’ятинські, Підлипки, Казмірі, Стоянівка, Адамівка, Круки, Рудня, Нова Митниця, Безодня, Гаї-Ситенські, Карпилівка, Полуничне/ для зручності користування книгою висловили побажання про необхідність бібліотеки по місцю проживання та зручне розташування бібліотек у населених пунктах для дорослих і дітей /91.6%/.
    Аналізуючи організацію обслуговування користувачів виявлено, що не для всіх жителів району, в т.ч. інвалідів, є зручним доступ до бібліотек, розташованих в школах /Башарівка, Дружба, Гранівка, Крупець, Срібне, Немирівка, Рідків, Митниця /11.7%/, в т.ч. м.Радивилів /10.6%/.
    Багатьох не задовольняє недостатня площа приміщень бібліотечних закладів /Башарівка, Березини, Боратин, Опарипси, Дружба, Гранівка, Срібне, Баранне, Немирівка, Підзамче, Пляшева, Пустоіванне, Ситне /24.4%/, в т.ч. м.Радивилів /45.5%/. Висловили побажання облаштувати ігрові кімнати для дітей /Башарівка, Дружба, Гранівка, Крупець, Срібне, Немирівка, Підзамче, Пляшева, Острів, Сестрятин, Теслугів, Хотин /40.6%/, в т.ч. Радивилів /98.9%/.
    20.0% опитаних вважають, що бібліотеки так чи інакше були і залишаються місцями проведення дозвілля для підлітків /Башарівка, Довгалівка, Козин, Крупець, Крупець, Рідків, Митниця, Ситне, Теслугів, Хотин/, в т.ч. Радивилів /22.2%/.
    Певну кількість опитаних не влаштовує графік роботи бібліотечних закладів /Довгалівка, Добривода, Дружба, Гранівка, Михайлівка, Немирівка/ /9.6%/, в т.ч. м.Радивилів /0.1%/. Щодо того, в які дні повинна працювати бібліотека, то думки розділилися: вчителі, батьки висловили думку, щоб бібліотеки працювали в ті дні, що й загальноосвітні заклади - з понеділка по п’ятницю, сільські громади - щоб графік роботи залишився без змін /з вівторка по суботу/.
    Позитивну оцінку роботи бібліотекарям дала абсолютна більшість опитаних /71.2%/, і тільки 0.5% респондентів /Немирівка, Пустоіванне, Рідків, Митниця, в т.ч. м.Радивилів /0.1%/ поставили незадовільну оцінку.
    Щодо матеріально-технічної бази бібліотек, звичайно, мешканці як сільські, так і міські хотіли б бачити її кращою, щоб у зимовий період в приміщеннях було тепло і комфортно, щоб площа приміщень більшості бібліотек була просторішою /Боратин, Довгалівка, Добривода, Жовтневе, Зарічне, Бригадирівка, Козин, Крупець, Рідків, Сестрятин/ /24.4%/, в т.ч. м.Радивилів /45.5%/.
    Крім цього, люди вважають необхідним проведення якісних ремонтів приміщень бібліотек /Башарівка, Боратин, Довгалівка, Бугаїівка, Опарипси, Добривода, Зарічне, Іващуки, Козин, Крупець, Срібне, Баранне, Михайлівка, Немирівка, Підзамче, Копані, Пляшева, Острів, Рідків, Митниця, Сестрятин, Хотин /44.0%/, в т.ч. м.Радивилів /42.6%/.
    За осучаснення інтер’єру висловились 57.0% жителів сіл Боратин, Бугаївка, Опарипси, Дружба, Жовтневе, Бригадирівка, Іващуки, Козин, Гранівка, Крупець, Баранне, Михайлівка, Немирівка, Підзамче, Копані, Пляшева, Острів, Іванівка, Рідків, Митниця, Сестрятин, Ситне, Хотин, в т.ч. м.Радивилів /71.5%/.
    За придбання сучасних меблів, стелажів, столів, стільців, дверей, метало пластикових вікон висловились 58.2% жителів сіл /Башарівка, Березини, Боратин, Бугаївка, Опарипси, Добривода, Дружба, Жовтневе, Бригадирівка, Козин, Гранівка, Крупець, Срібне, Баранне, Михайлівка, Немирівка, Підзамче, Копані, Пляшева, Іванівка, Рідків, Митниця, Сестрятин, Ситне, в т.ч. м.Радивилів /65.7%/.
    Не вважають зайвим наявність в приміщеннях бібліотек сучасних санвузлів 20.8% опитаного населення району /Довгалівка, Опарипси, Козин, Крупець, Срібне, Рідків, Митниця, Сестрятин, в т.ч. м.Радивилів /15.3%/.
     Важливим завданням є забезпечення комп’ютерною технікою бібліотек /Башарівка, Березини, Боратин, Довгалівка, Бугаївка, Опарипси, Добривода, Дружба, Жовтневе, Зарічне, Бригадирівка, Іващуки, Гранівка, Крупець, Срібне, Немирівка, Підзамче, Пляшева, Острів, Іванівка, Рідків, Митниця, Сестрятин, Ситне, Хотин/ /56.5%/, в т.ч. м.Радивилів /29.7%/ та доступу до Інтернет-мережі /Березини, Боратин, Бугаївка, Опарипси, Добривода, Дружба, Жовтневе, Зарічне, Бригадирівка, Іващуки, Козин, Гранівка, Крупець, Срібне, Михайлівка, Підзамче, Копані, Пляшева, Острів, Іванівка, Рідків, Митниця, Сестрятин, Ситне, Хотин/ /61.7%/, в т.ч. м.Радивилів /44.5%/, який значно б розширив сферу бібліотечних послуг; телевізорів та мультимедійного обладнання /принтерів, сканерів/ /Боратин, Бугаївка, Опарипси, Добривода, Жовтневе, Зарічне, Бригадирівка, Козин, Гранівка, Крупець, Срібне, Баранне, Михайлівка, Копані, Пляшева, Рідків, Митниця, Сестрятин/ /42.2%/, в т.ч. м.Радивилів /37.5%/ тощо.
    Щодо організації книжкових фондів бібліотечних закладів було висловлено побажання про збільшення асортименту дитячої літератури /Башарівка, Березини, Боратин, Бугаївка, Опарипси, Добривода, Жовтневе, Зарічне, Бригадирівка, Козин, Гранівка, Крупець, Срібне, Баранне, Михайлівка, Немирівка, Пляшева, Острів, Пляшева, Острів, Іванівка, Рідків, Митниця, Сестрятин, Ситне, Хотин / /55.2%/, в т.ч. м.Радивилів /72.5%/, а також дозвіллєвої - сучасних романів та детективів /Башарівка, Боратин, Довгалівка, Бугаївка, Добривода, Жовтневе, Бригадирівка, Козин, Крупець, Срібне, Баранне, Михайлівка, Немирівка, Пляшева, Острів, Іванівка, Рідків, Митниця, Ситне, Теслугів/ /60.5%/, в т.ч. м.Р ... Читати далі »
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 2196 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 07.09.2012 | Коментарі (1)

    11 вересня 2012 року об 11 год. в приміщенні Рівненської державної обласної бібліотеки (вул.. Короленка, 6) відбудеться звітно-виборна конференція Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації.
(Докладніше: Нагадуємо про здачу членських внесків через представників у районних осередках, а також про прийняття заяв від нових членів РОВУ БА.)
 
    11 вересня 2012 року о 14 год.30 хв. в приміщенні Рівненської державної обласної бібліотеки (вул. Короленка, 6) відбудеться підсумкове розширене засідання оргкомітету за результатами громадських обговорень «Якою має бути бібліотека нашої громади?»
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 664 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 06.09.2012 | Коментарі (0)

   Кожен народ свято береже пам′ять про своїх предків, величається ними перед всім світом, бо з них складається історичний авторитет нації.
   Ось і нещодавно в клубі «Надвечір’я» відбулась літературно – музична вітальня « У козаків немає дати смерті, живуть вони у думах і піснях», присвячена 520-ти річчю заснування українського козацтва.
   Ведуча заходу Лариса Рукінова розповіла про історію зародження могутньої сили – козаків, створення Запорізької Січі, ознайомила з звичаями, обрядами, символами гетьманської влади, символікою козацьких пісень.
   Розповідь перепліталась віршами та українськими піснями про козаків: «За світ стали козаченьки», «Один місяць сходить», «Їхав козак на війноньку», «Наливайте, браття», «Козак гуляє весілля», «Служив козак у війську», «Ми нащадки козацького роду», «Козацькому роду нема переводу» та ін.
 
 
   Захід справив на присутніх хороше враження, наповнив душі козацьким духом, запалив в серцях вогонь славних пращурів, а ще подарував хвилини насолоди від прослуховування улюблених пісень.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 712 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 10.08.2012 | Коментарі (0)

     Кожного року пам’ять повертає нас у той далекий 1944 й рік…, рік визволення України від німецько – фашистських загарбників.
     17 липня в центрі культури і дозвілля м. Броди зібралися люди різних поколінь та різного віку, щоб разом відмітити День визволення Бродівщини.
     На захід був запрошений клуб «Надвечір’я», який підготував і провів для присутніх великий святковий концерт. Прозвучали пісні воєнного часу: «Священна війна», «В землянке», «Катюша», «Журавли», «Смуглянка», «А мати ходить на курган», «Перемога свята» та інші. Веселий настрій присутнім подарували жартівливі пісні: «Ой, ти гарний Семене», «Поженилися сини», «Покохала дідуся», «А в місяці січні» та інші.
 
 
     Концерт залишив у присутніх хороші враження. Глядачі довго аплодували артистам, подарували « море» квітів і запросили їх на нові зустрічі.
  
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 798 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 18.07.2012 | Коментарі (0)

     У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України — Конституцію.
 
 
     Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України
     25 червня в читальному залі центральної районної бібліотеки проведено правову годину „Конституція – оберіг нашої державності”.
     В рамках заходу: лекція головного спеціаліста районного управління юстиції Т. Бойко «Правосвідомість та правова культура, як невід’ємні складові Конституційного обов’язку додержуватись Конституції України та законів України», переляд відеофільму «20 кроків до мрії», книжкова виставка «На паралельних дорогах прав і обов’язків».
 
  
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 751 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 25.06.2012 | Коментарі (0)

    Нещодавно, працівники Радивилівської центральної бібліотеки, завідуючі бібліотеками- філіалами, центральної бібліотеки для дітей - переможці конкурсу «Бібліоміст» взяли участь у он-лайн навчанні з питань створення повнотекстових баз даних. Спікер вебинару Раїса Щербан розповіла про відбір та оцифрування краєзнавчих документів, показала покроковий опис документів, прикріплення повних текстів до бібліографічних описів.
 
  
 
   Навчання проходило досить активно, з коментарями та обговореннями.
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 672 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 25.06.2012 | Коментарі (0)

    З початку проведення чемпіонату Європи з футболу Євро 2012 в читальному залі районної бібліотеки діє книжкова виставка "Нас об'єднав футбол".
 
 
    На виставці представлені матеріали про всі команди, які беруть участь в змаганнях, публікації з періодичних видань, цікаві факти про найвідоміших футболістів, турнірна таблиця, ігрова сітка, атори  забитих голів.
 
 
    Читачі бібліотеки також мають змогу поспілкуватися між собою обговорити "насушні" проблеми футболу, поспілкуватися в соціальних мережах. 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 948 | Додав: nazar-yakymchuk | Дата: 25.06.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 21 22 »