Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 18:47
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Безоплатна правова допомого

Долі, обпалені війною

Бібліотеки і виборчий процес

Форма входу


Соціальні мережі

         

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Друзі сайту

Рівненська ДОБ
Теслугівська ПШБ
Іванівська ПШБ
Козинська ПШБ
Крупецька ПШБ
Михайлівська ПШБ
Дружбівська ПШБ
Хотинська ПШБ

Наші партнери

























Головна » Новини бібліотеки

Елеонора Долгилевич народилася і виросла в місті Радивилів. Доля далеко закинула її від рідного дому. Понад 35 років пані Елеонора проживає в м. Волгоград. Вперше заявила про себе як письменниця, в журналі «Отчий край». В 2009 році вийшла з друку збірка її оповідань та замальовок  «Яблоки на асфальте».  

Щоразу, як тільки перебуває в відпустці, пані Елеонора приїздить в дорогий серцю  Радивилів, де її з нетерпінням чекають рідні, близькі та знайомі.

Перебуваючи в Радивилові, Елеонора Сергіївна завжди відвідує районну бібліотеку, де працівниками даного закладу організовуються зустрічі авторки з бібліотекарями району та їхніми читачами.

Так, нещодавно, в читальному залі  відбулась зустріч бібліотекарів з письменницею. Пані Елеонора ознайомила з новими творчими доробками: оповіданнями  «Снова готова», «Вора бей» та іншими.

 А ще Елеонора Сергіївна подарувала Радивилівській центральній районній бібліотеці електронне видання книги «Яблоки на асфальте».

Зустріч пройшла у форматі «Запитання – відповідь».

Скачати "Яблуки на асфальті"

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 588 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.08.2013 | Коментарі (0)

Давні дружні стосунки протягом багатьох років підтримують жителі  приміського села Лев’ятин та ансамбль клубу «Надвечір’я». Ось і цього року на прохання жителів даного населеного пункту  концертна бригада клубу «Надвечіря» з новою програмою була запрошена в гості. Дві години концерту дарували: ансамбль надвечірянців «Ще не вечір», солісти Марія Іванюк, Ганна Дудка, Ганна Марчук, чоловічий квартет у складі Петра Лисака, Миколи Парійчука, Михайла Цап’яка та Івана Семенюка, дует  у складі Віри Шевчук та Катерини Романюк.

  

На заході звучали українські пісні: «Ой, село», «Очі волошкові», «Дві долі», «Самогон», «Сало» та інші. Але найщиріше присутні зустрічали оплесками пісні, написані головою клубу, його музичним керівником Марією Федорович: «Узяв собі мужичок жінку удаленьку», «Поженилися сини», «Задивився Яків на вроду» та інші.

  

Окрасою заходу був виступ неперевершеної клубної гумористки Галини Бардецької. 

На прощання жителі села Левятин  подякували надвечірянцям за приємні години відпочинку, за професійну майстерність та гарні  враження. 

Надвечірянці, в свою чергу, висловили слова щирої вдячності  жителям села за гостинність, море квітів та хороший настрій.

 І щоб ніколи не зміліла мистецька скарбниця нашої  Радивилівської землі  такі  гарні, дружні відносини будуть підтримуватися і надалі.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 787 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.08.2013 | Коментарі (0)

Богдана Йосипівна Дурда. Народилася 24 травня 1940 р. в місті Бучачі Тернопільської обл. Закінчила Бучацьку ЗОШ №1. Працювала на будовах Донбасу, закінчила Львівський політехнічний інститут, хіміко-технологічний факультет. Працювала інженером-конструктором на Донецькому хімічному заводі і 25 років інженером-конструктором на Тернопільському комбайновому заводі. Деякий час проживала в м. Радивилів. Богдана Йосипівна – рідна сестра відомого в нашому краї лікаря-хірурга Івана Йосиповича Дурди.

Закінчила заочно Вищі курси іспанської мови та Університет мистецтв, факультет живопису і графіки в Москві. Володарка медалі Всеукраїнського фестивалю авторської пісні «Оберіг-93». Її перша персональна виставка відбулася в будинку культури «Ватра» в 1997р., друга в Обласній бібліотеці для молоді. Ілюструвала книжку «А що бачать очка» Марти Чопик. Богдана Йосипівна член обласного літературного об'єднання. Була 5 років головою творчих жінок "Доля".

Авторські пісні та поезії друкувались у газетах та збірках інших авторів. Вісім пісень ввійшли в збірник творів композиторів Тернопільщини «Мелодії тернового поля». У 1998 році пісня пані Богдани "Кроком руш, козаче” увійшла в число переможців обласного конкурсу "Голос серця”. В 1999 році пісня «Марш артилериста», аранжування Михайла Віятика, стала призером в конкурсі маршів для військових при Західному оперативному командуванні у Львові.

Перша окрема збірка поезії Богдани Дурди «На грані» вийшла в 2001 році, 2003р. – "Ріка життя", 2006р. – "Лабіринти долі”, 2008р. – "Дивосвіт”.

             Харизматична Богдана Дурда дуже задоволена тим, що робить, нікого не наслідує і має особливий підхід до своїх шанувальників.

         Пані Богдана передала до фонду читального залу Радивилівської центральної бібліотеки 5 примірників своїх книг. Тож запрошуємо до знайомства з творчістю талановитої жінки. 

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 648 | Додав: ya_nazik | Дата: 29.08.2013 | Коментарі (0)

    У новітній історії України є дата, яку можна назвати найважливішою - 24 серпня 1991 року. Саме вона стала точкою відліку, яка зафіксувала народження нової держави – незалежної і вільної України. Це була велика подія, яка дала українському народу можливість самому вирішувати свою долю.

    Цього року відзначається 22-га річниця з часу ухвалення Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України.

    З метою популяризації літератури  даної тематики, Радивилівська центральна районна бібліотека організувала серед бібліотек району пересувну книжкову виставку, так званий  літературний експрес під назвою «Єднаймо силу й добро на щастя України».

     Книжкова виставка  висвітлює широку панораму процесів державотворення, історичних, політичних, мистецьких подій; представляє галерею діячів, які в різні часи зробили свій вагомий внесок у розвиток України.

    У І-му розділі виставки Про давні часи в історії України представлена література з історії державотворення від найдавніших часів, про відомих державних діячів часів Київської Русі – «Україна: хронологія розвитку. Імперська доба. 1800-1907р.р.», «Історія русів», Крушинський В. «Історія України: Події. Факти. Дати» та ін.

    Другий  розділ виставки  «Наша слава не вмре, не загине» широко  відображає  історію українського козацтва, як етапу на шляху до незалежності України. Ця тема висвітлена у книгах таких як: „Історія українського козацтва”(нариси у 2-х томах), Реєнт О. «Усі гетьмани україни, „Козацькі вожді України” Б.Сушинського та ін..

     Третій розділ виставки  «Жовті й блакитні крила незалежності» розкриває  зміст  внутрішньої та зовнішньої  політики держави як в геополітичному контексті, так і в руслі світової цивілізації - «Здобуття Незалежності України» Т.1-2, «Україна: Фотоальбом», «Україна: утвердження незалежної держави» тощо.

    В останньому розділі виставки – «Рівненщина за роки Незалежності» представлено  краєзнавчі видання про сучасний соціально-економічний стан Рівненщини, літературу про історію, сьогодення, культуру краю, інформацію про відомих людей та цікаві новини. Зокрема, Виткалов С. «Рівненщина: культурно-мистецький потенціал», «Декоративно-прикладне мистецтво Рівненщини: колективна монографія», Пащук І. «Літературно-краєзнавча енциклопедія Рівненщини», «Культурна спадщина Рівненського краю», «Відомі люди Радивилівського краю» та ін.

    Книжково-ілюстративна виставка   діяла в публічно-шкільних бібліотеках системи  протягом серпня місяця. Бібліотечними працівниками  підготовлено та проведено цикл заходів для її популяризації: презентації   виставки за участю активу громади села, бесіди, огляди, індивідуальне інформування, публікації в пресі.

    Методичним відділом підготовлено ряд рекомендацій та  інформаційних матеріалів для бібліотечних працівників по відзначенню річниці Дня Незалежності /нові форми та методи роботи з популяризації даної тематики/.

    Під час святкування 22-ї річниці незалежності України діяла і виставка – продаж виробів народних майстрів Радивилівщини. У ярмарку  прийняли участь: родина  Петровських /скульптура, живопис/,  Олександра Коваль /художня фотографія/, Василь Гуменюк /різьба по дереву/, Галина Мирна /вишивка/ та інші.

   

   

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 508 | Додав: ya_nazik | Дата: 27.08.2013 | Коментарі (0)

24 серпня Україна святкуватиме День Незалежності – головне державне свято

країни. 
   Створення незалежної Української держави починалося за дуже складних умов: необхідно було здійснити перехід від статусу союзної, з обмеженим суверенітетом до статусу повністю незалежної держави. Україна обрала мирний, еволюційний шлях державотворення, який передбачав реформування існуючих органів влади і створення нових, які відповідали б потребам незалежної держави.

   У короткий період незалежної України було ухвалено найважливіші законодавчі акти: Декларація прав національностей України, Закон «Про громадянство України», «Закон про свободу совісті і релігійні організації» тощо. 1992 р. були затверджені Гімн, Прапор і малий герб України — тризуб. Дуже важко проходив процес ухвалення Конституції України, який розтягнувся на п'ять років. Вона була ухвалена тільки 28 червня 1996 р. Ухвалення Конституції заклало основи становлення Української держави як демократичної, соціальної і правової.

   Важливим чинником у державному будівництві є створення збройних сил України, митної та прикордонної служби.

   Нелегким шляхом іде Україна. Але, хоч і так, зримі досягнення є, і є реальні підстави сподіватися, що вони рік у рік множитимуться. Отже, з'явилися обнадійливі перспективи зароджується впевненість у завтрашньому дні, без чого так важко жити простій людині. А це на очах зміцнює довіру до молодої української держави, яка поступово утверджується в колі цивілізованих країн як рівноправний партнер.

      Сорока М. Світ відкриває Україну: Про зовнішню політику Української держави

у 90-х роках ХХ століття. Статті. Документи. Коментарі [Текст] / М. Сорока. -
К. : Київська правда, 2001. - 782 с. : іл.

У книзі Михайла Сорокіна «Світ відкриває Україну» представлена широка панорама подій
і найважливіші договірні документи, пов’язані з виходом на міжнародну арену та першими
зовнішньо – політичними кроками незалежної Української держави.
Основу матеріалів книги складають нотатки, репортажі, есе автора про зарубіжні візити й
переговори керівників України, безпосереднім свідком яких він був.
Розділи книги завершуються авторитетними коментаріями відомих українських політиків,
дипломатів, громадських діячів, кожен з яких у відповідні періоди 90-х років справляв і
стотний вплив на формування і втілення в життя зовнішньополітичного курсу України.

 Губарев В. Історія України: Універсальний ілюстрований довідник. – Донецьк: ТОВ ВКФ «БАО», 2008. – 576 с., 8 арк. іл. : іл.

   Гортаючи сторінки даного довідника ви познайомитеся з основними історичними термінами і поняттями, біографіями видатних діячів вітчизняної історії, її найважливішими подіями і явищами. Для зручності користування матеріали розташовано в хронологічному порядку.

   Видання адресоване учням шкіл, студентам, викладачам історії, а також усім, хто цікавиться минулим України та її сьогоденням ... Читати далі »

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 1067 | Додав: ya_nazik | Дата: 21.08.2013 | Коментарі (0)

Працівники бібліотеки побували в спеціалізованому санітарно - оздоровчому комплексі "Веселка." Для відпочиваючих проведено мандрівку "Подорож країнами Європи."

    Кожна людина мріє про подорожі. Відвідування багатьох куточків Землі надають можливість не тільки побачити безліч цікавого, а й з"ясувати  як живуть різні люди на планеті, що й як вони роблять, про що мріють. Віртуально діти побували в країні богів та міфів -Греції, в казковій країні Півночі - Данії, країні гейзерів -  Ісландії, країні взірцевого порядку - Німеччині, в трояндовій країні - Болгарії.

 


Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 585 | Додав: ya_nazik | Дата: 20.08.2013 | Коментарі (0)

15 серпня 2013 року Радивилівську центральну районну бібліотеку та ПШБ с. Михайлівка відвідали представники обласних та районних засобів масової інформації, таких як: газети «Рівне вечірнє», «ОГО», «Рівненська правда», «Володимирецький вісник», Рівненська державна обласна телерадіокомпанія, Національне радіо та представник порталу чесних новин «ВСЕ».

Представники ЗМІ ознайомилися з роботою бібліотек в сучасних умовах, прийняли участь в обговоренні аспектів успіхів роботи бібліотек з користувачами з часу запровадження нових інформаційних технологій та розширення широкого спектру нових послуг і можливостей в рамках програми «Бібліоміст».

 В заході взяли участь: заступник голови райдержадміністрації Іван Кот, керуючий справами районної ради Анатолій Тимошейко, начальник відділу культури і туризму РДА Тетяна Шуст та  найактивніші користувачі бібліоінтернету: голова клубу «Надвечір’я» Марія Федорович, пенсіонерка Ніна Лемешко, підприємець Олеся Шикало та інші.

 Захід був організований програмою «Бібліоміст» за участі регіонального представника Оксани Краплич, провели його зав. відділом обслуговування Лариса Рукінова, провідний методист ЦРБ Валентина Копцюх та зав. ПШБ с. Михайлівка Тетяна Невинна.


Відео ролик


Стаття "У 76 років спілкується з дітьми через Skype"



  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 544 | Додав: ya_nazik | Дата: 16.08.2013 | Коментарі (0)

Православні святині Почаєва завжди притягували людей з усього світу. Тут стікається багато доріг і стежок – дороги розпуки, болю, хвороб і страждань… Люди залишають біля стопи Божої Матері свої біди, а повертаються зі святої обителі вже іншими дорогами – спокою, полегшення, витривалості, сили, надії.

Свою дорогу до Почаєва знайшли і члени клубу «Надвечір’я», які вирішили відпочити душею, відвідати святі місця, сповнитися внутрішнім світлом, яке йде від цих місць, помолитися, насолодитися краєвидами одного з найбільших монастирів України.

Почаїв зустрів надвечірянців чудовою сонячною погодою та лагідним вітерцем. Знайомство з святинями розпочалось поверхневою екскурсією до Свято – Успенської Лаври, яку провів студент Почаївської духовної семінарії УПЦ. Під час екскурсії всі прикладались до святих мощів преподобних Іова та Амфілохія  Почаївських, приклонилися до Стопи Божої Матері, ставили свічки та подавали записки за здоровя та упокій рідних.

  

 Далі дорога пролягла на Божу гору в с. Великі Бережці  Кременецького району Тернопільської обл. Там надвечірянці  попили води зі святого джерела, а місцевий священик окропив усіх свяченою водою та помазав освяченим миром.

Наступною була  зупинка  в с. Онишківці, де надвечірянці помолилися в  монастирі святої праведної Анни, занурювались у святе її джерело.

Повертались назад, сповнені глибокими почуттями миру, надії та особливої душевної радості, співали церковних та народних пісень, згадували святі місця, куди душа ще не раз рватиметься, щоб знайти такі бажані для кожного спокій і відраду.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 972 | Додав: ya_nazik | Дата: 28.07.2013 | Коментарі (0)

Шановні вчителі та учні!

Ви не отримали необхідної книги в бібліотеці за причини її відсутності? У вас є навики роботи в Інтернет, але віднайти потрібну книгу ви не змогли?

А може ви знайшли необхідне видання, але не можете його закачати, а значить і прочитати?

         Тоді вам в пригоді стане наша електронна бібліотека.



Електронна бібліотека складає понад 290 тис. примірників книг, в т. числі:  різноманітні підручники, літературні твори, учительські передові досвіди, мультимедійні уроки, методики викладання окремих предметів, сценарії різноманітних масових заходів для проведення позакласної роботи, відеофільми на різні теми, електронні журнали тощо.

Електронна бібліотека зекономить ваш час на пошуки необхідної літератури.

Щоб отримати необхідну інформацію, вам потрібно лише завітати до нашого бібліоінтернету.

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 544 | Додав: ya_nazik | Дата: 03.07.2013 | Коментарі (0)

    Зустріч з відомим або зовсім молодим поетом чи письменником у бібліотеці – завжди подія неординарна, а особливо якщо він – яскрава особистість.
 
 
    У вівторок 25 червня, в центральній районній бібліотеці витав справді особливий літній настрій. Адже в цей день працівники бібліотечних закладів району та усі, хто завітав на «гостину», мали змогу відкрити для себе ім’я та ознайомитися з творчістю неординарної людини – професора, доктора сільськогосподарських наук, завідувача кафедри ботаніки, деревинознавства і недеревних ресурсів лісу Національного лісотехнічного університету України Василя Петровича Рябчука.
 
 
    Пан Василь – Дійсний член Національної спілки письменників України, автор низки монографій, навчальних посібників, підручників і численних наукових статей. Перші літературні тексти створив, ще будучи молодим науковцем, у далеких та захоплюючих експедиціях.
    Перу автора належать новели та есеї: «Лісова тиша», «Іволга не плаче», «Зоряна вода», «Картопляники голодного року», «Осіння пісня горобини»; науково – популярні книжки:»Ліс зеленіє – серце веселіє», «Біблійна ботаніка», «Дари лісу», «Слово про Бога», «Числа Біблії».
    Глядачі мали приємність ознайомитись з творчим становленням Василя Рябчука, послухати його деякі новели та оповідання у виконанні самого автора та просто поспілкуватися у колі однодумців та цікавих людей.
    А ще своїми творчими напрацюваннями поділилися місцеві поети, запрошені на зустріч: Надія Вечорко, член ветеранського клубу «Затишок», Євген Гудима - педагог, громадський діяч, автор багатьох поетичних сценаріїв ряду районних і обласних свят та ряд молодих поетів – початківців: Андрій Лущик та Марійка Герус , учні Радивилівського НВК «Школа №1 – гімназія», Анастасія Невинна, учениця Михайлівської ЗОШ, Марійка Зубова та Наталія Троць, учениці Радивилівської ЗОШ №2, Наталія Нідзельська, студентка Бродівського педколеджу. Вони розповідали історії відкриття свого таланту, декламували свої вірші на різні теми: від кохання до любові до рідного краю, природи, мами!
 
  
 
    По закінченні зустрічі Василь Рябчук друзям по перу та в усі бібліотеки системи подарував деякі із своїх книжок.
    Під час проведення заходу в аудиторії панувала іскра захоплення та тепла. А глядачі отримали масу задоволення та позитивні емоції!
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 949 | Додав: ya_nazik | Дата: 26.06.2013 | Коментарі (0)

    Дитяча творчість – це щось неповторне, безпосереднє, і разом з тим природне і дивовижне. Саме вона, допомагає побачити і розпізнати, а згодом і розвинути таланти.  Цьому сприяє районний фестиваль дитячої творчості «Веселковий дивограй», який відбувся 16 червня в міському парку.

    Під час фестивалю районна бібліотека для дітей та працівники публічно – шкільних бібліотек району організували виставку робіт дитячої творчості «Живи і розквітай країно веселкова».  На виставці були представлені вироби дітей із бісеру, пластиліну, об'ємної пластики, квілінг, орігамі, декупаж, мотанки, вишивки картин, малюнки.  Розвиваючи свою творчість діти вчаться мислити, уявляти, фантазувати, прагнути до нових, яскравих вражень.


  

$IMAGE4$    $IMAGE5$


Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 681 | Додав: ya_nazik | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

     19 червня об 11 годині в приміщенні центральної районної бібліотеки відбудеться інтерактивна конференція за участю спеціалістів
Головного управління соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації. Будуть розглядатися наступні питання: "Актуальні питання щодо призначення всіх видів соціальної допомоги,компенсацій, субсидій"; "Нове в законодавстві щодо призначення соціальних державних допомог"; "Державна підтримка населення, пільги ветеранам та іншим категоріям громадян"; "Соціальний та правовий захист в сім'ї, оформлення подань присвоєння почесного звання України "Мати-героїня", видача посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім'ї"; "Соціальний та правовий захист громадян які постраждали від аварії на ЧАЕС: новий порядок оздоровлення та забезпечення житлом".
    Просимо долучитися до конференції працівників даної галузі, всіх зацікавлених осіб та заздалегідь надіслати свої питання на сайт Форуму http://1forum.rv.ua
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 625 | Додав: ya_nazik | Дата: 17.06.2013 | Коментарі (0)

     «Простір ідей» - суспільно-культурний проект про розвиток, оновлення та вдосконалення бібліотек, які, на сьогодні, перестали бути лише осередками збереження книжок та періодичних видань, а стали великим інформаційно-технологічним банком збереження та розповсюдження інформації. Щонеділі разом з відомими українцями «5 канал» доводить, що сучасна бібліотека – це місце, яке збирає однодумців, яке допомагає реалізовувати творчі задуми та саморозвиватися, це те місце, де людям подобається з користю проводити час.
 
Щонеділі о 09:10

Хронометраж: 20 хвилин
Ведучі – відомі українці
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 597 | Додав: ya_nazik | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Вслухайтесь у поетичне слово поета – земляка Євгена Гудими
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 567 | Додав: ya_nazik | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

            Починаючи з червня  в читальному залі Радивилівської центральної  районної  бібліотеки  діє пересувна книжкова виставка із фондів Рівненської обласної  універсальної наукової бібліотеки «Сучасний стан та економічні можливості житлового будівництва в Україні», яка включає матеріали з питань  економіки житлового будівництва, технології будівельної галузі, індивідуального будівництва.

Виставка організована і передана  у тимчасове користування з метою надання кваліфікованої допомоги фахівцям будівельної галузі району.  На виставці було представлено більше тридцяти видань.

Для популяризації матеріалів виставки працівниками центральної  районної  бібліотеки буде проведено  цикл заходів. Зокрема  буде проведено презентацію цієї виставки, проводитимуться бесіди з користувачами бібліотеки та індивідуально інформуватимуться користувачі бібліотеки, видаватиметься  література. 


  

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 544 | Додав: ya_nazik | Дата: 07.06.2013 | Коментарі (0)

    Дарувати! Що може бути вищим за цей благородний порух людської душі? Дарувати від щирого серця, дарувати, щоб допомогти, дарувати, щоб принести радість і користь іншому .В дитячому відділенні Центральної районної лікарні  працівниками  районної дитячої бібліотеки проведено годину доброти в рамках благодійної  акції  "Подаруй дитині книгу". Зібрані книги були подаровані пацієнтам відділення.  Бібліотечці для маленьких пацієнтів районної лікарні благодійники передали книги, серед яких і казки народів світу, і енциклопедії для наймолодших читачів, і розвиваюча література, і добірка творів Всеволода Нестайка, а ще історії про Гаррі Поттера, «Пригоди Тома Сойєра», «Мауглі», «Гобіт», «Вождь червоношкірих», «Навколо світу за 80 днів», детективи для школярів та інші новинки від сучасних дитячих авторів.

      Тож маленькі пацієнти вільний від процедур час зможуть проводити з користю

 А  хороший настрій для всіх присутніх, подарували юні читачі нашої  бібліотеки Тарас і Андрійко Лущик,  Марійка і Софійка Сербенюк, Валюша Ясеновська, читаючи вірші, гуморески, співаючи пісні.

    

  
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 612 | Додав: ya_nazik | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

     Друга неділя червня є професійним святом трудівників і ветеранів легкої промисловості. У цей день проходить підведення підсумків роботи, вшанування та нагородження найбільш відзначившихся працівників.
     Саме таке свято відбулося на Швейно-торговому підприємстві "Маяк" . Це сучасне підприємство з виготовлення чоловічих сорочок та легкого жіночого одягу. Продукція радивилівських легковиків завжди користувалась і користується зараз високим попитом у вітчизняних та зарубіжних споживачів.
     А ще ВАТ «Маяк» є постійним спонсором клубу «Надвечір’я» Радивилівської районної бібліотеки.
     В день професійного свята, клуб «Надвечір’я» подарував своїм друзям святковий концерт, а ще слова сердечної подяки за сумлінну працю, розуміння та підтримку клубу.
 
  
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 551 | Додав: ya_nazik | Дата: 06.06.2013 | Коментарі (0)

    26 травня на базі Іващуківського КДК відбувся районний фестиваль народного мистецтва «Надстирянська весна». У рамках фестивалю бібліотечними працівниками району підготовлена виставка виробів народних умільців району на якій представлено вироби 50-ти майстрів Радивилівщини. На виставці було представлено понад 130 творчих художніх виробів. Створені поетичною душею та майстерними руками вишиваний одяг, картини, рушники, серветки, ковані вироби, дикопаж, писанки, декоративні розписні панно, прикраси та картини з бісеру вражали відвідувачів неординарністю, елегантністю, високопрофесійним виконанням.
 
 
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 624 | Додав: ya_nazik | Дата: 28.05.2013 | Коментарі (0)

   
 
    23 травня 2013 року в приміщенні Радивилівської центральної районної бібліотеки відбулось відкриття і презентація історико – краєзнавчої експозиції «Радивилівщина – сузір’я відомих людей». Захід відкрила директор Радивилівської ЦСПШБ Людмила Войтишина, яка привітала присутніх з цією подією, відмітила, що створення експозицій в бібліотеках району вже стало традицією.
 
 
    Презентацію даної експозиції підготувала і провела завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Р Лариса Рукінова. Перед відвідувачами постали портрети відомих діячів різних історичних епох. Це знакові постаті. Усі вони разом працювали на добробут нашого краю і його мешканців.
 
 
    Усього в експозиції зали майже сотня світлин відомих і невідомих людей, які творили історію нашого краю, а відтак і України. Це і історичні постаті, особи, які залишили по собі велику культурно – мистецьку спадщину, фотокартки людей, які побували на нашій святій землі, залишивши спогади про це в своїх записах, нотатках, творах та спогадах,Герої Радянського Союзу, які золотими літерами вписані в історію нашої малої Батьківщини, знані люди сучасності, в т. ч. обдаровані поети і письменники, митці та керівники бібліотечної галузі. Майже півроку тривали роботи по збору інформації про відомих людей краю.
    Ці люди очікували цього свята – повернення в історію, в експозицію, а відтак і до людей – своїх нащадків.
    З словами подяки виступили: поети Євген Гудима та Василь Ярмусь, колишня директор бібліотеки Ніна Лемешко та ін.
 
  
 
    По закінченні заходу провідний методист районної бібліотеки Валентина Копцюх призентувала бібліографічний довідник «Радивилівщина – сузір’я відомих людей».
 
 
    Тож завітайте до нас, відкрийте для себе відомих людей краю. Можливо, серед них ви найдете своїх предків, або дуже знайомих вам людей. З одного боку ви допоможете нам відкрити нові імена і сторінки історії краю і міста, а з іншого – пізнаєте своє коріння, свою історію.
    В заході прийняли участь представники районної влади, місцеві поети, бібліотечні працівники району, громадськість міста, ЗМІ, радіо тощо.
Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 770 | Додав: ya_nazik | Дата: 24.05.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 21 22 »